Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Infómorzsák a tegnapi tesztelésről.

A tegnapi játéknapra kilencen gyűltünk össze, és a következő paklikkal indultunk harcba:

Limbó
motyogó pakli
Ozohrat kombó Életenergiával
Az alvilág ura goblinokkal
Leah horda
Kreátor követős törpe-gnóm (Törpe-Gnóm Glion – Főparancsnok)
5 lapos tűz deck
Rox, a csontok ura
Korlátozás

univerzalis_megoldas

Emlékeztek, amikor pont egy éve kiraktuk az AO megjelenésével egy időben, hogy mekkora császár ez az Ozohrat, a mágia sarja, és elkezdett rá mindenki kombókat keresgélni? Nos, bár ezt akkor poénnak szántuk, Földi Viktor kolléga talált egy – szerintem korrekt – egy lapos kombót. Hozzáteszem, hogy körülményesebb, mint anno a Tündöklés – Ősmatéria volt, de működik, ugyanis Ozohrat kijátszásának pillanatában 4 varázslatnak kell legalább a gyűjtőnkben lennie. Univerzális megoldás kivesz egy Tündöklést, amivel visszavesszük az Univot, és megtoljuk megint, de most egy Ozohratot veszünk ki vele, ami megtolja ismét a Bufa varázslatot, ami egy Szikrát vesz elő. Innentől az Ozohratot visszavesszük, kirakjuk, az megtolja a Tündöklést, ami visszaveszi a Szikrát, ezt pedig el lehet játszani végtelenszer. Bár ez a folyamat manát nem termel, felhúzzuk a paklit és végtelenbe gyógyulunk vele, meg esik néhány csont is. Nem azt mondom, hogy világbajnok, de egy lapos, 5 vp-s kombó ütötte megint fel a fejét, nem árt résen lenni.

Szóval egy ilyen Életenergiát játszottam tegnap, Raia-Rhatt-Sheran-Dornodon színekkel, melyekből Sheran volt az isteni szín, a 10. Alapkiadásban megjelenő Owooti trükk miatt döntöttem mellette, (ami a játék korai szakaszában képvisel majd elég nagy erőt). Annak ellenére, hogy kellően counter-heavy volt a pakli – hogy a kombót meg is tudjam védeni – kellően szórakoztató és változatos meccseket játszottam tegnap.

A felvonultatott paklik közül Szati tűz kontrollját emelném még ki, döbbenet számomra, hogy jelenleg sincs igazán játszva a pakli, amikor olyan erőforrása van, mint a Tűzrituálé, viszont két olyan lap van a listán, ami szinte garantálja a megjelenést a versenyasztalokon. Pokoli pörgéseket tudott!

Mivel még nagyon messze vagyunk a megjelenéstől, ezért még nem spoilereznék a kiegészítőből, viszont szeretnék bemutatni pár lapot, ami vagy lekerült a tesztlistáról, vagy fel sem került oda, amolyan érdekességként.

Régi szép idők

szabálylap

A 2012-2014 között kiadott lapok +1 VP-be, a 2015 vagy későbbi lapok +2 VP-be kerülnek (kivéve az _ellenség lapokat). Lapok idézési költségét nem lehet helyettesíteni.

Ugye az ellenség koncepciót elvetettük szerencsére, tehát az a része nem is téma. Nektek tetszene amúgy egy olyan játékelem amúgy, ami a kiadási dátum alapján tudna dolgokat (lásd a fenti lap, vagy Familiáris teremtése)?

Dév bácsi

12 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. “Nektek tetszene amúgy egy olyan játékelem amúgy, ami az idézési költség alapján tudna dolgokat (lásd a fenti lap, vagy Familiáris teremtése)?”
  Mármint, hogy a kiadási dátum alapján?

  Igen, tetszene.
  Sőt akár egy olyan is, ami az adott dátum alapján. Pl. Ha páros napon (05. 18.) játszod ki leszed, páratlanon (05.19.) counterel.
  Vagy olyat ami ugyan ezt az órával tudja, bár ez már picit cinkesebb.
  Vagy olyat ami lapot céloz/reagál és a célzott/reagált lap kiadási dátumától függően csinál vele valamit. Pl. Semlegesít egy lapot amit páros évben adtak ki vagy leszed egyet amit páratlanban. Célpont lap a gyűjtőbe kerül és ha kiadási dátuma régebbi, mint *ennek a lapnak* akkor sérülsz annyit amennyivel régebbi, ellenkező esetben gyógyulsz annyit amennyivel újabb stb.

  Üdv: Kyb

 2. “Ütötte fel a fejét” 😀 Már az AO megjelenése után is játszották rögtön ezt a kombót.
  A felújított Owootira kíváncsi leszek, a Sheran isteni használata eddig nem nagyon indokolt a hangya vs többiek alapján 🙂

 3. Nekem nem tetszene. Ez csak az én véleményem, de ez a “mikor jelent meg” téma szerintem nagyon out-of-scope a kártyának. A színesítő szöveg olcsóbbítás még elmegy, bár az is elég határeset.
  Annyit lehet tudni, hogy az új tűz lapok milyen szempontból erősek? Értsd: sebzés, képesség, drágítás, stb.

 4. Nem bánom, hogy el lett vetve. Ez már kezd egy kissé Munckin-os irányt venni… Ott láttam olyan lapot, aminek bizonyos képessége akkor sül ki, ha szombat van. 🙂 De ez ugye nem az a szint.

 5. Tetszene egy-egy kiadási dátummal viccelő lap, ha nem túl extrém
  A fam. teremtés pl. vállalható szint

  Ez a fránya horgony néha bizony lemarad a papírokról a teszten:
  Méonech fürkész, Szánalmas teknős, Ozzy-papa
  Erre a Tündöklés gyerekre is ráférne, hogy kijátszása után a Semmibe kerül:)

 6. A kombót Mosi találta ki tavaly nemzeti előtt övé a dicsőség csak jol titkolta:)

 7. Indirektben hasonlóan a régi lapok egy szűk halmazának értelmet adó ötletem támadt, de akkor nem írtam le most megteszem

  Változó világok
  Szabálylap
  Követők képességei 3. kör végéig nem működnek.
  Ha kikapcsolják, vedd a kezedbe ellenfeled kezében lévő lapokat, majd adj neki annyit vissza a kezedből amennyije volt.
  Azok a helyszínek, melyek idézési költsége tartalmaz építőt 0 lesz, de kijátszójának követő köre végén a semmibe kerül.
  E: Áldozd fel helyszínedet célpont lapot megakadályozod, vagy egy lap a semmibe kerül.
  S: paklid tetejéről húzz addig amíg helyszínt nem húzol, azt vedd a kezedbe, a többi húzott lapot dobd a semmibe.

 8. HELYES SZÖVEGGEL AZ ELŐZŐ

  Indirektben hasonlóan a régi lapok egy szűk halmazának értelmet adó ötletem támadt, de akkor nem írtam le most megteszem.

  Változó világok
  Szabálylap
  Követők képességei 3. kör végéig nem működnek.
  Ha kikapcsolják, vedd a kezedbe ellenfeled kezében lévő lapokat, majd adj neki annyit vissza a kezedből amennyije volt.
  Azok a helyszínek, melyek idézési költsége tartalmaz építőt 0 lesz, de kijátszójának következő köre végén a semmibe kerül.
  E: Áldozd fel helyszínedet célpont lapot megakadályozod, vagy egy lap a semmibe kerül.
  S: paklid tetejéről húzz addig amíg helyszínt nem húzol, azt vedd a kezedbe, a többi húzott lapot dobd a semmibe.

  A 3. képesség hordozza magában a régi helyszínek “visszafoglalkoztatásának” lehetőségét. Az S képességgel elő lehet keresni (ha csak olyan van a pakliba) . E képességgel ha kell fel lehet értelmesen áldozni.
  A követő ideiglenes kikapcsolása sok paklit lassít.
  Ha kikapcsolják nagy előnyt ad, hogy a kezek lapjait szétoszthatod a játékosok közt.

 9. Ez az építős helyszínekel operáló szabálylap vagy követő ötlete nekem is nagyon tetszik talán még rátennék egy ojat hogy akárhány ijen szabájlapod lehet egyszerre játékban szerintem a következő kör végén vaó semmibe kerüléssel korrekt

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.