Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Egy új pakliépítési szabály, ami az egész metát fenekestül forgathatja fel.

A csütörtöki tesztelés családias hangulatban zajlott, ugyanis a tesztbrigád fele elrabolta Zsoltit, hogy megünnepeljük azt, hogy 30 éves lett. Azonban, hogy ne maradjatok Szivárgás nélkül megkértem Balázst, hogy nagy vonalakban foglalja össze, hogy mik is történtek a héten.

Az első, és talán legnagyobb változás a tesztcsapat életében az, hogy Kalugyer Roland szögre akasztotta a D20-at egy időre. A tesztelők javaslatára a megüresedett helyre Szkupien Bence került, itt is GL Bence, üdv a csapatban!

A csütörtöki játéknapon a következő paklikkal játszottak a tesztelők:

Lassan járj! blokkoló pakli Kragoru familiárisával
Antimágikus rakshallion + Változó környezet tűz deck
klasszikus Lassan járj!
Lassan járj! vérfarkasokkal
epikus Leah horda
Hegymélyi keltetős legendás deck

A tesztlistán több új erős epikus követő is van, bár az első szett ami a GE-ben megjelent egyáltalán nincs játszva valamiért, még korlátozott formátumokon sem. Felmerült az is, hogy legyen módosítva az epikus követő szabály, ez jelenleg is tárgyalás alatt van, hogy egyáltalán legyen-e, és ha igen milyen módon. Írjátok meg hozzászólásban, hogy szerintetek szükséges-e hozzányúlni valamilyen módon az epikus követőkhöz, illetve, hogy a későbbiekben szívesen látnátok-e még belőlük!

Amiről eddig nem igazán esett szó, és mindenképpen említésre méltó, az egy új pakliépítési szabály lesz, amit már a 10. Alapkiadásban megjelenő, és újra kiadott lapok egy részét is érinteni fogja. Néhány, nagyon erős lapon szerepelni fog ugyanis egy isteni ikon.

Isteni spoilerek (isteni ikon): egy pakliba csak egy adott színből rakhatsz be isteni lapokat (amilyen színt egyébként is használsz).

Reprintelt lapok közül minden színben egy ilyen lapot jelöltünk ki, továbbá kiegészítőnként 1-1 ilyen lapot tervezünk majd kiadni. Ettől az új szabálytól azt reméljük, hogy sokkal változatosabb paklik jelennek majd meg a versenyasztalokon. Miklóstól a jövő héten várható majd egy részletesebb cikk az új szabály bevezetéséről.

Nem kis meta-shift várható tehát a közeljövőben, érdekes hónapoknak nézünk elébe.

Dév bácsi

48 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Én az Isteni spoilerek kapcsán nem sok jóra szamítok. Tartok tőle, hogy ugyanaz lesz, mint a gonosz fertőzés/szeretet védelme/gemina élteő vize esetében, ami 1 lap 3x kiadva. Az isteni spoilerek meg 1 db überbrutál, 0-ás kanter lesz 9 színben? Nemár!

 2. Ezek nem tul jo hirek. Nagyon hianyzik meg hogy egy jarj es kragoru mellett meg le is blokkoljanak, beleszolasi lehetoseg nelkul joforman. Nem tul szep jovokep.
  Ez az isteni spoilerezes bar majd noveli a pakliepitesi skill jelentoseget, a powercreep kovetkezo megtestesulese,nincs mar hova fejleszteni a lapokon,ha megis mar kapasbol nerfelve erkeznek.

 3. Én jónak tartom továbbra is az epikusokat, egyszerűen túl gyenge lett az első szett, és főleg értelmetlen fajokhoz lett kiadva a nagyja, aminek már volt.

  Az epikus motyi egyébként előfordul néha.

 4. mi lesz a régebbi kiadású példányokkal? pl ha nekem van zanszilánkos térszaggatásom, ami most isteni ikonos, akkor használhatom a sárga, isteni ikonos, 0ás countert, és a régi térszagit?

  Hao+1

  Epikus szimplán gyengék lettek. A motyogó az egyetlen, ami jó.

  Bencének hajrá, szimpatikusak voltak a meglátásai, remélem, beválik!

  Zsoltot Sheran éltesse sokáig!

 5. @harigeri: nem, a reprinttel isteni ikont kapott lapokkal a regi valtozatuk is isteni lesz.

 6. Azért nem játsza senki se az epikus követőket mert a régiek jobbak.
  Mellesleg meg járj a meta és minden szinten minden szinben csak a járj ahogy meg gyakran követő sem kell.
  Az ősmágia módositás is csak a járjat erősitette, már nevetsèges, éd még a teszt asztalokon is csak járj volt szinte :/

 7. Nincs olyan eros lap amit reprintelhetnek es le kellene korlatozni ezzel az istenimarhasaggal.
  Nagyon remelem nem lesz erre pelda,mert akkor joggal kovetelhetunk majd tovabbi X lapot,hogy keruljon ra ez a korlatozas(mert ez egy nerf gyakorlatilag). Hatalmas hiba lesz(lenne),remelem nem tortenik ez meg

 8. Pár komment:

  – az új isteni lapok (a 10. kiadásban is megjelenik már 9) olyan, kimondottan erős ritka lapok lesznek, amiknek hátránya, hogy nem “keverheted” a különböző színüeket a paklidban, vagyis választanod kell majd, melyik “szettet” (egyelőre 2 db-os, de bővülni fog) használod (de nyilván nem kötelező minden isteni lapot használnod, na, értitek). A legtöbb ilyen lap még külön tápot kap, ha abból a színből használsz (mutatsz, ilyesmi) több lapot, így erősítve az adott szín szinergiáját. És kimondottan nem egyformák.

  – érdekes, hogy itt a Blogon nemrég (amikor már javában teszteltük ezt) pont ezt a megoldást dobta be valaki az “ugyanazokkal a spoilerekkel nyomja mindenki” megoldására.

  – epikus motyival többször játszott pl. Ács Domi (ahogy írta is), versenyt is nyert vele. A többit nekem sem rémlik, hogy használták volna (szerintem a triklem drakolderesben van kraft – próbáltam tesztversenyen, bár csak HJE 14 draki volt benne – és talán a vámpírosban is).

  – Járj meta: hagyin annyira már nem: pl. legutóbbi D-s hagyin 3-an indultak vele, egy 2. hely, más top10 nincs. Előző hagyi: 6 indulás, egy 3. és egy 5. hely a top 10-ből. Előtte Beho jellemek: 2 db indulás, egy 5. hely.

 9. A.Á. +1

  Lassan már annyi mindent módosítanak annyiszor a szabályokon, hogy kellene egy hatalmas RESET az egészre…
  Az epikus követők meg szimplán szarok, nem hinném,h bárki a drakolderekre, krabberekre építene dekket. A motyi oké, a többi shit. Ilyen értelmetlen nemgyak helyfoglalásoknak nem sok értelme van…

 10. Én fejben összeraktam egy drakorlderes epikus decket, csak aztán a gyakorlatig nem jutott el időben 🙂 Persze ez nem túl releváns 😀

 11. Az epikusok elhamarkodottan érkeztek,én sem láttam sok értelmét,de ami nagyobb butaság volt,hogy létező és ami fontosabb,hogy ÉRTELMES követőket akartak lecserélni a +1 lap végett. Ha nem ez lett volna az elképzelés,hanem ahogy régebbi szivárgásban már volt,hogy pl xenóknak vagy orglingoknak adnak követőt,akkor teljesen más lett volna a fogadtatás. Egy esélyt még kaphatnak.

  Isteni spoilerek: ha az újra kiadott spoilerekre nem vonatkozna,akkor nem lenne vele bajom,így viszont dühítő,mert valóban csak egy újabb hülyeség,amit észben kell tartani majd pár lapnál.

  A Sokszínűség viszont nem baj,ha gyengül,csak egy idő után így ki fog kopni,bár ahhoz sok évnek kell eltelnie(kívánom,hogy így legyen).

  Egyelőre vegyesek az érzéseim ezzel a 10. kiadással kapcsolatban. Újra kiadott spoilerek,foilos lapok,isteni spoilerek,(próféta?),lehet nem kellene egyszerre ennyi mindent lenyomni a torkunkon…

 12. Profetak nem lesznek a 10. kiadasban (sem mas uj szabaly v. kepesseg az istenin kivul), az kesobbi terv.

  Az epikusoknal a rend kedveert: az 5-bol 2 (Zuon, A melyseg ura) nemletezo / nem hasznalt koveto volt. A tovabbiakban en is igyekszem a “nemletezo / nem hasznalt” epikusok fele terelni a dolgot. 10. kiadasban HJE csak 1 lesz, Orglingos. A neve sok gyermeteg viccelodesre teremt majd alkalmat 🙂

 13. Hmm ez az a raia után most a sokszínt kell haza vágni. Azt hiszem molluszkozni fogok, hogy utána az is kapjon valamit….
  A viccet félre téve úgy utálom az ilyen cikkeket amik felkavarják a ku…lát, de nem ad konkrét infót.
  Az epikusok belebegtetése is csak balhét kavart, de egyenlőre nagy hatása nem volt, remélem ennek se lesz…
  A pakli építést meg full fölösleges ilyen módon korlátozni, mert azért vannak annyita egyforma paklik mert sokan lusták gondolkodni. Netdekkelnek teletömik spoilerekkel és az a pár lap meg csak azért különbözik mert a lapkészletük kicsit más.
  Ugyan ez lesz kb. Mert lesz pár új koncepció amit úgy is lemásolnak 1-2 top eredmény után.
  Aki vette a fáratságot és kevésbé használt lapokra épített tudott hozni jó eredményeket, így is van millió lehetőség, csak akarni kell.
  Picit zavar, hogy az ilyen komolynak hangzó irány váltásokról a játékosoknak nincs sok beleszólása mert ez eldőlt kérdés, akkor is ha a kommentek 80%-nak nem nagyon tetszik.

 14. A kommentelők 80%-ának soha nem fog tetszeni, bármi is lesz a cikkben. Mert mindenkinek más elképzelése van arról, hogy a hkk-t hogyan lehetne jobbá tenni (jobb esetben, rosszabb esetben nincs is elképzelés, csak az az élből rossz, ami épp van). Bármelyik valósul meg, a többieknek nem fog tetszeni. De am az is lehet, hogy a többségnek nincs problémája az isteni lapokkal vagy az epikus követőkkel, csak ők nem kommentelik ide mind, hogy szerintük OK.

 15. Csak remélni tudom, hogy a “próféciák” nem az Elder Scrolls: Legends-ből lettek átvéve….
  Amúgy tesztelőket nyugatra és keletre, hogy minden irányból védve legyen a HKK…

 16. Tök jó, hogy mindenki eltudja dönteni látatlanba, kipróbálás nélkül, hogy mennyire jó vagy rossz ez az új szabály…

 17. Szerintem fasza ez az isteni szabály. Mindenképpen dobni fog a deckek változatosságán, hogy nem lesznek akkora átfedések a paklik között, és hogy több döntést kell hozni.
  Nagyon remélem, hogy a tesztelőbrigádnak ezzel az is a célja, hogy több hasonló erősségű lap szülessen ugyanolyan (vagy nagyon hasonló) funkcióra, hiszen ez pont elősegíti ezt.

 18. Zsolt: igen. Ugy probalunk nagyon hasonlo erossegu “isteni szetteket” kialakitani, hogy ezek fontos funkciokat (counter, leszedes, lapelony elsosorban) spoiler szinten oldjanak meg, mikozben nem egyformak, csak hasonloak (es gyakran van egy kis bonuszuk, ha sok olyan szinu lappal tolod – kicsit mint az etnikum, csak szinnel)

 19. Egyébként tényleg sokat gyengülhet ezáltal, pedig már eddig is aki komolyan akart 5 lapozni, az életenergiázott, nem sokszín. (pedig a kedvenc narancslapom)

 20. vhogy nekem annyira nem érthető ez a szabály… Legends-féle megoldás ugye?

  illetve ami nekem nagyon nem tetszik, hogy miért kell kiegészítőnként új szabályokat bevezetni? Nem elég komplex és széles már így is?

  Illetve, ez az “új” szabály elő van adva, bár azért mondjuk meg a tutit, régen a kétszínű lapok létezése volt válasz az adott lap balanszolására, aminek vissza-hozatalát többször jeleztem is (persze megfelelő módosításokkal) és jelen változás nagyjából lefedi a korábbi gyakorlatot.

  summa summárum kár, hogy mindig újabb szabályokkal rukkoltok elő, a meglévő közel sem egyszínű szabályrendszer mellett… nem ettől lesz érdekes a játék.

 21. Az isteni szabályról írtam már egy részletes cikket, de nem akartuk kirakni addig, amíg nincsenek meg a végleges kártyák. De 1-2 napon belül kint lesz az oldalunkon, az a hivatalos verzió, ez csak “szivárgás”.

  Ill igen, a tesztelésen próbálgatjuk az epikus követőket szabálylapokkal. Szerintem kicsit sok a veszélyes, nehezen kitesztelhető kombináció, az epikusok eredeti célja pont az volt, hogy csökkentse a lutrifaktort. Az én személyes véleményem az, hogy az epikus követőkön inkább az segítene, ha az eredetileg tesztelt verzióval játszanánk őket: 20 ÉP-ről indulsz (de ugyanúgy 24-ig mehetsz, csak 2 lappal, v akár 4 lappal ,de egyesével), nem 18-ról, és ha kikapcsolják, akkor nem húzol kevesebbet. Mert ezek miatt a last-minute nerfek miatt régi követők ill. csatamező ellen jelentős az epikus hátránya.

  MrPit “illetve ami nekem nagyon nem tetszik, hogy miért kell kiegészítőnként új szabályokat bevezetni? ”
  A játékot folyamatosan próbáljuk egyszerűbbé tenni, ha új szabályt vezetünk be, legalább 2 régit kivezetünk: hol vannak már a galetkik, testrészek, szintlépések, szakértelmek, jutalom, párbaj, őrző, összefogás stb… Ráadásul próbáljuk a lapok szövegét is egyszerűsíteni, egységesíteni, régen azért voltak jócskán 8-10 soros szövegű lapok, a 10. kiadásban kb.3-4 lap lesz, ami 7 sornál több, az is csak azért, mert már régen is ennyi volt és nem tudtunk rajta egyszerűsíteni.

 22. @Franticfox: hú de jó, ezenfelül még nerfelve is lesz egy rakás régi lap.
  Nekem nincs bajon az epiku követőkkel, lapot kell hozzájuk kiadni és játszani fogják őket.

 23. tihormiklos:

  “Az én személyes véleményem az, hogy az epikus követőkön inkább az segítene, ha az eredetileg tesztelt verzióval játszanánk őket: 20 ÉP-ről indulsz (de ugyanúgy 24-ig mehetsz, csak 2 lappal, v akár 4 lappal ,de egyesével), nem 18-ról, és ha kikapcsolják, akkor nem húzol kevesebbet.”

  Ez viszont azt jelentené, hogy én pl. akkor is használhatnm nyugodtan az Epikus drakolder követőt h csak 1 random drakolder van a deckemben (5 lap mellett), hiszen bukni semmit nem bukok vele, hátránya nincs és az az 1 mana is jól jöhet. Vagy ha csak Varellem van, akkor mondjuk a motyogót, mert megérheti 1 lapra. Szerintem nem jó, ha egy követőtípusnak gyakorlatilag semmilyen hátránya nincs, csak előnye.

 24. @Bubu: van hátránya így is, az, hogy nem használhatsz mellette se szabálylapot, se követőt.

  “Az az előnye hogy nincs hátránya” — helyett –> “az a hátránya, hogy nagyon kicsi az előnye”.

  Ez az epikus követők egyetlen hátránya, ez viszont egy igen komoly hátrány. Az epikus követők által nyújtott apró előny (függetlenül attól, hogy nem lehet megszüntetni) egyszerűen túl csekély ahhoz, hogy lemondjak érte egy szabálylap által formált játékképről, vagy egy követő által nyújtott tápról.

 25. ‘Ill igen, a tesztelésen próbálgatjuk az epikus követőket szabálylapokkal. Szerintem kicsit sok a veszélyes, nehezen kitesztelhető kombináció, az epikusok eredeti célja pont az volt, hogy csökkentse a lutrifaktort. Az én személyes véleményem az, hogy az epikus követőkön inkább az segítene, ha az eredetileg tesztelt verzióval játszanánk őket: 20 ÉP-ről indulsz (de ugyanúgy 24-ig mehetsz, csak 2 lappal, v akár 4 lappal ,de egyesével), nem 18-ról, és ha kikapcsolják, akkor nem húzol kevesebbet. Mert ezek miatt a last-minute nerfek miatt régi követők ill. csatamező ellen jelentős az epikus hátránya.”

  Ha nem húz kevesebbet, ha letiltják, akkor meg a mezőt ölnénk meg. Vagy azt is ki kéne adni felújítva, ha az ellenfél nem húz miatta kevesebbet, akkor én se.
  Plusz a jelenlegi kő-papír-olló effektusból (korlátozó szabálylapok/követők – mező/rúna – 5 lap kontroll) Kiesne a második fázis. 5 lapos, ősmágiás, full counter paklik feszülnének a követős/Járj!-as pakliknak, hátha elég a kezdeti lapelőny.

  Az epikusnak pont akkora a hátránya mező ellen, mint a régi követőnek, mert egyik esetben sem tud semmit a követő, és mindkét esetben 4 lappal kezdünk mind a ketten.

 26. +1 János!
  Hatalmas hátrányuk ezeknek a narancs lapoknak amit János pedzeget,Nem véletlen nem játssza a kutya sem őket mert mindig oda lyukad ki az ember h oké tolnám ezzel.de basszus ott van másik 2-4 narancs lap ami sokkal jobban illeszkedik/erősebb az adott koncepcióhoz.Ha meg sima 5 lapozni akarok mint Bubu felvetése akkor is sokkal előbb életenergiázok, hogy ne bukjam tutira a +1 lapomat runa/mező ellen. Sajnos gyengék lettek ezek a követők nincs ezen mit mismásolni. Itt ott egyiket másikat kipróbálták,de összességében nem véletlen,hogy nem maradt a metába stabilan egyik papíros sem. Az elkövetkezőkben törekedni kell rá hogy igazi alternatívák jelenjenek meg(lehetőleg olyan “etnikumoknak” amiknek nemigen van gazdájuk) és ne egy gyenge utánzat:kerüljön kiadásra mert ezzel csak az adott etnikum pártolóit sikerül elkedvteleníteni :(.

 27. Most kb. fixre ki merem jelenteni, hogy fognak pl. Drakolder epikussal versenyt nyerni. Szerintem eddig főleg a régi ősmágia szabály miatt nem próbálkoztak velük, de pont hogy az epikusok a nagy nyertesei ennek a szabályváltoztatásnak. Ugyanúgy működnek az ősmágiás spoilerek (Bufa segítsége, Búvópatak, Exterm) Járj ellen, emellé folyton tempóban tudsz maradni az olcsóbbításnak hála. 5 lap ellen nem vagy laphátrányban, ahogy mező ellen sem (nyilván ezellen készülni kell rendesen). Ha erős lapokat kapnak (márpedig kapnak) ezek a koncepciók, akkor szerintem epikus meta lesz.

  Hozzáteszem személy szerint én “elleneztem”, hogy már létező követők mellé jöjjön epikus változat, mivel a már létező koncepciós lapok egyértelműen a hagyományos követőhöz lettek illesztve. Senki nem fogja bevállalni azt a tempóhátrányt, amit egy epikus mondjuk a Sárkány úrnő ad, úgy, hogy semmivel nem korlátozod az ellenfeled. Mindegy, ki lett próbálva, továbbra sem támogatom már létező követők epikusítását.

 28. Így van, annyival kiegészíteném Szatit, hogy a Drakoldert valszeg főképp nem is az ősmágia dolog miatt nem játszották (ez is dob rajta), hanem mert egyszerűen ez a faj gyenge. Van néhány jó lapja, de nem éri el azt a kb 15 lapot, aminél már ki lehet érdemben használni a követőt.

  A motyival meg az a baj, hogy ha égetéssel akarsz nyerni, akkor játszod a sima motyi követőt, mert több mindent tud (értelemszerűen epikusban az a 15 motyogó nagyon ritka esetben fogja elégetni a paklit), ha meg kontrollozol, akkor nem ezeket a lapokat használod. Ki látott már totyi motyit, gyógyi motyit, vagy anyamotyit életenergiában? Side-ban oké bilincs ellen, de 5 laphoz ezek másodrangú lapok. Ez a legnagyobb gond, ha ki akarom használni a követőt, akkor kénytelen vagyok betenni olyan lapokat, amikkel nem játszanék alapból—>ennyit nem ér meg az a potenciális S-re adott pár lap+ a mező kikapcsolás

 29. Ha valakinek van kedve kiprobalni a Zuont, akkor az edifikatorra es az iteratorra erdemes ranezni, ez a ketto nagyon sokat erosodik a kovetovel.
  Ha lenyes a meta, az obligator tud meg igen jo lenni (1-ert ugye).
  Mezo ellen persze kellenek a mirror-tapok side-bol.

 30. Bálint +1
  Zuont elég sokat nézegetem amúgy én is, csak két hónap után lassan el kéne jutni egy HKK versenyre. 😀

 31. Az epikusok ötlete eredetileg onnan jött, hogy sokat beszélgetünk arról, miért játszanak kevesen követővel a versenyeken. A következő érv hangzott el:
  A követőt le lehet szedni, ki lehet kapcsolni, és utána laphátrányból nézed, ahogy szétkánterelnek, ráadásul az “etnikum” lapok követő nélkül gyengébbek, mint egy komplett spoiler pakli.
  Ezért volt ésszerű egy olyan megoldás, ahol a követőt megszüntetni nem lehet, és nem ad laphátrányt – viszont épp csak annyi marginális előnyt ad az etnikum lapjaidnak, amitől azok versenyképesek lesznek egy spoiler pakli ellen.
  A tesztelés során ez annyival finomodott, hogy ha megszüntetni nem, kikapcsolni azért hadd lehessen. Ez még így oké is volt, csatamező vs epikus esetén nekem van ugyan 15-30 lapom, ami vmivel gyengébb a te spoilerjeidnél, cserébe én +1 lappal kezdek. Viszont azzal, hogy hogy még lapelőnyöm sincs, a csatamező minőségi előnye garantált.
  Lehet azt mondani, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára, és a csatamező legyen a gyengébb, de erről viszont azt gondolom, hogy szeretnénk-e, hogy az emberek különböző etnikumokkal játsszanak, vagy sem? mert amíg a full spoiler pakli erősebb lesz, addig nyilván mindenki azzal fog játszani. A csatamező amúgy is jó egy rakás egyéb huncutság ellen, mint a börtön, bilincs, járj, régi követők stb miért kell teljes dominanciát adni neki?
  A 18 ÉP-s kezdésről pedig annyit, hogy vannak azért erős régi követők, akár más narancs lapokkal kombinálva, pl. a Kragoru, ha egy ilyen ellen játszol és ő kezd, már valszeg kirak valamit, ha a te körödben leszed, 4 ÉP-n maradsz. Ha 1 vp-ért kiraksz egy etnikum lapot hogy 6-ra gyógyulj, akkor ott vagy letolt gatyával az ő 2. körében. Ha meg nem csinálsz semmit, akkor is valószínűleg kevés az az 1 vp hogy megakadályozd a 4 sebződést. Lehet bagatelizállni, hogy az már mindegy, hogy 4 vagy 6 ép-n maradsz, de nagyon nem mindegy.

 32. Mivel már kiderült, hogy próbálgatjuk az epikus követőket szabálylapokkal, kiegészíteném a cikkben levő paklikat:

  Lassan járj! vérfarkasokkal -> Lassan járj! + epikus A Semmi mestere
  Hegymélyi keltetős legendás deck -> epikus legendás követővel

 33. Plusz: ismét meglèvő követők epikus verziója lesz. Még szerencse, h az epikus követő definicioját nem akarjàk változtatni a tesztelők és az eredeti opció marad… 😉

 34. Megpróbálok pozitívan hozzáállni és reménykedni, hogy mindez annak a jele, hogy a ravasz végre megkapja a nerfet.

 35. ‘A csatamező amúgy is jó egy rakás egyéb huncutság ellen, mint a börtön, bilincs, járj, régi követők stb miért kell teljes dominanciát adni neki?”

  A mezőnek közel sincs teljes dominanciája. Az öt lapok ellen iszonyat jó húzás (kezdő kézre kyorg, ÉS nincs más blank) ÉS a kezdésről való döntés joga kell, hogy 1:0 után egy nagyon komolyan összerakott side-al TALÁN legyen esélyed a 2:1-re, mert a második meccsen jó eséllyel kikapsz.

  A top 5-10-ben mindig van 2-3 5 lap, szóval jó eséllyel összekerülsz vele.

  Ezen felül vannak a Korlátozások, bár ott a játék képe kicsit más, az idéző teknősök ÉS a lapelőny itt is elég nehéz helyzet elé állít.

  Szóló Harangmester dettó.

  A fenti paklikból az utóbbi, hagyományos versenyeken mindig volt min 2-3 a legjobbak között, mező azért nem, mert a középmezőny elejére érsz oda vele egy nagyon drága lapkészlettel ÉS átlagos tudással, JÓ tudással ÉS sok szerencsével mehetsz az elejére. (Lásd pl Beho hagyományoson amatőrben első két forduló 6:0 után kaptam egy 5 lapot, sima 0:3, utána egy mirror mezőt, és Meryx hiába nyert ellenem, így is csak 3-ik lett, plusz egyikünkkel sem játszott a tábori adó-harangmester, aki így nyerni tudott.)

  A Járj!-ról még nem is beszéltem, ami ellen a védekezéses counterek fele nem jó, ha nem húzok kezdő kézre 0-ás lapcountert, ÉS második körre vagy ősmágiás lapcountert (ha lehet, nem varázslat alapút) VAGY nem termelek min 1, de inkább mana előnyt, hogy tudjak counterelni, akkor a második körös, reakció drágított nagy lényével (Gormathion, mithril gólem, pofonok királya stb, polipokalipszis – ez nem lény) el is döntötte a meccset, és a mezőnek kb semmi szerepe nem volt.

  Persze, játsszanak az emberek etnikum paklival, de ezt lehetne úgy is, hogy a fajok kapnak értelmes lapokat, nem a spoilereket, meg a hozzájuk tartozó szabálylapokat nerfeljük.

 36. Ezt hívják metának, ha mindenki életenergiázik, minek jöjjek mezővel, de azért életenergiázik mindenki mert van egy rakás narancs lap, ami auto-loss mező ellen.

 37. Amint Harigeri levezette, nincsen tele jó matchupokkal, akkor se ha nem életenergia az ellenfél.

  Mikor értek el utoljára komolyabb sikert mezővel nem pörgős versenyen? Lehet kihagy az emlékezetem, de nem hinném, hogy tegnap volt, pláne nem gyakran.

 38. – Dungeon, hagyi, marc.

  1. Szabó Krisztián – Chara-din követője
  2. Dönczi Krisztián – Semleges csatamező
  3. Gergely Ferenc – Lassan járj!
  4. Dolák Viktor – Krigis, a lélekkufár
  5. Peszlen Zoltán – Lassan járj! + Kragoru familiárisa
  6. Dömény Balázs – Magirox
  7. Tóth István – Semleges csatamező

  Ezenkivul Behos amatorben voltak meg jo helyezesek: jellemek 1. hely, faj 1. es 2. hely. Mast nem talaltam iden Pesten.

 39. Ez az isteni szabály nem csak addig fog tartani amíg az adott színhez ki nem jön megfelelő számú spoiler?

  Lehet, hogy egy szín lesz a legerősebb isteni lapokkal megszórva és akkor az lesz a “spoiler szín” és mindenki azt rakja majd be elsőnek?

  Fordulhat-e a visszájára emiatt a szabály miatt a meta változatossága, hogy egy-két szín annyival jobban fog muzsikálni, hogy azokat “mindig” használni kell majd?

  Ezek a kérdések fogalmazóttak meg bennem.

  Ha tényleg úgy lesz ahogy a cikkekben is le lett írva ez a szabály akkor várom szeretettel. Talán azoknak is könnyebb lesz versenyerős paklit összetenni akik nem töltenek annyit a játékkal mert elég csak egy szin spoilerbázisát összeszedni.

  Hajrá Teszt-team!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.