Elsőre, másodikra

Három olyan lap, ami talán erősebb, mint amilyennek először hittük.

Bizonyára ti is tudjátok, hogy mielőtt megjelenik egy kiegészítő, a lapjai egy igencsak hosszú tesztelési folyamaton mennek keresztül, elég sok pakliban kipróbáljuk őket, sokszor. Így érthető, hogy a megjelenés után sokan kérdeztetek minket tesztelőket arról, hogy egy bizonyos lap melyik koncepcióban muzsikált jól, mit gondolunk, hogy melyikek lesznek a kiegészítő legjobb lapjai. Következzen most három olyan lap, amikről –bár sejtettük, hogy jók- talán mi magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyire meghatározóak, erősek lesznek.

Nekromanta pálca

Az idei év nagy visszatérői lehetnek a különböző gyűjtőgeneráló paklik, bár főleg pörgős versenyen dominánsak, de a mai Dungeonös hagyományost is egy ilyen nyerte meg, tehát ténylegesen újra karcolgatják vele a versenyasztalokat. A pálca –személyes tapasztalat alapján is- hihetetlenül jól illeszkedik mindét jelenleg versenyerős változatba, bár úgy gondolom a több zanszilánk költség miatt talán a Kronomágikus homokórás setupba jobban illik. Brutális erőforrást biztosít nekünk ez a lap, manát ad(hat) vissza, ami sokszor nagyon jól jön egy korlátozott formátumon, például ahova nem fér be Búvópatak vagy Suu’zy csillogása (mondjuk egyszínű versenyen vagy jellemek harcán). Egyébként egy soklényes koncepcióban is brutális pusztítást tud végezni, mi szimpatizálunk egy Bűvös erdős vagy Lassan járj!-as felállással is, aminek a motorja ez a kártya.

Dérfarkas

Ha már a gyűjtőgeneráló paklikról beszéltünk mindenképpen ki kell emelni azt a lapot, ami miatt újra játszunk a paklival, és az nem más, mint a Dérfarkas. A pakli legnagyobb hátránya volt az, hogy ha kiraktak egy Artagor, a zsonglőrt vagy akár egy Öntörvényű krabbert iszonyatosan nehezen lehetett eljátszani az életes háló mellett, de most erre is érkezett megoldás, méghozzá kvázi megoldhatatlanul, hiszen ez a dög feltámad. A lap amúgy nem csak ilyen környezetben jó, elég sokan használják különböző korlátozó szabálylapok mellett is. Egy szó, mint száz igen nagy sztár ez a farkas, és ha marad a Vízitündéres/Öntörvényű krabberes meta akkor elég népszerű lap lehet, akár alapból akár sideból.

Unaloműző

Aki játszott ezzel a lappal (vagy ellene) az tudhatja, hogy ha sokáig fent marad, az iszonyatosan zavaró tud lenni. Az ellenfél lapjait kijátszás után passzivizálhatjuk (vagy akár a sajátunkat is, ahogy azt például DK is tette Manafonállal, elég sick kombó, pont mint a régi szép időkben), tulajdonképpen egy csomó lapot egy egész körre kikapcsolhatunk. Külön öröm, hogy nem csak kézből kijátszott lapokat tudunk elfektetni, így mondjuk egy Italkeverés sem túl effektív már. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokáig a versenyasztalok sztárja lesz, a side képessége is elég korrekt, hiszen manapság minden paklinak van valamilyen gyűjtőjátéka, így egy-egy kulcslap kisemmizésével könnyen keresztülhúzhatjuk az ellenfél számításait. A dotolás is oké, nyerés az nyerés.

Szóval ez az a három lap, ami nekem markánsan erősebbnek tűnik most, mint amit először beleláttam. Számtalan érdekes, kreatív vár még felfedezésre a Kreátor műhelyéből, kíváncsian várom, hogy mit hoznak a következő hónapok. Nektek van ilyen lap, ami megdöbbent jelenleg az erejével, de első ránézésre csak közepesnek tűnt?

Dév bácsi

23 thoughts on “Elsőre, másodikra

 1. ill. még talán az Anyamotyogó is ide sorolható
  (szóval nem Sheran lett jól megerősítve, ahogy az be lett harangozva, hanem Leah)

 2. Igen nekem is a motyi még ami ide kívánkozik. Én ma toltam bilincsbe alapból a farkassal.Hát ide is meleg volt nagyon (mint bárhova ahova eddig próbálgattam)..
  Nekro pálca is igen korrekt lap,de egyértelműen az unaloműző a leggyökerebb! 🙂

 3. Ha már gyűjtőgen, akkor vízikígyó. Kegyetlenül zavaró tud lenni, hogy konkrétan nem enged kijátszani olyan lapot, aminek kijátszáskori képessége van.

 4. Megjelenéskor – többek között -, ez a három lap is 2.000 Ft-nál nyitott a D-s mappában.

  Elég sokan kikerekedett szemmel nézték és mosolyogtak rajta, hiába magyaráztam el Nekik, hogy igazából mit is tudnak az említett mesekártyák. Rám hagyták…

  Azt hiszem, hogy két hónap elteltével most már én mosolyoghatok Rajtuk! 🙂

 5. Hát azért… a 2.000-s ár továbbra is megmosolyogtató… 🙂 Tekintve,hogy a “piacon” a Dérfarkas és az Unaloműző is 1000 Ft alatt már beszerezhető,a pálca se éri el a 2.000 Ft-os árat (legutóbb talàn 1500-ba ment)… 🙂

 6. 1. nálam is az unaloműző, egészen elképesztő mit tud egy manáért (vagy éppen ingyen).

  Ami nincs a listán de nagyon hamar megkedveltem és ma már nem hagyom ki, az rücsi. Komoly erőforrást biztosít hosszú távon, és megoldja a patakot is 🙂

 7. Teljesen korrekt ertuk az 1500-2000 Ft, azert lehetett erezni, hogy top papirosok lesznek 🙂

  (A Bunteto motyit nem erzem, tegnap 2 is besult ellenem)

 8. Igy utólag elnézve, erre a nekromanta pálcára kicsit sok beteg kombót lehet csinálni, amit áldoztam neki, már hozza is vissza, ha annak a lapnak a kijátszáskori képessége valami mókás dolog volt, keresés, húzás, hát, érdekes szituáció…

 9. Szerencsere ez nem igy van: (kodex)
  “7.4.2. Ha egy cselekvés költsége tartalmazza egy (vagy több) lap feláldozását (is), akkor a feláldozott lapot vagy lapokat ugyanezen cselekvés végrehajtásakor már gyűjtőben lévőnek kell tekinteni, kivéve, ha már a cselekvés bejelentésekor választani kell a gyűjtőben lévő lapok közül. Ez esetben az épp feláldozott lapok nem választhatók.”

 10. Mért ez nem két külön cselekvés? Egyszer beáldozom a pálca költségenek a lapom, majd generál 3-at, utána pedig átforgatok 2 másik lapot és visszahozom az eredeti lapot amit költségként áldoztam.

 11. Szerintem itt Dominak és Miklósnak van igaza. Nem közvetlen kijátszás után rakja vissza az asztalra a lényt a pálca,hanem már egy külön képességként 🙂 Maximum a vp-kapás lehet amire vonatkozhat a 7.4.2-es szabály.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.