Új nevek a HKK Liga élmezőnyében

A kezdőknél Szokody Márton, az amatőröknél Nagy Dániel, a profiknál Szkupien Bence győzött.

Pénteken 32 játékossal folytatódtak a HKK Liga küzdelmei, ezúttal is hagyományos pörgős formátumot tartottunk mindhárom kategóriában. Lássuk, kik végeztek a dobogón – na meg persze a paklik (majdnem teljes) listáját)!

Kezdő Liga

I. Szokody Márton (paklilista) – Zarknod bilincse
II. Andrássy László (paklilista) – Az alvilág ura
III. Bózsing Hunor (paklilista)

A havi összetett állása: 1. Andrássy László – 30 pont, 2. Cseh Márk – 24 pont, 3. Fábián Gábor – 23 pont (további sorrend)

Amatőr Liga

I. Nagy Dániel
II. Fábián Gergely (paklilista) – Korlátozás, gyűjtőgeneráló
III. Peszlen Zoltán (paklilista) – Zarknod bilincse

A havi összetett állása: 1. Ócsai László – 27 pont, 2. Fábián Gergely – 27 pont, 3. Héthársi Áron – 23 pont (további sorrend)

Profi Liga

I. Szkupien Bence (paklilista) – Semleges csatamező
II. Makó Gergely (paklilista) – Korlátozás, gyűjtőgeneráló
III. Pásztor Szabolcs (paklilista) – Ősi rúna + Edharati, a bűbájmester

A havi összetett állása: 1. Makó Gergely – 35 pont, 2. Szkupien Bence – 33 pont, 3. Pásztor Szabolcs – 23 pont (további sorrend)

Gratulálunk mindenkinek, különösen örömteli néhány új arcot is látni a dobogókon! Találkozunk most pénteken is!

Csető Zsolt

36 thoughts on “Új nevek a HKK Liga élmezőnyében

 1. Az a kezdő liga 3. helyezett pakli, lmao. Zsolti nem is tudta, mit kéne odaírjon mellé. 😀

 2. A vicc az,hogy ezzel a paklival nem tudta behúzni… 😀 Biztos lenézte a blogról,csak elfelejtett szabálylapot tenni mellé… 😀

 3. Balázs, pont az ilyenek miatt nem lesz több kezdő. Mert Alfás Pistike lejön, meglátja, hogy xy nem jobb játékos nála, csak azért veri el,mert a lapjai “húzzák magával” a hasonló szintű játékost…
  Tudom, én vagyok a HKK anti-Krisztusa, de lehet el kellene gondolkozni a Kezdő-liga “korlátozásán”, akár 100 pontos rendszert bevezetve…
  Hogy miért pont az? Szerintem a 100 pontos verseny az,ahol egy kicsit a kreativitásodra van bízva, főleg gyngy-zénes pool-ból dolgozva, ami pont egy KEZDŐNEK való, hogy megismerkedjen az alapfunkciókkal, hogy lássa, miben fejlődhet a paklija, stb.
  Aki ilyen 100.000 +-os paklival megy (akár kölcsön,akár saját), szerintem az induljon az amatőr ligában. Ott majd rájön, hogy az erős lapokkal játszani is kell tudni,nem csak “kirakni” 🙂

 4. A Kezdő Liga a jövő hónaptól át lesz alakítva, de pls ne kezdjük már el 50-edjére is ezt a párbeszédet.

 5. Az én 100 pontos ötletem nem konstruktív? :/ Pedig azt tényleg nem kötekedésből, full jó szándékból írtam Zsolti…

 6. A gyerek nagy nehezen ossze szedte a decket, es nagy nehezen ra vettem, hogy jojjon versenyre a heten tobbszor is gyakoroltunm nem tudom miert baj az hogy ha elmegy kezdo ligaba es szeret egy kis siker elmenyt es inkabb itt tanuljon a hibaibol ahol masok is tobbet hibaznak mint amator ligan… es attol meg, hogy valakinek ilyen deckje van az nem azt jelenti, hogy auto win… rohejes

 7. Kezdo liga.. en ugy gondolom hogy lapkeszlet is kezdo legyen… ha nem igy van akkor semmi ertelme kezdonek hivni. Egy kezdonek nincs fullos dekkje ami akar profiban is dobogos lenne…
  Ott az amator ilyen jatekosoknak!
  Rohejes hogy a kezdokon taposva van sikerelmenye… full ritkakbol egy szinte gyngy pakli ellen? Ez sikerelmeny?

 8. Miért kell ezt csinálni? Képzeld oda magadat a helyébe. Örülsz hogy harmadik lettél a versenyen, aztán azt olvasod a neten hogy mekkora szemét vagy hogy ezzel játszol. Ha valami, akkor ez tényleg rohadt módon el tudja venni az ember kedvét a játéktól.
  A formátum megengedi hogy így játsszon, akkor miről beszélünk?
  Vegyétek már észre magatokat.

 9. Én is aránylag sok pénzt bele tudtam tolni kezdésnél és “drága” paklit építettem. A kezdő liga nagyon sokat segített eleinte, szabályokat tanulni, deckemet megismerni, rájönni mi miért működik jól benne, vagy éppen rosszul. Kipróbáltam egyéb paklikat is, amik között volt alfa pakliból építgetett is! Mindezt egy kategóriával feljebb nem biztos, hogy ennyire inspiráló lett volna, hisz a rutinosabb rókák akár jóval gyengébb paklival is nagyon gyorsan “helyre raktak” volna.
  A lapkészlet ill. dárga pakli nem minden azért. Nagyon sok zakó volt mire rájöttem, hogy a szerencse és a játéktudás is sokkal többet számít a pakli áránál. Ehhez kellett a kezdő liga. Ne hurcoljunk már meg itt kezdőket azért mert több pénzük volt paklit építeni. Ettől még ők is kezdők.
  Most már az amatőr ligában versenyzem, mai napig sok hibával játszom, de sokat számított a kezdő ligában töltött 3 hónap!

 10. Senkinek semmi joga a másikat számon kérni, hogy miért játszik drága paklival. Semmi közötök a másik anyagi helyzetéhez. Páran kezdtek átlépni egy határt amit lehet nem kellene.

 11. Bocsánatért epekedenek az esendők, óh hatalmas Dolly, a hírhedt mentorált, az íjászok védőszentje,a jövő generàció sztárja és leendő tesztelője! Leborulunk nagyságod előtt! Ave Viktor, dicsőség és Dolly-Roll!

  *küldve: nikla@freestart.hu*

 12. Ne haragudj Tomi, de ebben nincs igazad, jelenleg a kezdő besorolás nem lapkészlet függvénye. Éppen ezért nincs értelme lecseszni valakit, azért mert a tapasztalata nem áll arányban a lapkészletével.

 13. Úgy érzem, kezdenek itt kissé elharapózni az indulatok, ami sehova nem vezet hosszú távon, szóval ha kérnék mindenkit, hogy a személyeskedő kommenteket mellőzze, azon kívül, hogy értelmetlen vitát generál, nincs semmi “haszna”.

  Alapvetően egyébként én értem és megértem azt a problémát, amit itt többen írnak. Mert ha tényleg az a cél, hogy a kezdő játékosok kicsit “védettebb” környezetben játszhassanak egymás ellen, akkor igen komolyan demotiváló tud lenni, hogy az alfa paklis játékos belefut egy 200.000 forintos életenergia kontrollba vagy Bilincsbe. Persze lehet azt mondani, hogy nem a pakli verte meg, hanem a játékos is jobb, meg egyenlő érték paklival is ez lett volna a végeredményt…de a játékosba nem ez fog megmaradni. Anno a pécsi gyakorlóversenyek is többek között emiatt fulladtak ki, mert célom volt a kezdőbb versenyzőket odacsábítani, de mivel az ott lévő jobb játékosok inkább a rendes versenyek tesztjeként fogták fel, és fullos deckekkel jöttek, a 4-5. alkalomra már teljesen elvette az ifjak lelkesedését. Nyilván Pesten ez ennyire nem jön elő a nagyobb létszám miatt.

  Ugyanakkor nem kellene addig eljutni, hogy akár csak utalásokkal is a dobogós játékosokat támadjuk meg emiatt. Nem tudhatjuk mennyi energia van egy fullos deck összeszedésében, illetve az azzal való gyakorlással. Ezt derogálni azzal, hogy “a pakli nyerte” nem fair és főleg nem etikus. A szabály lehetővé teszi, hogy valaki ilyen paklikkal induljon, tehát ha nem értünk egyet vele, akkor a szabály rossz (legalábbis azok szerint, akik ezt így gondolják). Ha kezdő lennék és lehetőség van a ligában bármilyen lapot használni, hülye lennék nem kihasználni ezt, ha már megvan a lehetőségem a lapok beszerzésére.

 14. Hihetetlen milyen foslavina van minden cikk, alatt! 😀 Sajnos úgy érzem, hogy a kevesek közé tartozom, akik még mindig azon ámuldoznak, hogy milyen csodálatos az, hogy a srácok ennyi energiát fektetnek a játék támogatásába: cikkek, versenyek, segítségek, a sok degenerált démoncsökevény ellenére is.

  Köszi a munkát fiúkák! 🙂

 15. Dolly, Bubu +1

  Szoval a jovoben kernem, hogy
  – batran javasoljatok (kulturaltan!) formatum-valtoztatast, effeleket a Kezdo (v. barmelyik) Ligaba, ahogy azt pl. Nika tette.
  – de NE TAMADJATOK, ne ocsaroljatok azt, aki (akar kezdo, akar profi!) szamotokra nem szimpatikus, vagy draga lapokbol osszerakott, de a formatumnak abszolut megfelelo paklival jatszik.

  #legyensokhkks

  koszi
  Mako Balazs

 16. Nem tudom, hogy elkerülte-e a figyelmemet, vagy tényleg nem láttam olyan kezdőtől hozzászólást, akit zavart volna, hogy egy drága paklitól kapott ki a kezdő ligában…
  Ha tényleg így volt, akkor itt és most bábáskodni próbálunk olyanok felett, akik ezt nem igénylik.
  Mindemellett én is támogatom, a puszta józan ész jogán, hogy a kezdő ligában valamilyen filter kerüljön beépítésre a formátumba, mivel az első néhány input valóban meghatározó lehet egy kezdő/újrakezdő számára. Ennyit érdemes lenne megtenni a feltörekvő játékosállomány javítása, növelése, megtartása érdekében.

  Megkérdeztük már a kezdőket, hogy mit gondolnak erről, vagy ez csak terv maradt?

 17. Egyelőre nem kérdeztük még meg őket offline, ha sikerül összerakni a kérdőívet akkor péntektől okosabbak leszünk talán.

 18. Le kell szarni az irigy idiotakat. Esetleg koltsenek nemi penzt ok is a rinyalas helyett…
  Ha nem tudnak, keressenek meg olcsobb jatekot.
  Homokvar epito versenyek is vannak…

 19. (Újra)kezdő játékosként jegyezném meg, hogy engem is rengetegszer rakott el brutális dekk kezdő ligán és valahogy túléltem nagy nehézségek árán (átsírt éjszakák stb…) A lapkészlet igen is meghatározó szempontja a játéknak de szépen lassan be lehet szerezni a jobb papírok egy részét ami azért remek, mert a lapkészlet és a tudás együtt gyarapodik amiből ugye még akármi is lehet(:

  Aki esetleg nagyobb beruházással kezdi és legyűjti a jobb lapokat és használni is tudja őket az megérdemli az eredményeit.

  Szerintem lehet abból konzekvenciákat levonni ha végigmegy rajtad egy fullos dekk, meg lehet ismerni a spoilereket, el lehet töprengeni azon, hogy hogyan kéne felkészülni ellenük és később ha már mi is beszereztük őket, hogyan tudjuk majd működtetni azokat. Ez számomra jó húzóerő, de persze ez elég szubjektív.

  Ami viszont biztos, hogy a trollkodás nagyobb kárt okoz a kezdők (és az egész közösség) körében mint pár méregdrága papír…

 20. Csúnya rossz én.
  Sok sikert a kezdőknek a továbbiakban! 🙂
  “Sose hagyjon el benneteket a remény!”

 21. Aki megteheti hogy sok penzt kolt a jatekra, az megteszi
  Az hogy koncepciokat lesnek el, masolnak, tegyek, ok csinaljak jol, igy (is) lehet fejlodni
  Valakit kinezni emiatt a kategoriabol kb. olyan, mint hogy a kocsmaban kigunyolni valakit, mert eppen kolat iszik sor meg kevert helyett 😀

 22. Leírom az álláspontomat úgy, hogy mindenki megértse.

  Ha valakinek 13 évesen már 25cm-es farka van, az egy jó dolog, de önmagában ettől még nem fogja tudni kielégíteni a hétlyukú sárkánykirálykisasszonyt, viszont jó alap, hogy egyszer majd pornós legyen belőle.

  Nem kell rejtegetni egy ekkora pömpölőt csak mert másoknak kisebb van ebben a korosztálban. Mutogatni fogja a fiúöltözőben, sőt, legszívesebben az utcán is meztelenül járna.
  Használni pedig majd idővel megtanulja, addig még sok 12cm-s börtön-edzett tetovált tajnigger pénisz fog a seggében landolni.

  Azt pedig mégkevésbé gondolom, hogy egy 13 éves gyereknek vágnia kellene a 25cm-s farkából (nem ideértve a vallási indíttatású, önként vállalt műveletet), csak azért, mert néhány kétszer idősebbnek fele akkora van (sincs).

  Én kezdőként 3 hónap alatt 1.5M-t költöttem a játékra. Ennek az lett az eredménye, hogy egy fasza gyűjtim, amivel el lehet indulni a fejlődés útján. Nem lettem tőle jobb játékos, csak több lapom lett.

  Ha pedig a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

 23. Ha ennyit költesz rá, akkor ne kukiműtétre fecséreld, hanem vegyél egy háremet, bakker. Hogy sikerült ennyit beleölni, 6-ot gyűjtesz mindenből?

 24. @Meryx
  Én ma már megnéztem két Hujber Feri videót és a Halálos Iramban 8 trailerét is, szóval azt hittem, már mindent láttam, amit az interneten lehet. De ez a metafora, sőt, allegória, hát ez igen! 😀

 25. Hát ok, hogy kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni, de ha már egyszer ekkora fegyver lapul a gatyámba nem az olyan csajok közé akarnék betérni akik meglátják, jaj egy pajszer most mi lesz, hanem azok közé akik tudják, hogy tegnap is jó volt ma is jó lesz gyere csak…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.