Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Ez történt a tegnapi tesztelésen.

Gőzerővel halad a novemberi kiegészítő tesztelése, a tegnapi játéknapon a következő paklikat figyeltem meg:

Semleges csatamező
Archaix
ködös KF pakli Lépéselőnnyel
Arochos
epikus krabber
epikus kalandozó
epikus elementál
A bőség zavara Trinigan
mérgező deck Főparancsnokkal

Most néhány tesztelést sajnos ki kellett hagynom, így sokat gondolkoztam rajta, hogy mivel robbanjak vissza a körforgásba, és többek között a korábban már említett Korrupt búzamester miatt is döntöttem úgy, hogy Triniganozni kellene. Egy 3 zsz költségű lapról van szó, ami kijátszásakor plusz erőforrásért ad nekünk egy új kört, mintha a Trinigan manakonzervátora mellé lenne kitalálva. Utóbbi lap amúgy Megtorlóval is különösen erős, tök jó lenne látni, hogy hagyományos környezetben megint játszva van a pakli. Nem mondom, hogy az isteni szabály mellett nagyon könnyű volt összematekozni a decket, de közel sem lehetetlen, illetve több irányba is el lehet vinni attól függően, hogy melyik a kiemelt színed (Chara-din volt nálam).

bumm.png

Mindenképp kiemelném a Fec által játszott ködös KF Lépéselőnyt, több erős köd lap is szerepel a listán, ilyen többek között a Ködyeti és a Ködteknős is, ráadásul néhány új köd lap a Ködmangóhoz hasonlóan a gyűjtőből fejti ki a hatását, így alaposan fel kell készülni ismét semmizésekkel, már ha addig marad keze az embernek… Ezek persze Bűvös erdő mellett lennének nagyon jók, csak ugye az új ősmágia szabály baltaként vágja ki a fákat, nagy kérdés számomra, hogy lesz-e még játszva komolyabb versenyen a pakli. Egy alternatív nyerés volt a legkisebb óriás paklijában, méghozzá Hét törpe személyében, amit gyanítom, hogy nem csak ilyen jellegű pakliban fogunk majd újra látni.

A következő tesztelések feladata két Zén kiegészítőnek a lezárása, illetve a nyári szünet előtt még azért van néhány teendőnk mindenképpen, hiszen szeptemberben már csak pár alkalommal ülünk össze majd játszani.

A jövő héten pedig felülünk a hype-vonatra, ugyanis elkezdődik a 10. Alapkiadás lapbemutató, idén ez HD-tól érkezik a hkk.hu-ra, illetve egy a GE-hez hasonló mini videó sorozat is várható majd, néhány extra lappal, illetve plusz információkkal is.

Dév bácsi

10 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Járj pls Dév gyakrabban tesztelésre, imádjuk ezeket 😀

  Én nem játszottam még az erdő korában, de biztos jó ötlet tápolni ezt a paklit? Ha jó, akkor a +3 drágítás ellen elég szar lehet játszani, ha meg rossz (sok ŐM, semmizés, mező jelenléte), akkor meg aki játszik vele annak szívás (de szinte nulla a tapasztalatom, szóval ez csak elmélkedés).

  Ettől függetlenül érdekes szerintem, jó lehet egy olyan lassabb játékkörnyezet, ahol nem csak a baszott nagy ütőlények vannak, mint járjnál, hanem vannak köreid csatázgatni (nekem egyik kedvenc meccsem ellened volt pont egy exes egyszínen, ahol fekete köderdőztél én meg CHD követő, marha érdekes párharcot hozott).

 2. Én akkoriban kezdtem el aktívan versenyezni, amikor a köderdő-trinigan-dal-fehérhorda-rox dekkek voltak a leggyakoribbak. Akkoriban mondta valaki, hogy Erdővel menni versenyre, olyan mint Mezővel: végigjátszod az összes fordulót, nincs időd wc-re menni és cserélni, a versenyt vagy megnyered, vagy teljesen elúszol, ráadásul mindenki utálni fog.

  Sajnos az erdő az egyik olyan szabálylap amit jelenleg csak úgy lehetne érdemben erősíteni, hogy az direktben torzítsa a metát, (hasonló történt a Járjjal is). Ami jó bele, az jó ellene is, a sok ősmágia nem tesz neki jót, de ami igazán beverte a szöget a koporsójába azok a lény alapú counterek voltak. Az erdős játékos kijátszik valamit x+3 Vp-ért. Te megfogod x+3 Vp-ért és neked kerül valami az asztalodra.

  Sosem hittem volna, hogy valaha visszasírjuk a trinigant, de gyakorlatilag amióta nincs, nem játszunk 3 Vp-s lapokkal a fókuszáláson kívül. Valószínűleg ha valaha ismét meta lesz, akkor sem a klasszikus lapjaival és felállásban (Rúna), mert a saját 3 Vp-s counterei már rég kiöregedtek.

  Azon gondolkodom, mi lenne az ami megállíthatná azt, hogy csak a legolcsóbb IK-jú lapokkal játszunk és a helyettesíthetőkkel, ha csak nem járjazunk. És felmerült bennem, hogy mi lenne, ha meg lenne szabva, dekképítésnél néhány dolog a használható lapok ik-jával kapcsolatban.

  Valami ilyesmi szabályra gondoltam:
  Az idézési költségében max. 1 Vp-t vagy 1 csontot vagy 1 építőt tartalmazó lapok közül legfeljebb annyit lehetne használni, mint amennyi 2 vagy több Vp-t vagy csontot vagy építőt tartalmazó ik-jú lapot. Így alap esetben max 25 db 0 és 1-es ik-jú lap és min. 25db 2 vagy több Vp-t tartalmazó ik-jú lap lenne egy pakliban.
  Ezeket az ik-kat érintené a korlátozás: 0 Vp, x Vp, 1 Vp, 0 csont, 0 építő, 1 csont, 1 építő, X nekron, 1 Zsz. A legolcsóbb, leguniverzálisabb erős lapok, mind ide tartoznak.

  Üdv: Kyb

 3. Csak ezzel meg az a probléma, hogy még kevesebb esélyünk lenne az 1 manáért rengeteg mindent tudó lapok megoldására (és az 1 vs 3 manánál maximum 1-2 db beleszólásunk lenne az ellenfél játékába), pont ezek miatt szükség van kellő mennyiségű nullás lapra.

 4. Jelenleg sem annyira gyenge a trinigan, mint sokan gondolják. Igaz csak harangmesterrel tudod megfogni a pörgést. Legutobbi dungeonos versenyen elkaptam vele pár top decket. A 6 lap ellen mondjuk semmi esélyem nem volt. Remélem az alapkiadással már összetudom rakni tier 1-re, amihez nem kell a harangmester lassítása, mert inkább én fogok pörögni.
  Az új fekete spoilerek is illeszkednek a pakliba. Nagyon örülök neki, hogy fel lesz élesztve mivel csak a triniganos lapjaimat hagytam meg. Kösz Dév 😀

 5. Lassan a sok módosítás-ajánlás után ideje lenne Kyb-nek elhagyni ez a játékot és megalapítani egy sajátot, ahol van rotáció, különböző Kyb-szabályok és társai.

 6. Nagy pozitívum, hogy a jelenleg egyik legkompetensebb embertől olvashatjuk majd az ízelítőt! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.