Korlátozás – ússzunk az árral szemben!

Az úszás egészen jól megy…

Egész sokat gondolkoztunk mostanában Zsoltival, hogy mi az amivel igazán meg lehetne figurázni a metát, mi az, amire igazán nem készül senki, mivel lehet abszolút szembe menni a játékkörnyezetnek, majd némi gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy mindketten Korlátozással fogunk próbálkozni (nyilván Zsoltinak nehezebb a dolga most is, bár elég sok új lappal játszott már). Az alap elképzelés annyi volt a szabálylap kiválasztásakor, hogy a sok 5-6 lappal felálló matchup ellen korrekt meccset tudjuk lejátszani, vagyis kiegyenlítsük az esélyeket, nem engedjük, hogy rágyúrjanak a masszív lapelőnyre. Amúgy mostanában (is) észrevehető, hogy az 5 (vagy több) lappal kezdő játékosnak iszonyatos előnye van, szinte minden szabálylappal vagy követővel szemben, side után meg főleg. Szóval ezt próbáltuk redukálni, és alapvetően a metát szerintem galarigazán jól lőttük be, ha minden igaz profiban 8 Életenergia, 3 Sokszínűség és 2 hatlapos pakli is volt (26 fős volt a mezőny, ha jól rémlik), ennek ellenére mégis mindketten a mezőny hátsó felében végeztünk. Alapvetően a probléma ott lehet, hogy a szabálylapunk szinte semmilyen előnyt nem ad, csupán a hátrányunkat csökkenti le 0-ra egy ilyen meccsen, mondanom sem kell, hogy a többi követős vagy szabálylapos meccsen sem nekünk áll a zászló alapvetően. A játék elég hamar átmegy topdekkelésbe, és bár a paklink alapvetően úgy volt összerakva, hogy ezt jól bírja, mégsem mindig mi jöttünk ki jól a helyzetekből. Nyilvánvaló, hogy messzemenő következtetéseket nem érdemes és nem is szeretnék levonni, hiszen ez egy verseny volt, de éreztük, hogy valami nem stimmelt. Elképzelhető, hogy nem kontroll irányba kell elmenni (mentális vonalra építettem főleg), hanem valamilyen anti-mágiával felálló vonal lehet eredményes, pl Galargamoth elég prémiumnak tűnik. Szóval próbálkozni mindenképpen érdemes lehet vele, a jelmondat lehetne az, hogy: „Korlátozás, az örök ígéret”. Ti mit gondoltok, ilyen soklapos kezdés ellen mivel érdemes készülni? Van létjogosultsága a metában a Korlátozásnak? Milyen paklit építenétek rá?

Dév bácsi

7 thoughts on “Korlátozás – ússzunk az árral szemben!

 1. Én haverok ellen az AM-es vonalat próbálgattam, volt benne második körös idéző teki berakja a szánalmast, az vissza az idézőt, azzal keresek egy xenó tekit és van lent egy ötöt lövő xenó tekim….de az a baj hogy az ellen simán tud úgy választani kezdésnél, hogy nem a varázslatokat tartja meg, plusz az ellen körébe nem sok beleszólásom volt. Dobatni próbáltam még káoszgoblinnal meg butaság terjedésével, de a logisztikus is elég jó ilyen pakliba, meg ugye galargamoth.

  Viszont még sem éreztem az erőt benne, valszeg nem volt jó ez az irány (sem?). Talán több leszedéssel (azok közt akadnak amik újrahúzzák magukat, pl konc energia, purifikáció) kell ezt a szabálylapot játszani, mindenesetre tök jól hangzik amit tud, mégse tudom, hogy mi az amivel jól működhet.

 2. Én a nemtire is ezt vittem, sokat próbálkoztam vele. Túl nagy a szerencsefaktor. A topdeck fázist simán hozhatja egy életenergiás pakli is. (pl: mikor lent van egy rokka, üres kezek, erre az ellen húz egy boszorkányt ami fél körrel hamarabb nyer mint a rokka ) Elvileg a fókuszálás miatt te vagy előnyben, de valahogy az se elég.
  Én ahogy néztem rengeteg az unaloműző meg a krabber. Lehet érdemes lenne beldianozni, arra legalább nem lehet reagálni. Hamar bezabál egy krabbert már megérte. Bilincs, járj ellen is jó. Mellé meg beraknám az összes szemét op lapot. Sötét mágia, Jagumir, krabber, tündér, most már elég (igen alapból) stb.

  Visszatérve a korlátra. Most egyedül a gyűjtőgen verzió az életképes, az is csak pörgősön. Side után semmi esélye. Főleg az unaloműzők korában. Kellene neki egy lap ami visszahozza a metába. Pl:

  Élőholt őrszem. 0 vp 1/1

  kijátszásakor 1 lap pakliból, forgasd át 1 lap pakliból
  ha valaki kijátszik vagy használ egy semmizést kikeresheted a paklidból(még a hatás létrejötte előtt).
  semlegesítés: semmiző forrás

  Szeretem a kontroll játékot, de a szombati verseny azért már túlzás volt. Még a bilincset is erőlködés nélkül verik a mostani kontrollok. 😦

 3. Mikor megjelent a korlátozás, akkor azt gondoltam, hogy a Börtönnek végleg leáldozott. Aztán szép lassan kiderült, hogy csak nagyon hasonló helyen nyúl be a játékba, de mégis mást csinál 🙂

  Én sokat próbálgattam korlátozást.
  A legjobb a felejtésára ill. örzőlord+haller kombó volt. Vittem mellé már gyüjtőgenes vérfarkasokat is.
  Általában az volt a baj, hogy a mai környezetben nem csinál semmit a korlátozás csak dobunk lapokat a kör elején. (Valószínűleg )bármelyik végtelenkombót össze lehet hozni korlátozás mellett is, csak figyelni kell. Vert meg szánalmas teki kombó, egyesével felhúzott lapokkal. Ugyanígy kikaptam Klujbi Mindenttudó-Benő kombójától. (felváltva mana majd lap)

  LÉnyeg a lényeg, Szerintem csak a kontroll jöhet szóba
  Ilyesmik mondjuk, hogy manafonal + varka preventor???

  Pay-2-win
  Utolsó lehetőség, Timera makacskodása, Techiánaflux, víziók
  Tornadusz, jégbogyola, felejtés ára, B. patak
  Dg’ elnyelő, achát g., rémálom,
  Haller, varka preventor
  Univ, őrzőlord

  Más színeket is ki lehet próbálni.

  Esetleg meg lehetne próbálni a valóságformázás áramlása felé is elmenni. Mintahogy a cikkben is és Domonkos bejegyzésében is látszik, az a legnagyobb baj, hogy a szemét ellen az üres kezére húzni merészel egy lapot a köre elején és nekünk erre semmi válaszunk nincs.

  Jó elmélkedést

  Üdv

 4. Egyszer mintha nyertem volna korlátozásos direkt sebzővel.A legjobb kezdés Dúvad-A felejtés ára párosítás volt. Később a Szirén lányka idején már nem volt olyan jó, főleg ,hogy sok sebzéssel le se tudtam szedi a Dúvadot.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.