Egy kis gyakorlás a páros versenyre?

Avagy igényfelmérés a budapesti versenyszervezők részéről.

A Beholder páros versenye minden évben az egyik legkülönlegesebb HKK-s megmérettetés, melyen idén is részt vehetünk majd május folyamán. Az előzetes elemzést tekintve (a Nemzeti Bajnokságot leszámítva) erre a versenyre készülnek talán a legtöbbet a játékosok, és sokan bizonyára már csak ezért is örülnének annak, ha lenne lehetőség “éles” próbára.

Ennek kapcsán tolmácsolnánk most felétek egy kérdést, a HammerTime, illetve az Excelsior versenyein ugyanis adott esetben lenne lehetőség hasonlóra – ha van rá igény.


“Sziasztok!

Egy kis felmérést szeretnénk végezni egy olyan dologgal kapcsolatban, amelyre ha jól tudom, még nem volt példa. Felmerült a kérdés/kérés, hogy esetlegesen nem tudnánk-e a HammerTime-ban, illetve az Excelsiorban tartott verseny formátumát pörgős páros versenyre változtatni, mert így több lehetőség lenne készülni a behós páros versenyre. Szóval a kérdés a következő: van-e igény ilyen jellegű eseményre, illetve eljönnétek-e egy ilyen formátumú versenyre?

HammerTime Cafe
Verseny időpontja: április 25.

A kérdések, amik itt felmerülnek:

 • Hogy a pár mindkét tagja ugyanabban a díjazásban részesüljön, emelnünk kell picit a verseny nevezési díján erre az egy versenyre (2.000 Ft / csapat). Ez belefér-e mindenkinek?
 • A verseny kezdését (erre az egy versenyre) át kéne tenni 18:00-ra, és valószínűleg a verseny befejezése is kicsit később lenne, 22:00 körül. Megfelelnek-e ezek az időpontok a kezdésre és befejezésre?
 • Ha a verseny formátumát megváltoztatjuk jövő hét kedden, van-e elég idő párt találni, felkészülni stb.?

Excelsior
Verseny időpontja: május 17.

Mivel ez a verseny kicsit odébb van, itt könnyebb a helyzet a döntésről. Nem szeretnék az Urak nevében nyilatkozni a versennyel kapcsolatban, itt a kérdés a részükről, hogy szeretnétek-e ilyen versenyt az Exben? Minden további kérdést a hozzászólások között tegyetek fel nekik.

Kérem, hogy minél többen válaszoljatok a feltett kérdésekre, mert ez alapján szeretnénk dönteni a verseny formátumáról. Illetve kérem, hogy olyan emberek írjanak hozzászólást, akik eljárnak ezekre a versenyekre, vagy esetleg eljönnének a fenti időpontok valamelyikében.

Még egy apróság: a HammerTime Caféban szervezett verseny formátumát legkésőbb jövő hét kedden szeretném véglegesíteni, így ezt vegyétek figyelembe.

Köszönöm,
Üdv,
Balázs”


Várjuk véleményeiteket a fenti kérdésben a hozzászólások között!

Csető Zsolt

19 thoughts on “Egy kis gyakorlás a páros versenyre?

 1. Mind2 fasza lenne párosként, a 2000 részemről belefér (az ugye kb 300-al vagy mennyivel több fejenként mint az eddigiek) és az időpont is ok.

  Annyi, hogy mindenképp kezdjük el pontban hatkor lehetőleg (ha tényleg ez lesz a format), mert a 10 óra az igen késői végzés azoknak akik korán kelnek másnap.

 2. Nekem is mindenfelekepp tetszik ez a otlet es ez a verseny legalabb nagyobb prioritasu mint a lustasagom 😀

 3. Az otlet tetszik, nagyon szeretem a paros formatot. DE! A behos paros versenyen a legnagyobb fegyver a jatekosok kezeben a meglepetes, talan emiatt egy kicsit csokkenhet a pozitiv fogadtatas azok reszerol akik arra keszulnek. Akik nem tudnak/akarnak arra menni azoknak viszont ez egy kivalo lehetoseg lenne.

 4. Ha lenne ilyen verseny, és indulnék, akkor a nevezés részemről is teljesen jó lenne.

  Ami aggodalmam ezzel kapcsolatban, hogy – ha jól emlékszem – másfél órás fordulót, kb. 30-45 percbe (vagy több) sűríteni szerintem nem lenne elég erre a formátumra, max. arra lenne jó, hogy alapból milyen esély lenne bizonyos koncepciók ellen (vagy legyen 1 óra, ha pontban 18hkor kezdünk és 22h-ig kell végezni és belefér 3 forduló, hosszabbításokkal együtt). Meg lehet a pörgősség miatt nem jönnének elő olyan paklik, amik normál párosra lennének tervezve (lásd gyűjtőgen pörgősre, és hagyi környezetben ritkán kerül a top3-ba).

  Itt kérdésem lenne, hogy a pörgős verzió hány percet takarna?

  Ha társam ráér, és szeretne indulni, indulunk, vagy ha nem, akkor azzal, akinek lenne kedve.

  Szerintem ezt egyébként, ha “igazi” tesztelést szeretnénk, vagy D-s vagy blogos normál versenyként tudom elképzelni (és persze más versenyhelyszíneken is), mondjuk bennem most merült föl, hogy miért csak évi 1 páros / 3v3 van?

  Személy szerint örülnék, ha többször kerülnének megrendezésre és nem csak 1 vagy 2 alkalommal évente (utóbbit a 3v3-ra értem).

 5. Készülni valóban jó lenne, de nekem a kiszemelt párom nem biztos, hogy tudna maradni késő estig, illetve nekem a 18:00-as kezdés problémás.
  Készülés alatt általában elég szokott lenni a meta és a paklik elemzése.
  Viszont egy random összesorsolt páros nagyon nagy flash lenne… 😀

 6. Sziasztok!

  Jól látjátok a helyzetet, a behos versenyre való pakli tesztelésre ezen a formátumon nincs nagy lehetőség a pörgős mivolta miatt (Én ezt gondolom). Viszont maga a páros verseny formátumára való felkészülésre, a pároddal való összeszokásra, közös játékra így lenne. (Lehet tolni másik párral is, az is egyfajta tapasztalat.) Illetve így másoknak is adódna lehetőség a játékra, akik mondjuk, nem tudnak elindulni a behoson (ahogy Dév is mondta), és nem mellékesen növelni lehetne pörgős versenyek formátumainak számát. 🙂

  Válaszolva a kérdésekre, Zsolti javaslatára egy forduló 45 vagy 50 perces lenne.
  Így a következőképpen alakulnának a kezdési és a befejezési idők:

  Kezdés: 18:00 (4 forduló) (50 perc) Befejezés: 21:20-21:45 körüli végzés.
  Kezdés: 18:00 (5 forduló) (45 perc) Befejezés: 21:45-22:00 körüli végzés.
  Kezdés: 18:30 (4 forduló) (50 perc) Befejezés: 21:45-22:00 körüli végzés.

 7. sorsolás után 5 percet kapunk megbeszélni mit használjunk és a kiválasztott szbilap/követőt közösen lehetne használni.
  Könnyítésként esetleg X lap(pl 5-10) csere is megengedhető erre a sorsolás után 5 perces egyeztetés alatt.

 8. 1. Plusz 5 perc időtöltés minimum fordulók közt (még ha nem is sideolsz, de azt megbeszélni hogy milyen a pakli hogy legyen melyik szablap stb).
  2. Nem segíti a felkészülést mert nem azzal a párral mész akivel akarnál
  3. Ha összekerül egy börtön meg egy járj, akkor vagy a laphúzás bánja vagy a börtön lesz tempón kívül

  Értelmetlen. Ha lenne évi 10 páros, egynek elfér de ha egyáltalán ezt sikerül összehozni, az normálként lenne jó.

 9. Ez a verseny, 100%, hogy normál páros lesz, ha egyáltalán páros lesz. Egyenlőre a páros pörgős versenyről senkinek nincs tapasztalata, így ezen a versenyen sok dolog kiderülhet, hogy érdemes-e egyáltalán ilyet szervezni. Viszont amiket írtatok, beindította a fantáziám, és lehet az év második felében lesz egy ilyen jellegű páros verseny (fun), hogy egy héttel a verseny előtt zárjuk a nevezést, és random összesorsoljuk a párokat, esetleg szabálylapot, követőt is sorsolunk a pároknak.

 10. Pécsen volt random páros, nagyon jó volt! (Nemcsak azért, mert Király Zsolttal megnyertük.)
  1: sorsolás
  2: side és pakli között lehetett cserélni szabadon
  3: szabálylap ill követő kiválasztása (itt bármit lehetett választani, amiből a páros mindkét tagjának volt 1 db)

  0: a paklikat úgy kellett összerakni, hogy legális legyen kb bármilyen felállásban.
  én pl ezért mentem anno 52 lapos paklival, h mezőzni is lehessen, ha akarunk.

 11. Èn a pár sorsolás után gondoltam azt az 5 perc egyeztetèst.utàna már nem, ha már pörgős.
  Ha nem is felkèszülés de mókának nagy lenne.

 12. hú látom komolyan vettétek 😀

  szerintem Balázs (most melyika keresztneved, midig összetévesztem 😀 ) ötlete a jó, kivéve az utolsó félmondatot: ha szabálylapot/követőt sorsolsz az megvágja azokat, akik speciális deckkel jönnek (sokszín pld)

 13. Hali!

  Szóval, látva a sok pozitív visszajelzést, a Beholdertől kapott pozitív visszajelzést és rugalmasságot a versenydíjazással kapcsolatban, illetve a versenyhelyszínének otthont adó HammerTime Cafetől kapott korrekt hozzáállást, megtartjuk a páros versenyt (teszt jelleggel). Nem sokára frissítem, a versenykiírást, és a félreértések elkerülése végett megkérem majd Zsoltit, hogy a blogra is tegye ki. 😉

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.