Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról

Jancsár János összefoglalója az elmúlt két hónap kecskeméti történéseiről.

Ahogy a Beholder oldalán már értesülhettetek róla, a Kecskeméti HKK Klub versenysorozata, a Kecskemét Kupa egy etapja ismét a végéhez ért. Következzék tehát a részletes beszámoló az utolsó két versenynapról.

Először is a tagság nevében szeretném megköszönni mindazoknak a játékosoknak, akik rendszeresen (vagy akár csak alkalmanként) megtisztelnek minket jelenlétükkel.

November

Az évad utolsó előtti fordulóját Jellemek harca formátummal nyitottuk.

Az első helyet Dönczi Krisztán szerezte meg, gonosz Semleges csatamező paklijával, a második Arató Zoltán lett Lassan járj! + Kragoru familiárisa párossal, szintén gonosz színekből merítve, míg harmadiknak Peszlen Zoltán léphetett dobogóra ugyancsak gonosz színekből összeállított Lassan járj! + Kragoru familiárisa paklijával.

Jellemek harca

1. Dönczi Krisztián – gonosz, Semleges csatamező
2. Arató Zoltán (paklilista) – gonosz, Lassan járj! + Kragoru familiárisa
3. Peszlen Zoltán (paklilista) – gonosz, Lassan járj! + Kragoru familiárisa

A délutáni pörgősünkön mókáztunk kicsit. A pakliépítés szabályai annyiban tértek csak el a hagyományostól, hogy a deck szigorúan 50 (Semleges csatamező használata esetén 57) lapból kellett felépüljön, és a lapok felének egyazon művész által illusztráltnak kellett lennie. Az a néhány lap, amit tiltólistára tettünk, nem szegte kedvét a csapatnak, sok érdekes koncepció született. Az első helyre Kincses Fruzsina futott be. Fruzsi Zelenák Anikó gyönyörű sárkányait választotta Lassan járj! + Sárkány úrnő használata mellett. Innen is gratulálunk az első női versenygyőztesünknek! A második helyre Peszlen Zoltán futott be, Lassan járj! + Kragoru familiárisa paklijával. Ő Ruzsinszki Zsoltot választotta patrónusnak. A harmadik Jancsár János lett, Ősi rúna + Sötét manifesztáció mellett behörrenő orkjaival. A kedvenc illusztrátora Bodnár Balázs volt.

A művészet ereje

1. Kincses Fruzsina (paklilista) – Lassan járj! + Sárkány úrnő
2. Peszlen Zoltán (paklilista) – Lassan járj! + Kragoru familiárisa
3. Jancsár János (paklilista) – Ősi rúna + Sötét manifesztáció

December

A félév utolsó versenynapjának délelőttjén immár hagyományosnak mondható formátummal köszöntöttük az új kiegészítőt. A tesztelők versenyének lényege, hogy az induló pakli minden harmadik lapjának az épp megjelenő kiegészítőhöz kell kötődnie (vagy a kiegészítőben kell megjelenjen, vagy az új UR-ek, illetve promós és kódos lapok közt kell szerepelnie). A megkötést a side-használatkor már figyelmen kívül lehetett hagyni, és a szabálylapra/követőkre nem vonatkozott.

Az első helyezést Ács Domonkos szerezte meg Életenergia kontrolljával. A második helyre Horváth Dávid futott be, Molluszk az ócskás paklijával és Dönczi Krisztián Semleges csatamező kontrollja lett a harmadik.

Tesztelők versenye

1. Ács Domonkos (paklilista) – Életenergia
2. Horváth Dávid (paklilista) – Molluszk, az ócskás
3. Dönczi Krisztián

A délutáni pörgős versenyünk alapja a matek volt. Néhány tiltott lap figyelembe vételével úgy kellett paklit építeni, hogy az UR-ek 15, a ritkák 7, a nem-gyakori lapok 2 és a gyakori lapok 0 pontjával kalkulálva a pakli „pontértéke” nem haladhatta meg a 100-at (a szabálylap/követő pontértékét is számolni kellett). Érdekes volt látni, hogy milyen sokféle elképzelés volt működőképes ezen a rendhagyó formátumon. Ajánlom a versenyszervezők figyelmébe.

A dobogó legmagasabb fokára végül Klujber Balázs állhatott fel, Harangmester védelme mellett dolgozó orgling paklijának, játéktudásának és persze szerencséjének köszönhetően. Második lett Ács Domonkos Zarknod börtöne kontroll paklijával, míg a harmadik helyre Ragó Norbert ért oda, Építő rakshallionját forgatva.

100 pontos verseny

1. Klujber Balázs (paklilista) – Harangmester
2. Ács Domonkos (paklilista) – Zarknod börtönében
3. Ragó Norbert (paklilista) – Építő rakshallion

A Kecskemét Kupa IV. félévének végeredménye:

  1. Arató Zoltán 44 pont
  2. Ács Domonkos 41 pont
  3. Dönczi Krisztián 39 pont

A tabellánk élén szinte csak a célfotó döntött. Még a félév utolsó versenyének utolsó fordulója is számított a végső eredmény kialakulásánál.

Aki kedvet érez, hogy csatlakozzon az új etaphoz, és ezzel együtt a Kecskeméti HKK Klub tagságához, annak kis kedvcsináló: a tagdíj mindössze 500 Ft az egész félévre. A tagdíjat teljes egészében díjazásra fordítjuk, amit a dobogósok közt osztunk ki. A győztes emellett még egy extra UR lappal is gazdagodik (köszönet a Beholder Kft-nek a dotációért).

Versenyhirdető

Az V. évad első versenynapját ezen a héten, 7-én, vasárnap tartjuk. Tekintettel arra, hogy mindenki próbálgatja a Gemina erdeje lapokat, ezért a délelőtti versenyünket teljesen kötetlen, hagyományos formátumban hirdettük meg. A délutáni pörgősre azonban egy kis csavarral készültünk. A pakli minden egyes lapjának egyazon évben kellett megjelennie! Azaz a lap alján látható évszámnak egyeznie kell a pakli összes lapján. A használt szabálylapra/követőre ez a megkötés nem vonatkozik. A nálunk megszokott módon van néhány tiltott lap is. Ezek: Öntörvényű krabber, Vízitündér és Őshangya here.

Kíváncsian várjuk, hogy ki melyik évet részesíti előnyben, és várunk mindenkit nagyon sok szeretettel.

A Kecskeméti HKK Klub tagsága

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.