Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról

Jancsár János az elmúlt hónapok kecskeméti HKK versenyeiről.

Ahogy arról már korábban többször beszámoltunk, töretlen a népszerűsége a Kecskeméti HKK Klub versenysorozatának, a Kecskemét Kupának. A tagság nevében szeretném megköszönni mindazoknak a játékosoknak, akik rendszeresen (vagy akár csak alkalmanként) megtisztelnek minket jelenlétükkel.

Legutóbb a júliusi versenyünkről adtunk hírt. Azóta eltelt pár hónap, és lezajlott három újabb versenynapunk.

Augusztus

Az évad második fordulója a Nemzeti Bajnokságra való felkészülés jegyében telt. Délelőtt minden kötöttségtől mentes hagyományos formátumban mérhették össze tudásukat és paklijukat játékosaink.

Az első helyezett Arató Zoltán lett Lassan járj! + Kragoru familiárisa párossal felálló paklijával, a második helyre Merényi Tamás ért oda Lépéselőny mellett forgatott kontrolljával, a dobogó harmadik fokára pedig Horváth Dávid állhatott fel, Lassan járj!-as paklijával.

Hagyományos verseny

1. Arató Zoltán (paklilista) – Lassan járj! + Kragoru familiárisa
2. Merényi Tamás (paklilista) – Lépéselőny
3. Horváth Dávid (paklilista) – Lassan járj!

Délután – ugyancsak a felkészülés jegyében – egy A sokszínűség jutalma verseny következett, a szokásos pörgős lebonyolításban. Csak azokat a tiltásokat és megkötéseket használtuk, amikre a Nemzetin is számítaniuk kellett a kijutottaknak.

A végeredmény az alábbiak szerint alakult: Az első helyezett Dönczi Krisztián lett Életenergia kontroll paklijával, a második helyet Ács Domonkos szerezte meg Lépéselőnnyel, míg a harmadik helyre Klujber Balázs ért oda Teremtő rakshallion mellett pörgő paklival.

A sokszínűség jutalma

1. Dönczi Krisztián – Életenergia
2. Ács Domonkos (paklilista) – Lépéselőny
3. Klujber Balázs (paklilista) – Teremtő rakshallion

Szeptember

A harmadik fordulónapon is csak egy egészen kicsit csavartunk a megszokott formátumokon. Délelőtt Új nemzedék versenyt tartottunk. (Ez azt jelentette, hogy csak a 2014-ben vagy ezt követően kiadott lapokat lehetett használni. A megkötés a szabálylapra/követőre nem vonatkozott.)

Az első Klujber Balázs lett Semleges csatamezővel, a második helyre Arató Zoltán futott be a már megszokott Lassan járj! + Kragoru familiárisa deckjével, míg a dobogó harmadik fokára Ragó Norbert állhatott fel Molluszkos épület paklival.

Új nemzedék

1. Klujber Balázs (paklilista) – Semleges csatamező
2. Arató Zoltán (paklilista) – Lassan járj! + Kragoru familiárisa
3. Ragó Norbert (paklilista) – Molluszk, az ócskás

A délutáni pörgősön ezúttal a max. 15 ritkával összeállított paklikkal lehetett indulni. (Az UR-eket, és a délutáni pörgős versenyeinkről úgy általában kiutált lapokat kellett mellőzni. Ezek: Öntörvényű krabber, Vízitündér, Ravasz vérfarkas, Kumulatív szimmetria voltak. A 15 ritkába nem számítottak bele a használt követők/szabálylapok.

Az első helyet Arató Zoltán szerezte meg Főparancsok használatával, a második helyre Ragó Norbert ért oda Zarknod börtönében is helytálló paklijával, míg a harmadik helyre Horváth Dávid futott be, szintén Zarknod börtönében paklit forgatva.

15 ritkás verseny

1. Arató Zoltán (paklilista) – Főparancsnok
2. Ragó Norbert (paklilista) – Zarknod börtönében
3. Horváth Dávid (paklilista) – Zarknod börtönében

Október

A délelőtti háromjátszmás versenyünk – figyelemmel a közelgő Beholderes versenyre – ezúttal Veszélyes faj formátumban zajlott, az ide vágó szabályok szerint, extra megszorítások nélkül.

A győzelmet ezúttal Klujber Balázs szerezte meg, Zarknod bilincsével felálló vérfarkas deckjével, a második Dönczi Krisztián lett Semleges csatamezős goblin paklijával, a harmadik pedig Merényi Tamás, szintén Semleges csatamezővel játszva goblinjait.

Veszélyes faj

1. Klujber Balázs (paklilista) – Zarknod bilincse, vérfarkas
2. Dönczi Krisztián (paklilista) – Semleges csatamező, goblin
3. Merényi Tamás (paklilista) – Semleges csatamező, goblin

A délutáni versenyünk pörgős egyszínű formátum volt. Ekkor is tiltottuk a szokásos lapokat: a Ravasz vérfarkast, az Öntörvényű krabbert, a Vízitündért, és mivel senki nem kíváncsi már az unalomig ismert kombóra, ezért az Őshangya herét is.

Első lett Arató Zoltán, Zarknod bilincse, lila paklival, a második Jancsár János lett Edraliannal megerősített sötétzöld kontrollal, míg a harmadik Dönczi Krisztián lett Zarknod börtönébe zárt kék deckjével.

Egyszínű verseny

1. Arató Zoltán (paklilista) – Zarknod bilincse, Chara-din
2. Jancsár János (paklilista) – Edralian, Sheran
3. Dönczi Krisztián (paklilista) – Zarknod börtönében, Elenios

A Kecskemét Kupa IV. félévének pillanatnyi állása

1. Arató Zoltán – 34 pont
2. Klujber Balázs – 28 pont
3. Dönczi Krisztián – 25 pont

Felhívom a figyelmet rá, hogy szoros az állás, és az üldözőboly sincs nagyon lemaradva. Ez még egyáltalán nem végeredmény, a dobogósok még vígan beérhetők! Még két versenynapunk és így 4 versenyünk lesz ebben az évadban. Szóval aki fontolgatná, hogy benevez a versenysorozatba, és szeretne csatlakozni a Kecskeméti HKK Klub tagságához, annak kis kedvcsináló: a tagdíj mindössze 500 Ft az egész félévre. A tagdíjat teljes egészében díjazásra fordítjuk, amit a dobogósok közt osztunk ki. A győztes emellett még egy extra UR lappal is gazdagodik (köszönet a Beholder Kft-nek a dotációért).

Versenyhirdető

A következő versenynapunk november 12-én, a szokott helyen kerül megtartásra. A délelőtti versenyünk Jellemek harca lesz, extra megszorítások nélkül, míg délután pörgős lebonyolításban, „A művészet ereje” formátumot tartunk. (Ez utóbbi a következőt jelenti: a pakliknak pontosan 50, Semleges csatamező használata esetén pontosan 57 lapból kell állnia. Válassz ki egy illusztrátort, és állítsd össze úgy a paklit a hagyományos pakliépítési szabályok betartása mellett, hogy a paklidba legalább 25 (mező esetén min. 32) olyan lap kerüljön, amit a kiválasztott illusztrátor képe díszít (a követő/szabálylap ebbe nem számít bele). A nálunk szokásosan tiltott lapok ekkor sem lesznek használhatók. Ezek: Ravasz vérfarkas, Kumulatív szimmetria, Zan szertartás, Öntörvényű krabber, Vízitündér, Őshangya here.

Kíváncsian várjuk, hogy ki melyik művészt támogatja ezen a különleges módon, és várunk mindenkit nagyon sok szeretettel.

A Kecskeméti HKK Klub tagsága

2 thoughts on “Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról

  1. Koszi a beszamolot Jani, es szinten koszi mindenkinek aki latogatja a versenyeinket! 🙂
    Remeljuk meg marad a ‘kemeny mag’ es masok is kedvet kapnak a kecskemeti versenyekhez a jovoben

  2. Mi köszönjük a lehetőséget! 🙂 Jó hangulat, izgi versenyek 😉

    (és persze a reggeli szertartásokat is Norbi, lehet azokban rejlenek a sikerek – Klujbié és nekem 😉 😛 :))

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.