HKK tábor – Mit hozz magaddal?

Végleges programterv, és #mithozzmagaddal, avagy minden, amit tudni érdemes a nyár legjobb hangulatú HKK-s eseményéről!

Srácok, alig három hét, és tábor! Hihetetlen, de már a kilencedik… és ha minden igaz, akkor létszámrekordot döntünk idén, ugyanis az előzetes jelentkezések alapján 36 fővel vesszük be idén nyáron is a Legendák völgyét! Név szerint a lista:

 1. Csető Zsolt
 2. Schmidt Edit
 3. Szatmári Bálint
 4. Kalina Lívia
 5. Somogyi Petra
 6. Csákó Gergely
 7. Krahling Ákos
 8. Szabó Anita
 9. Klujber Balázs
 10. Makó Gergely
 11. Dancz Krisztián
 12. Magosin Márk
 13. Arató Zoltán
 14. Szolcsánszki Balázs
 15. Dárday Gergely
 16. Dolák Viktor
 17. Szabó Krisztián
 18. Gergely Ferenc
 19. Horváth Attila
 20. Horváth Dávid
 21. Szabó András
 22. LiuTing Hao
 23. Sziklai Krisztián
 24. Szkupien Bence
 25. Moldován Péter
 26. Korányi Gergő
 27. Pogány Levente
 28. Kovács András Péter
 29. Csernus Gábor
 30. Csernus Dávid
 31. Bessenyei Péter
 32. Molnár Ferenc
 33. Szilágyi Csaba
 34. Kahn Evarth
 35. Kahn Beni
 36. Egyed Dávid

WOOOHOOO! Jövőre nem HKK tábort, hanem HKK fesztivált fogunk már szervezni… Vegyük most sorra, hogy melyik nap milyen programra lehet számítani!

hor.png

Június 30, péntek (az indulás napja): a tervezett indulás eredetileg dél körül volt, azonban egy kicsit korábban vagyunk kénytelenek indulni, ha időben Királyrétre szeretnénk érkezni (a nógrádival szemben sokkal kevesebb szerelvény közlekedik ezen a vonalon), így 11:07-kor induló vonatot célozzuk majd be (gyülekező 10:30-tól!), így 11:40-re már Verőcére is érünk. Közösen elfoglaljuk a szállást (ebédelni természetesen lesz lehetőség akár a faluban, akár Királyréten), majd elindulunk Kismarosra, ahol felszállunk a kisvasútra, ami 14:00-kor indul majd. Utána csak 16:00-kor drakindul szerelvény, a probléma ott van, hogy Királyrétről az utolsó vonat 16:38-kor indul majd vissza, így akkor túl sokat nem látnánk belőle. A menettérti jegy ára 1000 ft, persze lehetőség van egy irányba venni jegyet, őket majd vasárnap várjuk vissza a táborba sok szeretettel! A vacsora 18:00 óra magasságában lesz majd, utána szabad foglalkozás, szokás szerint bízunk benne, hogy minél többen tudtok társasokat hozni (nálam lesz Bang, Magyar népmesék, Drakon), hozzászólásban írjátok meg, hogy mit tudtok hozni! Társasokon kívül szükségünk lenne még pár dologra, név szerint: foci-, kosár- és röplabdára, zsetonkészletre (kártyára is). Ezekre is várjuk a jelentkezőket, és köszönjük előre a segítséget!

Július 1, szombat: az első nap túlélőinek tartunk azért egy második táboros napot is, a svédasztalos reggeli nagyjából 8:30 körül várható, mi szokás szerint összeírjuk, hogy kinek mi kell, és elmegyünk bevásárolni a naphoz (ugyanis ezen az estén lesz majd közös bográcsozás is). Ahogy visszaértünk rendhagyó módon már a szombati nap fogjuk elkezdeni a versenyünket, méghozzá azért, hogy sokkal kényelmesebben beleférjünk a vasárnapba, ne legyen feszített tempónk és a végén egy fagyi is beleférjen majd a Vén Dunában… És most nézzük meg, hogy hogyan is néz majd ki a verseny!


Esélykiegyenlítő verseny

Frissen bontott verseny 1-1-1 csomag Újjászületésből, Tengermélyből és Elözönlésből. Ebből kell minimum 30 lapos paklit építeni. Színkorlátozás nincs. Minden játszmát követően a vesztes játékos kivehet egy lapot az ellenfele paklijából. Ha egy játékosnak így 30 lapnál kevesebb lesz a paklija, akkor ki kell egészítenie azt a maradék lapjaiból még a következő játszma megkezdése előtt.

Szombati nap:

A játékosokat 8 darab 4 fős csoportba osztjuk. A csoportkör három fordulós, minden forduló két nyert játszmáig megy. Két nyert forduló továbbjutást (főág), két vesztett forduló pedig kiesést (vigaszág) jelent. Minden csoportból két játékos jut tovább, az alábbi rendszerben:

 1. forduló: Véletlenszerű párosítás az egyes csoportokon belül.
 2. forduló: Győztesek, illetve vesztesek meccse egymás ellen.
 3. forduló: Decider meccs a továbbjutásért a két 1:1-gyel álló játékos között.

A csoportmeccseket követően 16 játékos folytatja a főágon, a maradék 16 játékos pedig a vigaszágon.

10:00 – 10:30 | Bontás és pakliösszeállítás
10:30 – 12:30 | 1. és 2. forduló
12:30 – 13:30 | Ebédszünet
13:30 – 14:30 | 3. forduló

Vasárnapi nap:

Két egyenes kieséses rendszerű verseny zajlik egymással párhuzamosan, 16 játékos a főágon, 16 játékos pedig a vigaszágon. Minden meccs két nyert játszmáig tart.

10:00 – 12:30 | Nyolcaddöntők és negyeddöntők
12:30 – 13:30 | Ebédszünet
13:30 – 15:30 | Elődöntők és döntők

Díjazás természetesen a szokásos blogos minőségben!


Láthatjátok, hogy igyekeztünk úgy összerakni a versenyt, hogy mindenre jusson idő a kártyán kívül is. Természetesen van lehetőség medencézésre is, ha ilyen idő lesz, mint ma akkor szerintem sokan fogunk élni a lehetőséggel, illetve fociban lemoshatjuk a karate/hittantábort ismét. A bográcsoláshoz természetesen várjuk a lelkes önkéntesek segítségét majd. Este megrendezzük a „nem tudom már hanyadik” Verőce Poker Opent, illetve erre az estére HKK Activityt tervezünk, az előző táborban őrület volt. Takarodó: vasárnap reggel.

Július 2, vasárnap: egyszer minden jó véget ér, így sajnos ez a tábor is. Azért egy nagyon jó nap még áll előttünk, maga a verseny a szombati napnál részletezve. Bízunk benne, hogy időben végzünk majd, és belefér az a Vén Duna a hazaút előtt. Nagyjából 16:00 magasságában fogjuk elhagyni a tábort, a 17:14 vagy 17:29-es vonatot próbáljuk meg majd elérni.

Végül engedjétek meg, hogy egy régebbi cikkemből idézzem a #mithozzmagaddal-t:

– a tábor költsége az utazáson és a kisvasúton kívül mindent magában foglal, egyedül a medencének van egy plusz használati díja ami 400 forint. Így csak annyi pénzt hozz magaddal, amit egyéb dolgokra akarsz költeni (táboron belül büfé van, kapható lángos, üdítő, jégkása(!!!)), illetve nem bánod, ha elveszted pókeren.

– a mosdók és zuhanyzók nem a házban vannak, hanem a faházsor végében, ezt természetesen mindenkinek meg fogjuk majd mutatni, de azt nem, hogy hogyan kell használni

– hiába van nappal 40 fok, éjszaka mindenféle túlzás nélkül iszonyú hideg van, ennek megfelelően hozz magaddal meleg ruhát/hálózsákot

– SZIASZTOK EZ A DÉV BÁCSI VLOG KÖVETKEZŐ ADÁSA!!!!4!4

– a bolt kb fél órányira van a táborhelytől, amit az odafele úton meglátogatunk (tehát nem feltétlenül kell mindent Budapesten megvenni)

– a legközelebbi orvosi ügyelet Vácon van, kérek mindenkit, hogy ennek tükrében próbáljunk meg magunkra és egymásra vigyázni

Én már nagyon várom, találkozunk június 30-án!

Dév bácsi

ps: természetesen a szállás átvehető lesz annak is, aki nem jön velünk Királyrétre! Mindenképp kérek visszajelzést a táborozóktól, hogy a pénteki napon ki mikor érkezik!

48 thoughts on “HKK tábor – Mit hozz magaddal?

 1. Tábor hályp!

  Jónak tűnik a versenyformátum, de ha már úgyis gittekkel játszunk nevezési díj nélkül, nem lehetne annyival megcsavarni a dolgot, hogy amit kiveszel az ellen paklijából, azt te rögtön be is építed a paklidba? Szerintem úgy viccesebb lenne.

 2. @Máté: miután az egész nyáron fesztiválszez:ON, ezért sajnos ezeket nem tudjuk figyelembe venni, mint szempont (ráadásul mivel ők is erősen be vannak táblázva, így alig van szabad hely, örülünk, hogy kaptunk). Ha úgy van várunk szeretettel a következőn 🙂

 3. Nem felejtem el levinni most a Sushi Go!-t, meg még meglátom, hogy mit 😀 Azt hittem már a héten lesz a tábor, de nagyot csalódtam a naptárban… Ki kéne tiltani.

 4. Ezt én már nem bírom ki!!! Nem indulhatnánk inkább ma? Kicsit tovább tart legalább a tábor… 😀

 5. Ez már a tábor? 🙂

  Aki szeretne koktélokat inni a tábor ideje alatt, dobjon üzit, hogy milyet szeretne, és megbeszéljük ki mit hozzon (amit tudok ez esetben: szirup, likőr, stb).
  És ha ilyen “jó” meleg lesz – Klujbi, remélem nem fogod még magasabbra tekerni a hősugárzót – akkor érdemes “lightosabb” italokon gondolkodni, mint Mojito, Aperol Spritz, Tequila Sunrise… Dudu Love shot 😀 … ja és sör Barti módra 🙂

 6. a Táborodeon Járat (Hao, Arató Zoli, Szolcsánszki Balázs, én) várhatóan du. 3-4 közt érkezik
  feltéve, hogy a kocsim úgy gondolja, hogy beindul…

 7. Lehet, hogy csak én vagyok olyan megátalkodott, hogy a versenyformátumra is figyel, de a vesztes játékos a győztes 63 lapjából választhat, vagy abból a 30-ból (vagy többől), amit játszott? Stratégiailag nem mindegy…

  Egyébként bontotton nem 35 szokott lenni a minimum? 🙂

 8. Itt most 30 lesz a minimum, kicsit több dolgot hagyhatsz ki a fontosabb fordulókra 🙂 30 lapból választhat, ami a pakliban van.

 9. Viszek Warcraft társast. Trónok harcám is van, de az túl hosszú lenne ide, ugye?
  Focilabdát hoz valaki? Nekem csak olyan van, amiben rossz a szelep, félő hogy nem birna ki 2 napot.

 10. WarCraft the board game, nem WoW-os, ebben hatszög alakú mezőkből áll össze a térkép, ha ez segit 🙂

 11. későn jöttem rá, hogy kiknek is írok tulajdonképpen, szóval pontosítanék, francia kártyát 🙂

 12. pedig egy Bestiák mestere alfát vittem volna 😦

  berakva a kártya, most nézem, hogy használva se volt még, úgyhogy kérek majd mindenkit, hogy vigyázzon rá légyszi

 13. ja, és a Trónok Harca nem tudom, milyen hosszú, de szívesen játszanék

  ilyen “egyszerűbbet”, mint Catan, vigyek?

 14. A Trónok harca, főleg ha még nem ismerősek mindenkinek a szabályok, simán lehet 5-6 óra.

 15. Catant csapd be Gice! Nalam drakon, bang, bang dice meg magyar nepmesek vannak, 10-30p/game. Dancz ur is csomagol ezt-azt!

 16. Hát, nem mondom azt, hogy ez nem volt jó 😀 Köszi mindenkinek, hogy eljöttetek, találkozunk a következőben!

  “Egy rebuyos volt a verseny? Akkor nem volt Tábor”addon”…”-Dárday Gergely bölcsességtárából

 17. Lent láttam a táborban A Mars terraformálása nevű társast, de kipróbálni nem volt alkalmam.
  Kié volt? Érdemes rá beruházni? Neten jókat olvasni róla, de egy ismerős személyes benyomása mégis más. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.