[Mentorprogram – Zsolly] Az első hónap

Lássuk az első hónap tapasztalatait!

Februárban hivatalosan is megkezdődött a közös munka Viktorral a Mentorprogram keretein belül, az első hónap pedig leginkább a Bilincs különféle variációinak próbálgatásával telt.

zarknod_bilincseViktor tavaly főleg lényes deckekkel játszott (ében íjászok, kalandozók), idén viszont szeretett volna kicsit kontrollosabb irányba elmenni, hogy a játék ezen aspektusával is jobban megismerkedhessen. Az elgondolás teljesen helytálló egyébként. Hamar eljutottunk odáig, hogy a Zarknod bilincsére fogunk támaszkodni, ami jó kiindulási alap, hiszen könnyű köré kontrollt építeni, de a korlátozott játékkörnyezet miatt nem olyan radikális váltás a játékstílust tekintve, mint mondjuk egy 5 lapos kontroll.

Viktor “hagyományos”, illetve Thargodanos verzióban is sokat pörgette a decket, utóbbival 5/3-at ment a Beholderes Jellemek harca versenyen profi kategóriában, ami szerintem nagyon szép eredmény, a Nemzetire való bejutás sem volt messze! Úgy gondolom, erre lehet építeni. Sőt, ez az, amiben még fejlődnünk kell úgy érzem rövid távon – a verseny alatti, illetve a verseny végi lélektan úgy gondolom egy ritkán hangoztatott, de annál fontosabb eleme a játéknak, mind a motiváció, mind pedig a tanulás és a fejlődés szempontjából. Fontos, hogy ne rántsuk bele magunkat egy negatív spirálba, ha éppen nem úgy alakulnak a dolgok vagy hibázunk, ilyen szituációk ugyanis mindig lesznek – jobb felkészülni rájuk fejben előre is. A lelkesedéssel szerencsére nincsenek bajok, Viktor szinte minden versenyen ott van, és ez a lényeg!

Na de lássuk, mint gondol az elmúlt egy hónapról Viktor!


Sziasztok! Eddig csak rólunk nem hallottatok „mentor téren”. Zsolti elég elfoglalt, gondoltam besegítek egy kicsit.

Azt kell mondjam, hogy a kezdés óta eléggé rápörögtem a HKK-ra. Ahány versenyre tudtam, el is mentem (4 HKK liga, 2 Excelsior, 1 Beholder, 1 Dungeon, 1 Blog), a versenyeken kívül pedig többnyire paklikon gondolkodom, bújom a lapkeresőt, vagy épp Zsoltit zaklatom az ötleteimmel. Még a kedvenc játékom, az örökkévaló WoW is a háttérbe szorult.

Sajnos ennek ellenére túl nagy eredményt nem tudok felmutatni egyelőre. A legjobb egy Exes 9. hely Jellemek harcán, illetve ugyancsak Jellemen 10. lettem a legutóbbi Behós versenyen. Érdekesnek tartom, hogy a mezőny szempontjából általam legerősebbnek tartott Behós és Exes megmérettetéseken szerepeltem a legjobban, és ezek is lehettek volna jobbak egy kis szerencsével (bár nem panaszkodom, nekem is voltak elég nagy mákjaim).

gregorMaradnék is ennél a két versenynél, mert szerintem ezek azok, amikre lehet építeni a későbbiekben. Mindkét versenyen gonosz Zarknod bilincsével játszottam, Zsolti korábbi Thargodanos/zanszilánkos paklijával (itt található) amit azért kicsit átvariáltunk. A sárgától és a Rhatt-tól alapból meg kellett válni a formátum miatt, plusz kiszedtem a Büntető motyogókat, mert eléggé leszerepeltek az utóbbi időben. Bekerültek a Nekromanta pálcák, a Kozmikust helyettesítő Próféta parancsa, és egy kis plusz védelem 2 Anyamotyi és 3 Vilibá személyében. A paklit magát elég jónak éreztem, annak ellenére is, hogy bármilyen semleges jellemre épülő pakli valószínűleg jobb választás lett volna. Ami viszont szerintem megér még néhány szót, az a Bilincs szabálylap maga. Egy hónap játék után úgy érzem, hogy túl sok olyan lap van a metában, amit egyszerűen nem zavar, nagyon sok az asztalon maradó counter (ami szerintem a pakli legnagyobb ellensége), arról nem is beszélve, hogy a side-ok nagy része is Bilincs ellen készül manapság. Valószínűleg Zarknod kedvenc ékszere kicsit pihenőre vonul, valami mással fogok próbálkozni.

Lényeg a lényeg, még nem sikerült kijutni a Nemzetire, de ahogy az elején is írtam, nagyon motivált vagyok, és bízom benne, hogy sikerülni fog. A hónapban lejárt az első profi pontom, úgyhogy márciusban az amatőr kategóriát fogom ostromolni.


Ahogy Viktor is írta, márciusban az amatőrök között fogunk vitézkedni (a tervek szerint nem sokáig 🙂 ), és kicsit új vizekre evezünk. A keddi Barcraftos versenyen egy Lassan járj! kontrollal próbálkoztunk, 2-2-2 lett a vége, ami ha azt nézzük, hogy Viktor kicsit hadilábon állt a szerencsével ezen a versenyen (illetve hogy most játszott először a lapok nagy részével), egész korrektnek mondható.

És hogy mit tartogat majd a hónap hátralévő része? Bízom benne, hogy erre nem kell várnotok a következő bejegyzésig, és már a versenybeszámolókból ki fog derülni!

Csető Zsolt

5 thoughts on “[Mentorprogram – Zsolly] Az első hónap

  1. Hát ja, sajnos vagy nem sajnos, de elég sok ellenlapja is jött a bilincsnek (NTI vagy ha már az asztalról működésről van szó, akkor az anyamotyi messze nem csak zarknod mellé fér be), emellett nagyon könnyű (talán túl könnyű) side után átalakulni sok paklinak. (btw az 5/3 gonosszal valóban igen jó)

    Amúgy meg 100%, hogy összejön a nemzeti, ilyen mértékű versenyre járással (pacsi) és láthatóan megsokszorozódott motivációval (ez asszem nagyrészt Zsoltinak köszönhető) csak idő kérdése, az meg még rengeteg van 🙂 Úgyhogy hajrá fakabát!

  2. Visszajelzés: [Mentorprogram – Zsolly] Egy sikeres hónap | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.