A Kreátor műhelye 10 legjobb lapja – szerintünk

Íme a HKK Blog szerkesztői által állított toplista.

Már csak két nap, és lezárul a Kreátor műhelye “korszaka”, hiszen a szombaton megjelenő Alanori Olimpia átveszi a legújabb kiegészítőnek járó stafétát. Úgy gondoltuk azonban, hogy érdemes méltó búcsút venni az elmúlt évek egyik legmulatságosabb témájú kiegészítőjétől, ezért Dév és én összedugtuk a fejünket, és összeállítottunk egy szubjektív Top 10-et a legjobb lapokkal. Íme a lista!

(A kódos és az UR lapok nem szerepeltek az összesítésben)

#10 – Fec, a legkisebb óriás

Kezdetben a kiegészítő talán legdrágább lapjának indult, végül épp hogy csak befért nálunk a Top 10-be. Ez persze közel sem jelenti azt, hogy megbukott volna, sőt: biztosan volt szerepe abban, hogy a tárgyas deckek némileg visszaszorultak, de az ötlapos kontrollok idejében is nagyon jó kis counternek bizonyult.

#9 – Gomak megsemmisítő pillantása

Hiába a side lap-szerű képesség, sok deckbe alapból is befért, hiszen bizonyos matchupokban meccsdöntő tud lenni, de az életes lények ellen is nagyon jó kis ellenszerként működött.

#8 – Vajákos

Itt kicsit kijön a lista szubjektív jellege, hiszen sokat nyomott a latba, hogy én személy szerint imádom ezt a lapot: rengeteget használtam az elmúlt félévben és nagyon sok meccset hozott le nekem. Véleményem szerint méltatlanul alulértékelt kártya, mely a megfelelő környezetben megoldhatatlan gátként pusztítja el az ellenfelet.

#7 – Dérfarkas

Avagy a lap, amely lehetővé tette, hogy a gyűjtőgeneráló paklik szabadon garázdálkodhassanak. A Dérfarkas ráadásul nemcsak a gyűjtőgeneráló deckek számára bizonyult remek védekező lapnak a fő veszélyforrásokra (pl. Artagor), de optimális megoldást kínált a sokak által gyűlölt Öntörvényű krabber, Vízitündér párosra.

#6 – Ködszitálás

Az elmúlt évek egyik legegyedibb countere – jól mutatja, hogy akár egy egysoros képességű lap is lehet kreatív. Globális hatása volt a játék egészére, hiszen mostantól olyan hatásoknál is figyelembe kellett venni a counterelés lehetőségét, amelyeknél ez korábban fel sem merülhetett volna.

#5 – Őshangya kamikázé

A kiegészítő legjobb semlegesítő lénye, amely ugyan csak az 1 manás lapokat viszi magában, de ez is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy az elmúlt időszak talán legtöbbet használt Sheran spoilere legyen.

#4 – Unaloműző

Igazából ha megnézzük, nem csinál semmi igazán drasztikusat, ám az, hogy folyamatos és állandó befolyása van a játékra és a gyűjtőre, elképesztően népszerűvé tette. A védekezés és a cantrip képesség tette igazán univerzálissá, a kontroll paklik egyik kedvelt nyerése volt a krabber mellett.

#2-3 – Anyamotyogó

A második helyen holtverseny alakult ki. Az egyik dobogós az Anyamotyogó, amely körönkénti counterként önmagában meccsek tucatjait döntötte el. És bár egyáltalán nem forrásimmunis, mégis kicsit úgy tekinthetünk rá, mint a Kozmikus kapcsolat utódjára – egy két manás ősmágiás lap, amely hosszú távon végleg felőrli az ellenfelet.

#2-3 – Nekromanta pálca

Sokak szerint egy broken lap, és talán van benne igazság: sokszor már egyetlen használat elég ahhoz, hogy óriási előnyt termeljünk vele, hosszú távon pedig különösen kegyetlen. Ennek ellenére a gyűjtőgeneráló paklikon kívül kevés deck használta, azokat viszont eszméletlen módon stabilizálta – a későbbiekben pedig csak jobb lesz ennél.

#1 – A nagytanács ítélete

A kiegészítő megjelenése előtt az volt a kérdés, hogy átveszi-e a Megsemmisítő csapás helyét a leszedések trónján. Most már inkább az, hogy ki lehet-e hagyni bármelyik pakliból? Oké, nyilván vannak olyan deckek, amikbe nem illeszkedik, azt azonban aligha lehet vitatni, hogy nincs túl sok deck a jelenlegi metában, ami ellen ne lenne jó. A HKK jelenlegi leguniverzálisabb lapja.

Mindez persze csak a mi kettőnk véleménye – nálatok hogyan nézne ki a KM Top 10?

Csető Zsolt

Reklámok

9 thoughts on “A Kreátor műhelye 10 legjobb lapja – szerintünk

 1. A hatalom szava és a rücskös látógömb azért beférne nálam a top10-be. Valóban a nagytanács a kieg legjobb lapja.

 2. Nekem kifejezetten szimpatikus, hogy a saját, nem feltétlenül top spoiler kedvenceit írta le, és nem adott a közvéleményre mely szerint a 0-ás lapkánterek tuti ott figyelnek a top 10-ben, már ami a hatalom szavát illeti.

  Amúgy érdekes lenne ilyen rangsort csinálni minden kiegnél gyakori és nem gyakori kategóriában is. (Mindig csak ezek a fránya ritkák vannak porondon :P)

 3. Jó lista, a vajákoshoz fűzött érzelmek érhetőek 🙂 A dérfarkas és az ő helyére a HSZ-rücsi kettőst tenném be én is. Nagyon jó kieg lett, ha hasonló erősségű lesz a gyakorlatban is az AO, akkor ismét szép fél év vár ránk.

 4. Mondanam, hogy a Vajakos indokolatlan, de annyiszor vert el vele Zsolti, hogy nem mondom 🙂

  Egyebkent lehet kozellenseg leszek, de szerintem a Fec kicsit tulertekelt lap, es egy metavaltozas konnyen aveget jelentheti. Dene legyen igazam 🙂 En a Fec es a Vajakos helyere tennem az emlitett 2 lapot, es ha elojonnek a szubjektiv erzesek, akkor a Ganuid lavahajitot is valahogy besuritenem 🙂

 5. Pont hogy most kellene majd több ilyen lap mint a fec az ősmagia miatt! Jobb lesz mint eddig és nagyon hiányozni fog még egy ilyen lap. En a mana fonalat nem hagytam volna ki a listabol paroson is sztar volt.

 6. Nagyjából egyetértek a listával, a Rücskös látógömböt bepréseltem volna valahogy.
  Ez a lista a szokásos Bukottak és felemelkedettek helyett született, vagy lesz majd az is? 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.