Versenybeszámoló – Beszámoló a Kecskemét Kupa lezárásáról

Jancsár János beszámolója az elmúlt hónapok kecskeméti versenyeiről.

Júniusban lezárult a Kecskeméti HKK Klub versenysorozatának, a Kecskemét Kupának a harmadik féléve. A tagság nevében köszönöm mindenkinek, aki ellátogatott hozzánk, és bízunk benne, hogy ezután is sokan megtiszteltek majd bennünket a bizalmatokkal.

Mivel a februári versenyünk elmaradt, ezért ebben a félévben nem hat, hanem csak öt versenynapunk (és 12 helyett csak 10 versenyünk) volt. Mindezért ezúttal – a megszokottól eltérően – nem két, hanem három versenyünkről készült összefoglaló.

Április

A második negyedév első versenynapján, délelőtt Istenek háborúja formátumot tartottunk.

Az első helyezett Benda Bence lett Tharr követőjével felálló paklijával, a második Arató Zoltán lett Sötét manifesztáció mellett forgatott ork kombóval, a dobogó harmadik fokára pedig Mézes Zsolt állhatott fel ötlapos (!) lovas paklijával.

1. Benda Bence (paklilista) – Tharr követője
2. Arató Zoltán (paklilista) – Sötét manifesztáció, ork
3. Mézes Zsolt (paklilista) – öt lap, lovas

Délután befejeződött a Tiltott színek versenysorozatunk. Ezúttal a kék, a barna és a piros színek voltak tiltva (plusz tiltott volt a Ravasz vérfarkas is). A szokásos pörgős lebonyolításban futottunk neki a versenynek.

A végeredmény az alábbiak szerint alakult. Az első helyezett Ragó Norbert Legfőbb követős Repülő fatty paklija lett (Fattyak öregapja, Chara-din követője, Molluszk, az ócskás, Harangmester), a második helyezett Arató Zoltán lett Zarknod bilincsét használó kontrollal, míg a harmadik Benda Bence lett, A hét törzs főnökével felálló kalandozó kombóval.

1. Ragó Norbert (paklilista) – A legfőbb követő
2. Arató Zoltán (paklilista) – Zarknod bilincse
3. Benda Bence (paklilista) – A hét törzs főnöke

Május

A délelőtti versenyünk teljesen kötetlen Hagyományos formátum volt.

Az első Klujber Balázs lett Zarkod börtönében harcoló vérfarkasaival, a második Dönczi Krisztián lett Életenergia kontrolljával, míg a harmadik Jancsár János lett Thormedor, vadászmesterrel induló csapda paklival.

1. Klujber Balázs (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas
2. Dönczi Krisztián – Életenergia
3. Jancsár János (paklilista) – Thormedor, vadászmester

A délutáni pörgőst ezúttal olyan paklikkal rendeztük, amelyekben nem négy, hanem öt színt lehetett használni (és szabadon használhatók voltak a Bufa és színtelen lapok is, ellenben a Ravasz vérfarkas, a Kronomágikus homokóra és a Zan szertartás tiltottak voltak). A létszám kicsit megcsappant ugyan a délutáni megmérettetésre, de a hangulat cseppet sem hagyott alább.

Az első helyre Dönczi Krisztán ért oda Semleges csatamező kontrolljával, a második helyre Klujber Balázs futott be Legfőbb követős avatár deckjével (Kyorg ősmágus, Az istenek hírnöke, Kragoru familiárisa, Harangmester), míg a harmadik helyre Benda Bence ért oda Teremtő rakshallion tárgy paklijával.

1. Dönczi Krisztián – Semleges csatamező
2. Klujber Balázs (paklilista) – A legfőbb követő, avatár
3. Benda Bence – Teremtő rakshallion

Június

A délelőtti háromjátszmás versenyünk a „veszélyes szín” jegyében zajlott. (Emlékeztetőül: a pontosan 50 – semleges csatamező esetén 57 – lapos paklikban a kilenc szín egyikének legalább 30 lappal kellett képviselnie magát, és ennek az aránynak a side használata után is fenn kellett maradnia. Utóbbi feltétel ellenőrzése végett a side-olás nyíltan történt.) A verseny pikantériáját fokozta, hogy ezen a versenyen indulási jogot lehetett szerezni a Nemzeti bajnokságra.

A győzelmet – és ezzel együtt a kvalifikációt – Ragó Nobert szerezte meg, Molluszk, az ócskás mellett pörgetett épület deckjével, a második Benda Bence lett A legfőbb követős repülő fatty paklijával (Chara-din követője, Fattyak öregapja, Harangmester, Elenios követője), a harmadik pedig Varga Krisztián lett Zarknod börtönében játszva.

1. Ragó Norbert (paklilista) – Molluszk, az ócskás
2. Benda Bence (paklilista) – A legfőbb követő, Repülő fatty
3. Varga Krisztián (paklilista) – Zarknod börtönében, vérfarkas

A délutáni versenyünk pörgős, A sokszínűség jutalma formátum volt.

Első lett Arató Zoltán, a második lett Varga Krisztián, a harmadik pedig Benda Bence Teremtő rakshallionnal játszott tárgy deckjével.

1. Arató Zoltán (paklilista) – Zarknod bilincse
2. Varga Krisztián (paklilista) – Életenergia
3. Benda Bence (paklilista) – Teremtő rakshallion

A Kecskemét Kupa III. félévének végeredménye

  1. Dönczi Krisztián 37 ponttal
  2. Benda Bence 33 ponttal
  3. Klujber Balázs 28 ponttal

Gratulálunk a dobogósoknak. Aki még fontolgatná, hogy benevez-e a következő etap-ba, azaz szeretne-e csatlakozni a Kecskeméti HKK Klub tagságához, annak kis kedvcsináló. A tagdíj 500 Ft félévre. A tagdíjat teljes egészében díjazásra fordítjuk, és hogy ha nem tudsz jönni minden versenynapra, akkor is van értelme. Lásd D.K., aki mindössze két versenynapon volt jelen, és mégis megnyerte a kupát…

A bónuszjátékról

Korábbi beszámolónkban megemlítettem, hogy fontolgatjuk egy afféle ráadásjáték lebonyolítását Rochester-draft formájában. Nos, logisztikai és szervezési okokból kifolyólag ez a terv csupán terv maradt, legalábbis egyelőre.

A Kecskemét Kupa IV. évada

Július

Mivel időközben máris gőzerővel startolt a következő évad, ezért ide kívánkozik a júliusi versenynapunk beszámolója is. A délelőtti versenyünk az immár hagyományossá vált „tesztelők versenye” formátumban került megrendezésre. (Emlékeztetőül: a pakli 1/3-nak legalább az új nagykiegészítővel megjelent lapokból kellett állnia. Ez egy 50-51 lapos pakli esetében min. 17 új lapot jelent. Az arányoknak a side használata után nem kellett fennmaradniuk.) Rekord közeli létszám gyűlt össze a versenyre, ez is mutatja, hogy a hagyományos-közeli formátumok a legnépszerűbbek nálunk. Sokféle pakli képviseltette magát, de a legtöbben a stabil kontrollokra tették a voksukat.

A dobogó legfelső fokára végül Horváth Dávid állhatott fel Lassan járj! paklijával, a második Ács Domonkos lett Életenergia kontrolljával, a harmadik helyre pedig Dönczi Krisztiánnak sikerült befutnia, szintén Életenergia használatával.

1. Horváth Dávid (paklilista) – Lassan járj!
2. Ács Domonkos (paklilista) – Életenergia
3. Dönczi Krisztián – Életenergia

A délutáni pörgős formátumunkra egy igen speciális, az ún. „5×10” szabály szerint kellett paklikat építeni. (A paklinak pontosan 50 lapból, 5*10 különböző laptípusból kellett felépüljön. Tiltottuk a Délibábot, a Kumulatív szimmetriát, Ravasz vérfarkast, és Nil herceg dalnokát.) Itt is a kontrollok domináltak, de számos érdekes elképzelés is feltűnt. Végül első helyezett lett Ács Domonkos lett Zarknod börtönével, a második helyre Merényi Tamás ért oda, Molluszk, az ócskás mellett forgatott deckjével, míg a harmadik Klujber Balázs lett, Sokszínűség paklijával.

1. Ács Domonkos (paklilista) – Zarknod börtönében
2. Merényi Tamás (paklilista) – Molluszk, az ócskás
3. Klujber Balázs (paklilista) – Sokszínűség

Versenyhirdető

A következő versenynapunk augusztus 6-án, a szokott helyen kerül megtartásra a Nemzeti Bajnokságra való felkészülés jegyében. Délelőtti háromjátszmás versenyünk teljesen kötetlen hagyományos lesz, míg délután A sokszínűség jutalma versenyt tartunk pörgős lebonyolításban, a Nemzeti második napján is tiltott lapok tiltásával. Várunk mindenkit sok szeretettel.

Jancsár János

8 thoughts on “Versenybeszámoló – Beszámoló a Kecskemét Kupa lezárásáról

  1. Az 5*10 nem értem.
    Most 5 különböző laptípusból kellett 10-10 darab, vagy 10 féléből 5-5 darab?

  2. van 10 féle laptípus?

    általános, azonnali, bűbáj, épület, tárgy, szörny, kalandozó, avatár, ez csak 8, hacsak nem galetkit, testrészt vagy torzszülöttet akartak játszatni ez nem működne 😀

  3. azért még ott van a szakértelem, szintlépés és helyszín laptípus, szóval megoldható lenne a 10-féle (bár elég extrém dolgok sülnének ki belőle)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.