Lapok, amik felforgatták a metát a Nemzetik előtt

Visszapillantás az elmúlt nyarak új megjelenéseire.

Az idei év olyan szempontból mindenképpen különleges, hogy egy új nagykiegészítő érkezett a Nemzeti Bajnokságot megelőző hónapokban – ehhez hasonlóra 2009 és az Elözönlés óta nem volt példa. Rengeteg új lapnak kell letisztulnia tehát a fejekben alig néhány hét alatt.

Az elmúlt évek sem voltak persze teljesen nyugodtak ilyen szempontból, hisz bár csak Zén kiegészítők érkeztek, olykor még 10 új lap is komoly felfordulást tudott okozni. Megnéztük, hogy az elmúlt években melyek voltak azok a kártyák, amiknek a legnagyobb volt a hatása.

2012

A Halhatatlan lények Zén életes lényei egy teljesen új koncepciót hoztak be a játékba hetekkel a bajnokság előtt. Az Életadó később brokennek is bizonyult, amiért nerfelni kellett, de már a Nemzetin is megmutatkozott az életes lények ereje, az első napon két ilyen deck is bejutott a Top 5-be.

2013

Mindig izgalmas, amikor egy új narancs lap jön be a játékba a Nemzeti előtt: négy éve ilyen volt Az együgyű, amely ráadásul egy kontrollos paklinak ágyazott meg, amik mindig népszerűek a Nemzetin. A legjobbak közé végül nem fért be ezen a versenyen.

2014

A 2014-es év meglehetősen érdektelen volt olyan tekintetben, hogy az Ősi lelkek sokat nem osztott, nem szorzott. A Lassan járj!-as kalandozó deck ugyan kapott erős lapokat, ám ez a deck nem nagyon volt tényező ezen a bajnokságon.

2015

Ebben az évben is kaptunk egy új narancs lapot: ezúttal Az alvilág ura kopogtatott be a Nemzeti előtt. A tőrös követőre végül nem haraptak rá annyira a népek, ott volt ellenben a kiegészítőben egy bizonyos Fekete patkány, amely új lendületet adott a gyűjtőgennek, aminek aztán volt is eredménye.

2016

Egy ennél jóval gyengébb lap is komolyan el tudja gondolkodtatni a játékosokat, hát még a Vízitündér, aminél már az első pillanatban látszott, hogy bődületes spoiler lesz, már-már broken-közeli (?) lap. Önmagában behozta a képbe a Harangmestert, ami tipikusan egyike a metaformáló követőknek.

És hogy lesz-e olyan lap, ami átírja az erőviszonyokat az idei évben? Szombaton, a Tábor megjelenésekor kiderül!

 

18 thoughts on “Lapok, amik felforgatták a metát a Nemzetik előtt

 1. Albino varka jo de felforgatni nem fogja az biztos. Játszottam már ki jo volt és mégis kikaptam.Ellenem is játszottak ki jo volt de kikapott. ez nálam nem azt jelenti hogy annyira op lenne hogy metát változtasson.

 2. Albínó varka mint metaformáló +1

  Eddig még szerencsére nem voltam fogadófél (egyszer, de akkor egyet dobatott csak), viszont bár még nem régóta jött ki, de lassan nem elég egy kezem hogy megszámoljam hány meccset hozott le. 10 pontos nyerstáp, önmagában indokolja a piros szín használatát és kb emiatt kell fehérezni (soli vigye 1 mana vs 3 mana állásnál).

 3. Én még nem játszottam albinóval. Verseny egyszer játszották ki ellenem (ráadásul nulladik körben, patak után), solival megfogtam, mégis kikaptam.
  Az a lap inkább idegesítő, mint jó.

 4. Én voltam fogadófél többször is… raktam is ki… nincs más dolgod, mint kicsalni az ellenféltől a nem varázslat alapú countereket. Utána kirakod.. és ha nem lassan járjazik az ellenfeled vagy avatározik akkor nyerted a partit.

 5. Sikerült egy nagyon durván metaborító lapnak megérkeznie az új szabálylap személyében. Kreatív, sok gondolkodásra fogja kényszeríteni az embereket Nemzeti előtt, viszont nem vagyok biztos benne, hogy ezt jó ötlet volt kiadni, épp a fentebb említett lap miatt.
  Ez a szabálylap konkrétan azt tudja, hogy nem tarthatod meg az 1 manád pl Solisarra, így ha nincs zanszilánkod Trebor kalodára, akkor már csak a mostanában elég kamu helyettesített Fürge manó marad a megoldás, minden más esetben fixen be tud jönni a 2. körös albínó varka, ami ellen semmi védelme nem lesz az ellenfélnek.
  Egy nem járj/avatár/egyéb nagyobb átlag idézési költségű pakli ellen ez azt jelenti, hogy csomagolhatsz is.

 6. Két új szabálylap kerül majd így a metába: Tábori adó és Szűk esztendők. Utóbbi a Tábori adóra készülő Rúna és Mező ellen is kiváló lesz.

  Üdv: Kyb

 7. @SR

  Szerintem pedig pont, hogy jó, hogy most érkezett hisz még egy papíros ami beleszarhat valamelyest az 5 lap dominanciába.

 8. Iszonyat ez az új szabálylap… De a Tűzrakás se pite, ha 1-2 kört az asztalon marad,eszement erőforrást tud adni…

 9. Szerintem csak annyi hatása van a az új lapoknak, h végre pakli közelébe kerül a piros, meg lesz pár rúna is hagyin. A kontroll top 3 marad míg világ a világ, csak az a kérdés h 4-5 vagy 6 lappal lesz a nyerő.

 10. Azért nem kell beszarni nemzetin mèg nem fognak vele játszani ez szinte biztosra veszem. Egy új szabálylapot normálisan ki kell tesztelni ha eredményt akarsz elérni és annyira azért nem is giga.

 11. Nem hinném, hogy sokan fognak táborozni.. nem hiszem, hogy azt akarná az a pár ember, hogy avatár vagy mező legyen nagyon durván amiatt a meta

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.