[Sztorimód] – Így mentem TOP16-ot először a Nemzetin

2009.

Az év egyik legjobban várt időszaka ez szerintem nem csak nekem, hanem sok más HKK-s számára is, hiszen megállíthatatlanul közeledik a hó végi Nemzeti bajnokság, szám szerint a huszonegyedik. Szerencsére olyan first timereink vannak idén is, akik nem restek kérdezni, ha valamiben nem biztosak, vagy tanácsra van szükségük (itt is leírom: bátran ajánlom az újoncoknak, hogy kérdezzenek, ha nem biztosak valamiben). Egy ilyen beszélgetés alatt került szóba, hogy nekünk, akik évek óta ott vagyunk a Nemzeti bajnokságokon milyen könnyű dolgunk van, és biztosan ott leszünk idén is a harmadik napon, a drafton. Én még most is azt mondom, hogy a harmadik napra bekerülni egy elég nehéz dolog, nagyon sok tesztelés és elemzés kell ahhoz, hogy stabilan odaérjen az ember. Emlékszem, hogy az első NB-n amin indultam 2008-ban hajszál híján, de éppen kicsúsztam a 16-os keretből, de már akkor elhatároztam, hogy a következő évben én bizony ott akarok lenni a legjobb 16 között. Akkor a kiegészítők megjelenési dinamikája hasonló volt, mint most, vagyis kettőt kaptunk évente, ami szerintem nagyon örömteli volt, és az is az, hogy visszaállt erre a játék (remélem, hogy hosszú távon). Emlékszem, hogy mennyit teszteltünk még az utolsó héten is, szó szerint tele volt a Dungeon, szinte minden asztalon folyt a játék. Bíztunk Timerában, és abban, hogy kellően felkészültünk mindenre, ami szembejöhet.

A hagyományos versenyen Lassan járj! + Antimágikus rakshallion, Bjölteodrokos kombóféleséggel játszottam, ami arról szólt, hogy a harmadik körben ki kellett rakni egy Bjölteodrokot Esszenciakapcsolva, utána pedig 0-ra lehett olcsóbbítani a lapokat még egy Bjölteodrokkal és egy Ősöreg vyarggal. Igazából eszméletlenül körülményesnek tűnik a pakli így mai szemmel, de nagyon jó volt vele pasziánszozni, amikor kiraktál két Bjölti mellett egy Mentális felderítőt, na az volt ám a királyság! Megtaláltam a beszámolót erről a napról:

Hagyományos

1. kör

törpPohner Ádám ellen, ő Molluszkos Fémek mestere dekkel játszott. Amikor teszteltük a Dungiban a dekkeket talán sok-sok játékból egyszer tudtam megverni, így előre elkönyveltem magamban a vereséget. Az elsőben kijött mindene, nyert. Side után egy kicsit jobban álltam, de sajnos a felhúzott Sziránusz bűbájra volt egy Ryuku őrtornya. A harmadikban Bufa kódexet sikerült kiraknom a második körben, de erre is volt egy tornya.

0:3

2. kör

esély.png

Földi Viktor Zarnod börtönében, lényes verzióval játszott. Az elsőben szerencsére sok drágítást és manapusztítást húztam, plusz volt egy Varázslónőm és egy Szkritter esélylesőm. A másodikra nem emlékszem, de kikaptam. A harmadikat sajnos megint ő kezdte, de volt egy második körös Sziránusz bűbájom, amit nem szedett le egy Zugkígyóval, valamint kirakott egy Varkaudar őslichet. A szerencse nekem kedvezett, ugyanis húztam egy Thu’ zad merengését, leszedtem őket, innentől nem tudta megoldani.

2:1

3. kör

Szatmári Bálint Kyorg ősmágusos kontrollja ellen. Az elsőben jött 3 Tudatfaló, ami igencsak kezelésbe vette a manáját, nem volt túl sok esélye. A következő 2-t ő kezdte, mindkétszer úgy, hogy harmadik kör Fekete föld. Ja, és utána húzok 0 kézre: Képmás (a harmadikban Ekhnagorhu).

1:2

4. kör

Hunyadi Valter ötlapos Szúnyog kontroll. Na végre működik a követőm!   Meg is lett az eredmény, az elsőben csak későn szedte le, amikor már volt kint valami lényem. A másik kettőt is viszonylag simán nyertem, egyszer maradt követőm, egyszer kiszállt. Ha jól emlékszem a kombó itt jött ki ma először és utoljára.

3:0

5. kör

mok.png

Andrássy Krisztián, ő Ősi rúnás tárgyakkal játszott. Az elsőben bepróbált egy Mok’habut fétist, volt egy Bjölteodrokom, Ősöreg vyargom és Szkritter esélylesőm. Utána kirakott egy Csonttűt az esélylesőre. Következő lapom: Eltörlés, mondom jó vagyok, ha hoz tekercset vagy gyűrűt akkor valszeg tudok majd pörögni. Köv kör semmi. Mondom ez jó, húztam egy Esszenciakapcsot, 3 vp-ből passz, erre köv lapja még egy fétis, kiszálltam. A másodikban nem húztam egy side lapot se. A harmadikban úgy húztam ahogy kellett: Bufa kódex, Isteni szózat, Ezer világ őre.

1:2

6. kör

Csető Zsolt Gyógyító rakshallionos Szúnyog kontrollja ellen. Mindháromszor lőtte a követőmet. Szerencsére tudtam hozni mindhármat. Egy érdekesség: párbajozott, saját magába lőtt, hogy tudjon Visszavágni T-rexre.

Sajnálom, hogy összekerültünk

3:0

Hat fordulóból hármat sikerült lehozni, és ugye úgy számolunk, hogy általában egy 7 győzelem, 1 döntetlen kell a stabil továbbjutáshoz (sidenote: persze sokszor van, hogy 7w1d is kicsúszik, és 7w is becsúszik).

A sokszínűség jutalma

Lassan járj! már egyszer bizonyított (2008-ban nyertem meg életeme első Beholderes profi versenyét, 4 lapos Lassan járj!-jal), így reméltem, hogy megint jó lesz, meg ha nem is jutnék be gondoltam legalább olyan dekkel játszom, amivel szeretek.

1. kör

álom.pngRém Andris ötlapos kontrollja ellen játszottam. Ő is játszott drága lapokkal, szerencsére jobban húztam, bár volt két kör amikor úgy éreztem, hogy be kellene dobni, hogy ne menjen az idő (ekkorra már lekánterelte egy asszonyomat). Mondom, ha rossz lapot húzok bedobom. Nézem: Álomhozó, visszarak egy asszonyt elvett 7 vp-t (egy Thu’zad utazás után). Innentől volt még egy Összeesküvésem és egy Arany gugyolám, bedobta. Side után én kezdtem, nagyon jól húztam, Tudatfaló, Száguldó idő… A harmadikban nem voltam túl jó, be is néztem valamit (nem raktam ki egy Eleonórát amikor ki lehetett volna), így ütött eleget.

2:1

2. kör

szing.pngErdős Viktor Zarknod börtöne ellen. Az első játék 3. körében felépítettem egy Sötét földet ami meghozta a győzelmet (leszedtem előtte egy Owooti cselszövéssel egy Szinguláris szaggatóját). Sajnos a következő kettőt ő kezdte, 3. körben kaptam egy Kártékony élősködőt, ami épített következő körben egy Sötét földet, de megoldogatta egyesével a fattyakat. A harmadikban rámrobbantott egy Szinguláris szaggatóval 7-et. Utána T-rex megoldotta, de nem álltam túl jól, ki is kaptam.

1:2

3. kör

mana.png

Kovács Balázs Manaáramlása ellen. Az elsőt valami csoda folytán sikerült nyernem(kiürült a keze). Side után ő kezdett, mindketten elpasszoltuk a 6 vp-s kör, ekkor kaptam egy Hatalom őrületét, ami rányomta a bélyegét a játékra, 1-1. A harmadikban ő kezdett, 2. körös Bűvös forrására volt egy Isteni szózatom. Köv körben kirakott egy béklyót, az az utániban egy Chloet, ami dobatott egy Képmást, kör végén dobtam egy Tudati blokkolást. Következő körben Béklyók lerázásával leszedtem őket, innen sikerült nyerni a sok erőforrás miatt. Manát nem pusztítottam egyszer sem, a játék végén megmutatta: ott figyelt a kezében a káoszhörgő…

2:1

4. kör

zomb.pngSzabó Dávid Morgan tanítványa ellen. Elsőben eldobatta a dekket, kikaptam. Side után leszedtem a követőjét a 3. körben úgy, hogy én kezdtem. Kirakott egy Mélységi zombit. Jövök, van 4 lapja. Képmás a zombira, Idő kereke kombó. Eldobattam mind a 4 lapját, erőforrásoztam, nyertem. A harmadikban húztam: Eldüeni vándor, Ewgbert titka, Bűvös forrás, Kedvenc trükköm. Mondom de jó vagyok 2. kör Bűvös forrás, Eldüeni. Nem tom mi volt, de első körben vmiért kiraktam a vándort, aztán ránéztem a kezemre és sírtam. Szerencsére pár kör múlva megoldotta a vándort, így tudtam terülni, volt béklyóm is, szóval mázlival nyertem.

2:1

5. kör

össze.png

Pós László ötlapos kontrollja ellen. Az elsőben jött az első körös vándor, ő kijátszott egy Zu’lit sárkányt. Jövök, 3 vp, áramlok egy Mentális kalapácsot: 4 vp, Összeesküvés, 6 vp, Amnézia: maradt egy Manakorongja, nem bírta nagyon, pár kör múlva megoldottam a sárkányt, bedobta. Side után sikerült hamar felépíteni egy Sötét földet, ami meghozta a győzelmet. A harmadikat ideadta.

3:0

6. kör

Báder Mátyás ugyancsak ötlapos kontrollja ellen. Az elsőben ő kezdett, én kiraktam egy Eldüeni vándort, ő egy Autentikus kreációt, amire volt egy Eltörlésem, bedobta. Side után 6 vp-s kört elpasszoltuk, 10 vp-nél Tudatromboltam, Időszaggatott. Jövök: Ősöreg vyarg elveszi a vpjét, innentől nem volt esélye. A harmadikat nem játszottuk le.

3:0

Csodával határos módon 5 győzelmet sikerült összeszedni, amivel bejutottam a legjobb 16-ba. Iszonyatosan boldog voltam, hogy sikerült a kvalifikáció! Az egy másik kérdés, hogy nem voltam elég felkészült a draftra, és bár sikerült még pontot is vinnem, a csoportkörben kiestem. Tanulság: bármi van, készüljetek a draftra mindenképpen, hogy ne járjatok úgy, mint én.

Érdekességképp megmutatom még a paklilistát az egylapos paklimról:

Szabálylap: Lassan járj!
Móg, a behemót
Megszakítás (új)
Hendiala pillantása
Viharrája
Négykarú nitmák
Zu’lit mérlege
Az ősmágus
Összeesküvés
Elfeledett szingularitás
Száguldó idő (új)
Ősöreg vyarg
Manakulacs
Ewgbert megszakítása
Arany gugyola
Bölcs látomás
Képmás
Owooti cselszövés
Sötét föld (új)
Cseng hósárkány
Tudatfaló (új)
Ozohrat segítsége
Direkt kontaktus (új)
Esszenciakapocs
Mentális kalapács
Tyrannoszaurusz rex (új)
Amnézia
Eleonóra
A felhők asszonya
Eldüeni vándor
Tudatrombolás
Az idő kereke (új)
A béklyók lerázása
Bérmágus (új)
Ezer világ őre
Aktív manatermelés
Sárkányfőnix
Zu’lit sárkánya
Matilda
Kedvenc trükköm
Rugalmas erőforrás
Ewgbert titka
Álomhozó
Eltörlés
Hendiala intrikája
Megújulás
Lord Fezmin (új)
Nerub méregsámán

Egy hét múlva Nemzeti, jó felkészülést és ráhangolódást mindenkinek!

Dév bácsi

4 thoughts on “[Sztorimód] – Így mentem TOP16-ot először a Nemzetin

  1. Picit mas volt akkor a jatek 🙂 Nem mondom, hogy jobb, nem mondom, hogy rosszabb, egyszeruen mas. De orom vegignezni a paklilistat 😀

  2. Egyébként azzal, hogy a vígaszdraft elvileg ugyanabból a kiegből van, mint a döntős draft, mostantól nincs kifogás, készülni kell a draftra! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.