Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Kérek egy babot… nem, borsót, borsót!

A csütörtöki nap lezajlott a novemberi nagykiegészítő utolsó éles tesztelése, a tesztelők az alábbi paklikat állították össze a mostani alkalomra:

Kalandozó pakli követővel
epikus drakolder
Sokszínűség
Életenergia
3 Bűvös erdő + Az alvilág ura
Zarknod bilincse
A hét törzs főnöke

Még két tesztelésen foglalkozunk a kiegészítővel közösen, jövő héten egy lezáró megbeszélésen átmegyünk a lapokon, és az okézatlan tesztlapokat lezárjuk (okézott tesztlap az, ami már elnyerte a végső formáját, készen áll a megjelenésre), illetve a problémásabb lapokat letisztázzuk. Ezt követi két hét múlta egy tesztverseny, ami talán a legjobb képet adja a tesztlapok erejéről, és miután ez lezajlott átnézzük ki mivel játszott, ha probléma merül fel (pl. túl erős egy lap vagy túl sok kérdést vet fel a működése) akkor azt még módosítjuk.

Ahogy ígértem a múltkor, most is kaptok egy új lapot, ami talán az egyik legpoénosabb lesz az új kiegészítőből:

Varázskert

1 zsz Sheran építmény háló ősmágia 3 SP

(S): kapsz a kezedbe egy Varázsborsó, Varázsbab vagy Varázstök lapot.

És egy termelt zöldség:

Varázsborsó     

7 zsz Sheran szörny repül [+2]   7/7

Dobd el a kezedből a Semmibe: célpont lény vagy játékos sebződik 3-at. Élet: 7. (K), vegyél le róla 3 életjelzőt: célpont lény vagy játékos sebződik 3-at.

Lesz még olyan lap, ami varázszöldségeket termel, és azon kívül, hogy tényleg vicces, egy életképes új koncepció alapkövei lehetnek. A jövő héten –ahogy fent is írtam– megbeszélés, a pénteki napon számíthattok összefoglalóra az ott elhangzottakról.

Dév bácsi

14 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Szata modosult tudatallapotat 🙂 dicserik a zoldsegek. Voltak ketsegeim, de hamar rajottem, hogy iszonyat hangulatos ez a mini-koncepcio, legnagyobb kedvencem lett (a borsoval azert meg lesz kuzdelem csutortokon…)
  Bonusz kerdes: mi koze lehet az egyik varazs-zoldsegnek a Pofonok kiralyahoz?

 2. 90’s HKK style, a legújabb, 3 lapos kombó

  Asztalon egy Mesterlövész és egy Tábortűz. A Tábortűzre kérsz egy Szikrát.
  Kijátszod a Varázskertet, arra kérsz egy Varázsborsót.
  Kijátszod a Varázsborsót 6 ZSZ-ért, a hetedik te magad légy (sic!) a hetediket a kert áldozásával fizeted.
  Üt 7-et a borsó, utána leveszed róla a 7 életet mesterlövésszel, az még 9.
  Visszaveteted Szikrával a borsót, eldobod, az még 3.
  Végül feláldozod a Tábortüzet, arra is kérsz egy Szikrát, kijátszod,
  az összesen 22 sebzés.
  Egy Sötét mágia vagy valami komolyabb ZSZ termeléssel második körben kijön.
  Counternek mellé jó a Villámhorgony-Szemétdomb duó, még ZSZ-nek is jók.

 3. Szeretem a zöldségeket,ha jó hangulatúak lesznek az illusztrációk és nem lesznek gagyik,akkor szerintem működhet a dolog. Azért azt az ősmágiát gondoljátok meg. Szegény Bűvös erdőt már a poéndeckek is ki tudják herélni,lerakom ezt az első körömben,majd ingyen ledobálgatom a kisebb lényeit,vagy ha összegyűltek a borsók,gyógyulási fázisban ledobom az ellent és valszeg reagálni sem tud majd rá. És akkor még nem beszéltünk arról,hogy mit tud a bab és a tök…
  VISZONT: ha hangulatosra akarjátok csinálni,írjátok azt a kertre,hogy nem lehet drágítani és akkor a bűvös erdő kis varázskert részében növekedhetnének a varázszöldségek,na az lenne csak a koncepció…és ez az eldobálgatósdi pont passzol is az erdő mellé.

 4. Ki lehetne adni a hegyi étkezdét is, ami S-re pizzát/sültkrumplit termelne
  Színesítő szöveg:”Pizza, sültkrumpli”

 5. Zorall: nekem még túlzottan kevés is az ősmágia 1-1 kiegben. tény, ha valakinek sok van egy pakliban (és emellett nem játszik semmivel, ami elrontaná az ősmágiát – azért sok ilyen lap van!) akkor az erős a Bűvös erdő ellen. Viszont az ősmágia az egyetlen, ami a Lassan járj dominanciáját meg tudja akadályozni.
  Azt nem szabad elfelejteni, hogy a drágítás az idő előrehaladtával folyamatosan erősödik. Amíg egy lap 5 Vp-be került, addig a +1VP drágítás csak +20% volt. Amikor már nagyon sok 1VP-s lap van, akkor +1VP 100%-kos drágítás. Irdatlanul óvatosnak kell lenni a “nem lehet drágítani” lapokkal, már így is túl sok van belőlük, a helyszínek, áramlások, helyettesített lapok, plusz még ott vannak az anti-ősmágia lapok is.

 6. @tihormiklos: igaz,amit írtál,viszont a “nem lehet drágítani” azoknál a pakliknál,ahol az ősmágiát nem kapcsolja ki semmi,majdnem ugyanaz,mint az ősmágia. Viszont a drágítós deck nem tud mit kezdeni egy ősmágia ikonnal,ellenben a “[semmilyen módon] nem lehet drágítanival” előrébb van. Ha megjelenik egy “nem lehet drágítani” lap,az legalább ugyanannyira jó lesz a drágítás ellen,mint a drágítós deckbe. Így legalább maradna az egyensúly úgymond.

 7. Az ősmágia helyett csütörtökön javasolni fogunk valamit Zorall, stay tuned! 😀 Nekem is nagyon tetszik, ahogy a Bűvös erdőben ott van a zöldségeskert ❤

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.