Dév bácsi Gemina Erdejében #1

Hétvégi videós lapismertető, bemutatkozik az Íjászmester!

Dév bácsi

30 thoughts on “Dév bácsi Gemina Erdejében #1

 1. Ja, hát én is ránéztem a lapra és arra gondoltam, hogy ennél láttam már jobb illusztrációt is. Erre 10 másodperc múlva Dév: “kiemelném, hogy milyen jól sikerült a rajza” 😀
  Amúgy természetesen avatárt szeretnék látni a következő adásban 😀

 2. Gyerekek valaki szavazzon valami masra, nehogy avatar legyen! Bar azert van olyan, amit szivesen megmutatnek 😉

 3. Youtube kommentben ott van, hogy orgling, az számít nem? Tessék orglingot mutatni!

  A rajz elég retro de legalább tényleg nem úgy néz ki mint az összes többi hülye íjász 😀 jó lap amúgy

 4. @Zorall: az egy masik csatorna lesz sztem! XD

  @Domi: Persze, hogy szamit!

  Amugy az illusztraciokra sokszor annyit lehet mondani, hogy izlesek es pofonok, nekem ez bejon.

 5. Fischer illusztráció! 😀 Nem lehet rossz. Illetve ez végre egyedi. Komolyan, az őshangyáknak több egyedisége volt eddig illusztráció terén, mint az íjászoknak XD.
  Az antimágia elhagyása 1 Vp-s lapokról szerintem is pozitívum.
  Amit szívesen látnék: feltéve, hogy most jön majd ki (elvileg most kéne) a Genpőc-öt. 😀

  Üdv: Kyb

 6. Imádom Fisher munkásságát,de sajnos ez most nekem is igen gyenge benyomását kelti.A papír erős.de megint egy olyan etnikum kap jó lapot ami köszöni szépen de kb 2 évig megvan ha nem is kap semmi érdemit. Kéretik min ilyen erős orglingokat drakoldereket,krabbereket,moákat,quwargokat kiadni!!! Ja és avatárt(ha már szó volt róls) dettó nem kérünk most megint 1 évig mert minek,kb teljesen telített a deck.

 7. Jufe oriasi +1, nem èrtem mèrt kell egy fullos koncepciot evrol evre erositeni? Tàn elgyengul random vagy mi? Ez szamomra felfoghatatlan, nyugodtan lehet min1 kiegeszitot de inkabb 2t pihentetni valamit ami kesz, majd ha kioregszik egy lapja, lehet foltozni

 8. Én Tarimászrúl szeretnék hallani. (Ha a GE-ben nem jelenik meg, jó lesz a ZV-sről is 1-2 szó.)

 9. Domi! Pontosan ez történt. A Darkron kiöregedett az íjász deckből, a visszavétele nem volt elég általános, és körülményes (értsd: két mozzanatos) volt a használata. Teljesen indokolt volt ez a lap, de ezzel valóban lezárult az íjász deck. Számtalan verzióban összerakható, szinte minden formátumra. Fájdalom, de engedjük el egy-két kiegészítőre.

 10. Szerintem az íjászdekk jegelését nagyon sokan majd támogatják, lassan annyira “mumus” pakli lett, mint anno a csapda dekk volt.

  Az avatár is ugyanez, kicsit lehetne őket hanyagolni 1-2 kiegészítőig.

  Én valami jó kis tárgyat látnék szívesen.

 11. A grafika nekem átlagos.
  Nekem nem igazán tetszik a lap,talán mert nem motyog!
  Motyogót a népnek! 😄

 12. @Jancsár János: ja látom igen. Oké, de most már elég lesz akkor remélem. Aminek örülök mondjuk, hogy nincs rajta AM, így amúgy egy elég univerzális lap lehet belőle. A lilának talán nincs is értelmes visszavétele (így fejből végiggondolva), tridarkun már kiöregedett.

 13. Mi ez az avatárellenesség? Meg úgy ámblokk miért ne kaphatna egy-egy erős koncepció lapot? 170+ hely van egy kiegben,ennyire zavar titeket,hogy ebből 2 ében íjász? Ja meg az avatárok nem is vadulnak úgy minden formátumon,mint az íjász,szóval nem tudom hova tenni ezt a dolgot.

 14. Az ében íjászok az amatőrök/újrakezdők egyik kedvenc induló paklija, ezért fontosnak tartanám, hogy kapjanak lapokat – nyilván figyelve, hogy ne legyen domináns a pakli. (a “kedvenc”-ben az emberi pénzért beszerezhetőségen és a hangulaton túl bizony a “van esélye versenyen” is benne van).
  Ha valaki úgy érzi, hogy ez már az lenne, a “domináns” definíciója, hogy több komoly versenyen is ilyen “első 5-ből 4 ez” eredményt ér el. (a good stuff kapcsán mondták sokan, hogy 1-2 versenyen nem számít a dominancia, ezt elfogadtam, tehát legalább 4 ilyen verseny kellene az utóbbi pár hónapból).
  Behos fajon pl. senki nem indult vele, elfogadom, hogy ez nem bizonyíték, hogy gyenge lenne, de azért arra sem, hogy túl erős :).

  Minden elavul, ami nem kap lapot 1-2 évig (3-4 kieg, ritkák számától függően). Próbálj olyan paklival versenyeket nyerni, amiben csak 2014 vagy azelőtti lapok vannak… még Zsoltinak se ment az elején HJE, csak amikor már cserélődtek a lapok, pedig azért ő durván az “átlag amatőr + profi” játéktudás felett van. Nyilván vannak kivételek, de néhány versenypaklit megnéztem, és a 2015-17-es lapok adták a 90%-át, ha ezeket régebbiekre cseréled, egy Tier 1-es pakliból egy “látókör 3” paklit kapsz.

  Szerintem.

  És Zorall +1

  (Balage voltam)

 15. “Funkció-lefedettség” ügyben pedig az alábbi kérdéseket szoktam (minimum) feltenni:
  – mi az oka, hogy nem nyeri sorra a versenyeket ill. aki játszott vele (pl. tesztelő, ezért is jó, hogy a tesztelők sokféle paklival játszanak, sokféle paklit ismernek és kedvelnek), mit mond: Mitől kapott ki, mi ellen nem volt esetleg esélye?
  – Van-e 3-4 erős lapcountere (0 VPs vagy legalább védekezéses) vagy muszáj erre a célra erős/szemétdomb/stb. standard spoilereket használnia, ha eppen a versenyformatum lehetove teszi? (erős: a saját paklijában a top spoilerekkel egyenlő erejű)
  – Van-e 2-3 erős ősmágiás lapja?
  – Van-e 2-3 erős olyan lapja, ami mellékesen Semmiz, lehetőleg az ellenfél körében és olcsón?
  – Ha van követője/szabálylapja, kikap-e, ha az nincs ott, tud-e ekkor tenni valamit a sajat eros lapjaibol?
  – Ha vannak drágább (>= 2 VP) lapjai, azoknak van-e valamiféle védelme a 0-s counterektől? Sok ilyen lappal kell jatszania?
  – Van-e elegendő erős laphúzása, keresése, VP termelése?
  – Börtön/Bilincs ellen van-e 2-3 alapból erős lapja? Mennyi lapot kell kisideolnia, es mennyi sajat eros lapot tud besideolni?

  Amire ezeken végigmegyek, általában 4-5 lapotlet már osszejott. Ja es persze kozben megmaradjon a kohezio a lapok kozott, tehat segitsek egymast – ne csak a koveto tartsa ossze oket.

  Persze, a legjobban az és akkor látja, mi a pakli gyengéje, aki/amikor osszerakja a paklit es jatszik vele (nem ellene 🙂 ). Ezért örülök, ha a tesztelők készítenek lapotletet (jelen esetben pl. Gergő). De pl. ha János átgondolja a fenti kérdéseket, ill. hogy mik a pakli gyengéi (én egy másik játékostól, aki sokat játszott a paklival pl. a “ha nem kezdek, nem nyerek” tapasztalatot hallottam), és beír ide ötletet azzal is foglalkozom szívesen és köszönettel.

 16. Hát a raia követő nerfje óta eltelt néhány kieg, szeretnék egy olyan papírt látni amiért érdemes volt azt a közép dekket így kinyírni.ha már a másik ilyen dekk folyamatosan kapja a tápot minden nerf nélkül

 17. Valami jó trinigant. Vagy Arochost. Esetleg egy másik rég lefeledett hordaparancsnok mellé passzoló lapot. Vagy valami olyan lapot, amit egyszínen tiltani fognak 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.