Retro Challenge #3

Folytatódott a kihívás a régi lapokkal, lássuk, hogyan alakult az előző hét!

Mi ez? A Retro Challenge induló lapkészletét a 2010 előtti kártyák adják. A gyűjteményt kizárólag a nyereményként kapott lapokból, illetve azok cserélgetésével bővíthetem. A legutóbbi részt itt olvashatod.

Az előző héten folytattam kalandjaimat a Retro Challenge keretein belül: a viszonylag biztató első hétvégét követően már a lapkészletet tekintve is bővült egy picit a mozgástér.

Nem maradt ki természetesen a Profi Liga sem egy héttel ezelőtt, erről azonban most nem írtam külön beszámolót, hiszen a deck nem változott sokan a Dungeonös verseny óta, illetve maguk a meccsek sem voltak annyira tanulságosak. De csak hogy meglegyen a nyoma mindennek: kikaptam két Raia paklitól és egy Bilincstől, egy Harangmesteres kontrollt viszont sikerült megverni, a Sötét Föld és a Koncentrált bűzsugár kihúzták egy Kozmikus kapcsolat mellett.

A verseny végi ritka-draftolás egész jól ment, hiszen egy Vajákost sikerült kiszednem, ami eléggé lenézett lap (a rezisztencia képességgel együtt), valójában azonban szerintem egyáltalán nem rossz, a paklimba is tökéletesen illeszkedik, úgyhogy örültem neki. Emellett néhány gyak-nemgyak “spoilert” is sikerült összecsere-berélni.

ontorvenyu_krabber+3 Öntörvényű krabber: Túl sok magyarázatot nem igényel, a játék egyik legerősebb lapja és talán legjobb nyerése, a Dungeonben nyert Zénes lapokból szerencsére sikerült beszerezni.

+3 Koncentrált bűzsugár: Kellett még valami olcsó leszedés a deckbe, ez pont jól jött a friss gyakori készletből, hiszen könnyen be tudtam szerezni a playsetet. A kártevők miatt még egy-két tokennyi lapelőnyt is ad, védekezik – ezen a szinten teljesen jó.

+3 Tükördémon: A legutóbbi versenyen szinte mindig beside-oltam, ezért úgy döntöttem, most alapból fogom tolni a “paraszt ősköddel”.

+2 Xenomorf nyálka: Nagyon jó permanens dobatás, ami nyerésként is funkcionál, illetve ha úgy van, akkor egy indulást is be tud védeni a manabukatással. Nem egy A próféta parancsa, de bőven jó lap.

+1 Az élet földje: A jelenlegi lapkészlet leguniverzálisabb helyszíne, nagyon sok helyre kötelező – ide is. Még szerencse, hogy nem gyakori!

+1 Alattomos orgling: Ezt Szati javaslatára tettem be, mint spellcounter, és végül nem is okozott csalódást!

+1 Vajákos: Mint említettem, a paklim második “új” ritkája, permanens leszedés, az mindig jó!

-3 Kreatív affinitás: A Xenomorf nyálkák beszerzésével már nem volt rá szükség, hiszen topdeck fázisban ezerszer gyengébb.

-3 Chloe: Még tovább faragtam a dobatós szekciót. Máskor sem szoktam különösebben erőltetni Börtönbe, de most azt hittem, hogy a lassabb tempó miatt nagyobb szükség lesz az ilyen lapokra – tévedtem.

-3 Irtóztató fatty: A krabberek miatt ki kellett szedni egy nyerést, hogy ne a leszedés szekció híguljon – elég egyértelmű volt a döntés.

-3 Diána kívánsága: Amíg a Tükördémont mindig beside-oltam korábban, ezt szinte mindig ki, egész egyszerűen túl drága és túl kockázatos, topdeck fázisban pedig szintén rossz.

-1 Cseng hósárkány: Miután jócskán csökkenteni tudtam a deck átlagköltségén, ennek már nem maradt túl sok létjogosultsága.

-1 Rugalmas erőforrás: Hasonló okokból került ki, mint az előző lap.

Az említett változásokat követően így nézett ki a pakli a múlt heti blogos versenyen.

Börtön #3

szabálylap: Zarknod börtönében

zarknod_bortoneben3 Ében Thargodan
3 Xenomorf nyálka
3 Koncentrált bűzsugár
1 Alattomos orgling
1 Kifordított varázsdoboz
1 Gregor, a mahinátor
3 Tükördémon
3 Szilánktündér (régi)
3 Szörnybűvölés
1 Gyöngypalota
1 Álomhozó
1 Kurtz
1 Képmás
1 Felszabadító lélektánc
1 Vajákos
3 Élőholt kémek
3 Medúzaféreg
3 Büntető motyogó
3 Öntörvényű krabber
3 Huraggin taktikája
3 A végzetúr haragja
3 Szárnyaszegett
1 Sötét Föld
1 Az élet földje

50 lap

side:

5 Bufa kódexe
1 Túlélők Földje
3 Eleven rettenet
3 Árnyéktűz
3 Xenó bilincsmester
3 Tehetetlen monstrum
3 Grobox fluxustörő (régi)
3 Tariklész
3 Mer-gah (régi)
3 Rothadó mágus (régi)

Komolyabb eredményben (Top 16) továbbra sem bíztam a versenyen, még bőven a “gyűjtögetési fázisban” tartok, így minden győzelem ajándék! Lássuk, hogy ment!

beldian#1 | Mikulás Ádám – Beldian
Ez sajnos nagyon rossz matchup ennyire drága átlagköltséggel. Egyszer sikerült egy egész szép kört produkálni Huraggin taktikájával, de már ott is késő volt – nagyjából ennyi volt, amit fel tudtam mutatni Ádám counterserege ellen. 0:3

#2 | Abbas Krisztián – A legfőbb követő (Őrült Enkala, Raia követője, Elenios követője, Antimágikus r.)
Ha az előző matchup rossz volt, akkor erre mit mondjak? 😀 A lehető legrosszabb ellenfél Börtönnel. Az elsőben az Ametiszt gólemek bedaráltak, egy Szárnyaszegettet tudtam csak kijátszani. A másodikban jól kezdtem, hiszen húztam Xenó bilincsmestert, lőttem is az Enkalát, de Krisz sajnos elég jól topdeckelt, így nem tudtam megállítani. A harmadikban egy másodikkörös Szilánktündér (angyalt lopott) után megint lőttem a követőt, de egy Zoárd után itt is elhullottam. 0:3

#3 | Dolák Viktor – Zarknod bilincse
zarknod_bilincseAz első meccsen sikerült megoldogatni a korai próbálkozásait (fontos volt, hogy a Tleikan árulót le tudjam szedni rögtön egy Büntető motyogóval), szinte végül lapelőnyből játszhattam, így kevésbé jött ki a minőségi laphátrány. A második szintén jól indult, a Vajákos elkezdte tenni a dolgát, de Viktor még épp időben behúzta rá az egyetlen megoldását (Gregor), majd még épp időben meg tudott ölni. A harmadik meccsen egy krabber vs. krabber párharc zajlott, az eredmény nem meglepő mód döntetlen lett. 😀 Jó meccsek voltak! 1,5:1,5

#4 | Klujber Balázs – Zarknod börtönében
Klujbi a Virgonc szirén + Kreátor tükre kombóra építette a pakliját. Az első meccsen ki is jött neki egy Goblin logisztikusnak köszönhetően, a másik két meccset viszont sikerült nyernem, miután nála nem jött keresés, a másik kontrollálásában pedig a gyengébb lapok ellenére is az én paklim volt alkalmasabb. 2:1

#5 | Pásztor Balázs – Zarknod bilincse
Balázzsal már egy hete is játszottunk: akkor ő is Börtönnel tolta, most azonban inkább Bilincsre váltott, klasszikus kontrollos körítéssel. Az első meccsen egy jókor érkező Jagumir csúnyán elrakott, a másodikon viszont sikerült egyenlítenem, ha jól emlékszem a Sötét Föld tartotta a frontot. A harmadik meccs nagyon szoros volt, mert viszonylag korán érkezett nála egy Kozmikus, én viszont Rothadó sámánnal tudtam gyártani néhány jelzőt, amiket nem tudott leszedni, illetve a Képmás is segített. Sajnos borzasztóan topdeckeltem (többek között 2 Szilánktündért üres asztalra és egy Xenomorf nyálkát), pedig ha bármikor jön egy helyszín vagy egy krabber, nyertem volna, ehelyett azonban nála jött egy Az elme hatalma, amivel megoldotta a jelzőimet, a Képmásomat, illetve az alternatív nyerésemet (Xenomorf nyálka) is pont kioltotta a gyógyulás még időben. Innen már nem bírtam. 1:2

Ha kicsit több szerencsém van az utolsóban, meglett volna a Top 16, ami nagy segítség lett volna a gyűjtemény szempontjából, de ez egy ilyen nap volt, legközelebb talán máshogy alakul! Sebaj, egy Zén így is esett, így tovább dolgozhatok a pakli finomításán, egy újabb adag régi lapot lecserélve.

Csető Zsolt

3 thoughts on “Retro Challenge #3

  1. Visszajelzés: Retro Challenge #4 | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.