Versenybeszámoló – HKK Liga, április #3

Lássuk, hogy zárult a hónap a három kategóriában.

A húsvéti ünnepek miatt némileg rövidebb volt az április, már ami a HKK Ligát illeti, hiszen ebben a hónapban három verseny alapján dőlt el, kik lesznek a hónap legjobbjai.

Íme a pénteki versenyek végeredménye, illetve a havi összetettek az áprilisi hónapra.

Kezdő Liga

1. Rózsa Richárd (paklilista) – Harangmester, mérgező
2. Rácz Ákos (paklilista) – A kalandozók védőszentje
3. Bublik Bence (paklilista) – Alpha Centaurus

A havi összetett végeredménye: 1. Rózsa Richárd – 48 pont, 2. Bublik Bence – 43 pont, 3. Cseh Márk – 32 pont (további sorrend)

Amatőr Liga

1. Andrássy László (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas
2. Liu TingHao
3. Kelemen Dávid Efraim

A havi összetett végeredménye: 1. Andrássy László – 42 pont, 2. Katulin Péter – 36 pont, 3. Balog Dávid – 34 pont (további sorrend)

Profi Liga (egyszínű)

1. Pásztor Szabolcs (paklilista) – Sheran, Beldian, őshangya
2. Csető Zsolt (paklilista) – Leah, Zarknod börtönében
3. Szkupien Bence – Tharr, Semleges csatamező

A havi összetett végeredménye: 1. Pásztor Szabolcs – 48 pont, 2. Csető Zsolt – 47 pont, 3. Szkupien Bence – 34 pont (további sorrend)

Gratulálunk mindenkinek! Májusban visszatérünk a rendes kerékvágásban: ismét négy verseny lesz a hónapban, a profiknál pedig a hagyományos formátum szabályai szerint kell majd paklit építeni. Találkozunk pénteken!

Csető Zsolt

13 thoughts on “Versenybeszámoló – HKK Liga, április #3

 1. Én is egy kihívást csinálok, és oda ez az egy koncepcióm van (sheran, főleg hangyák). Egy dologban voltam biztos a metával kapcsolatban, Zsolt börtönözni fog és tud is vele játszani, kellett valami ami jó ellene. Ezt tudtam kitalálni. 😛

  Üdv: Kyb

 2. A kihívás az, hogy egy limitált mennyiségű kiegből indulva cseréléssel kell ligáznom. Illetve bárhol máshol is indulhatok vele, a nyeremény mindig a kihíváshoz kerül ilyenkor. Az induló mennyiség az a behós drafton Inez és általam összedraftolt lapokat jelenti + volt otthon 8 bontatlan kiegem (6KM 2ZV). Azaz összesen 14 db kiegből indultam.
  A cseréléssel annyi könnyítést tettem magam irányába, hogy a saját normál cseremappámmal is cserélhettem az alábbi szabályok szerint:
  -gyakori lapokat 1-az 1-ben, régebbi gyakorik esetén pedig 3-az 1 ben
  -nemgyakori lapokat 1-az 1-ben, de csak olyat adhatok, ami nincs a normál cseremappámban,
  -követő szabálylap esetén 3-az 1-ben
  -ritka lapoknál összesen a netes árak alapján drágábbat kell adnom, mint amit kapok
  -UR lapoknál a netes legalacsonyabb árnál 20%-al olcsóbban átveszem magamtól (nem hittem volna, h ilyesmire szükség lesz de az élet rám cáfolt :D)
  Erre azért volt szükség, mert nekem sincs végtelen időm -és pénzem- és mert a kihívás egy játékhoz értő de limitált lapkészletből induló játékost szimulál, így saját magam kizárni a cserélők közül torzította volna a mérést. Ezen kívül, sajnos pont akkor kezdtem el az egészet amikor 1 db hagyi liga után 1 hónap egyszín jött a ligán, szóval hirtelen elég erősen leszűkültek a lehetőségek.

  Ami nagy segítség volt, az az hogy a drafton iszonyat skydraftot toltam (nem terveztem és illett is mind a konceptbe) illetve az otthoni ZV-kből esett egy káoszgoblin. Így 1-2 verseny és csere után már egy Jagumirt pörgethettem tovább (Köszi Ati, abból lettek a Speci védelmek :D). Sikerült relatíve hamar összeszedni a ritka hangyákat (,a régebbieket nagyon sokan lenézik) és az új sheran spoilereket. Annyira megtetszett a dolog, hogy 2 rendes versenyre is elvittem a paklit, és nem is volt olyan rossz. Beesett 1-2 KM amikből rettentő mázlistán sikerült bontanom. Volt hogy tudtam eladni lapot, így egy ideig még egy ezres is bekerült a mappába. Ekkorra már megvolt a dekk jelenlegi verziója. Végül pedig az összegyűlt KM ritkáim krémjét sikerült elcserélnem 2 Kilenctagú maszkos bandára, amiket “nyomott áron” átvettem magamtól :D. Így a blogos versenyen Kihívás-Szabolcs már tudott venni 5 zsákbamacskát is. De ekkorra már megvolt a dekk jelenlegi verziója.

  Kicsit tudathasadásos a kihívás, de elég jól elszórakozom vele. 😀 Amit eddig le tudtam vonni tapasztalatként, hogy az emberek nagyon segítőkészek, ha bármi ilyesmit kezd el csinálni valaki. Illetve gondolom amúgy a kezdőkkel szemben is. (Köszi srácok.) Ezen kívül azt látom már, hogy ha komolyan odateszi magát valaki és tényleg tudja mit akar cserélni akkor 1 hónap alatt simán össze lehet hozni egy versenyerős dekket egy 3/4-ed displayből kiindulva. (Egy amatőrnél szerintem ehhez kell egy mentor.) Amit problémaként látok jelenleg és így visszaemlékezve az amatőr koromra illetve körbenézve a jelenlegi amatőrök közt ugyan ezt látom, az a továbblépés. Az ember összeszed egy működő 1 színű vagy faj vagy más követős koncepciódekket relatíve olcsón (<20k) és elég jókat tud vele menni de aztán megreked. Ahhoz, hogy másik dekkre váltson legalább ugyan ekkora anyagi befektetés kell, ha pedig csereberélni akar, akkor az újonnan összecserélt lapjai nagyon sokáig nem lesznek jók semmire, aztán egyszer csak lesz belőlük egy új dekk. Ehhez viszont komolyan előre kell gondolkozni. A másik lehetőség, hogy eladja/cseréli a meglévő készletét egy teljesen másikra, de ezzel előrébb nem jutott, csak lett egy másik paklija, amivel valószínűleg játszani sem tud még annyira.
  Ami segíthetne szerintem, az több gyngy vagy gyngy+zén verseny különböző normál versenytípusok szerint megrendezve (faj, x szín, hagyi stb.).

  Üdv: Kyb

 3. @Kyb: Csak vigyázz, nehogy a “profi” éned lehúzza a “kezdő” éned! Kicsit ez olyan, mint Nygma a Gothamban 😀
  Mellesleg a netes legalacsonyabb árnál 20%-al más is szívesen átvenné tőled a lapokat 😉 😀 😀

 4. Koszi, ez erdekes volt! Neztuk is Gergovel, hogy kicsit fura paklikkal indulsz a Ligakon, de kozben egesz jol mukodnek…

 5. Meggyőződésem, hogy bármilyen nyakatekert elképzelést versenyerőssé lehet tenni, megfelelő idő, pénz, és energia befektetésével.
  Saját példámból kiindulva: van, hogy egyetlen 1 üres slotra hetekig keresem/keressük (mentorommal) a megfelelő lapot. Hihetetlen a lapkészlet, és a variációs lehetőségek száma végtelen. Szóval hajrá Szabolcs!

 6. Off1: koszi a Profi Ligas linket!
  Off2: a Toborzas kov. idopontnal figyeljetek, hogy mar nem 2016 van 🙂

 7. Ill. Fehervarral nem tudom, mi a helyzet, de a 2015-os idopontot leszednem mindenkepp, eleg szomorkasan nez ki 😦

 8. Rendkivuli modon drukkoltam a fehervari (meg a pecsi, szegedi) kezdemenyezesnek, es remelem, egyszer meg fonixkent ujjaeled! 🙂

 9. +1, legyen így! Kellenek a vállalkozó kedvű játékosok, akik terjesztik az igét. Amúgy Szegeden a liga úgy hallottam egész jól bejött.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.