Sideoljunk!

A legjobb side lapok, avagy mivel nem lőhetünk mellé holnap.

Holnap lesz az idei év első beholderes versenye, mely rögtön lehetőséget biztosít a Nemzeti Bajnokságra való kvalifikációhoz, így ennek kapcsán megnéztük melyek azok a kiegészítő lapok, amik a jelenlegi metában jók lehetnek.

Istentelen: az egyik leggyakoribb side lap a játékban, mely nem csak Semleges csatamező ellen kiváló, hanem Sokszínűség ellen is stabilan működik. Az anti-mágia:0 értéke ugyan csökkent valamicskét az elmúlt években kijövő nem varázslat alapú counterek miatt, de nem annyit, hogy emiatt ne érné meg vele kezdeni a sideunkat.

azistentelen.png

Ősmágikus térfixáló: a Hegymélyi keltető és a Bűvős erdő ugyan most kevésbé gyakori vendég a versenyasztalokon, mint régen, azonban a Lassan járj! az egyik legerősebb szabálylap, így ha nem tiltjuk le, akkor mindenképp érdemes  berakni hármat a sideunkba (ha nem Zarknod bilincsével vagy börtönével játszunk).

osmagikusterfixalo.png

Gida: kissé inkonzisztens ugyan (van, hogy az ellenfél kis túlzással nem tud mit kirakni, van hogy egy szikráció side képességből megoldja a semmizés által), de azt gondolom egy ennyire sok pakli ellen használható, ilyen sok mindent tudó egy manás lap megér ennyi kockázatot.

gida.png

B. Jagumir: az utolsó színtelen és ezáltal bárki által használható lap a listán, mely minden lassabb játékot játszó pakli ellen betehető (Lassan járj!, Zarknod bilincse és börtöne, valamint adott esetben Korlátozás, bár ez függ az ellenfél paklijának tempójától). Áramlásának köszönhetően nem gond, ha túl hamar húzzuk fel.

bjagumir

Dimenziószövés: ugyan sem az Edralian, semi az anti-mágiás paklik (teknősök vagy ében íjászok) nem annyira jellemzőek mostanság,  (ha már anti-mágia, inkább csak az Idéző teknős – Teknős hínártorony csomaggal játszik például a Korlátozás, mely ellen viszont inkább a lények száma határozza meg, hogy érdemes-e betenni) azonban a lap kijátszáskori képességéről sem szabad elfelejtkeznünk, mely önmagában visszahoz minket lényes paklik ellen, de akár egy működésben lévő Az élet földjére is (egyszeri) megoldást jelenthet a jelzők leszedése által.

dimenzioszoves.png

Homokgólem: alapvetően Korlátozás ellen lett kitalálva, ahol szinte csalásként élheti meg ellenfelünk ennek a nehezen megoldható, permanens leszedéssel rendelkező lapnak az ingyenes játékba kerülését, de emellett sok más paklinak is kellemetlen meglepetéseket okozhat a kártya. Lassan járj! ellen ugyan kicsit lassan dolgozik, de ha nem tudunk mást betenni, akkor azért nekron költségének köszönhetően nyugodtan használható.

homokgolem.png

Csábító papnő: a Szemétdomb nerfnek köszönhetően ez az egyik legtöbbet erősödő lap. A dupla életkioltós lopás, melyből egy permanenst nevez meg, nagyon erős képesség. A tény, hogy kettő manáért is ki tud jönni és jelentős védelme van counterek ellen, óriási fegyverré teszi és meccsfordító is tud lenni. Erejét jól mutatja, hogy néha még Semleges csatamezőbe is befér.

csabitopapno.png

Rozoga lebuj+Megtorló: ezt a két lapot egyben írtam, ugyanis amellett, hogy mindkettő a sok counterrel felálló kontrollok ellen jó, egymással is hasznos kombinációt alkotnak (nem feltétlenül kell a lebujt visszavenni, de az garantálja, hogy olcsóbban jöjjön a Megtorló).

rozogalebuj.png

Helyszín: egyet mindenképp érdemes a sideba tenni, sokszor egy jó ütemben keresett helyszín (vagy éppen az, hogy ellenfélnek nincs is) eldöntheti a játékot. Azt, hogy melyik fér be, a potenciális ellenfelekhez kell igazítani, de én a nerf ellenére is az Élet földjét tartom a leguniverzálisabbnak mind közül.

Természetesen a listánk nem teljes, még rengeteg kártyát fel lehetne sorolni. Ti melyik lapokat használjátok ezeken kívül a kiegészítő paklitokban?

Ács Domonkos

4 thoughts on “Sideoljunk!

  1. Ami lemaradt (azt hittem így is hosszú lesz):

    Ősmágikus térfixáló: arra azért figyeljünk, hogy az ősmágiát elrontja, így akkor érdemes kitenni, ha nem ilyenekkel van tele a kezünk.

    Gida: Ha nem érkezik rá megfelelő válasz egy semmizés formájában, akkor vagy mindig elpazarol egy plusz leszedést az ellenfél a semmire, vagy belerak egy olyan lapot, ami kevésbé fájdalmas. Így vagy úgy, de laphátránnyal jön ki belőle.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.