Versenybeszámoló – Beholder, csapatverseny

13 csapat indult a szeptemberi versenyen.

A Dungeon sikeres kezdeményezését követően a Beholder versenynaptárába is bekerült a csapatverseny, amire végül most szeptemberben került sor. A szabályok szerint a három csapattagnak el kellett osztania egymás között a kilenc színt. Emellett mindegyik csapatban legfeljebb két profi játékos lehetett.

A 39 játékos közel egyötöde a Semleges csatamező mellett döntött, sokan ezzel próbáltak készülni az ültetés miatt extrán kiszámíthatatlan metára. A követős deckek közül az ében íjászok voltak a legnépszerűbbek.

Szabálylap (23)

 • 7 Semleges csatamező
 • 4 Életenergia
 • 3 Zarknod bilincse
 • 2 Lassan járj!
 • 2 Villámháború
 • 1 Hegymélyi keltető
 • 1 Korlátozás
 • 1 Lépéselőny
 • 1 Ősi rúna
 • 1 Zarknod börtönében

Követő (14)

 • 3 Alpha Centaurus
 • 2 Molluszk, az ócskás
 • 1 Az együgyű
 • 1 Chara-din követője
 • 1 Edralian
 • 1 Főparancsnok
 • 1 Harangmester
 • 1 Krigis, a lélekkufár
 • 1 Motyogó kultivátor
 • 1 Sheran követője
 • 1 Teremtő rakshallion

Egyéb (2)

 • 1 Hegymélyi keltető + A kalandozók védőszentje
 • 1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa

Úgy tűnik, hogy a Semleges csatamező tényleg jó választás volt, hiszen a dobogós csapatok mindegyikénél volt ilyen pakli, de nagyon jól szerepeltek az Alpha Centaurus-ok is, hiszen mindhárom ében íjász deck ott van a Top 4-ben.

1.
Aranyi Ákos (paklilista) – Semleges csatamező
Varga Krisztián (paklilista) – Zarknod bilincse
Peczár Norbert (paklilista) – Teremtő rakshallion

2.
Bartus Gergely (paklilista) – Sheran követője, teknős
Tóth István (paklilista) – Semleges csatamező
Sarkadi Balázs (paklilista) – Alpha Centaurus

3.
Makó Gergely (paklilista) – Semleges csatamező
Szabó András (paklilista) – Zarknod bilincse, ganüid
Klimkó Mátyás (paklilista) – Alpha Centaurus

4.
Jancsár János (paklilista) – Alpha Centaurus
Ragó Norbert (paklilista) – Molluszk, az ócskás
Benda Bence (paklilista) – Zarknod börtönében, teknős

Gratulálunk mindenkinek! A Beholder októberi versenyén Veszélyes faj lesz a formátum, remélhetőleg ott is sok amatőr játékossal találkozhatunk majd!

Csető Zsolt

11 thoughts on “Versenybeszámoló – Beholder, csapatverseny

 1. Klassz verseny volt, kar hogy nem voltunk tobben. Remelem allando lesz ez a behonal, a D-ben meg lehetne iden meg egy 😛

 2. Csapatversenyt meg! 😉
  Viszont nalam a D-s verzio jobban tetszik (profi pont alapjan besorolas, legjobb amator csapatot kulon dijazni stb, illetve meg eleinte a formatum szerinti kuzdelmek – hagyi, egyszin, jellemek), mert azt sajnaltam en is, hogy csak 13 csapat szallt ringbe…

 3. Nekem is nagyon tetszenek a csapatversenyek 🙂
  Lehetne most következőnek a D-s felállás.
  A 9 szín felosztásához sem feltétlenül kell ragaszkodni, lehetnének formátumok, mint hárommal ezelőtt. De így is jó, ezzel tényleg szükség van csapatmunkára, a formátumoknál nem sok kompromisszumra van szükség általában.

 4. Én valahogy ötvözném a kettőt (mármint a régit és az újat). Mondjuk egy hagyi, egy háromszínű (vagy akár Isteni egyensúly), és egy kétszínű, és e mellett a 9 színes felosztás. Így még jobban megnövekedne a csapatmunka jelentősége és kikerülnénk, hogy egy négyszínű deck játszon egy egyszínűvel pl., ami azért eléggé egyértelmű szitut adhat (tudom, előfordul néha olyan, hogy az egyszín deck győz ilyenkor, de azért nem ez a tipikus).

 5. Ha már formátum, lehetne ilyen tripla-dupla veszélyes faj is, hogy minden csapat választ 3 altípust, és minden csapattag 2-t ezek közül (mindenki másik 2-t), és mind a kettőből használni kell minden pakliban 15-15-öt legalább, és összesen legalább 33-at. 😀

 6. Én is szeretem a csapatversenyeket. Kár, hogy ezen most nem tudtam indulni. A csapatonoénti kötelező amatőr játékos meg egy nagy baromság. Többen mondtuk már ezt korábban, most remélhetőleg a Behó is belátja.
  Ami viszont a formatot illeti: Nagyon jó ez a 9 színes elosztás. Nagyon fontos hogy így maradjon, így elég egy gyűjtemény csapatonként.
  A gyűjteménnyel (már) nem rendelkező (ex)hkk-sokat is könnyebben el lehet csábítani talán egy ilyen csapatversenyre, mint a frissen bontottakra, ha nem kell lapkészlet.

  Egyébként se az döntse el a versenyt, hogy összeállnak olyan csapatok, ahol mindhárom játékosnak fullos lapkészlete van.

  Ráadásul ezen a rugalmas formaton rengeteg lehetőség van taktikázásra csapaton belül, és a meta is sokkal kevésbé kiszámítható, mint a táblánkénti fix formátumoknál.

 7. A 9 szin felosztasa jo otlet, es semmi szukseg tovabb szigoritani a formatumokkal. Ez boven eleg megkotes. A formatumok megadasa leszukiti a csapatok mozgasteret es determinalja a “legjobb” osszeallitasokat.
  Az amator megkotes volt a viszonylag kis letszam oka. Megpedig a profi pontrendszer tokeletlensege miatt.
  Az asztalok sorrendje viszont jo. Tehat ezen kell finomitani.
  Pl. A 3. asztalon csak olyan jatekos indulhat, akinek max 15 ossz-profi pontja van (az mindegy h profi vagy amator), a masodikon ez a meroszam 30, az elson nincs megkotes.
  Ezzel a szabalyozassal sokkal jobban lehetne kozeliteni a csapatok jatekerejet egymashoz es a csapatosszeallitasnal is joval tobb lehetosege volna a jatekosoknak. A szamok hasrautott voltan nyilvan lehet finomitani.

 8. A kötelező amatőr egy baromság, ezt már leírtam többször is beho forumon, remélem most már Balázs is látja. Nem erről kéne szólnia egy csapatversenynek, hogy összeizzadjunk egy amatőrt valahogyan (nálunk ez volt kb), hanem hogy haverok játszanak együtt. Akinek meg ezáltal egy összeált csapat túl OP a gyakoroljon többet, hogy legyen esélye.

 9. Én hiába mondtam előre, hogy a “szűk keresztmetszet” a kötelező amatőr játékos lesz. 20+ csapatot MÁR csak enélkül lehet összehozni a versenyre.

  @norbosyo:

  Az idén már nem, de jövő tavasszal lesz megint csapatverseny a D-ben – persze amatőr-megkötés nélkül! 🙂

  A 9 szín felosztása vagy a formátum szerinti küzdelem – ezt majd meglátjuk! (vagy megszavazzuk)

 10. Gyakorlatilag “bevallaltuk” hogy nehany profi nem tud eljonni (es igy kisebb lesz a letszam), azert hogy tobb amator jojjon es jobb legyen nekik (tobb sikerelmeny; tobb tanulasi lehetoseg a profiktol; meghivjak, ‘elrugdossak’ a profik a versenyre).

  A jovo evi csapatversenyen azert mindenkepp megfontoljuk a masik verziot (nincs megkotes, legjobb ‘amatort tartalmazo csapat’ ill. ‘legjobb full amator csapat’ kulon dijazasa)

 11. Nekem speciel tetszett ez az amatőrös megkötés, így még engem is rá lehetett venni,h felutazzak versenyre (még, ha a szereplés nem is sikerült a legfényesebben) 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.