Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

A héten számíthattok egy kis meglepetésre! Ám addig is jöjjön egy kis betekintés a háttérmunkába.

Meglehetősen rég jelentkezett már Szivárgás rovatunk, így az elmúlt hónapokban nem kaptatok betekintést a tesztelésen zajló munkába. Hogy őszinte legyek, ennek vannak okai – hogy pontosan mik azok, arról hamarosan mindent meg fogtok tudni.

Most azonban nem erre szeretném felhívni a figyelmeteket, hanem arra, hogy eláruljam: a hét második felében mindenképpen érdemes lesz figyelni a Beholder weboldalát, hiszen fontos bejelentésre számíthattok. Előzetesen legyen elég ennyi. 🙂

Ha már régen volt Szivárgás, mindenképpen valami érdekessel folytatnám. Szinte minden kiegészítőben vannak olyan ötletek, melyek felmerülnek, kipróbáljuk őket, végül azonban valamilyen okból elvetjük őket: ezúttal ilyenek voltak az “anti-lény” és a “Jellembajnok” képességek. Előbbi kulcsszó az anti-mágia analógiáján született meg: olyan lapokra került rá, melyekre lénnyel nem lehet reagálni – azzal a különbséggel, hogy szám nem volt mögötte egyik esetben sem. Bár kétség kívül hasznos képesség lett volna, végül elvetettük: keveset nyertünk volna rajta, hiszen a “lénnyel nem lehet rá reagálni” szöveg nem foglal annyival több helyet a lapon, hogy emiatt megérje bevezetni egy új definíciót. A “Jellembajnok” egy igen erős képesség volt: ezekre csak a saját jellemébe tartozó lapokkal lehetett reagálni, illetve csak ilyen lapokkal lehetett célozni őket. Az ennyire “érinthetetlen” kártyák sokszor bajt okoznak a játékban, nagyon nehéz belőni az erősségüket (gondoljunk csak a B. Jagumirra, amely igen nagy felhördülést váltott ki), így végül erről is lemondtunk. Nem kizárt, hogy az említett képességek később, újragondolt formában visszatérnek majd, egyelőre azonban nem kell rájuk számítani.

Persze lesznek olyan újdonságok is, melyek tényleg megvalósulnak majd. Tesztelünk egyéb új kulcsszót is, amiről csak azért nem mondanék semmit, mert egyelőre még nem biztos, hogy meg fog maradni. Új etnikum viszont egészen biztosan lesz: ez a főnix, amely ugyan eddig is szerepelt lapokon, mostantól azonban szinergiákat is építünk köré. Állandó probléma volt már évek óta, hogy nincs elég Elenios etnikum (annak idején a szirének is ezért születtek meg), és hogy – részben emiatt – kevés az Elenios lap is a kiegészítőkben (főleg a gyak-nemgyak). Ezen próbálunk most javítani kicsit a főnixekkel, akik jellegüket tekintve némileg hasonlítani fognak a szirénekhez, vagyis többségük önmagában használva is nagyon jó kis lap lesz!

Ennyit mára – ígérem, a következő Szivárgás cikkre nem kell majd ennyit várni! 🙂

Csető Zsolt

15 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Ide a rozsdás bökőt, hogy rotáció lesz! Nem akarok nagyon belemenni most a témába, csak annyit mondanék, hogy eddig ennek nagy ellenzője voltam, de úgy gondolom, hogy most már itt az ideje, és jót is tenne a játéknak.

  A főnixek meg gondolom feltámadós lények lesznek, ami nem baj, csak nehogy a gyűjtőgent nagyon megtápoljátok vele.

 2. Remélem Poghy téved 😀 (Szerintem valami visszafogottabb pl. változik a Nemzeti formátuma, vagy a gyűjtőgen nerfelése valahogy)

  Elenios? Hm.. szilmill lehetne a következő feltámasztott etnikum?

 3. Katu, a szilmillek őv-s etnikumok voltak, és azok a nyilacskás képességek nekem annyira nem hiányoznak…

 4. Zsolti a Beholderrel karöltve a soron lévő kiegészítő nevét és témáját fogja elárulni a következő posztjában, én azonban hamarabb lerántom a leplet! *gonosz kacagás*

  A következő kieg a Totális Rendzavarás Ovgun Légi Lakában nevet fogja viselni. A híres viharóriás sámán, Ovgun hadakozását fogja elmesélni az otthonába betörő trosnyogó szakócákkal és téfea magofluxokkal (a szemfülesebbek észrevehetik ennél a pontnál az esetleges felújított lapokat!).
  Mindegyik tesztelő már az első pillanattól fogva támogatta ezt a témát, mely Ghalla eleddig ismeretlen konfliktusát tárja fel olyan varázslatokkal, mint az Arcbadurrantás, Megantikus gigarobbanás, Burástyátlanítás vagy az egész asztalt szó szerint letakarító Foshurrikán. A tárgypakli szerelmesei a Töltőtollra, az Elfeledett koncepciók tesztkártyájára vagy a Büdös zokni (új)-ra csorgathatják a nyálukat. Lesznek új lények is, a kalandozók közül Gyula és Józsi fog eddig ismeretlen koncepciókat támogatni, míg a szörnyeknél a Nyamvadt gonosz férget, a Hétszünyű Kapanyányimonyókot és Mórickát emelném ki.

  Erősítésre számíthatnak a tojás, sav, mutáns és grok képződmény-pakli szerelmesei is.

  Meg visszahozzuk a testrészeket.

  A többi részlet kiderül a Beholder weboldalán a hét második felében! 😉

 5. Klujbi, lebuktál! A testrészeket tuti nem hozza vissza a beho, mert a galetkiket már kivezette. Pedig majdnem elhittem a többit. 😀

 6. @Klujbi: A quwarg boly paklik szerelmeseként azért én még reménykedem, hogy csak feledékenységből hagytad ki a koncepció erősödésének előrejelzését.

 7. Bejelentik, h Miklós csalódott az emberiségben ezért visszautazik a Szíriusz B csillagrendszerbe 🙂

  Az új kieget meg szórjátok meg élőholtakkal rendesen és újítsátok fel az Őshangya császárt a kedvemért, mert szeretném 🙂

 8. Remèlem kihoznak pàr kézből mutogatós képességű lapot. Imâdom a szökőkutat!!!

 9. Remélem több olyan deck lesz, ami hagyományos formátumon is felveszi a versenyt a zarknod-rúna/mező-kontroll hármassal (mint a régi fehér pakli, a tárgyak, vagy a farkasok). Legyen minél színesebb a meta! Több hagyiképes koncepciót!

 10. Én a szkritterek feltámadását várom, már évek óta… ha ők feltámadnak, visszatérek én is a játékhoz. 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.