Szerdán HKK Blog kvalifikációs verseny!

Még nem jutottál ki a Nemzeti Bajnokságra? Itt a remek lehetőség!

Egy kisebb (?) meglepetéssel készülünk nektek a következő hétre! Ahogy azt már említettük, a HKK Blog következő “nagy” versenye Verőcén lesz a IX. HKK Táborban, ám miután ez átcsúszik július első napjaira, joggal merül fel a kérdés: mi lesz a kvalifikációs versennyel?

Nos, jó hírünk van: a kvalifikációs lehetőség nem marad el, sőt, egy héten belül le is csaphattok rá, a versenyt ugyanis rendhagyó módon június 14-én, szerdán fogjuk tartani, méghozzá a HammerTime Caféban!

A HKK Blog kvalifikációs versenye

 • Időpont: június 14. (szerda), 18:00 (nevezés 17:30-tól)
 • Helyszín: Budapest, HammerTime Café, Üllői út 111.
 • Formátum: Pörgős verseny

Kiegészítés: a paklidban legfeljebb 15 ritka lap lehet (a szabálylap/követő nem számít bele). Tiltottak az ultraritkák.

A versenyre a nevezés 500 Ft-lesz (Hatalom Szövetsége tagsági nélkül 600 Ft). Ami pedig a díjazást illeti: minden második nevező után egy Kreátor műhelye kiegészítő kerül a díjalapba, ezeket a verseny végén kibontjuk, és a helyezések sorrendjében lehet majd ritkákat választani.

Ha azt szeretnéd, hogy biztos legyen a helyed, nevezz elő a hkkblog@gmail.com címen. Várunk mindenkit, ne hagyjátok ki a lehetőséget!

Csető Zsolt

19 thoughts on “Szerdán HKK Blog kvalifikációs verseny!

 1. De azt akkor nem úgy kellene, hogy aki már kijutott, az nem számít bele a listába? Vagyis ha az első 6 helyezett már boldog mosollyal kelt fel reggel, hiszen már helye van a Nemzetiben, akkor a 7-ik, még nem kvalifikált jut ki, meg a 10-edik… Vagy eddig is így volt?

 2. Soha nem volt így. És vélhetően nem is lesz, hiszen így a lényegét veszítené el az egész kvalifikációs rendszer, hiszen mindenki kijutna, aki kicsit is szeretne.

 3. Ez vízilabdában vagy így, tudomásom szerint sehol máshol.
  Miért jusson ki a nemzetire valaki, aki 11. helyet szerzett egy versenyen?
  Vízilabdában meg ezért olyan szar az olimpiai mezőny, hogy még a magyarok is nyerni tudtak, többször is az utóbbi 20 évben….
  Vagy szeretnéd, ha a nemzetin a drafton lenne 3-4 amatőr játékos? 😀

  Lehet használni a 3 nappal később megjelenő kieg lapjait, ha vagyok akkora király, hogy szerzek belőle lapokat 14-re?

 4. Már bejutottam a Nemzetire. Véleményem szerint ezt a versenyt az eddig be nem jutott csapatnak kéne megszervezni. Lenne nagy öröm. Így viszont csak a fanyalgást lehet majd hallani. Vagy tévedek? Maga a versenynek azért örülök mert egy pici esély így lesz néhány barátomnak, hogy augusztus végén találkozzunk az év minősített versenyén. Üdv: papa

 5. A Beholder sajnos nem engedi, hogy bárminemű korlátozás legyen egy kvalifikációs versenyen az indulókat tekintve, a fenti említett okokból.

 6. off.

  Meryx!

  Sportszeretőként nekem ez a mondatod egy kicsit erős:

  “Vízilabdában meg ezért olyan szar az olimpiai mezőny, hogy még a magyarok is nyerni tudtak, többször is az utóbbi 20 évben…”

  Vízilabdában kb. 60 éve a világ élvonalába tartozunk -, ha erről nem tudtál, akkor éppen itt volt már az ideje tudomást szerezned róla! 🙂

 7. @Meryx:

  Azért ne nézd le kérlek a vízilabdásainkat. Kicsit többet mutattak, mint a többi csapatsportoló az elmúlt 20-25 évben… 🙂 Attól,hogy valaki nem szereti, nem nézi, még igen is a világ top4 válogatottjában ott a helyünk… (A horvát-szerb-montenegró-ival karöltve). Utánunk-mellettünk még vannak olaszok-görögök akik jók,de a spanyolok is szépen fejlődnek. Az olimpiai mezőny amúgy egyáltalán nem gyenge.
  Ha már gyenge mezőnyről van szó, akkor meg kell nézni a foci eb/vb-t ahova lassan már egy “pusztai” ázsiai csapat is kijut,mert van 10 emberük,aki labdába tud rúgni.

  A cikkhez: VICC, hogy itt sokan azért kampányolnak,hogy a már bejutottak ne számoljanak bele. Tessék megküzdeni a helyekért, semmit se adnak ingyen. Vagy lehet menni másik városba versenyezni kvalifra,ha annyira fontos a bejutás. Ahogy Balage is szokta írni, GYERTEK BEHO-s AMATŐRRE,MERT KÖNNYŰ KIJUTNI NEMZETIRE 8-10 fős mezőnyből 🙂

  Peace és várjuk az új kieget! 😉

 8. papa, no offense, de a “Véleményem szerint ezt a versenyt az eddig be nem jutott csapatnak kéne megszervezni.” megjegyzés elég fura azok után, hogy elmentél Ex-be, HammerTime-ba és Dungeon-be is a kvalif versenyre
  nem úgy van, hogy akkor az elveid alapján nem kellett volna ezeken indulnod? 🙂

 9. Tény, hogy ezek a kvalifok így furák, hogy beleszámít mindenki (talán lehetne rajta változtatni, bár nem tudom hogy lehetne megoldani úgy, hogy ne jusson ki ezáltal mki a nemzetire, mert annak tényleg semmi értelme), de az fix hogy egy pörgősön jóval nagyobb a szerencse szerepe mint a hagyin, szóval olyan is bejuthat a fű alatt, akinek nem feltétlen lenne esélye ha hagyományos verseny lenne.

 10. Gice: a jó szándékot nézd. Ahogy nyilatkoztam. A többire meg úgy mentem, hogy úgysem leszek benne a legjobb 6-ban csak játszom egy jót. Nem zavartam én senkit. Téged igen? Hogy elmentem az annak szólt, hogy szeretem ezt a csapatot. Jó kis társaság. Ilyenkor fiatalodom. A be nem jutottak versenyén meg ha így hirdették volna meg bármelyiket természetesen el se megyek. Ez nem elv hanem élvezet. Még akkor is ha 13. vagyok a 19-ből. Az, hogy az Ex-et megnyertem az egy csoda volt. És tudjuk csoda csak ritkán esik meg az emberrel. Neked meg vagy csöndben kellett volna maradnod vagy úgy nyilatkozni ahogy a Csető Zsoltinak. Egyszerűen megmagyarázva miért nem lehet az amit felvetettem. Szerinted? És nincs harag. Mert téged is jó embernek ismerlek. Üdv: papa

 11. Nem srácok!
  Én ezt komolyan mondtam!
  Én is sportszerető vagyok, és követem a nagyobb sporteseményeket, az olimpiákat pedig ’92 óta hetekre a tv-hez szögezve nézem (a ’88-asnál még túl kicsi voltam, a ’84-esnél pedig még nem éltem, de ott amúgy sem lett volna mit nézni a magyaroknak ugyebár).

  Ezeket full objektíven mondtam. Tudomásom szerint az egyetlen sport a világon, ahol az olimpiát megelőző évben kvalifikációs tornákat szervezek ÉS ezeken a tornákon az a csapat szerez kvótát, aki a legjobb helyen végez, és még nincs kvótája, a vízilabda.
  Volt példa rá, hogy a 16 fős tornán a 9. helyezett csapat szerzett kvótát.
  És az olimpiai mezőny igenis gyenge ebben a sportágban.
  Kazahsztán pl az utóbbi 20 évben rendszeres olimpiai résztvevőnek számít. (2000, 2004, 2012). Értékelhető eredményük nem volt soha, ázsiai hokiversenyeken jutottak be minden alkalommal, és jól le is égtek mindig.
  De hasonló cipőben járnak a friccek is.
  Lényeg, hogy mindig van legalább egy oda nem illő csapat. És ez a kvótaszerző tornák idióta szabályának köszönhető.

  Tessék felfedezni az analógiát, és levonni a megfelelő következtetéseket.

 12. @Meryx: Az ok, de akkor nem nyerhetnenk meg az Olimpiat, ha egy-ket Azsiai csapat esetleg nem indul rajta eppen? 🙂

 13. @Meryx:

  A gyenge olimpiai mezőny butaság.

  Egyrészt minden sportágban vannak jobb és vannak gyengébb képességű csapatok.

  Másrészt amikor vízilabdában olimpiát nyertünk, akkor mindig ott voltak a szerbek, a horvátok, az olaszok, az oroszok, a spanyolok, a görögök, az amerikaiak. Őket is meg kellett előzni…

 14. Köszönjük mindenkinek a részvételt, nem kis meglepetésünkre 30 játékos képviseltette magát a versenyen. Beszámoló hamarosan!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.