[Mentorprogram – Szati] Kezdetek

Az első hónap értékelése.

Alig telt el pár perc a kihirdetés után, és Domonkossal már szinte bele is vágtunk az ismerkedésbe. Fontosnak tartottuk, hogy a hkk-s tudnivalókon kívül egyéb hobbijait, tulajdonságait, preferenciáit is megismerjük egymásnak, illetve lefektessünk pár alapot, hogy később ne legyen semmiből sértődés. Meg merem kockáztatni, hogy eddig minden zökkenőmentesen és gördülékenyen halad, Domonkos hihetetlen lelkes, nagyon sokat kérdez, és még nem fejtettem meg hogyan, de azalatt az 1 perc alatt, amíg kiszaladok a konyhába vagy 3 oldalnyi szöveget tud írni, azt néha már nem bírom virtuális szusszal.

Ha konkrét témánk van, azt skype-on oldjuk meg, ilyenkor többnyire egy, de inkább több paklit csinálunk minden versenyre, amelyből Domi eldönti, hogy végül melyikkel szeretne indulni. Személy szerint törekszem arra, hogy minél több mindent kipróbáljunk; egyrészt pakliépítés szempontjából új meglátásokkal, más mértékekkel, ritkábban látott lapokkal találkozunk, amely élesben segít majd a gyors alkalmazkodáshoz, másrészt pedig megismerkedhetünk olyan játékstílusokkal, amelyek bár távolabb állnak tőlünk, de ugyancsak elősegítik a fejlődést.

Célunk a Nemzeti 3. napjára való bejutás. Ez nem csak jó metaismeretet, makulátlan játékot, ideális sorsolást és szerencsét igényel, hanem erős mentális jelenlétet is (a fizikai nehézségekről nem beszélve: kialvatlanság, forróság, allergia, stb). Ebben még sokat kell fejlődni, ezért is szorgalmazom az EX-es és Barcraftos versenyeken való részvételt, mert munka után lejátszani még 7-8 fordulót hasonló érzés, mint a második nap 4-6. fordulójában játszani, nem beszélve a harmadik napi draftról.

Bár Domonkosnak már sikerült bejutnia a Nemzetire januárban, a Beholderes versenyeken próbálunk nem nagyon eltávolodni a komfortzónánktól pakli terén. 3 paklit készítettünk a februári Jellemek harcára: gonosz börtön (kontroll), semleges kontroll (5 lap), jó erőforrás-hoki rúnával. Végül az utóbbira esett a választás.

hkk_lapkepŐsi rúna

3 Nullifikálás
3 Kristálybarlang
3 Az erős ereje
3 Solisar aurája
3 Hópárduc
3 Timera makacskodása
3 Techiánaflux
2 Italkeverés
2 A szépség dühe
2 Az elme hatalma
2 Hegynek fel
2 Elhibázott varázslat
1 Búvópatak
3 Elenios csodája
3 Fürge elf
3 Az inkvizíció küldötte
1 Fókuszálás
2 Rhatt papja
3 Masszaszövő
2 Horizontkémlelő

A versenyen 5-ből 4-et sikerült nyerni, amire személy szerint nagyon büszke voltam. Főleg, hogy két egymást követő hónapban is top 5-öt menni profiban szerintem nagyon nagy szám, reméljük folytatódik a jó széria. A következő nagy mérföldkő a márciusi draft lesz. Eddig Domonkos talán egyszer draftolt, így mindenképpen nehéz dolgunk lesz. Bár elméletben megpróbálunk megfelelően felkészülni, a draft gyakorlati részét élesben lehet elsajátítani, így érdemes minden alkalmat megragadni.

Ti mennyire kedvelitek a „válógatós” versenyformátumot? Hogyan szoktatok felkészülni, illetve mennyire osztjátok meg a draftolható lapokról alkotott vélemyényeiteket másokkal?

Szatmári Bálint

Reklámok

3 thoughts on “[Mentorprogram – Szati] Kezdetek

 1. Gratulálok a sikeres induláshoz!
  Miért döntöttetek végül a Rúnás deck mellett? Számítani lehetett a metában az 5 és 6 lapos kontrollok jelenlétére(ezek közül 1-2 megjelent a topban is) és sejthető volt néhány mező, és egy-két követős koncepció is. Páran a profik közül szívesen próbálgatták a (főleg semleges) Korlátokat, az pedig lapelőnnyel kezd ellene. Bár gondolom erre nem készültetek különösebben, mert ez a deck elég könnyen legyorsulhatja a Korlátozást. Az 5 vagy 6 lapos kontrollokra készültetek valahogy? Vagy a sok 0s counter és olcsó erőforrás miatt olyan jó tempója volt a decknek, hogy meg tudta verni a +1 lappal induló semleges deckeket?
  Drafthoz: szeretem, agyalós formátum, van még hova fejlődni benne 🙂

 2. Köszönjük 🙂

  Vittem exbe pörgősre egy gonosz börtönt, ami 3.5/8-at ment (bár ez lehetett volna 6/8 is, csak egynél hibáztam, egynél lassú voltam és X lett, egynél meg tiltott lapot használtam véletlen és nyilván az nem lehetett az enyém), majd kicsit variálva blogos beszűkültre is elvittem, ott 5/3 lett, de nem igazán éreztem az erőt benne.

  Egyrészt 5 lappal nem sorsolt össze a gép (de nem voltam extrán szerencsés, ugyan 3x működött a rúna bilincs-lépéselőny-járj ellen, de a 2. helyezett molluszkot és az 1. csapdát is megkaptam, szóval 2 követőt), másrészt próbálkoztunk vízitündér+griffek urnőjével, melyek az olcso counterek miatt jó eséllyel létrejönnek és az asztalról termelik az előnyt.
  (mező ellen 3 istentelen)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.