Beszámoló a Kecskemét Kupa első negyedévéről

Ez történt Kecskeméten az elmúlt hónapokban – Jancsár János beszámolója.

Elstartolt a Kecskemét Kupa harmadik évada is. Épp itt tehát az ideje, hogy egy összefoglaló beszámoló szülessen az első negyedév eseményeiről.

Január

A januári első versenynapunk az egyedi formátumok jegyében telt. Délelőtt a tiltott színeket kerülgettük, délután pedig egy régi nagy kedvenc, a Lohd Haven Vehsenye kelt újra életre. Na de csak sorjában…

Egyedi verseny

A háromjátszmás délelőtti versenyünk pakliépítési szabályai szerint nem voltak használhatók Rhatt, Chara-din és Sheran lapjai. Nem kellett tehát rettegni a ganüidek, ében íjászok és pókok hatalmától… 🙂

A verseny a kontrollok dominanciáját hozta el, de egyébiránt is eléggé egyféleképp gondolkoztak versenyzőink. Öt (!) Életenergia, 3 Lassan járj! és két követős pakli feszült egymásnak. A Járj!-ak három különböző követővel futottak neki a versenynek. Volt egy Kragoru familiárisával, egy Átkozott követővel és egy Főparancsnokkal épített pakli. A középső side-ból használt Harangmestert is (Mardakor taktikussal). A követős deckek pedig a következők voltak: Teremtő rakshallion, Kreátor követői (Fairlight követője + A kalandozók védőszentje).

Az Életenergiák szépen körbeverték egymást, így végül surranópályán egy Lassan járj! ért oda az első, és a tárgy pakli a harmadik helyre.

1. Várnai Péter – Lassan járj! + Főparancsnok
2. Ács Domonkos (paklilista) – Életenergia
3. Benda Bence (paklilista) – Teremtő rakshallion

  • Érdekesség a versenyről: Klujber Balázs és Ács Domonkos meccsén egyetlen játszmára volt elég a forduló. Az idő lejárta után induló countercsata úgy végződött, hogy működésbe léptek az Unaloműzők, egy Balázsnál, kettő Domonkosnál, ami végül azt az eredményt hozta, hogy Balázs egyetlen esélye, az Italkeverés is passzív lett, majd Domonkos pontosan nullára sebezte úgy, hogy ő maga is 3 ÉP-ben élte túl a kört. A szituáció érdekessége, hogy a countercsata egy Ködszitálással indult, ami Balázs Öntörvényű krabberének képességét akadályozta meg…

Lohd Haven Vehsenye, pörgős

A délutáni versenyre kicsit fogyott a mezőny, két klubtagunknak is el kellett hagynia a csatateret, de változatlanul remek hangulatban telt a nap.

Mint említettem, a délutáni versenyünk egy fokkal még furcsább formátum volt. A pörgős rendszerű versenyen indított paklikban nem lehetett olyan lap, aminek nevében szerepel az „r” betű. (A szigorú megkötés az esetleges tókenekre és a szabálylapra/követőre nem vonatkozott.) Az alábbi mezőny állt össze végül: 3 Zarknod bilincse, 2 Életenergia, 1 Motyogó kultivátor, 1 Thormedor, vadászmester és 1 Tharr követője. A végeredmény szempontjából a szabálylapok lettek a befutók.

1. Horváth Dávid (paklilista) – Életenergia
2. Várnai Péter – Zarknod bilincse
3. Ács Domonkos (paklilista) – Életenergia

A februári versenynapunk, mindannyiunk nagy bánatára (és rajtunk kívülálló okok miatt) elmaradt.

Március

A márciusra áttolt versenyeink kicsit közeledtek a hagyományos formátumokhoz, kevésbé voltak extrémek, mint januárban. Délelőtt teljesen hagyományos pakliépítési szabályok szerinti, háromjátszmás formátumot tartottunk, délután pedig pörgőst, azzal megbolondítva, hogy minden lapból pontosan kettőt kellett használni a paklikban.

Hagyományos verseny

A hagyományos formátumon egy-egy szegedi és budapesti delegáció is tiszteletét tette a helyi erők mellett. Több érdekes, és persze még több jól ismert koncepció is megjelent a mezőnyben. Az érdekesebb összeállítások közt megfigyelhettünk pl. egy Egérút paklit is. Az ismertebbek közt felbukkant több Zarknod börtönében, egy ötkövetős Repülő fatty és egy Teremtő rakshallion is.

A verseny dobogósai végül idegenlégiósok lettek, a helyi erők hihetetlen helytállása ellenére. A versenyt Dönczi Krisztián nyerte Életenergia kontrolljával, a második helyre Földi Viktor ért oda Zarknod bilincsével, míg harmadik Klujber Balázs lett, aki Zarknod börtönében érezte az erőt.

1. Dönczi Krisztián (paklilista) – Életenergia, kontroll
2. Földi Viktor (paklilista) – Zarknod bilincse, kontroll
3. Klujber Balázs (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas

Egyedi pörgős verseny

A délutáni pörgősre kissé megcsappant a mezőny létszáma, de továbbra is maradtak érdekes partik. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára ismét Dönczi Krisztián állhatott fel Semleges csatamezőre támaszkodó kontrollját vezetve, a második Klujber Balázs lett, a harmadik pedig Földi Viktor. Két utóbbi versenyzőnk egyaránt Zarknod börtönébe csalta áldozatait.

1. Dönczi Krisztián (paklilista) – Semleges csatamező, good stuff
2. Klujber Balázs (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas
3. Földi Viktor (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas


A Kecskemét Kupa tabellája az első két versenynap (4 verseny) után az alábbiak szerint néz ki:

1. Dönczi Krisztián – 20 pont
2. Várnai Péter – 17 pont
3. Földi Viktor és Klujber Balázs – 11 pont

Felmerült ötletként, hogy a félév lezárásakor nem csupán az első három helyezett kapjon díjat, ahogyan ez a Kupa versenysorozatának kiírásában is olvasható, hanem valami különleges meglepetéssel is szolgáljunk a leghűségesebb versenyzőinknek, akik rendszeresen látogatják a versenynapjainkat. Nos, ha minden jól megy, akkor a Kecskemét Kupa legjobb 8 helyezettjét a félév végén meghívjuk majd egy ingyenes, speciális Rochester draftra!

[A versenyt a terveink szerint fejenként 1-1 csomag, 41 lapos Junior alappakli, és fejenként 5-5 különböző, a Junior megjelenésének időszakából származó Zén minikiegészítő lapkészletéből rendezzük majd. A készlet így 61 lap lesz fejenként, amiben így min. 20-20 ritka szerepel majd. Érdekes a készlet, és igencsak érdekes paklik várhatók egy igen izgalmas válogatás után, még izgalmasabb versenyt ígérve. A részletekért keressétek majd a beszámolóinkat!]

Érdemes tehát ellátogatni hozzánk és benevezni a Kecskemét Kupa sorozatba! Még nem késő nevezni, hisz Krisztián is csak márciusban csatlakozott és máris az élen szerepel. Még el lehet csípni az első nyolc hely valamelyikét!

A következő versenyünk április 23-án lesz a szokásos helyen. Délelőtt egyszínű paklik versenye, délután pörgős, tiltott színek (Dornodon, Elenios, Tharr, és a Ravasz vérfarkas). Várunk mindenkit nagy szeretettel!

[Megjegyzés a tervezett drafthoz: ha lesz elegendő érdeklődő, akkor a meghívottakon kívül további 8 fő meghívás híján, szimplán nevezéssel is beülhet majd erre a draftra. A készletre való tekintettel mindez nem kerül majd túl sokba nekik sem…]

Jancsár János

3 thoughts on “Beszámoló a Kecskemét Kupa első negyedévéről

  1. Egy jótanács a Juniorhoz, mert sokat játszottunk belőle: Tökéletes csend, A gyalázat lemosása túl erős a formátumhoz képest 🙂 Amúgy a rochi nagyon jól hangzik!

  2. Köszi Dave, odafigyelünk rá. Bár a meta alaposan megváltozik, hiszen 50 különböző ritka is kerül bele a Zén-ekből…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.