Isteni érzés pakli jellemek harcára

Tudjátok amúgy milyen érzés 40-ben lenni? Isteni!

A szombati Dungeonös verseny után tegnap lezajlott egy újabb felkészülési verseny a Beholderes jellemek harcára, méghozzá az Excelsiorban. Egész szép létszám gyűlt össze, 27 fővel startoltunk el (részletes beszámolót később olvashattok majd itt), egészséges arányban képviselte magát nagyjából mindegyik jellem. Mégis, amennyire szimpatikus a formátum, bármivel próbálkoztunk úgy éreztük, hogy egyszerűen a semleges jellemen nem igazán lehet átmenni (bár legalább az élmezőny egészségesebbre sikerült, mint szombaton). Én egy szó szerint különleges(séges) paklival értem oda a dobogó második fokára, egy Isteni érzésre építő Életenergiát vittem el játszani, erről szeretnék ma írni nektek egy rövidebb összefoglalót.

isteni_erzes

Az azonnal nyerő kártyák – még ha nehéz is teljesíteni a feltételüket – mindig figyelmet érdemelnek a HKK-ban. Nézzétek meg A halandóság átlépését, mennyire sokáig benne volt a játékban (és azért a Sokszínűségek még mindig játszanak egy darabbal sideban), és úgy tudom, hogy a régi változata is undorítóan erős volt a maga korában – nem véletlenül. Ezt az Isteni érzést már nézegettem amúgy egy ideje, többször beszélgettünk róla, hogy milyen környezetben lehet erős, hogy a legegyszerűbb teljesíteni a feltételt, de mindig ugyanoda lyukadtunk ki, Életenergia mellett a legkönnyebb, hiszen ott csak 10-et kell gyógyulni ahhoz, hogy azonnal nyerjünk. A probléma az ott kezdődik, hogy egy kombó decket elég gyakran zavarnak a mindenféle korlátozó szabálylapok, ha nem Ősi rúnát használ. Miután mégis az előbbi szabálylap mellett döntöttem, kénytelen voltam kicsit megtechelni a paklit, hogy Lassan járj! és Zarknod bilincse ellen is legyen legalább egy minimális esélyem, nem beszélve arról, hogy a pörgős lebonyolítás még inkább megnehezíti ezek ellen a paklik ellen a játékot.

A különlegesség erejeAmit talán érdemes kiemelnem, hogy egy elég furcsa ultra ritka lap alapján választottam egységeket a seregembe, A különlegesség erejét egy igazán érdekes papírosnak tartottam, idáig nem is játszottam vele, még csak ki sem próbáltam. Mechanikájában hasonlít az Alfás erőforrás-kalandozókra, amik szintén egész korrektek jellemek harcán, garantáltan triggerelődnek a lapjaink alapján akár minden körben. A különlegességet olyan szempontból nehezebb talán bekapcsolni, hogy már a  pakliösszeállításnál figyelni kell arra, hogy legalább a pakli fele működjön vele, azonban akkor is legyen tempónk ha nem húzzuk be korai játékban a kék bűbájt. A listában F jelöli a lap mögött, ha annak van flavorja. Ahogy már a bevezetőben írtam, Isteni érzéssel szerettem volna nyerni a meccsek nagy részében, így a pakli összerakását olyan lapokkal kezdtem, amikkel teljesíthetem a 40 ÉP-s feltételt:

3 Isteni érzés F
3 Aranyforrás F
2 A hit ereje

Picit soványnak tűnik, de egyszerűen nincs több max. ÉP növelésnek hely ezen a formátumon. Problémám ugyanis az ilyen jellegű goodstuff paklik összerakásánál, hogy de jó lenne még berakni ezt meg azt, aztán mi szorulna ki? Hát nyilván a kreatívabb része a paklinak. Az Aranyforráson sokat filóztam amúgy, hogy mennyire jó, de végül nem csalódtam az 1 vp-s cantrip bűbájban. A hit ereje pedig igazán nagy kedvencem volt korábban (főleg a jó öreg Akmallal lehetett megpörgetni, 4 izom, 8 vp), itt pedig többnyire az ingyen cantrip gyógyulás miatt játszottam vele, ráadásul a besült Az erős erejét vagy jó jellemű matchupokban Solisart is el lehet neki hajítani bátran. Természetesen

1 Sivara F

is helyet kapott miatta a pakliban, két lapot nem sokszor dobunk el neki. Nem mondom, hogy minden meccsen felmentem 40 ÉP-re, de volt bőven, hogy azzal nyertem. Ahhoz, hogy ezeket a lapokat behúzzam szükség volt a legjobb erőforrásokra, vegyük őket sorra!

3 Bufa segítsége
3 A különlegesség ereje F
3 Móka és kacagás F
2 Búvópatak
2 A griffek úrnője F
2 Italkeverés
1 Fókuszálás

Lehet nem értetek majd vele egyet többen, de ez a Bufa segítsége szerintem konkrétan az egyik legbrokenebb lap jelenleg a játékban. Van egy rossz matchup (oké, kettő, a Zarknodos paklik ellen nem teljesen jó), ezen kívül minden ellen 0 rizikó – magas jutalom, brutális erőforrás. A különlegesség erejéről már korábban nyilatkoztam, és bár nem voltam benne biztos, hogy mennyire lesz jó majd a kártya végül igazán kellemeset csalódtam benne, az ősmágia miatt igazán jól működött a drágító koncepciók ellen is. Ahogy láthatjátok nem játszottam Az elme hatalmával, őt pótolta most A griffek úrnője, ugyanolyan tempóban tudsz vele visszavenni (persze sérülékenyebb), de próbáltam minél több különlegesség-szinergiával játszani. A sokatok által gyengének vélt Italkeverésről sem tudtam lemondani, prémium kategóriás kártyának tartom még mindig, nem volt olyan szituáció, amikor rosszul jött volna. A Búvópatak és a Móka és kacagás gondoskodott a korai tempóról, a Fókuszálást pedig szerintem senkinek sem kell magyaráznom, versenyről versenyre egyre inkább érzem azt, hogy nem tudom kihagyni a paklijaimból, ha kiürülsz nincs jobb módja a kéz újratöltésének.

Végül, de nem utolsó sorban következzek a paklinak az a része, amivel beleszólhattam az ellenfél játékába:

3 A nagytanács ítélete F
3 Horizontkémlelő F
2 Csábító papnő F
2 A szirének hívása F
3 Solisar F
3 Az erős ereje
3 Tűztomboló F
3 Timera makacskodása
3 Mentális kalapács F

Megmondom őszintén, hogy a reaktív szekcióban is voltak kérdőjelek, például hogy működik majd az utolsó pillanatban pakliba kerülő Mentális kalapács, amivel szerintem a KM megjelenése óta nem játszottam, de meg kell mondanom szuper papíros még mindig, elég nehéz rá reagálni az ellenfél körében (és miért ne akkor toljuk meg), nagyon jól rontja az ellenfél tempóját. A counter részleg azért nem a legizmosabb, lehetne bővíteni még például Kristálybarlanggal, ami azért nem az a közepes kategória, kérdés, hogy bevállaljátok-e a nekron-rizikót (nem is feltétlenül az fáj, ha kimegy egy Isteni érzés, a Fókuszálás az viszont nagyon tud). Amint látjátok Solisar aurájával sem játszottam, egyszerűen túl nagy para Solisar mellett berakni az aurát is a jó jellemű matchupok miatt (sideba valószínű használnám, jobb a tempója mint a lénynek, viszont nem viszi az anti-mágiát). A formátum sajátossága miatt játszottam Csábító papnővel és A szirének hívásával is, mindkettő nagyon szuperül működött. Utóbbi miatt joggal kérdezhetitek, hogy 1 Kurtz miért nem fér be, és igazatok is van, azonban egy ilyen jellegű paklinál próbálom minimalizálni az önmagát kereső lapok behúzási valószínűségét.

Életenergia

3 Isteni érzés F
3 Aranyforrás F
2 A hit ereje
1 Sivara F
3 Bufa segítsége
3 A különlegesség ereje F
3 Móka és kacagás F
2 Búvópatak
2 A griffek úrnője F
2 Italkeverés
1 Fókuszálás
3 A nagytanács ítélete F
3 Horizontkémlelő F
2 Csábító papnő F
2 A szirének hívása F
3 Solisar F
3 Az erős ereje
3 Tűztomboló F
3 Timera makacskodása
3 Mentális kalapács F

50 lap

Ha gondolkoztok azon, hogy elvigyétek a paklit kipróbálni nem pörgős versenyen, ott mindenképpen készüljetek sideból Zarknod börtöne és bilincse ellen is, talán a legrosszab matchup. Ami még számomra kérdéses, hogy mennyire jó semleges kontroll ellen (mondjuk ha plusz counterkkel készülünk sideból), sajnos egy ilyentől kikaptam a versenyen, valószínű nem fogja bírni, még úgy sem, hogy neki nincs Fókuszálása.

Dév bácsi

30 thoughts on “Isteni érzés pakli jellemek harcára

 1. Alapvetően nem rossz lap, de sztem nem fér be ide, vannak nála jobb leszedések, és nagyon szűkös a pakli mérete, hogy jó legyen. Amúgy az ötlet nem rossz!

 2. Mióta megjelent a lap régi verziója a rúvel hegyben nagyon nagy kedvencem. Sokféle képben próbáltam már összerakni, most is egy egészen más felfogású verzióban játszom vele mint amit leírtál itt. Sajnos igazán jó stabil eredményeket még nem hozott a deck. Nagyon örültem mikor láttam az Ex-es eredményeket.
  Tetszik ez a verzió is. Nagyon Egyed-i. 🙂

 3. Good.
  Azért 12 counter az mégiscsak fullkam, mondjuk pörgősre nem kell sok counter,
  csak az elején be kell őket húzni 😀
  Mentális kalapács őiszonyatsága ❤

 4. Dév: nem feltétlen a leszedés miatt, ha kell lecseréled másra, jöhet nulláért is akár. 🙂
  Max ép-t növel és flavoros. De végül is az eredmény téged igazol. 😀

 5. Nincs kőbe vésve a pakli 🙂 Én örülnék a legjobban, ha valaki próbálkozna vele!

 6. én kiváncsi lennék arra is hogy hagyira milyen, más színű cucc fér bele. Pl. zöldből speciális védelem és esetleg gemina kertje szerintem simán

 7. Én használok Koncentrált energiát, és Speciális védelmet is. Szerintem nagyon jól illeszkedik a pakli szinergiájába…

  Persze kérdés ki mennyire akarja kihegyezni a paklit az isteni érzésre.

 8. Épp múltkor érdeklődtem, hogy manapság játszanak-e Isteni érzéssel. Azt mondták, nem 🙂

 9. Én is játszom ezzel a paklival.
  Szerintem stabilabb rúnával, a max ép növelést pedig fehérmágiával oldom meg.
  Van flavourja, cantrip, flux mellett 1-ért, nincs vele gond.

  Szerintem a pakli alapból nem gyenge egyébként, még hagyi környezetben sem.
  Egyszer exben hagyin 4. lettem ezzel a paklival 5/7-el, de voltak máshol is egész jó eredményeim. Viszont én a még pörgősebb, szürkés-trafós verziót nyomom.

  Elenios csodája is szerintem befér, és korábban egy isteni vitalitást is beleraktam, de aztán az kikopott a pakliból

  Én mindig nagyon nehezen teszem össze ezt a paklit, mindig más marad ki belőle, annyi jó lap van bele.

  Egyszer lehet hogy kirpóbálom ezt a lightosabb verziót, ami nem pörög annyira, viszont kontrollosabb.

  Király ez a pakli. 🙂

 10. En amikor probálgattam koncentralt energiat es napkiraly könyvet hasznaltam es a raia kuldetese is igen jol működott benne. Spec vedelem is jo de az nyilvan zold. A könyv nagyon sok lapot visszavesz olyat is amit sokan nem gondolnanak mint pl:a nagytanacs itelete. Mellette persze begyogyitja a solisartol elszenvedett sebzest ami segiti a raia kuldetest is.Egyszinun probalgattam de en jobban rámentem a konyvre ezekkel: Thu’zad teoria, szerencses hopner, hegynek fel; Kreona, regmult szarnyas; inkvizicio kuldotte. De ujbol is van pár lap fenymagus vagy akadémi esetleg.

 11. Ja, igen, a raia küldetése, fehérmágia, felfrissülés triót kár kihagyni.
  Azért jobb hagyin, mert kell a zöld, nem csak a spec védelem, de a gyógyítás fájdalma miatt is.

 12. A kulonlegesseges vonal karara be lehet rakni egy erosebb gyogyulo vonalt, a konyv az amugy tenyleg nagyon eros visszavetel, de szukos azert az 50 lap. Szerencsem volt amugy, hogy nem kaptam Gomakot az arcomba Isteni erzesre (ezert sem szabad 1 labon allnia a paklinak).

 13. Szerintem vissza tudja venni.

  “Az ilyen feltételt teljesítheti a szó toldalékolt változata, vagy összetett szóban azonos értelmű előfordulása is, de egy más jelentésű szó, ami tartalmazza ezt a szót nem. Példák: „Szerepel rajta a tűz szó” megfogalmazás esetén teljesül a feltétel, ha a lapon az szerepel, hogy „tűzsebzést”, vagy a lap neve “A tűz ura”, illetve a lapon szerepel egy „tűz” ikon. De nem teljesül a feltétel, ha a lap neve Zöld kitűző, vagy a flavorban szerepel a „tűz” szó.”

  Az “élet” vs. “életjelző” az szerintem belefér az “összetett szóban azonos értelmű” kategóriába.

 14. Hmm hát ez is adott bíró adott napi döntése. Az biztos, hogy számomra adott bíró nem engedte adott pillanatban.

 15. Szerintem D.K. felvetése aggálytalanul helyes. Úgy is mondhatnám, hogy igen nehéz lenne meggyőzni az ellenkezőjéről.

 16. Akkor teljesen feleslegesen leírom én is, hogy az “összetett szóban azonos értelmű” kifejezés pontosan azt jelenti, amit.

 17. Ugye, ezek a fantasztikus belemagyarázások, lásd Goblin logisztikus – “siKERES”… 😉
  De semmi baj, a lényeg, hogy minden szabály le van tisztázva… Minden egyértelmű és könnyen megjegyezhető… 😉
  Amúgy gratula az ötlehez Dávid, egy igazi “periféria-pakli”-val értél el szép eredményt!

  Gyuri voltam, sziasztok!

 18. És a hold ragyogása? “élet-…” ugyanúgy életjelzőről beszél. Szerintem ezzel
  prezentálva eléggé egyértelművé is válik a válasz

 19. Balázs: az “életjelző” szó tartalmazza az “élet” szót – részre gondoltam.
  Zsolti idézte a faq szövegét, ami nem mellesleg egybehangzik a magyar nyelvtan szabályaival is… Az “életjelző” összetett szóban szereplő “élet” szócsoport értelmes, magyar szó, aminek a jelentése megegyezik az önálló alakjával.
  A nagytanács ítélete lap szövege tehát tartalmazza az “élet” szót.
  Szóval nem igazán értem, hogyan születhetett ezzel ellentétes bírói döntés.

 20. Hát a különlegesség ereje helyett maradok a teremtő mágusnál. Maga a lap is védetebb kevesebb a kockázat benne. Igaz, hogy csak kánterre működik, de ha az ellenfél nem nagyon tud beleszólni a körömbe és létre jönnek a lapjaim már egész jól álok.

 21. Visszajelzés: Dupla beszámoló az Excelsiorból | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.