Változások a Kezdő ligában

Alapvető változtatás a kezdőbarát versenyekért.

Akik olvastátok a fórumokat vagy megnéztétek a Dév bácsi vlog#14-et biztosan belebotlottatok abba, hogy Zsoltival szeretnénk a Kezdő ligát még játszhatóbbá, kezdőbaráttá tenni, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy alapvető változásokat hajtunk végre rajta. Eddig tulajdonképpen egy fontos szabályt kellett betartani: nem használhattak ultra ritka lapokat. Ez olyan szempontból oké, hogy számtalan broken verseny UR van jelenleg a játékban, és nem szerettük volna azt, hogy ezek demoralizálóak legyenek a teljesen kezdő játékosok számára (tudjuk jól, hogy egy jól használt Italkeverés nagyon könnyen szétszedi az egyszeri kezdő játékos szinte bármilyen pakliját). Azonban ti is tudjátok, hogy számtalan olyan – a legtöbb kezdő számára beszerezhetetlen – ritka lap van jelenleg a metában, ami hasonló hatást gyakorolhat, könnyedén p2w-é alakulhat a kategória. Az új szabály bevezetése gyökerestül megváltoztathatja a ligát, a következő minden Kezdő ligás versenyre vonatkozik:

A pakliban maximum 15 ritkát lehet használni, melybe beletartoznak a nagykiegészítős, zénes és promóciós lapok is (ebbe korlátba nem tartozik bele a követő és/vagy szabálylap), továbbá tiltott minden ultra ritka lap.

Bízunk abban, hogy ez a ritka limit szabály olyan pozitív jellegű változást hoz majd magával, ami több kezdőt ösztönöz arra, hogy elinduljon a ligában, és reméljük, hogy egy egészséges játékkörnyezetet tudunk megteremteni ezáltal.

És egy személyes vélemény zárszóul: sok játékostól hallom, hogy „hú de jó, visszasüllyedtem profiból amatőrbe”, vagy hogy „jaj ne, kezdőből nem akartok amatőr lenni” stb. Ahhoz, hogy ebben a játékban sikeres legyen valaki kénytelenek lesztek ti is szép lassan –ki előbb, ki utóbb – kilépni a komfortzónából. Ha folyamatosan a kezdő/amatőr ligát ostromoljátok, úgy nem lesztek jobb játékosok, csak egy bizonyos szintig lehet eljutni. Szóval a profi pontokra ne úgy gondoljatok, mint valami ördögtől való rosszra, ha úgy érzitek, hogy eljött az idő, merjetek feljebb lépni!

A változásokat természetesen ti is nyomon követhetitek a blogon, nagyon remélem, hogy elérjük vele a célunkat.

Dév bácsi

 

7 thoughts on “Változások a Kezdő ligában

 1. Respect! 🙂 Sok sikert a kezdeményezéshez, remélem így már változatosabb lesz a mezőny és még többen elmennek péntekenként! Hajrá srácok! 🙂

 2. “tudjuk jól, hogy egy jól használt “—>egy jól megdobott hatos kék itala. FTFY (de komolyan, az a lap a HKK egyik legrosszabbul dizájnolt kártyája)

  Konkrétabban a témához: jó döntésnek tűnik, érett már a dolog 🙂

 3. Na, jár a tisztelet.
  Amúgy egyszer nemzetin is megnéznék egy ilyet, ahol max. 15 ritka lehet a pakliban a második napon…
  Ja, hogy arra nincs igény. Bezzeg a Sokszín… Nagy kár… persze, tudom én, hogy gyűjtemény, meg ha van, had játsszon már a lapjaival, meg mit tudom én. De akkor is, csak mókának. Poénből… EGYSZER… hátha. Na nem azért, mert akkor lenne esélyem. Hanem csak hogy… khm… “kilépjünk a komfortzónából”… na, azért.

  (Peeersze, tudom. Jönnek a “előbb ki kellene jutni” kommentek, de nem mindenkinek jut havi 20+ verseny, srácok…)

 4. @Zsolt atya: idén egészen biztos, hogy NEM sokszínűség lesz a második napi formátum. Bár az még nem dőlt el, hogy mi lesz helyette.

 5. Nagyon jó változtatás, nemcsak azért, hogy több kezdő jöjjön, szerintem a meglévő kezdő játékosoknak is élvezetesebb lesz így. Esetleg még egy olyan szabályt lehetne bevezetni, hogy akinek max. 5 profi pontja van, az eldönthetné, hogy az amatőr mezőnybe nevez, fullos paklival, vagy a kezdőbe,15 ritkás paklival.

 6. @Bence: az már a másik határvonal 🙂 Amatőr-profinál van az 5 profipontos határ. Szerintem nem kellene bántani a többi dolgot. Ha valaki megnyer egy kezdő ligát és kap 1 profipontot, akkor talán nem megy el a kedve attól, hogy a következő hónapban az amatőrök között kell helytállnia.
  Ha pedig olyan típusú játékos, hogy a kezdő győzelem után egy amatőr győzelmnél kevesebbel nem elégszik meg, akkor nem biztos, hogy a HKK neki való.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.