[Élőben] HKK Blog Őszi Kupa

Kövesd élőben az októberi HKK Blog verseny eseményeit szöveges tudósításunkban.

10:30 – Köszöntünk mindenkit a HKK Blog októberi versenyén, az Őszi HKK kupán! A nevezés megnyílt, a játékosok gyülekeznek, folyamatos a regisztráció. Az előzetes jelentkezések alapján egy 40 fős létszámot tippelünk, hamarosan kezdődik az első forduló!

10:45 – Elindult az első forduló, 37 fővel kezdetét vette a verseny! Szerencsére – a formátum miatt is – elég sokféle pakli képviselteti magát a versenyen, legérdekesebb talán Négyesi Dénes Szabad áramlásra építő deckje.

kep1

12:10 – Az első forduló sorsolása és eredménye a következő lett:

1.jpg

12:15 – A meta a következőképp néz ki ma:

Szabálylap (15)

3 Lépéselőny
2 Életenergia
2 Semleges csatamező
2 Villámháború
1 Hegymélyi keltető
1 Korlátozás
1 A fájdalom szépsége
1 Ősi rúna
1 Sokszínűség
1 Tábori adó

Követő (13)

3 Alpha Centaurus
2 Raia követője
1 Rox, a csontok ura
1 Átkozott követő
1 Főparancsnok
1 Beldian
1 Harangmester
1 Thormedor, vadászmester
1 Sötét manifesztáció
1 A legfőbb követő (Őrült Enkala, Harangmester, Raia követője, Főparancsnok)

Egyéb (9)

2 Ősi rúna + Teremtő rakshallion
1 Hálócsapda + Átkozott követő
1 Lassan járj! + Melák, az óriás
1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa
1 Szabad áramlás + Harangmester
1 Bűvös erdő (3) + Melák, az óriás
1 Hegymélyi keltető + Legendák Völgye
1 A bőség zavara + Thormedor, vadászmester

14:05  Az egyes asztalon Várnai Péter játszik az egyik legtehetségesebb fiatal profi játékossal, Klimkó Mátyással. Peti A bőség zavarás Thormedor, a vadászmesterrel játszik, Matyi a szokásos Alpha Centaurusos ében íjászokkal. Az első játékot Peti kezdte, kirakott egy Perzselő homokot. A sárga bűbájt egy Csapdakészítés szakértelem, majd egy Vassulyom követte, utóbbira Matyi egy Bűzös, a guberálót játszott ki. Peti folytatja a nyomás gyakorlását, egy Kontinuum-buborék érkezik a csapatba, amivel ellopja a Bűzös, a guberálót, 2 ÉP-ből pedig húz egy lapot a Csapdakészítésre. Egy áldozásból érkezik egy Méregcsapda. Ekkor Matyi kivédekezik egy Taraont, ami kapott volna két dermesztésjelzőt a Kontinuum-buboréktól, azonban a követő képességével ezt megakadályozza Matyi. A csapat következő tagja egy Animált csapda, a passzív Kontinuum-buborék feláldozásából sebez 4 ÉP-t Matyin, amire bekapcsol az Animált csapda képessége. Felmegy az őrposztba és üt 4-et, majd egy nekronból jön egy Hurokcsapda, majd az asztalon lévő csapdák feláldozásával Matyi 0 ÉP-re kerül.

Matyi: Már értem miért utálják az emberek a csapda decket!
Peti: Amiért az ében íjászt…

A második játékban Matyinál van a kezdés joga, él is vele és 1 vp-ből egy Vatagor érkezik, az anti-mágiára egy Perzselő homokot dob el Peti.  Vatagorral megnézi Matyi Peti kezét, de onnan nem tudott lapot dobatni, Petinél egy Talbot szava van csak amivel a játékba tud szólni, ami egy Sötétségszellem után létre is jön (bár Matyinál van Kétélű penge, a Sötétségszellem manája miatt nem tudja megakadályozni azt), láttuk, hogy Matyinál van egy Most már elég is, amivel bele tud szólni a játékba. Peti egy Kontinuum-buborékkal indítja a körét, amit egy Sötét íjászmester kapott el, a Vassulymot pedig egy Kétélű pengével akadályozta meg Matyi. Egy Karócsapda érkezett, amit leszed a Sötét íjászmester, majd Peti kirakja a kezében megmaradt két lapból az egyiket, egy Csodatevő Fenyő Zoárdot (a másik egy Pengecsapda, de az nem fér ki). Matyi szabad köre következik, vagyis következne, de Peti bedobja, az állás így 1-1.

A harmadik játékban Petinél van a kezdés joga, és elkezdi a játékot egy Csapdakészítés szakértelemmel, amit egy Karócsapda és egy Trükkös csapda követett. 1 vp-ből érkezik egy Perzselő homok. A Trükkös csapda feláldozásával 3 ÉP-t sebez Peti, majd érkezne egy Elmecsapda, de erre pont van egy Fec, a legkisebb óriása Matyinak. Azonban Petinél van még egy Elmecsapda, amire Matyi „ó a jó édes nénikédet” felkiáltással reagált. A Karócsapda feláldozásával még 4 ÉP sebzés ment be, majd passzol, ezek után pedig az Elmecsapda pont Matyi Sötétségszellemét dobatta el, az egyetlen olyan lapot amivel lett volna még esélye játékba kerülni. Várnai Péter nyert 2:1-re.

IMG_2431

15:55 – Az ötödik forduló egyes asztalán ismét egy csapda deck játszik, de most Mikulás Ádám vezetésével, ellenfele Gergely Ferenc Semleges csatamezője. Ádám kiszedett 3 Nevezési díjat, 2 Kincses szigetet, 1 Fehér hollót és 1 Bíborholdat a pakliból. Kétszer fog Ádám kezdeni, ami ebben a matchupban elég fontos lesz számára, 1 vp-ből passzol. Fec 1 vp-ből megnyom egy Tudatfagyasztást, amire Ádám Zu’lit kincsével reagál. Ádám második körét egy Villámgyors tanulással kezdi, amire Fec egy A rend erejével reagál, de Ádámnak sem ürült még ki az arzenálja, A sárkány könnyei miatt létrejön a zöld erőforrás, ami a kör végén két lapot jelent neki. Fec a második körét egy Hegynek fellel kezdi, majd passzol. Ádám harmadik köre elején jön egy Gida, ami kap egy Bűzös, a guberálót, erre Ádám egy Speciális védelemmel reagál, majd Gidával leszedi a Hegynek felt. Fec a harmadik körben egy Sötét mágiát játszik ki, majd keres egy Sivarát, passzol. Ádám a negyedik körét egy helyszín keresésével kezdi – Kincses szigetet vett elő – és valószínű hosszú távú játékra szeretne mellette berendezkedni. A csontból kijátszik egy Karócsapdát, de emiatt leesik a saját Gidája, majd Fec egy Talbot szavával véget vet a körnek. A negyedik körét ismét egy Hegynek fellel kezdi, ami kapna egy Kristálybarlangot, de van rá egy Hópárduc, így létrejön a Raia bűbáj. A Hópárduc bemegy az őrposztba, ütne hármat, de elfelejtette a Karócsapda képességét, ezért a gyűjtőbe kerül.  Előkeres egy Sivarát, amit játékba is rak, majd passzol. Ádám az ötödik köre elején feltámasztja a Gidát, de Fec egy Trebor kalodájába zárja. Ádám Kontinuum-buborékkal folytatja a kört, leveszi a Sivara életét, majd bedermeszti a Trebor kalodáját, passzol. Fec húz egy lapot, passzol. Ádám A goblinok megmentőjével indítja a kört, elszáll rá egy Sárkánymágia. Érkezik egy Karócsapda, leesik a Gida, majd húz egy lapot a goblinra, egy Elmecsapda is követi a többieket a sorban. Fec blankot húz, így bedobja, az első játékot így Ádám nyerte.

A második játékot Fec kezdi, elpasszolja, de Ádám a gyógyulási fázisban egy Kyorg tudást kirakott kör végi lapra, majd a saját körében Az istentelennel keseríti a legkisebb óriás életét. A második körben Fec egy Hegynek felt játszik ki, amire Ádám Kristálybarlanggal válaszol. A kört egy behúzott Sivarával zárja. Ádám második köre elején jön egy Nozar-thin felderítő, amire Fec az utolsó lapját rakja ki, egy Neuroblasztot. Ádám kirak egy Animált csapdát, beütnek a lények, majd passzol. Fec elpasszolja a harmadik körét. Ádám a harmadik körben kirakja a második Az istentelent, amire Fec egy Bűzös, a guberálóval reagál.  Ádám egy Kyorg tudást eltol kör végi két lapra, beütnek a lények, majd passzol. Fec kirakja a topdeckelt Kincses szigetet, betolja a lényeket, passzol. Ádám a negyedik körét egy Kincses sziget keresésével kezdi, és ki is rakja. Az Animált csapda és Az istentelen leüt két Orgling kártevőt, majd Az istentelenen lévő izomjelzőből húzott Gidát is kirakja. Elég jó szituáció, hiszen Fec 1-1 lapra él körönként, ráadásul blankot húzott, feladja. Ádám így nyeri a kört.

IMG_2435.jpg

16:45 – Az utolsó kör sorsolása a következő:

donto.jpg

17:15 – A döntőt Meszlényi Márk nyerte Ősi rúnával és Teremtő rakshallionnal felálló tárgypaklival 2:1-re, gratulálunk!

IMG_2437

A teljes végeredménnyel és beszámolóval is jelentkezünk hamarosan!

Dév bácsi

 

11 thoughts on “[Élőben] HKK Blog Őszi Kupa

 1. 2-es táblán a 4-3 az milyen eredmény?
  Sakkban 0-0,5-ről hallottam már, de 1-0,5-ről még nem. 😀

 2. sok sikert mindenkinek!

  sajnálom, hogy én elaludtam, úgy tűnik, ez lassan a blogos nagyversenyek “kötelező kelléke” lesz…

 3. @Meryx: köszi, rosszul írtuk be!

  @Gice: kénytelen leszek táboros ébresztőt fújni majd a versenyek előtt!

 4. “Azonban Petinél van még egy Elmecsapda, amire Matyi „ó a jó édes nénikédet” felkiáltással reagált.” :DDDDD

  “Nem számít a kezdés ” :DDDDD

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.