Paklileírás – Ultimate fehér kontroll

Az elmúlt tesztszezon számomra legkedvesebb pakliját mutatom most be nektek.

Korábban cikkeztem róla, hogy összeraktam egy GE tesztelésre egy fehér kontrollt, és az egészen jól muzsikált ott (persze kicsi a minta). Kijött a kiegészítő, nézzük meg, hogy mit tud a pakli! Sok játékostól hallom a mai napig, hogy a fehér pakli meghalt, kár volt a nerfért. Én ezzel a kijelentéssel nagyon nem értek egyet, egyszerűen máshogy kell összerakni, no persze ki lett húzva az egyik méregfoga (úgy a 4 közül, maradt még neki 3), legalább kijöhetett a Solisar az AO-ban. A pakli alappillére mindenféle fehér lap (wow), figyelni kell rá, hogy kellő mennyiségű lapunk legyen az induláshoz is, ne csak a védekezéshez (szerencsére a GE-ben pont kapott ilyen tápokat a pakli). Nézzük első körben ezt a szekciót:

3 Alanori piac
3 Fénymágus
3 Gyáva manó
3 Thu’zad teóriája
2 Akadémia
1 Raia temploma
1 Templomszolga
1 Sivara

Bár Szati az elemzésében 9 ponttal támogatta meg a fehér elfet, ebben a pakliban bátrangyavamano.png állítom, hogy kijár neki a 10 pont. Kevesebb brutális indulása van a dekknek jelenleg, stabilizál egy Az erős erejével, vagy visszavesz/kikeres egy Thu’zad teóriáját (ami iszonyatosan alulértékelt egy lap szerintem, vagy én nem láttam elég pakliban játszani), amivel tovább guríthatjuk a szekerünket. Szóval itt olyan mint egy Goblin logisztikus, csak jobb. A Gyáva manó szerintem be fogja írni magát a GE top 5-be, elég jó pusztítást lehet vele végezni az első 2-3 körben (háromlapos járj ellen sem utolsó, bár ott még mindig kezdeni kell). Az Alanori piac pedig most az Inkvizíció küldötte helyett került a pakliba, róla különösen sokat nem szeretnék nyilatkozni, próbáljátok ki, és döntsétek el ti magatok mennyire erős a lap. Azért egy kis indoklás a küldött menesztéséről: pörgős versenyre készült a pakli, ezeken a versenyeken annyira nem szeretem az olyan lapokat, amik önmagukban nem csinálnak semmit. A Templomszolgát szerintem túlságosan nem kell indokolnom, bár miután minimálisan építettem csak a drágításra ezért egynél többet nem akartam most használni (sokáig 2-2 volt bent belőle és Raia templomából is), illetve helyet kapott a pakliban két Akadémia is. Azért ő már olyan lap, ami előtt kellett valamit az asztalra rakni (pl. Sivarát), tehát közvetlenül vele nem tudunk megindulni. Mindig volt két lény, hogy felépítse, így aktívan került játékba. Nagyon jó fegyver a Lassan járj! ellen, illetve segít a pakli körbekeresésében, beteg egy erőforrás (olyan paklikba, ahol kvázi garantáltan aktívan kerül játékba).

Muszáj valahogy védekeznünk is, csekkoljuk le a kánter szekciót:

3 Az erős ereje
3 Solisar aurája
3 Solisar
3 Hópárduc
3 Kreona, az idővándor
3 Az ősmágia tornya
3 Kristálybarlang
3 Szemétdomb
3 Villámhorgony

Olcsó és brutális védekező lapok, még mindig a fehér szín rendelkezik a legjobb az_osmagia_tornyalapkánterekkel. Bár azt hozzá kell tennem, hogy a kék és a fehér szín erőssége azonnal balanszolja valamennyire ezt az egészet, hiszen ezek ellen a színek ellen két kánterünk kiesik. A legjobb még mindig Az erős ereje, 15 éves lapról beszélünk. Ahogy látjátok két nerfelt titán is helyet kapott a pakliban, mindkettő prémium erősségű volt továbbra is, a Villámhorgony és a Szemétdomb van annyira jó ebben a formájában is, hogy gondolkodás nélkül rakjam a pakliba őket. Nagyon fontos, hogy ha betörik a követőnket – ahogy látjátok a dekklistát – lassan tudunk csak nyerni, ebben azért óriási segítség a két nullás tárgy. A Hópárducon sokat gondolkoztam, de többfunkciós, túl sok leszedés nincs a pakliban, és ha kell meg lehet indulni vele, ilyen amúgy a Kreona is, iszonyat a manipuláló képessége. Az ősmágia tornya és a Kristálybarlang pedig szintén a prémium kategória tápjai (bár előbbivel múltkor Semleges csatamezőbe nem mertem már játszani, mert szegény Sivarát mindig kiszedték, no ide azért elfér).

Levezetésként vizsgáljuk meg a leszedéseket:

3 A nagytanács ítélete
3 Unaloműző

A nagytanács ítélete az a kártya, ami nélkül nem igazán lehet csatába indulni manapság (bár megjegyzem, hogy a mostani szezon sztárja szerintem az Exterminálás lesz, kb. az egyetlen értelmes fegyver akkor, ha a Lassan járj! kezdett). Az Unaloműző pedig egy nagyon jó védekező lap, ha nincs sok leszedés akkor kötelező darab, megvédve egyedül megnyerheti nekünk a játékot.

A pakli így nézett ki:

Raia követője

3 Alanori piac
3 Fénymágus
3 Gyáva manó
3 Thu’zad teóriája
2 Akadémia
1 Raia temploma
1 Templomszolga
1 Sivara

3 Az erős ereje
3 Solisar aurája
3 Solisar
3 Hópárduc
3 Kreona, az idővándor
3 Az ősmágia tornya
3 Kristálybarlang
3 Szemétdomb
3 Villámhorgony

3 A nagytanács ítélete
3 Unaloműző

50 lap

Ha nem pörgős versenyre viszitek a paklit sideba mindenképp érdemes berakni Ősmágikus térfixálót, Exterminálást és A különlegesség megcsúfolását is, illetve érdemes színt cserélni Semleges csatamező ellen (Rhatt ki, piros be, és Albinó varkaudart kötelező játszani ekkor). A pénteki ligát megnyerte a pakli, folytatás most pénteken. Nektek hogy tetszik ez a változat? Változtatnátok rajta valamit?

Dév bácsi

21 thoughts on “Paklileírás – Ultimate fehér kontroll

 1. Tetszik a pakli.
  Alakváltó ősköd (2 db) nem fért be?
  Járj! ellen picit javít az esélyeiden, ha te is tudsz kijátszani Mithril gólemet.
  Ill 3 Gyáva manónál 5 még jobb 😀
  1 db Kreonát kivennék, a mostani aggro deckek keveset counterelnek, lehet félig blank.
  Egy 4 színű deckbe én nem merném betenni a templomot, ill a templomszolgát,
  de ez ízlés dolga.
  Raia oltárának hiánya tűnt fel, az már nem elég jó?
  Ill a Buborékvárosról mondj pár szót, kérlek, arról mi a véleményed ebben a pakliban?
  Kösz a válaszokat, s főként a cikket.

 2. tulajdonképpen ez már konkrétan csak egy kontroll deck, még arról sincs szó hogy betettél lapokat a követő miatt, egyszerűen a kontrollba van ennyi jó fehér lap. A követő által képviselt erő így tehát csak bónusz. Talán ez a HKK jövője, minden decknek ilyennek kellene lennie, mert jelenleg eszméletlen sok deck gyér követő nélkül, így tehát mező ellen auto bukó. ez a deck viszont elsőre úgy néz ki nem hatódik meg ha szedik/tiltják a követőt.

 3. Milyen dekkek ellen játszottál Dév?
  Templomot tuti kivenném mert túl sok más színed van. Blank ha a kezdbe van és akad horgony/domb is a kezedbe, blank ha lent van és behúzod ezeket.
  Nekem egy kicsit hiányzik a laphúzás a 27 kánter mellé
  Rhat ki kék be, templom szolga ki. 1 tündi 1 foki 3 főnix be.

 4. Az idegen színek vs templom szerintem is probléma, én tuti nem vállalnám be. Ettől eltekintve ez egy veszettül erős goodstuff kontroll, ami főleg a fehérre és a kezdeti extra lény(ek)re épít. Tippre 95%-ban ugyan így működne fehér követő helyett Molluszkkal is, csak kicsit lassabban ölne, cserébe viszont kevésbé lenne érzékeny a követőlövésre, másik kontroll ellen.

  Üdv: Kyb

 5. Kis változtatás beleférhet:

  Raia követője / Molluszk
  3 Fénymágus / 3 Goblin logisztikus
  3 Gyáva manó / 3 Káoszgoblin
  3 Thu’zad teóriája / 3 Rughar monolitja
  1 Raia temploma, 1 Templomszolga / 2 Monukonstrumatik Abarrun
  3 Hópárduc / 3 Nullifikálás
  3 Kreona, az idővándor / 3 A sárkány könnyei

  Ja, hogy nem ez volt a feladat, leültem, 1-es 🙂

 6. ezeket érdemes lehet kipróbálni: vésztartalék, inkvizició küldötte, buborékváros, fehér holló (ha nem pörgős), mágikus összhang, augur tornya, fény oltára

  side: manasűrítés

 7. Játszottam egyszínűn ilyesmivel csak életenergiaval. Az Angyalhercegnőt meg inkvizíciót biztos nem hagynám ki. Meg mostmar a thu’zados vonalat is lehet erőltetni.

 8. @harigeri: sztem egyik lap sem esszenciális szerintem ebbe a változatba (oltár még mindig elég jó persze, de agroba). Nekem a Buborékváros annyira nem jön be, lehet jó, de ha nem tudjuk értékért kivédekezni, akkor valószínű nem elég jó.

  @Kristóf: elsőben gép, utána VH szirén, Korlátozás és egy Bilincs. Egyedül utóbbi ellen éreztem úgy, hogy hátul vagyok, aztán lemákoltam szegény Zsoltit, kirakott egy Varázsrépát, én meg topdekkeltem egy Thu’zad teóriáját…

 9. Bilincs halott? :O Ez ellen is tenni kell 😉 🙂 (mint egyik Ex versenyen, mikor befutott a top3-ba a majdnem full járjas metában…jaj igen, akkor dolgozott a Szirén ősanya nekem :))

 10. Aki esetleg nem tudja, itt ennek kapcsan megy a ‘viccelodes’:

  Hatalom Kártyái Kártyajáték: Dungeon-Kupa XII.: december 9: hagyományos verseny végeredménye!
  2017. december 09. szombat, 18:18
  Az év utolsó budapesti versenyén 30 induló volt, a végerdmény a következő lett:

  A verseny végeredménye a 5. kör után (helyezés, név, győzelem, bucholtz, jatszma-arány):

  1.: Dömény Balázs Magirox 15 42 24
  2.: Pásztor Balázs “A” bilincs 12 46 22
  3.: Imre Gyula “A” Lassan J + Órás k. 12 42 20
  4.: Erdei Kristóf “A” Sokszín 12 42 18
  5.: Csető Zsolt bilincs 12 36 26
  6.: Dönczi Krisztián Mező 12 28 20
  7.: Földi Viktor Energia-kombó 9 45 20
  8.: Ragó Norbert Mező 9 42 14
  9.: Makó Gergely Mező 9 41 18
  10.: Németh Miklós Legendás k + H. keltető 9 41 15

  (kedvencem az Órás követő, egy ilyet csinálhatnánk tényleg 🙂 a körökkel manipulálhatna)

 11. Es termeszetesen nagy grat mindenkinek (kiemelten Domeny-Magiroxnak – kivancsi leszek, hany counter van benne – es az “A”matoroknek)!

 12. 17 counteres volt a Magirox, en pl. 33 counterrel jatszottam az uj “Energia-kombo” deckemben :DD
  Szivesen toltam volna ellene par game-et 😉 🙂

 13. az exes egyszínűn kiderült hogy az Inkvizíció küldötte igenis belefér a deckbe. Valóban nem csinál semmit önmagában, de csupán mert végzetúr (valljuk be ezt az altípust akár rá is lehetett volna nyomtatni) így elég leszedéssel hatalmas ütőlény válhat belőle 🙂

  (ugye Papa? 😀 )

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.