Érdekes fejlesztések a közelmúltban

Avagy mi történik, ha néhány HKK-s igazán rászánja a szabadidejét…

A mostani bevezető cikkben csupán röviden, néhány sort szeretnék arról írni, hogy milyen – szerintem eszméletlen jó – hkk-s hobbi projektek futnak, több szálon is. Még mielőtt belekezdenék azonban szeretném megköszönni mindenkinek, aki kisebb vagy nagyobb módon hozzájárul ezekhez a saját szabadidejét feláldozva, így téve még jobbá, élvezhetőbbé vagy éppen könnyebbé a játékot sokunk számára.

HKK – online gyűjtemény rendszerezés

Bizonyára ti is úgy vagytok vele, hogy sokan nem csak tároljátok a gyűjteményeteket, cseremappátokat, hanem Excelben vagy valamilyen másik úton-módon katalogizáljátok is azt. Sidenote: Bagharét láttam, a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár szerintem megirigyelné a rendszerét! A fejlesztők egy olyan lehetőség megvalósításán ügyködnek, miszerint a saját gyűjteményed egy online felületre feltölthetnéd, látnád, hogy pontosan melyik lapból hány darabod van, sőt, akár más gyűjteményében is lehetne keresgélni (de természetesen beállítható lenne, hogy a saját gyűjteményedbe más ne lásson bele). Ami egy plusz funkció, hogy a bónusz lapokat könnyedén el lehet cserélni másokkal, látnád, hogy kinek mi a cserealapja. Személy szerint – amikor engem kérdeztek róla – én azt mondtam, hogy valószínű nem használnék egy ilyen felületet, hiszen hatalmas munka az összes lap feltöltése, és ami nagyobb gond lehet az talán a naprakészen tartása (hiszen hiába látom, hogy van XY-nál 5 Kristályőr, ha igazából nincs), de a közeljövőben várhatunk egy részletes leírást a felületről, és még talán én is meggyőzhető vagyok.

hkk online gyujtemeny.jpg

HKK lapkereső chatbot

Eszméletlen jó fejlesztés, viszont sajnos csak azok örülhetnek neki, akik Facebook felhasználók. Volt már olyan, hogy utaztál éppen hazafelé, és a másnapi versenyen lapkereso.jpggondolkoztál, hogy miket is rakj a paklidba? Ilyenkor gyakran bújja az ember a lapkeresőt, ami viszont sajnos kicsit sem nevezhető mobilbarátnak. És jött az ötlet, milyen jó lenne, ha könnyen és gyorsan tudnánk a lapok szövegét megnézni! Az oldal a következőképp működik: „Küldj üzenetet az oldalnak a keresett lap nevével itt az Üzenet gombra kattintva, vagy keress rá a botra a Facebook Messengeren a kártya képének, szöveges leírásának vagy a FAQ-jának az eléréséhez. Nem kell pontosan írni, az elgépeléseket pár karakterig tűri illetve a szöveges leírásban is keres.” Pillanatok alatt bármely lap elérhető így, szövegesen, FAQ-kal együtt! A bot fejlesztője továbbá óriási segítségünkre lesz az elmúlt egy év összes versenypaklijának kielemzésében, iszonyatosan megkönnyíti, sőt, új dimenziójába helyezi az elemzéseket ez a kezdeményezés.

Draftprogram

Megmondom őszintén, hogy az én saram az, hogy nem korábban számoltam be róla, hiszen egy ideje már készen van a program, sőt már javítás is készült hozzá. Azok számára lehet ez nagyon király, akik főleg időhiányban szenvednek, vagy nincs megfelelő társaságuk a felkészüléshez. Lényegében arról van szó, hogy egy meghatározott készletből draftolhatjuk le a paklinkat, akárhányszor. Bár a Nemzeti bajnokság még messze van, a készülésnek –ahogy fent is írtam, idézném magam – egy új fimenzióját nyithatja meg a program. Nem egyszer draftolunk előtte, nem háromszor, hanem annyiszor ahányszor csak a kedvünk tartja. Olyan szempontból persze más a helyzet, hogy nem hús-vér ellenfelek ellen szedjük ki a paklinkat, hanem a gép ellen, azonban a javításban a szoftver jobban pickel, mint az alapprogramban.

draft.jpg

Mindhárom fejlesztésről később, külön cikk formájában olvashattok majd. Remélem kicsit sikerült felcsigázni titeket!

Dév bácsi

14 thoughts on “Érdekes fejlesztések a közelmúltban

 1. Max respect az alkotóknak, hihetetlenek vagytok! ❤
  Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy várjuk a további részleteket. 🙂

 2. ISZONYAT!!! THX srácok!!!!
  és igen a kérdés jogos. Hol vannak a linkek a letöltéshez?:P

 3. Már egy ideje gondolkodtam a dolgon, hogy lehetne készíteni egy részletes Excel táblázatot az összes HKK lapról. Minden tulajdonságnak lenne egy oszlop, így lehetne sorbarendezni , válogatni. Esetleg be lehetne tenni olyan attibútumokat, amik nincsenek is a lapon, de hasznos rákeresni (manaadás, javított szöveg, tiltás egyes versenyeken stb.

  Van rá igény? Vagy aki látta a gyűjtemény rendszerezőt: az elég adatbázis célra is?

 4. @Katu: bar a cikkben nem szerepel ilyen jellegu projekt is fut mar, minden lap kapna egy kategoriat: manatermeles, laphuzas, semmizes stb… De ez nem kis feladat, pbes mester kemenyen dolgozik az ugyon!

 5. Nagyon klassz! 🙂
  MTG-nel van a tappedout.net oldal ami szerintem baromi jo. Feltoltheted a paklid, diagrammokban kirakja mibol mennyi, milyen szazalekban van (szinek, laptipusok stb), es egy szumma osszeget is leir, hogy mennyibol lehet osszerakni, na meg persze ha raviszed a kurzort a kartya nevere be is hozza a kepet. Szerintem egy ilyen is eleg hasznos lenne a hkk-hoz, persze rengeteg ido es melo..

 6. jó kezdeményezések, köszönjük

  régi játékosként a gyűjtemény online bevitele az én fantáziámat se mozgatta meg, de nemrég kezdett játékosoknak hasznos lehet

  draftprogram számomra a leghasznosabb mind közül

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.