[Élőben] HKK Blog Tavaszi Kupa

Kövesd élőben az áprilisi HKK Blog verseny eseményeit szöveges tudósításunkban.

10:00 – Köszöntünk mindenkit! Ahogyan az korábban beígértük, a mai napon élőben követhetitek majd a HKK Blog Tavaszi Kupa eseményeit. Maradjatok velünk!

11:00 – Elkezdtük a versenyt! Négy játékos végül nem bukkant fel, így a teltház elmaradt: 51-en szállnak harcba a díjakért.

11:45 – Így néz ki a mai mezőny.

Szabálylap (23)

 • 5 Zarknod bilincse
 • 4 Zarknod börtönében
 • 3 Semleges csatamező
 • 2 Életenergia
 • 2 Ősi rúna
 • 1 Lépéselőny
 • 1 Változó környezet
 • 1 Lassan járj!
 • 1 Lépéselőny
 • 1 Sokszínűség
 • 1 A fájdalom szépsége
 • 1 Ősi bölcsesség

Követő (19)

 • 3 Beldian
 • 2 Edralian
 • 2 Rox, a csontok ura
 • 2 Fairlight követője
 • 1 Az alvilág ura
 • 1 Főparancsnok
 • 1 Az őshangyák istene
 • 1 Alpha Centaurus
 • 1 Chara-din követője
 • 1 A legfőbb követő (Kyorg, Kragoru, Harangmester, Az istenek hírnöke)
 • 1 A legfőbb követő (Főparancsnok, Kragoru, Harangmester, Az istenek hírnöke)
 • 1 Motyogó kultivátor
 • 1 Harangmester
 • 1 A kalandozók védőszentje

Egyéb (9)

 • 2 Lassan járj! + Kyorg ősmágus
 • 2 Ősi rúna + Sheran követője
 • 1 Lassan járj! + Sárkány úrnő
 • 1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa
 • 1 Lassan járj! + Őrült Enkala, az animátor
 • 1 Hegymélyi keltető + Legendák Völgye
 • 1 Birtoklás + Rhatt követője

12:15 – Az első forduló eredményei.

12:25 – Bege Gábor Lépéselőnyös Ayahuasca főzetes paklival terrorizálja a népeket, az elsőkörös két Quwarg széltáncost kevés pakli bírja.

12:55 – [Percről percre] A második forduló 12-es asztalán Fischer Zsolt Főparancsnokos Időzített gombára építő kombópaklija csap össze Ócsai László Zarknod börtönös xenói ellen. Az első játékot Laci kezdte, és mivel Zsolt paklija elég gyorsan kiürült a szabálylap okozta hátrány miatt, így az első játékot elveszítette. Side-olás után Laci kezdi a második játékot. Az első körben ismét érkezik egy Xenó atka, amire Zsolti egy Torz kriptodot kénytelen eldobni, majd üres körét elpasszolja. Laci a második körben egy Xenó élősködővel folytatja a kéz kiürítését, Gregor, a mahinátor is a gyűjtőben landolt.  Zsolti jobb híján 3 VP-ből kirak egy Furmányos pegazust, és rámegy az arcra ütésre. Laci 4 VP-ből használja a Xenó atka képességét, sebez 2-t, majd passzol. Zsolti arcra üt ismét, majd passzol, Laci 10 ÉP-ben maradt. Laci a negyedik köre elején kirak egy Xenó arctámadót, amire Zsolt egy A hatalom szavát játszik ki, a xenó nem jött létre. Laci ezek után használja a Xenó atka sebzős képességét, majd egy Xenomorf vadász eldobatja Zsolt Tirranda batyuját a kézből, passz, a lények hátul maradnak. Nem éppen a legjobb lapot topdeckelte Zsolti, üt 5-öt a pegazussal és passzol. A pegazust két lény leharapja, Zsolti a Xenó élősködőre üt vissza, ezek után Laci Chara-din oltárára Zsolti megmutatja kezében lévő Zarknod pecsenyéjét. Zsolti köre elején egy topdeckelt Tirranda batyuja megfordítani látszik a mérkőzést, visszavett egy Furmányos pegazust és egy Gregor, a mahinátort, amikkel be tudja vinni a megfelelő mennyiségű sebzést.

13:25 – A második forduló eredményei.

14:05 – [Percről percre] Az egyes asztalon Makó Gergely Lassan járj!-as Kragoru familiárisos paklija küzdött meg Bege Gábor Lépéselőnyös Morq Fan Gor kombója ellen. 1:1-es állásnál elég izgalmas harmadik fordulónak néztünk elébe. Gergő kezdett, az első köröket elpasszolták, Gergő második körében jött egy Lyx-daik-i boszorkány, amire Gábor egy Abszolút preventálással válaszolt. Gergő a harmadik körében kirakott egy Remira kedvencét, arcra szeretne vele menni, Gábor viszont egy Nuk uzsorájával sebez rajta hármat és a gyűjtőbe küldi. Gergőnél a második fő fázisban egy újabb Remira kedvence érkezik, amivel újra is hasznosítja a Nuk uzsorát. Gábor körét négy manánál kezdi meg, el is passzolja, gyűjti az erőforrásokat, erre szüksége is van, hiszen a Lassan járj! azért zavaró egy kombópakli számára. Gergő a negyedik körben egy Jégsárkánnyal indít, amire egy újabb Abszolút preventálás érkezik, ezek után Gergő kezében két lap marad mindössze. Az egyik ki is derül gyorsan, egy Arnilla, amire az utolsó 3 manáját el is költi. Gábor jön, 8 VP-je van. 2 VP-ből érkezik egy Fekete patkány, majd egy Kumulatív szimmetria áramlásával még egy Fekete patkány kerül elő a pakli mélyéről, melyet 2 VP-ből ki is játszik, lemérgezve ezzel Gergő asztalát, a gyűjtőbe egy Nuk uzsorája esett csak be, ami aktív, de mind az 5 lap kisemmiződik Arnilla segítségével, Gergő arcra lő 5-öt, 9 ÉP-ben marad Gábor. Gergő a körét egy Varell, ónix istenséggel kezdi meg, melyet Fairlight végzetúrként játszott ki, a gyűjtőből forog neki egy Jégsárkány, a két Fekete patkány a gyűjtőbe kerül – hiába volt Gábornál egy A szirének hívása, a Varellre nem tudta kijátszani. Gábor köre jön, feltámaszt egy Fekete patkányt, amire beesik egy Kumulatív szimmetria. Feltámad a második patkány is, erre most nem esett semmi. Kumulatív szimmetriával másolja a patkányt, Quwarg széltáncost keres, de az sajnos nem esett be. Felmegy a másolt patkány, és passzol. Gergő kezében tudjuk, hogy egy Lyx-daiki boszorkány van, ezt mutatta az anti-mágiára. Ki is kerül az asztalra a boszorkány, amire érkezik egy A szirének hívása. Gergő második lapja egy Kamarcs volt, ami keres egy Telihold idézőt, így Gábor sehogy nem tudja megoldani a szituációt, Makó Gergely nyert 2:1-re.

15:35 – Így állunk 4 fordulót követően.

17:10 – Az ötödik forduló eredményei.

17:35[A döntő percről percre] A döntőben Szabó András játszik Makó Gergely ellen. Bubu Hegymélyi keltetős legendás paklival játszik, Gergő pedig az előző fordulókban már megismert Lassan járj!-as Kragoruval. Gergő kezdi a játékot, méghozzá egy Tleikan manapilonnal, passzol. Bubu 1 vp-ből passzol. Gergő a második körben egy Dzsumbujharcost játszik ki, visszahúzza magát, majd érkezik nála egy Kamarcs is, mellyel Kyorg szolgasárkányt keres. A Dzsumbujharcos bemegy az őrposztba és üt 3-at. Bubu 3 vp-s körében kirak egy Orgling mágust, majd egy Kisebb kincsfutárt, mely elég egy Shomori tűzmágiától, de a legendás képesség miatt visszahúzza, és visszakapja a manát is. Gyógyul az Orgling mágustól 5 ÉP-t, majd aktivizálja magát. Ezek után ki akar játszani még egy Magisztert, de a hálót elfelejtette a Tleikan manapilonon, így a piros lény már nem kerül játékba, passzol. Gergő visszadobja a Kamarcsot, mellyel egy Drioszt keres most. Megérkezik az előző körben kikeresett Kyorg szolgasárkány, egy Védőmágiát eldobva termel 4 vp-t, majd egy Moa gépsárkány érkezik a Tleikan manapilont feláldozva, így kikerülve a hálót követheti a hatalmas sárkányt a kikeresett Driosz. Újra jön egy Tleikan manapilon, majd Driosz, Moa gépsárkány és Kyorg szolgasárkány felmennek az őrposztba, és ütnek 16-ot, ebből Bubu visszagyógyul 5 ÉP-t a mágussal. Első cselekvésként Bubu a körében gyógyul további 5 ÉP-t, majd aktivizálja a mágust egy nekronért, ismét 5 ÉP gyógyulás. Bubu kijátszik egy Áldozati orglingot, keres vele egy Szkritter lidérclordot, aki visszarak egy Kisebb kincsfutárt. Gergő egy Plazmacsóvát játszik ki, dob neki egy Varell, ónix istenséget, a kincsfutár és a szkritter 3-3 ÉP-t sebződik, így a gyűjtőbe kerülnek. Gergő negyedik köre következik, üt, így megnyeri az első játékot.

Sideolás után Bubunál a kezdés joga, és érdekes a húzása, van nála egy Torqan, mégis elkezdi a játékot, hiszen van nála egy Nyugodt Káin is, akinek kulcsfontosságú szerepe lehet ebben a mérkőzésben. Gergő 1 vp-ből passzol, Bubu áramlik egy Talpig vasbant, keres egy Kisebb kincsfutárt, akit ki is játszik. Visszakapja az árát, majd feláldozva lesz Bubunak 3 vp-je és kör végén húz majd 2 lapot. Ezek után passzol. Gergő 3 vp-ből kijátszik egy Kyorg szolgasárkányt, dob neki egy Szabad zsoldost, termel ezzel 4 vp-t. Ezek után egy Driosz érkezik, húz vele 2 lapot, majd felmennek a lények és üt 10 ÉP-t, a szolgasárkány még egy plusz lappal is jutalmazza a helyzetet. Bubu köre következik, kirak egy Magisztert, a Nyugodt káin visszaadja az árát. Gergő dob egy Homokgólemet a szolgasárkánynak, termel vele 4 vp-t. Bubu áramoltat egy újabb Talpig vasbant, keres vele egy Áldozati orglingot. A Magisztert feláldozva gyógyul Bubu 12 ÉP-t, így 16-ba kerül. Ezek után egy Sármanó érkezik 1 vp-ért, de Gergő belekánterel egy Eleonórával. Bubu ezek után kijátszik egy Áldozati orglingot, keres vele egy Szkritter lidérclordot, ami játékba kerül ingyen, visszarakja a kincsfutárt. A futár feláldozva kap vp-t, szk-t és kör végi 3 lapot. Ezek után érkezik egy Kifejlett xenomorf, visszaugrik az asztal a kézbe egy Drioszt kivéve. A xenót feláldozva áldozásból jön egy Nyugodt Káin ismét, követi egy Szkritter lidérclord, ami visszarak egy Kisebb kincsfutárt, majd jön egy Torqan, amivel a kör végén Bubu 5 vp-n van és felhúzza a pakliját, max ÉP-be gyógyul és végtelen csontot adott.

A harmadik játékot Gergő kezdi, előtte Bubu egyetlen lapot sideon, kiszed egy Goblin szurkálót, berak helyette egy Lord Akrylt, ami a védekezés miatt egy jó választás. Gergő elkezdi a játékot egy Homokgólemmel, passzol. Bubu 1 vp-ből passzol. Gergő 2 vp-s körében lerak egy Dzsumbujharcost, üt 3-at majd passzol. Bubu következik, 3 vp-je van, 1 vp-ért kirakt egy Sármanót, anti-mágia:1-re Gergő dob egy Védőmágiát, kezében ezen kívül egy Driosz és egy Eleonóra van még, Drioszt nevezte meg rá. Követi a manót egy Kisebb kincsfutár, erőforrást termel, majd érkezik egy Szkritter lidérclord, aki visszarakja a kincsfutárt, akit ismét feláldoz, kör végén így összesen 5 lapot húz már. Gergő harmadik köre jön, 4 vp-je van. A Homokgólemmel elmúlást oszt a Sármanóra, Dzsumbujharcost áldozva leszedi a lidérclordot. Bubu köre jön, 6 vp-je van. 2 vp-ért jön egy Öreg vazallus, feláldozva ad 5 vp-t, majd jön még egy, és követi egy Orgling mágus is. Ezek után egy Kisebb kincsfutárt játszik még ki, 3-mal csökkenti Gergő max ÉP-t, majd aktivizálja és ismétli ezt. A kincsfutár beszáll erőforrásra, a második vazallus pedig vp-re. Bubunak így 12 vp-je és 7 lapja van a köre végén. Gergő kijátszik egy Szabad zsoldost, melybe Bubu Natuuk, a csáplorddal kánterel, érkezik rá egy Eleonóra, amire Bubu egy Őrjöngő földicápát játszik ki 3 vp-ért. A Natuuk aktivizál mindenkit. A Homokgólem oszt 2 elmúlásjelzőt a csáplordra. Felmegy a Homokgólem az őrposztba és üt 2-t. Bubu a gyógyulási fázisban kijátszik egy Torqant, Gergő bedobja, így Bubu nyert 2:1-re.

18:00 – A versenyt Szabó András nyerte Hegymélyi keltető + Legendák Völgye paklival, a második Makó Gergely lett Lassan járj! + Kragoru familiárisa összeállítással, a harmadik pedig Bege Gábor lett Lépéselőnyös gyűjtőgeneráló kombóval. Ezek lesznek tiltva a Beszűkült látókör következő felvonásán az eddigiek mellett.

Ennyit mára, köszönjük hogy eljöttetek!

20 thoughts on “[Élőben] HKK Blog Tavaszi Kupa

 1. Mako G… buszke vagyok rad 🙂 hajra jarj krag!!! 😉 🙂
  Koszonjuk a kozvetitest! 🙂

 2. Gratulálok. Kösz a közvetítést. Rúnás trinigant tippeltem befutónak. Volt egyáltalán?

 3. Szép volt srácok, G és Bubu részéről is! Kimondhatatlan öröm látni ezeket a kreatív deckeket! 🙂

 4. Köszönöm a gratulációkat! 🙂

  Igazából a győzelmemben nem kis szerepe volt Dévnek és Zsoltinak, akik közölték, 0-1-nél, hogyha nem fordítok, nem jönnek többet pécsi versenyre! Ezt nem hagyhattam! 🙂

 5. Nagyon jo volt olvasni, mintha ott lettem volna! Koszi a sok melot!
  (majd legkozelebb a donto vege legyen picit maskeppen 🙂 )

 6. Gratula a nyerteseknek! Nagyon jó ez a részletes közvetítés, ez az, amit én is mindig szerettem volna a Behós verseny közben, de mindig lusta voltam hozzá 🙂 Köszönjük szépen remélem még sok ilyet olvashatunk!

 7. @Bubu: ha nem Gergő ellen döntőzöl, mindig neked fogok drukkolni, így jó? 🙂
  És persze gratula!

  Vicces, ezzel a 2 paklival teszteltünk, mint legesélyesebbek (a tied + a Gergőé, persze te másképp raktad össze kicsit). Ill volt egy harmadik is, kicsit kevésbé jó, de az titok nyilván :).

 8. Balázs: Tudom, persze, nincs semmi gond, csak nagyon adta magát a komment 🙂

  Érdekes, ezek szerint nem csak nekem jutott eszembe a legendás pakli. De én úgy láttam, hogy ott a legtöbb embert meglepte a választás. Imádom ezt a paklit, mert minden ellenfél győzi olvasni a lapokat, mert nem tudja melyik mit tud 🙂

 9. Visszajelzés: Versenybeszámoló – HKK Blog, Beszűkült látókör | HKK Blog

 10. Visszajelzés: Vendégcikk – Élménybeszámoló a Tavaszi HKK Kupáról | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.