Randomlap – Thu’zad teóriája

Avagy az AO egyik legbetegebb lapja, ami alig fordul elő a versenyasztalokon.

teo2Bár Randomlap rovatunkban rendre régebbi lapokat mutatunk be nektek, ami megmozgatja a fantáziát nem bírtam ki, hogy ne vegyem benne elő az Alanori Olimpia –szerintem – egyik legdurvább lapját, ami nem más, mint a Thu’zad teóriája. Megmondom őszintén, hogy ennek a lapnak az erejével én is csak a múlt héten szembesültem a tesztelésen, ahol egy majdnem egyszínű Raia kontrollt játszottam, és egyszerűen letaglózott, hogy mennyire brutális dolgokra képes, mégsem kerül elő éles játékban. Mindössze egy manáért egy mindig nagyon jó (keres) és egy bizonyos szituációkban nagyon jó (leszed) képesség közül választhatunk, ráadásul az elsővel konkrétan bármilyen lap után nyúlhatunk például a fenti pakliban, ráadásul instantból. Korai játékban megsokszorozza a Fehér holló esélyét, counterre vagy leszedésre cserélhetjük, vagy ha úgy érezzük, hogy egy Raia templom a mi oldalunkra fordítja a játékot, hát megtehetjük. Egy szó, mint száz a fehér színben minden olyan funkciót megtalálunk már, amit a teória elő tud keresni. Ahogy írtam már a múltkor, a fehér kontroll amúgy kap két nagyon erős boostot, ami talán rá is fér, hiszen ez a pakli nagyon kikopott a követő nerfelése óta a versenyjátékból, egy-két próbálkozást leszámítva.

Ami miatt megírtam a fenti kis szösszenetet az az, hogy számomra érthetetlen, hogy hogy nem kerülnek elő ezek a papírok éles versenyjátékban, amikor ekkora erő lakozik bennük? Mit gondoltok, mi az oka annak, hogy egy csomó ilyen lapban „benne ragad” a lehetőség? Szerintetek az AO-ban van még ilyen potenciájú lap?

Dév bácsi

43 thoughts on “Randomlap – Thu’zad teóriája

 1. Csak a rend kedveert: Szata hasznalt 2-t belole a Raia Eletenergiajaban (csapatverseny, julius, 1.hely, Dev – Zsolti – Szata supergroup 🙂 )

 2. Valóban elgondolkodtató. De az a tapasztalatom, hogy korlátozott keresések ritkán férnek be pakliba még ha sok funkciót le is tud fedni olykor az adott halmaz amit keres, Alapvetően kereséssel is egyre kevesebbel játszunk az az észrevételem. Például nálam a mezőből is kimaradt már az univ ami lássuk be elég durván hangzik,de nem hiányzott egyáltalán.Sokszor nincs rá keret, hogy 1 manát beletegyek abba hogy utána egy 1-2 manás lapot megnyomjak.Keresést első sorban kombó deckbe használunk amik meg ugye az életes hálók és életenergiák miatt kb teljesen kikoptak,de ráadásul ez a lap nem is keres (még?) semmilyen kombót így sztem sajnos abszolút indokolt a hanyagolása. Illetve amilyen keresések még olykor előkerülnek és én is preferálom őket azok a varka fetiisiszta vagy motyi hirnök jellegű papírok ami védelemmel és egyben lapelőnnyel kecsegtetően keresnek még ha szintén szűk halmazból is.

  Amit én nemigen látok(igaz nem meglepő hisz nem járok versenyekre) használatban az az Ezermester Vix..Igaz rnd faktor nagyon komoly benne,de igen komoly permanens előnnyel kecsegtet,így legalább kipróbálás szinten vszeg fogok vele majd próbálkozni pl egy korlátba.

 3. Szerintem az az oka, hogy a Nemzetihez közeli megjelenés miatt nem sokan mertek “próbálkozni”, inkább a “biztos” paklit csiszolgatták. Az “elfeledett” AO-s lapok talán most a Nemzeti és az új kieg közti “holtszezonban” futhatnak be 🙂

 4. +1 Jufe, a védelem nélküli keresések, amik csak úgy “majd jó lesz valamire mindig az adott szituban” nem férnek bele, túl sok erőforrás (ez is 1 mana+holló vagy utazás 2-3). Korlátozottabb formatokon (Szati paklija egyszínű volt) jó, én is próbálgattam, de 5 lap vs 5 lapnál nem fért bele ennyi mana, (ugye nem is voltam VP ügyileg előbbre ha hollóra esett a választás), drágítás vagy másféle korlátozás ellen meg nem is jó.

  Talán az apró maradt az egyetlen ami néha-néha előfordul (pont a hólló mellé, de ugye mert ez kirakja és nem plusz mana a keresett lap kijátszása), de univ sincs a végtelen nerfje óta és az összes többi használt keresés (fetisiszta-tűzrakás, idéző teki-hínártorony/más am lap, motyi hírnök/bármi) az védelemmel ellátótt és olcsón hoz előnybe. Börtön/korlát nyilván más tészta, oda befér pár, pont az előbb említettek közül akár.

  Nálam sheirra az AO-ból amiben még több lehet. Vixhez annyi, hogy szintén érdekes, de az RNG faktor miatt nem megbízható, volt már hogy Klujbi kirakta ellenem és kb zsinórban 4x szart dobott rá…ilyenen eldőlhet egy kör hogy az 1 manás lapod semmit nem csinál, sőt sebezget téged. Nyilván kicsi az esély rá, emiatt lehet benne több, de sajnos megbízhatatlan és betilteli az embert

 5. Sheira lenne nállam is a másik,de ahhoz sztem, hogy az előtérbe kerüljön kell hogy alakuljon kicsit a környezet is.

 6. Visszahúzás/felzárkózás sajnos totális vakvágány sztem nem véletlen, hogy nem lehet látni.Bár számomra már a megjelenésekor érthetetlen volt, hogy mi a szándék ezekkel a lapokkal…

 7. szerintem csak túl hosszú a szövege és nem fektetünk ennyi energiát egy lapba 🙂 és még magyarázhatnánk az ellenfélnek, hogy mit tud. Meg amúgy se illik a leah hordába 🙂 🙂

 8. Hasznaltak a Visszahuzas-Felzarkozast alapbol Archaixban, csak keves volt ez a 6 lap (ha nem huzod fel az elejen, tul nagy hatranyba kerulsz 1 sima 5 lapkontrollal szemben, mire beutne a koveto).
  Amugy 5 koveto / Kreator kovetoi / Fokusz -ba is jok, csak ezek a paklik (kiveve avatar kizarolag porgoson ugye) meg igy sem eleg erosek jelenleg (vagy varnak meg 1 bator profit, aki ‘felfedezi’ oket 🙂 ) Ill. ezeknel is kicsi a sansz, hogy a 6 lapbol 1-et is felhuzz hamar.

 9. Kicsit uncsi már nekem ez a nem játszanak valamivel = nem elég erős dolog.
  Szerintem az a nem erős, amivel játszanak ÉS nem érnek el vele jó eredményt. Az említett deckekre ez nem igaz.

 10. @Zsolti: akkor gondolom az ervelesed erre is vonatkozik : “…sajnos totális vakvágány sztem nem véletlen, hogy nem lehet látni.” (JuFe)

  OK, akkor ezek a paklik konnyen lehet hogy erosek (marmint az Archaix azert nem, mert azzal probalkoztak, de a tobbi), es ezekbe jok lehetnek a Felzarkozas/Visszahuzas. Csak egyelore meg nem probaltak oket, igy nem tudjuk biztosan. Tesztelesen jok voltak ezekben, csak a keves lap miatt ritkan huztad fel oket.

 11. Ezt a visszahúzás-Felzarkozast talaán Ősi bölcsességgel meg lehetne próbálni, bár kétlem, hogy ott is elég jó lenne 😦

  Vagy Muligannal addig keverem a kezem vissza, amig be nem húzom 🙂

 12. Sokkal fontosabb: Viszont az lenne a (teljesen komoly) kerdesem: milyen modszerrel donthetjuk el egy paklirol, amivel konkretan nem jatszanak versenyen mondjuk a legutobbi nagykieg megjelenese ota (mint pl. az 5 koveto kulonbozo verzioi – hagyin -, Fokusz, Kreator kovetoi, lovas pakli, krabberek, legszegenyebb lovag pakli, dobotor pakli, KF, stbstb), hogy ‘potencialisan eros, nem v. alig kell hozza uj lap’ vagy ‘inkabb gyenge, komoly fejlesztesre szorul’ vagy ‘remenytelenul elavult, el kell inkabb engedni’ .
  Kizarolag a keszitok ‘erzesere’ vagy a tesztelesre alapozva? Profi jatekosok (esetleg tesztelok, vagy minel tobb jatekos) osszegyujtott velemenye alapjan? Vagy hogyan?

  Tudniillik ez egy igen fontos kerdes a tovabbi fejleszteshez. Es a kovetkezo kieg tesztelese mar javaban zajlik, amikor az adott nagykieg megjelenik – a megjelenes es a kovetkezo kieg. nyomdaba adasa kozott mintegy 3,5-4 honap van.

 13. JuFe +1, a Vix-et egyszer használtam versenyen. Az ellenfelem ellopta, aztán zsinórban 6 ÉP-t sebzett vele magán, amivel megnyertem a meccset. Erre azért a későbbi meccseken nem alapoztam volna jó szívvel 😀

  @Balage

  Szerintem érdemes lenne a játékosokat szavaztatni erről – nem profi pontokkal súlyozva. Azért javaslom ezt, mert így a hobbi játékosok, amatőrök véleménye is kiderül, és a tier1-es etnikum deckek kivételével ők pörgetik leginkább az etnikum paklikat.

  Ezen felül szerintem lehetne indítani egy olyan pályázatot, ahol a jelöltek írhatnak egy cikk minőségű elemzést, szerintük az adott paklinak (pl lovas pakli) mi a jelenlegi legerősebb összeállítása, hogy raknák össze faj versenyre és MIÉRT úgy, ill egy versenybeszámolót, ahol el is indultak vele. Tudom, ez elég komoly meló, de sztem így lehet megalapozottan kampányolni egy-egy új funkciójú lap mellett.

  Esetleg lehetne tartani egy olyan versenyt, ahol mindenki cinkelhet a paklijába 6 ilyen lapot (3-3-at) miután egy előzetes zsűri jóváhagyta őket. Ez egyfajta nyilvános tesztverseny lehetne, így 4-6 ellenfél ellen lehet lejegyezni a tapasztalatokat, és egyben zsűrizni Xx6 etnikum laptervet.

  Más nevében nem beszélek, ha ebben partnerek vagytok, az orglingokat ❤ én vállalnám.

 14. Minden otletet szivesen fogadok, de legyszi maradjunk most a
  “hogyan dontsuk el, hogy egy, versenyen nem v. alig hasznalt pakli eros v. gyenge” kerdesnel.

  Ez is pont eleg bonyolult, a “milyen lapokat adjunk ki hozza” az egy masik osszetett kerdes – es jelenleg ezzel jobban boldogulunk, az erosseg eldontes kerdessel van gyakran vita. Eddig meg megoldasi javaslat nelkul :(.

 15. Hogy hogy lehetne eldönteni?

  Úgy, ha lenne havi minimum 4, legalább 50 fős verseny. Első körben. Illetve ha éves szinten nem jelenne meg 150+ (=gyakorlatban kitesztelhetetlen mennyiségű) versenypakliba szánt lap (nagykieges ritkák + ezmegaz). 🙂

  Ez most trollkodásnak tűnhet, de teljesen komolyan gondolom. Amíg nincsenek olyan számok, amik lehetővé teszik azt, hogy 30-40 féle pakli erejét legalább kicsit is reprezentatívan leképezzék, addig maradnak a feltételezések. Azokról pedig az idei Nemzeti szerintem elég jól megmutatta, hogy mennyire megbízhatóak.

  Szóval ja, marad a tesztelők véleménye és tapasztalata. Ami nem hangzik túl profin, de ez az ára annak, hogy nem 3-4 erős pakli van, mint a HKK hőskorában (vagy mint amúgy a legtöbb kártyajátékban), hanem tízszer ennyi. Valamit valamiért.

 16. Szűken a kérdésre reagálva szerintem a játékosokat kéne szavaztatni.
  Rentábilisan nem hiszem, modellezhető lenne annyi és olyan minőségű játék, mint amit a játékosok lejátszanak a való életben.
  Ha sorrendiségben kéne szavazni a hagyományos és veszélyes faj formátumú deckekről, az adná a legkorrektebb képet.
  Ezt elég könnyű párosítani egy olyan kérdőívvel, amin be lehet X-elni, milyen színekkel rakná össze az adott paklit a játékos, illetve egy másik kérdéssoron lehetne jelölni, hogy n+1 funkció (erőforrás, leszedés, counter, gyűjtőből való visszavétel, semmizés stb) közül melyiknek a hiánya érződik a pakliban.
  A végén az eredményeket lehetne korrigálni egy-két profi játékossal való, fókuszcsoportos skype-beszélgetésel. Pl ha a legendás keltetős deckről van szó, Bubunak biztos adnék a véleményére, vagy az ében íjászok esetében JJ, és így tovább.

 17. A “tesztelok velemenye es tapasztalata” (nyilvan ebbe a korbe Miklos + en is beletartozunk) ezt lehet, csak mondjuk konkret tapasztalat itt is ‘csak’ a tesztelesen van – hiszen ugye a tesztelok sem indulnak el ezekkel a paklikkal versenyen (kiveve esetleg a tesztversenyt).
  Nekem ez megfelelne, de sok tesztelotol sokszor hallani a “tesztmetanak nincs sok koze a valodi metahoz” velemenyt (amiben van igazsag), ami konkretan azt mondja, hogy ez az elkepzeles nem jo. Illetve marad akkor az ‘erzesre’, az eddigi jatekkeszitoi / versenyzoi tapasztalat alapjan valahogy eldontes…

  ( mindenesetre az eredeti Visszahuzas temahoz a hsz-emet akkor igy modositanam: SZERINTEM ezek a paklik nem eleg erosek meg igy sem stb. – es az en sajat velemenyemben VALAMENNYIT hadd szamitson az IS, hogy senki nem indul veluk – ezzel lehet nem egyeterteni es pl. ervelni, hogy miert is erosek valojaban )

 18. Én nem vagyok fehér kontroll párti, szóval ez a lap is gyenge 🙂 Egy speciális keresés. Tipikus középmezőny. Bár azt nem lehet tudni, mi jön ki hozzá a jövőben. Én évekig ezért tartottam becsben a nemesi párbajt.
  Amit hiányolok a sikolydémon. Tudom időutazás, de a vérkeszeg mekkora lap volt, ez pedig klasszisokkal jobb. Elég sok lapot megfog stabilan 1-ért és ha kell gyorsan pontot tesz a játék végére. Ráadásul ez a lap is csak egyre jobb lesz. Csodálkoztam is rajta, h nincs korlátozva.

 19. Harigeri 3 gondolatához:

  -a szavaztatás felesleges, erre vannak a tesztelők
  -az elemzés és hogy hol érzik a hiányt, mi a legerősebb összeállítás ÉS milyen eredményt értek el már egy jobb ötlet, de ne egy verseny alapján azért
  -a cinkelést ne, kitalál bárki valami erős lapot és nyer vele (nem véletlen hogy a tesztelés hónapok munkája, nem lehet olyat hogy rábólint valaki reggel 10kor hogy ja ez mehet aztán közben valami unfair kombó jön ki belőle)

  Egyébként meg amíg rengetegen tryhard üzemmódban tolnak végig sok versenyt, addig még egy pörgősön is kár próbálgatni bármit, így siklunk el olyan paklik felett amihez adott esetben csak pár jó lap kell és tier 1-es lehet (emlékszem kieg elején Tamala Peti próbálkozott egy sok lopásra építő harangmester kontrollal árnyvillám talán shierrea meg ugye lebuj volt még jó, ami szerintem erősnek tűnt és lehet csak pár lap kellett volna bele hogy feljebb lépjen. Zsolti is játszogatott jó pár versenyt harangmesterrel, de ő is félretette. Ezeket lenne érdemes tápolni, ami közel áll a legjobbakhoz)

  Persze hogy miként lehetne elérni, hogy az emberek minél több paklit kipróbáljanak, hogy ezáltal előjöjjön több minden, az talány (tiltásokkal? más formattal? jutalmazással? passz). Mert az fix, hogy vannak még paklik amik felfedezésre várnak (lásd Zsolti korlátja, ami nagyon stabil, amióta játszom nem volt még stabil és eredményes paklija ennek a szablapnak)

 20. @Zsolti:
  a mas kartyajatekokban, ahol 3-4 eros pakli van csak, ott mennyi ritka lap jon ki 1 evben? Es hogy oldjak meg azt (foglalkoznak ezzel egyaltalan?), hogy a ritka lapok nagy %-a versenylap legyen? (ami a HKK-ban elegge elvaras a jatekosok reszerol egy kieg megitelesekor) Es kozben ne cserelodjon le ez a 3-4 pakli azonnal teljesen az uj lapokra?

  (egyebkent a HKK-ban szerencsere az elso evben volt csak 3-4 versenypakli, meg utana nagyon kevesszer nagyon rovid ideig – pl. a Blogon megjelent “Miert habi a hagyi?” cikk idejeben)

 21. Szerintem, amíg megjelenik ilyen mennyiségű ritka, sose lesz minden lap “kipróbálva”, mert inkább sokan biztosra mennek, nyerni akarnak és nem pedig “mókázni és elbukni”. Ezért van az,hogy ami spoiler,az bekerül a “vérkeringésbe”, az “1-2 paklis lapok” pedig szépen a mappában végzik, esetleg a Beszűkült látókör során előkerülnek 3. kör után, amikor már a top koncepciók “kihalnak”.

 22. Szerintem a harigerit kellene megtenni tesztelőnek, ő minden lapot kipróbál, minden lappal természetesen nyer és minden versenyt megnyer,ahol elindul!! Ő maga a HKK és ha ő valamire azt mondja,az úgy is van! Nem hiába volt még régen a vigyázzautóblogon vagy melyik is harigeris cikk ❤

 23. Hirdessenek a versenyszervezok challange-ket egy-egy versenyre, mint anno itt a blogos sracok. Pl. Ha a top 5-ben vegez egy ilyen/olyan deck, az a normal jutalmazason felul kap meg valamit… (az ilyen/olyanra peldak: specializaciot/behemotok nagymesteret/morgan tanitvanyat… stb hasznalo, vagy blokkolo vagy sorjelzos pakli… az otletek szama vegtelen.)

 24. En tavaly ota jatszom fokusz meglelesevel, kombo ugyileg, az alabbi eredmenyekkel:

  2016 Kecskemet egyszinu 4/4 (nyilvan mas a mezony)
  2016 Beholderes egyszinu 5/3 (egy teki nagy nehezen es egy mezo kent el, utobbi papirforma)
  2016 dungeon 2szinu 5/2.5 de lehetett volna 3.5 is, ha nem hibazok egy oooriasit
  Meg volt egy dungeonos hagyi, asszem 5/2 de ott elkaptam egy soxint is B)

  Ha a januari hagyival kvalifikalodok a nemzetire igerem hogy abban a felevben csak ezzel megyek mert iszonyat a deck! 🙂

  Egyebkent egy jo bilincs elleni side lap kellene, mert csak ez ellen van halalra itelve. Pl ami felulirja a jatekszabalyokat es bilincs mellett is elo lehet keresni, ez a tobbi 0 lapos decknek is jol jonne.

 25. Szegény Bilincs inkább erősödhetne, nemhogy még a 0 lapos deckeknek legyen ellene egy kereshető lapja.

 26. Én is azt gondolom, hogy a Bilincs jelen pillanatban nem az a deck, ami ellen még külön esélyt kéne adni az ötlapos és drágítós deckeknek…

  A Fókusz a Bilincs ellen bukik, ez kb. mindig is így volt. Ezt csak olyan drasztikus lapkiadásokkal lehetne megváltoztatni, ami alapjaiban kavarna fel kb. mindent, és megmondom őszintén ennek nagyon nem lennék a híve, pedig ha valaki, én tényleg imádom a Fókusz decket.

 27. @Bubu, @S.R.

  En sem olyan lapra gondolok ami kiherel egy koncepciot (mint a Kyber), hanem ami CSAK a 0 lapos deckeknek adna egy kis eselyt bilincs ellen.

  Btw a kontroll bilincs meg mindig eros, csak az eletenergiak miatt nem merik elovenni

 28. Sok igazság elhangzott,nem nagyon használunk kereséseket. Bár nincs is igazán sok Univerzális keresés. Aprót azért lehet látni,Ősi legendákat is néha,plusz a Nyerő strat hátrányait is be lehet vállalni a lapelőnyért(akinek van),Univ meg sima ügy. De inkább a speciálisabb és biztonságosabb keresések mennek most. Az,hogy a teória miért nem,hát…talán mert fehér,ami nem tartozik jelenleg a top színek közé,meg mert speciálisan keres védelem nélkül. És azért azt is valljuk be,kevés olyan játékos van,aki szeret kreatívkodni és úgy elmenni egy versenyre,hogy mókázik,mert mindegy neki a végeredmény. Speciel erre ez a profi liga teljesen jó,tegnap én is őshangyáztam,Dév mellettem tolta a Turul-Blanka “kombót” 😀 Szerintem ilyenkor kellene előkerülnie ezeknek a lapoknak,csak sajnos ezekhez keveseknek van kedve. A hagyin meg nem fogjuk bevállalni a mókázást,kivétel ha van szerelemlapunk,amiből egyet szeretünk bepréselni a pakliba.

 29. Sziasztok! A nem nagyon használt paklikat szerintem úgy lehetne tesztelni, illetve egy kicsit jobban előtérbe helyezni, hogy bizonyos versenyeken kapnának elönyt. Pl: minden vesztett meccsért egy fél pont, vagy pont egyenlőség esetén automatikusan felé billen a mérleg nyelve stb.
  Ehhez viszont konkrétan meg kellene határozni hogy milyen paklikra vonatkoznának plusszok. A paklik felépítését is szabályozni kellene valamennyire. Ez viszont elég macerás lenne asszem.

 30. Nekifutnek ennek meg 1x, mert elsikkadt. Termeszetesen mastol is szivesen fogadok velemenyt, aki komolyabban ismer mas hasonlo kartyajatekokat.

  @Zsolti:
  a mas kartyajatekokban, ahol 3-4 eros pakli van csak, ott mennyi ritka lap jon ki 1 evben? Es hogy oldjak meg azt (foglalkoznak ezzel egyaltalan?), hogy a ritka lapok nagy %-a versenylap legyen? (ami a HKK-ban elegge elvaras a jatekosok reszerol egy kieg megitelesekor) Es kozben ne cserelodjon le ez a 3-4 pakli azonnal teljesen az uj lapokra?

  (Cseto Zsolt mondta:”Szóval ja, marad a tesztelők véleménye és tapasztalata. Ami nem hangzik túl profin, de ez az ára annak, hogy nem 3-4 erős pakli van, mint a HKK hőskorában (vagy mint amúgy a legtöbb kártyajátékban), hanem tízszer ennyi. Valamit valamiért.”)

  A masik topichoz: nem az a kerdes, hogy a gyenge paklikat milyen mesterseges modszerekkel kene segiteni – szerintem inkabb jo lapokkal – hanem hogy mi alapjan dontheto el egy versenyen nem hasznalt paklirol, hogy mennyire eros v. gyenge.

 31. @Balage
  Én rengeteg féle kártyajátékkal játszottam már életemben ide példának a két titánt hoznám akik a hkk éhoz hasonló hosszú élettartammal rendelkeznek a Yugioht meg a Magicet. A magic úgy oldja meg hogy tele van a kieg szemét ritkával mert a ritkaságot a draft szempontjából álítják be szinte senki nem is bont displayeket csak a fanatikusok és a nagy viszonteladók. A yugioh ezt az univetzális spoilerek számának csökentésével oldotta meg abban a játékban rengeteg versenyen is aldható koncepció van és rendszeresen adnak ki minden koncepcióhoz uj lapot de nagyon kevés az a lap ami mindenhová jó. Most nincs kedvem többet gépelni de nekem ez a vesszőparipám jó lenne összeülni csoportosan és ezt egy kocsmában/KFC ben megbeszélni

 32. @Máté:
  Ez a “kevesebb univerzális spoiler” ötlet szerintem meg is bukott már most. Akkor ki venne 10-20 display-t, ha csak 4-5 “echte spoiler” lenne? Lenne 1-2 “nagy viszonteladó”, aki televásárolná magát és szépen teleszórná a piacot, aztán a Beho meg kamillázna,hogy az ISZONYAT fellendülés után,amit a BDV hozott, miért csökkennek az eladások. Ez egy szép kis “ördögi kör”, mert most, hogy 2 nagykieg/év van, valamivel “fenn kell tartani a vásárlókedvet”, különben bentragadnak a készletek és kiderül,h mégse ideális a 2 nagykieg/év. Ezt hogy lehet megoldani? Hát SPOILER-ek kellenek,amik eladják a kiegeket… 🙂

 33. “nem 3-4 erős pakli van, mint a HKK hőskorában”

  Felsorolnád ezt a 40-et Zsolti?

  Mert nekem csak ennyi jut eszember:

  Életenergia
  Sokszín
  Mező
  Bilincs gyűjtőgen
  Járj kontroll
  Bilincs
  Börtön
  Tárgy
  vagy arra gondolsz hogy a B kategóriás deckek mint pl. ében íjász, erősnek mondhatóak?

 34. @Katulin Péter:
  Zsolti SEHOL SE ÍRTA,hogy 40 erős pakli van.
  De itt van pár pakli,ami mostanában top3 volt versenyen:

  1. Járj+Krag
  2. Járj+ Enkala
  3. Járj + Melák
  4. Járj kontroll
  5. Keltetős quwarg dekk
  6. Keltető + Legendás lények
  7. Keltető
  8. 3 Erdő + Elenios követője
  9. Beldian kontroll
  10. Harangmester kontroll
  11. Legfőbb követős avatár
  12. Alpha centaurus
  13. Raia követője
  14. Molluszk épületes kontroll
  15. Molluszk teknős-kontroll (kicsit épület)
  16. Beldian kontroll
  17. Terrgath kontroll
  18. Krigis kontroll
  19. Teremtő raksis tárgy
  20. Teremtő raksis fókuszkristály dekk
  21. Rúnás tárgy
  22. Ősi rúnás kontroll
  23. Csatamező kontroll
  24. Villámháború (mérgezős)
  25. Bilincses ganüid dekk
  26. Bilincs kontroll
  27. Bilincs gyűjtőgen
  28. Bilincses vérfarkas dekk
  29. Börtönös vérfarkas dekk
  30. Börtönös gyűjtőgen
  31. Börtönös Fegyvertáras KF vonat pakli
  32. Korlátozás
  33. Korlátozás gyűjtőgen
  34. Lépéselőny
  35. Életenergia
  36. Sokszínűség
  37. Bőség zavara kontroll by SzaTi
  38. Egérút

  Igaz ez csak 38 pakli, nem 40, és van köztük némi átfedés is, de tessék, itt van közel NEGYVEN top3as koncepció az utóbbi szűk 10 hónapból 🙂

 35. @Máté:
  Érdekes amiket írsz, köszi. Én most kicsit a Yugioh-s irányban gondolkodom (több tesztelővel együtt), vagyis a picit kevesebb univerzális spoiler (persze azért 10-12 / félévre biztos szükség van) és több speciálisabb (de nem 1, hanem 2-3-4 deckes! na ez az igazán nehéz), de jó ritka felé. A Yugioh játékosait nem zavarta ez a tendencia? Vagy már kezdettől így volt?

  Gergőtől a HS-ről kapott infókból kb. ezt vontam le (de javítsatok, ha nem jól értem): a sima ritka (ami van minden kiegben, ahogy nálunk a ritkából) ereje kb. nem fontos, az epictől (5 csomagból 1) ill. a legendary-től (30-40 csomagból 1) várják csak el, hogy igazán erős legyen (versenypakliban vagy erős új koncepciót teremtve), és még ez is csak többé-kevésbé igaz.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.