3 követő, amivel újból érdemes kísérletezni

Elfeledett narancs lapok, melyek újból erőre kaphatnak az új kártyáknak köszönhetően.

A HKK egyik szépsége, hogy nincsenek kőbe vésett paklik és erőviszonyok: a deckek jönnek és mennek, hol felbukkannak, hol pedig eltűnnek. Egyik sem történik azonban véglegesen, így időről-időre mindig érdemes végignézni a régebbi kártyákon, hátha eszünkbe jut valami új. Különösen igaz ez a narancs lapokra, melyek a legkönnyebben képesek megújulni.

Gondolatébresztő gyanánt álljon itt most három olyan követő, melyet az elmúlt időszakban nem nagyon használtak, most azonban érdemes lehet vetni rájuk egy alaposabb pillantást!

Chara-din követője

Az elmúlt egy évben a lila szín elég szép tempóban kapta az erős countereket. A hatalom szava és a Bűzös, a guberáló egyértelműen kiemelkednek a mezőnyből, de akadnak még itt olyan fincsi azonnalik, mint a Talbot szava, a Káoszhullám, a Molekularobbanás vagy a Koncentrált bűzsugár, de a semlegesítések “második vonalában” is ott van még a Sikolydémon, az Orgling bába, a Netzai húsgólem vagy a Tönhe, a füstgólem. Ez már majdnem egy kész deck, csak az új lapokból, és akkor még szóba sem került az Előny a Semmiből. Lényeg a lényeg: minden adott ahhoz, hogy szép tempóban termelgethessük a fattyakat, miközben az ellenfelet kontrolláljuk. A Raia paklival végül el is szaladt a ló, a követő eléggé korlátozta a design space-t, így végül nerfelve lett – igaz, ott főleg magával a tokennel volt gond, így Chara-dinnak talán kevésbé kell tartania ettől.

Toborzó

Igazán versenyerős soha nem volt ez a követő: kezdetben volt benne potenciál, de hamar elfogyott hozzá az utánpótlás. Mostanra ismét felgyűltek a jó kis tókentermelések, bőven vannak most már olyan kártyák ezek között, amiket önmagukban is szívesen használunk, mint a Szemétdomb vagy az Italkeverés. Ami szintén jó reményeket ad, hogy meglehetősen sok olyan tókentermelés van már, amit az ellenfél körében is el lehet sütni, gondolva itt például az imént már emlegetett Orgling bűzsugár, Bűzös, a guberáló párosra, de az egyik új ultra, az Ősi faházikó is elég szépen meg tud szaladni ebben a deckben. A legnagyobb táp pedig Ezermester Vix, aki fixen ad egy előre kikészített lapot, így garantáltan húzhatunk rá a követővel, akár létrejön, akár nem.

Tharr követője

Annyira nincs elfeledve, mint a másik kettő, nem is olyan rég volt egy elég jó időszaka, az elmúlt félévben azonban már nem nagyon használgatták. Ami miatt jónak érzem, az a reakciódrágítás: jelenleg egyértelműen a counterek korát éljük a rengeteg semlegesítés miatt, ezek ellen pedig igen jó a beépített védelem. Ugyanakkor pedig nem is csuklik össze, mint sok más, követőbe épített védelemre építő deck, ha belövik a naracs lapját, hiszen azért a barna szín elég jól áll counterekből. Meg igazából minden másból is: Tharr az egyik legerősebb isten most, nagyon szépen el van látva kontroll, illetve “induló” lapokból is. Ami azt jelenti, hogy simán ki tudja használni a követőben rejlő lehetőségeket.

Ti mivel tennétek még próbát a mostanság kevesebbet látott követők közül?

Csető Zsolt

9 thoughts on “3 követő, amivel újból érdemes kísérletezni

 1. Sziasztok!
  Én eddig is kedveltem a Tharr követőt,szinte csak ezzel,meg a motyogóval kultivároskodom.
  Nálam továbbra is porondon lesz.
  Még a bűbájos követőn gondolkozom… Jó lenne kipróbálni. ..

 2. Az ellenfél kicselezése illeszkedik az élő bűbájos direktsebző bűbájdeckem mellé, de a lila nem erős bűbájokban! 😢

 3. Bár az Anarchia és a vadmágikus zóna nem rossz…
  Minden esetre a lámpát megpróbálom elverni Vele!😉

 4. Manafamiliáris + 3 Kasug-din nagyúr alapból. Csak a pörgés, semmit nem counterelsz, és mana előnybe kerülsz minden egyes counternél. A lapot meg visszaadja a nagyúr és a teremtőmágus. (Kasug-din-nal együtt már lapelőny is)

 5. melák, héttörzs, glion, krigis, együgyü, sötét manifesztáció, de persze egyikkel sem fogom tolni:)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.