Rekord létszámmal ért véget a hónap – HKK Liga, január #4

Mutatjuk a pénteki verseny dobogós paklijait és az összetett végeredményét.

Múlt pénteken véget ért a januári HKK Liga, méghozzá nem akárhogy: nem kevesebb mint 40 induló volt a versenyen, így ismételten sikerült rekordot döntenünk.

Az izgalmak nemcsak ezért voltak óriásiak: látni fogjátok, hogy mindhárom kategóriában egyetlen pont döntött a havi összetett első helyről. Lássuk hát!

Kezdő Liga

I. Balog Dávid (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas
II. Bessenyei Péter (paklilista) – Zarknod bilincse
III. Antal János

A havi összetett végeredménye: 1. Antal János – 46 pont, 2. Balog Dávid – 45 pont, 3. Peszlen Zoltán – 41 pont

Amatőr Liga

I. Podlovics Péter (paklilista) – Sokszínűség
II. Krähling Péter (paklilista) – Villámháború, szirén
III. Héthársi Áron (paklilista) – Harangmester

A havi összetett végeredménye: 1. Liu Ting Hao – 48 pont, 2. Werner András – 47 pont, 3. Podlovics Péter – 43 pont

Profi Liga

I. Egyed Dávid (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas
II. Pásztor Szabolcs (paklilista) – Az első vámpír
III. Makó Gergely

A havi összetett végeredménye: 1. Pásztor Szabolcs – 42 pont, 2. Egyed Dávid – 41 pont, 3. Daku Gergely – 40 pont

Januárban minden eddigi rekordot sikerült megdönteni a játékosok, illetve az indulók számát tekintve, ezúton is köszönjük mindenkinek, aki eljött!

A HKK Liga februárban is folytatódik – a profi kategóriában Jellemek harca formátummal. Várunk mindenkit!

Csető Zsolt

23 thoughts on “Rekord létszámmal ért véget a hónap – HKK Liga, január #4

 1. Pedig milyen jól nézett volna ki egy 5-ös első hely sor a Behós profilodon, Dév! 😉

 2. Nagyon örülök a gátlás lètszámnak!!!Grat!Viszont megfejthetetlen számomra mièrt nem sikerül a ligából átcsábítani az embereket a hètvègi versenyekre.Nem tervezték esetleg egy kèrdőìvet ezzel kapcsolatosan?

 3. Lehet az az oka,hogy a kezdők oda nem kapnak kézhez fullos paklikat,a saját szerényebb paklijukkal viszont nem akarnak “lebőgni”.
  Persze ezzel feltételezem azt,hogy sokan kapnak kölcsönlapokat péntekre 🙂 (Ami nem is gond,sőt!…)

 4. Jufe, szerintem sokaknak egy sima péntek délutánt könnyebb beáldozni, pláne, hogy akkor azért könnyebb fél-egy órával lelépni melóból is, mint egy teljes szombatot. Akkor azért meggondolja az ember, pláne a már dolgozó, hogy mire is költi a drága szabadidőt. Nézd meg, hogy az Ex-be is azért elég rendesen szokott lenni részvétel, pedig az hét közepén van és éjszakába nyúlik. Ezzel szemben a szombati, egész napos versenyeken szerintem sajnos pont fordítva van, mintha egyre kevesebb lenne a résztvevő. A ligák garantált-ritka díjazása egy újabb csáberő a kezdők felé, akiknek egy normál versenyen általában a vigasz zén a várható érték.

  Üdv: Kyb

 5. Én is sokkal szivesebben megyek ligára vagy exbe, mint egy egész napos versenyre. Az exes pörgős formátum a kedvencem, mert nem vesz el egy egész hétvégi napot, és viszonylag rövöd idő alatt sok ellenféllel, sok pakli ellen játszhatok. Ez nekem bőven megéri azt, hogy a sideolás hiánya miatt elveszik egy kis stratégiai mélység. Arról nem is beszélve, hogy szombaton azért gyakran van más programja az embernek, és reggel wekerlére lemászni se olyan csábitó.

 6. Sokat segítene a pontos kezdés,mert az a stabil 1óra csúszás sok…
  Ennek nyílván feltétele az előre elküldött/kitöltött pakk lista…ennyit azért megérne.

 7. A stabil 1 ora csuszas az a Behoson konkretan nincs igy. Biztosan volt mar 1 ora csuszas, de biztosan volt 10 perc is. Nezni fogom, es beirom a beszamoloba is, hogy menyit csusztunk, es persze probaljuk csokkenteni.

  Ehhez kapcsolodva 2 kerdes:
  1. Tamogatnad-e, hogy ha 10-re van meghirdetve a kezdes (nevezes 9-tol), akkor aki 10 utan 1 perccel jon nevezni, az bukja az 1. fordulot? (akkor is ha te vagy az 🙂 ).
  1./a Videkiek is?

  2. Tamogatnad-e, hogy hivatalosan a ‘9-tol nevezes 10-kor kezdes’ helyett ‘1/2 10-tol nevezes, 1/2 11-kor kezdes’ kegyen?

  koszi
  Balazs

 8. hát igen, Bencével egyetértek: bár én általában megjelenek a Behos versenyeken, a nap végére az agyam mint egy szivacs.. Ez mondjuk az én problémám, de ez azon nem változtat hogy a ligát emiatt jobban szeretem (Habár 1-2 fordulóval többet el tudnék viselni)

 9. @Balage: igaz,én csak egyszer mentem fel “vidékről”, mégis mi voltunk ott majdnem legkorábban… Szóval szvsz nem a “vidékkel” van a baj a kezdéskor,inkább a “helyiekkel” 🙂 Legalábbis én így láttam,mégha 1 verseny nem is nagy tapasztalat.

 10. Jah, azt nem irtam, de alapvetoen azokhoz szolnanak a kerdesek, akik jarnak Behos versenyre (vagy _kizarolag_ azert nem jarnak, mert tul koran / tul keson kezdunk)

 11. A videkieket csak azert emeltem ki, mert pl. egy vonat 1 oras kesesevel igen nehez mit kezdeni… annyival csak nem indulsz el hamarabb, ha pl. amugy is 5-kor kell kelned ahhoz a vonathoz mar…

 12. a behos versenyek pont úgy jók ahogy vannak. ha tudom hogy megyek behosra akkor alapból úgy számolok hogy egész napos program.
  egyébként fasza volt hogy ilyen sokan voltunk ligában a hónapban

 13. 1. igen
  bár ha sokan késnek, nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy mindenki kikapjon, mert nyilván az se jó, ha az időben érkező játékosok közül néhányat “kiemelünk” azzal, hogy késő ellen játszik és így automatikusan nyer – talán BOT1, BOT2, stb. nevű játékosok beiktatásával lehet ezt megoldani, akik az első fordulót nyerik a késők ellen, majd automatikusan kiszállnak az első forduló után
  1/a. igen
  mert őket még nem láttam késni 🙂

  2. igen
  ez a megoldás is jó, ha ettől tényleg elkezdődik időben – akkor nyilván nem támogatom, ha ez azt eredményezi, hogy ténylegesen 11-kor kezdődik a verseny

  bevallom, behos versenyre az utóbbi időben nincs nagy ingerenciám sokkal 10 előtt érkezni (főleg, ha esetleg még paklilistával is készülök), mert tudom, hogy úgyis egy (hosszú) sor végére állok be így is, azt pedig mindegy, mikor teszem…

 14. “2. Tamogatnad-e, hogy hivatalosan a ‘9-tol nevezes 10-kor kezdes’ helyett ‘1/2 10-tol nevezes, 1/2 11-kor kezdes’ legyen?”

  Ezt mindenképp tudnám támogatni.

  Az 1.-es pontot pedig semmiképp. Főleg, hogy úgyis sor van. Egyszerűen senki nem kel fel azért fél-egy órával hamarabb, hogy ne 9:50-kor álljon be a sor végére, hanem 9:25-kor sor nélkül regeljen majd várjon egy órát a kezdésre. Pláne, hogy sok “helyi” is utazik annyit a Wekerlén rendezett versenyre, mint egyes vidékiek. (Nekünk pl. több, mint másfél óra az út.)

  Üdv: Kyb

 15. Minél később kezdődik a verseny, annál kevesebb “vidéki” fogja látogatni. Tudom, meglepő dolgot fogok mondani, de a verseny után még haza is kell érni.
  Ha fél órával későbbre van kiírva a verseny kezdése, azzal csak azt érjük el, hogy azok akik eddig is csak a kezdésre estek be, ezután majd fél órával később fognak beesni a verseny kezdésre. Két-három versenynap után gyönyörűen visszaáll majd ugyanaz a metódus, és a végeredmény csak az lesz, hogy fél órával még később lesz vége. Engem mostanában már ez tart vissza, hogy este nyolcnál előbb nem érek haza.
  Belátom, hogy vannak Budapesten is helyek, ahova 1-1,5 óra az út. Annyi a különbség csupán, hogy ez az 1-1,5 óra bármikor elindítható, míg vidékre, hacsak nem kocsival van valaki akkor tud elindulni, mikor a busz/vonat is úgy gondolja. (Itt visszatöröltem a megoldást, mert nem lennék vele túl népszerű.)

 16. Szerintem a sorban állásra megoldás lehetne, ha a paklilistát e-mailben kellene elküldeni a verseny rajtjáig, tehát nem előző estig, hanem még helyszínen, reggel is el lehetne küldeni. Okostelefonok, tabletek korában ez nem lenne probléma,

  A nevezési díjak sorban állás mentes befizetése már komolyabb fejtörést igényel, de talán nem lehetetlen. Csak egy ötlet: A BDV-ben lenne egy olyan pont, hogy nevezés a következő versenyre, és ott lehetne befizetni.
  Ezt nyilván nem lehetne hirtelen megváltoztatni, mert sírás lenne belőle, hogy “elfelejtettem, későn utaltam stb.”, de egy rövid, 2-3 versenyes átmeneti időszak után (amíg még helyszínen is lehetne fizetni), akár be lehetne vezetni, hogy csak neten keresztül lehetne nevezni. Ennek a rendszernek a legnagyobb hátránya nyilvánvalóan az, hogy a nevezési díjak 27%-al többe kerülnének, de ez még 300Ft többletet sem jelentene, és szerintem feláldozható a megbízhatóbb, pontosabb, korábbi kezdésnek, a reggeli sorbanállás hiányának, és az esetlegesen megtekinthető előnevezők listájának az oltárán.

  Lehetne tesztelni, és átmeneti időszak után döntést hozni, hogy működhet-e a rendszer. Egy próbát szerintem megér.

  A későkkel kapcsolatban pedig a sakkversenyeken alkalmazott rendszert tudnám példának felhozni. Ott van türelmi idő, egy óra a megengedett késés, ha az alatt nem érsz oda, vesztettél. Erre az analógiára lehetne egy olyan rendszer, hogy ha 0-20 percet késel, akkor az első meccsen nem side-olhatsz. Ha 20-30 percet késel, akkor az első meccs első körét elvesztetted, (valamint ha az idő lejár, akkor az adott nem döntetlen, hanem azt is elvesztetted), ha pedig félóránál többet késel, akkor az egész első fordulót buktad. Ha pedig a második foruló párosításáig sem érkezik meg valaki, akkor azt kivesszük a rendszerből, aznap már nem játszhat.

  Akinek késik az ellenfele, annak meg szerencséje van. A behós versenyek 5-6, esetenként 7 fordulóiba belefér egy ilyen győzelem. Ettől sokkal nem fog előrébb végezni valaki.

  Ez utóbbi, késős rendszert nyilván csak akkor lehet bevezetni, ha az online nevezés már működik. Ha teljes megoldást akarunk a fent említett problémára, azt nem lehet egyik pillanatról a másikra véghez vinni, de legalább elgondolkodni érdemes egy ilyesmi, vagy hasonló rendszeren. Ha ez jól tudna működni, nagyon sok időt takaríthatnánk meg, és több játékos lenne rendszeres részt vevője a versenyeknek, mert időben hazaérnének pl.

 17. 2 okból gondoltam a félórával későbbi kezdésre:

  1. egy átlag 10-kor kezdődő versenyre odaérsz mondjuk 1/2 10-re, és végetér 5-kor. Ha 4 óra úttal számolok (vidékiek), akkor ez reggel 1/2 6-tól este 9-ig tart. Számomra a 6-tól 1/2 10-ig eggyel normálisabb.

  2. nekünk (Miklós + én) sem ártana bizony odaérni (és lehetőleg ki is pakolni mindent!) a meghirdetett nevezés kezdetére. Ez 9-re nem szokott sikerülni, de 1/2 10-es kezdésnél részemről meg tudnám oldani a Wekerlén is.

  A szigorítás ezután jöhetne, pl. 1/2 11-es kezdésnél “aki negyedkor nem áll legalább a sorban a nevezéshez, az bukja az első fordulót”

 18. Szerintem ezek borzasztó mesterkélt és erőltetett dolgok lennének.
  Persze, meg lehet próbálni valóban profi játékot csinálni a HKK-ból, fasza is lenne, csak azt akkor nem itt kell elkezdeni.

  Addig meg érjen oda mindenki tízre. 🙂

 19. Én speciel inkább 4 péntek délután választok 2 órát hetente, mint egy teljes szombatot.
  Főleg mivel 2 óra koncentráció még nem olyan megterhelő, ráad a side-dal sem kell nagyon törödnöm (lévén a liga pörgös)

  De hogy a kérdésekre is válaszoljak:

  1. Ezen csak akkor érné meg gondolkozni szerintem, ha a nevezés tényleges le is zárulna 10 orakor. (Ami viszont azokkal nem fair akik pár perccel 10 előtt érnek oda.

  2. Ha Wekerlébe kell menni nekem kifejezetten jobb, ha fél-től félig van a nevezés. (Kökiben kb 3/4 kor van a vonat és sokkal kényelmesebb lenne háromnegyed ora alatt odaérni (sétálva is akár), mint negyed ora alatt kapkodni.

 20. A ligákat el lehet kezdeni időben,a fordulóra 20 perc van akkor 20 perc után vége.miért?mert bezárnak.meg van az akarat és a motiváció, hogy ne tökölődjünk.szerintem a többi versenyen is meg lehet oldani.aki meg nem szeret várni és 50re akar beesni legyen benne annyi,hogy megírja/elküldi előre a paklistáját.
  Ez simán 1 óra egy-egy nagyobb versenyen.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.