Versenybeszámoló – Tavaszi HKK Kupa

55 játékos látogatott el a tavasz legnagyobb HKK versenyére.

Május 19-én, szombaton rendeztük legutóbbi negyedéves versenyünket, a Tavaszi HKK Kupát, ami iránt – nagy örömünkre – óriási érdeklődés volt, hiszen végül 55 játékos jelent meg, így lényegében teljesen tele volt a Dungeon. A hatalmas létszám miatt meg is toldottuk egy kicsit a díjazást (80 helyett 100 boostert osztottunk ki), ezúton is köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek!

Lássuk a metát! A versenyen alapvetően a szabálylapok voltak többségben, a legnépszerűbb összeállítás viszont egy szabálylap+követő páros, a Tábori adó + Harangmester volt, összesen hatan jöttek ilyen deckkel. A legtöbbet használt narancs lap pedig ezúttal is a Lassan járj! volt, összesen 13 játékos, vagyis közel a mezőny negyede (!) jött ezzel.

Szabálylap (28)

 • 5 Életenergia
 • 5 Korlátozás
 • 5 Lassan járj!
 • 4 Semleges csatamező
 • 3 Sokszínűség
 • 2 Zarknod bilincse
 • 2 Villámháború
 • 1 Hegymélyi keltető
 • 1 Tábori adó

Követő (11)

 • 3 Krigis, a lélekkufár
 • 2 A legfőbb követő (Az istenek hírnöke, Kyorg ősmágus, Kragoru familiárisa, Harangmester)
 • 1 Beldian
 • 1 A hét törzs főnöke
 • 1 Sárkány úrnő
 • 1 Molluszk, az ócskás
 • 1 Teremtő rakshallion
 • 1 Edralian

Egyéb (16)

 • 6 Tábori adó + Harangmester
 • 2 Lassan járj! + Sárkány űrnő
 • 2 Lassan járj! + Az istenek hírnöke
 • 1 Lassan járj! + Főparancsnok
 • 1 Lassan járj! + Átkozott követő
 • 1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa
 • 1 Lassan járj! + Melák, az óriás
 • 1 Hegymélyi keltető + A kalandozók védőszentje
 • 1 Életenergia + Raia követője

A versenyen végül egy olyan deck győzött, amire előzetesen bizonyára kevesen fogadtak volna: Meszlényi Márk lett az első Beldiannal, aki már másodjára nyert HKK Blog kupát – ráadásul ezúttal is amatőrként. A dobogóra Gergely Ferenc és Klujber Balázs állhattak még fel, Életenergiával és avatárokkal, de szintén ki kell emelni Pataki Eszter eredményét, aki negyedik lett a sárkányokkal. Az öt kvalifikációs hely közül három is jó helyre került: Márk, Balázs és Eszter is kijutott eredményével a Nemzeti Bajnokságra, nekik külön is gratulálunk!

1. Meszlényi Márk (paklilista) – Beldian
2. Gergely Ferenc (paklilista) – Életenergia
3. Klujber Balázs (paklilista) – A legfőbb követő (avatár)
4. Pataki Eszter (paklilista) – Lassan járj! + Sárkány úrnő
5. Mikulás Ádám (paklilista) – Krigis, a lélekkufár
6. Ragó Norbert (paklilista) – A legfőbb követő (avatár)
7. Horváth Dávid (paklilista) – Semleges csatamező
8. Baranya Tamás (paklilista) – A hét törzs főnöke
9. Rokolya Norbert (paklilista) – Krigis, a lélekkufár
10. Várnai Péter (paklilista) – Lassan járj! + Főparancsnok

A verseny győztese, Meszlényi Márk

Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki eljött, reméljük, hogy a következő negyedéves kupánkon is hasonlóan szép létszám várható – ez augusztusban vagy szeptemberben várható.

Ami pedig a Tavaszi HKK Kupát illeti: a következő napokban még bőven fogunk vele foglalkozni, hiszen két további cikk is várható.

 • Statisztikát készítettünk a kezdő játékos előnyéről és a meccsek hosszáról
 • Az összes (!) használt lapról is kaptok majd egy részletes statisztikát

Hamarosan tehát jelentkezünk a folytatással!

Csető Zsolt

 

36 thoughts on “Versenybeszámoló – Tavaszi HKK Kupa

 1. Gratula a helyezetteknek! Sajnos a beldian nem volt a legjobb mecsap az avatarjaimnak, bar Fec eletenergiajanak sem orultem volna jobban.
  Mindenesetre szuper verseny volt, koszi a szervezest! 🙂

 2. Grat mindenkinek, a Nemzetire bejutóknak külön is, várjuk őket augusztusban!

  Na ez már egészen jó kis meta! Még szebb akkor lenne (nekem), ha az első 2 helyezett paklija nem lenne nagyon sok alap spoiler lapban megegyező (így a követőn kívül nem is mondanám meglepőnek a győztes paklit; ezen valamelyest segíteni fog az isteni szabály), és ha nem lenne 2 Krigis ill. 2 avatár a legjobb 10-ben.

  A 13 Járj szerencsére kb. 7-féle paklit jelentett, ebből egy sárkány és egy vérfarkas került a legjobb 10-be, ez tetszik – végre 2 etnikum pakli is van a top10-ben (ill. 4, ha az avatárt is annak számoljuk).

  Érdekes még, hogy a 6 Harangmester + Tábori adóból, az 5 sima Járjból és az 5 Korlátozásból egyik sem jutott most a top10-be.

  Kíváncsian várom a statisztikákat! Végül a kezdés jogát vagy a valódi kezdést számoltátok?
  Az összes használt lap feljegyzése az kemény meló lehetett!

 3. Ja és a “GE legnevetségesebb ritkája”, a Szinguláris szaggató a 3. helyezett paklijában! (na jó, csak 1 db…)

 4. “Az összes használt lap feljegyzése az kemény meló lehetett!”

  Asszem van valami paklilista nevű dolog…

 5. Az avatar pakli pedig gyengenek lett titulalva meg nem is olyan regen, mert senki nem jatszik vele 😦

  Top10-ben itt figyel 2.

 6. “Még szebb akkor lenne (nekem), ha az első 2 helyezett paklija nem lenne nagyon sok alap spoiler lapban megegyező (így a követőn kívül nem is mondanám meglepőnek a győztes paklit; ezen valamelyest segíteni fog az isteni szabály), és ha nem lenne 2 Krigis ill. 2 avatár a legjobb 10-ben.”

  1.: Ahogy mindenki szokta mondani, a kontroll az örök pakli. Szerintem hülyeség lenne elvárni, hogy a top paklik ne a top lapokat használják, így a kis diverzitás az ilyen jellegű pakliknál nem kellene, hogy “zavaró” legyen számodra

  2. A 2 Krigis talán az új ősmágia szabály miatt lehet ott a top 10-ben, ezt csak “magatoknak köszönhetitek”. Eddig ez a hordaparancsnok kicsit mostoha volt, de az új ősmágia szabállyal szépen előlépett a ranglétrán.

  3. Az avatár pakli nem csoda, hogy ott van néha, ahol. Ehhez persze kell a jó sorsolás, a mezők/átkozottak hiánya/alacsony száma (összesen, ha jól számoltam, a mezőny kevesebb, mint 10%-a!!). A dekket különösebben a most “gyakori” Lassan járj- Táboriadó+Harangmester-Korlátozás 3-as (24 pakli, ha nem tévedek, majdnem a mezőny FELE) szinte egyáltalán nem zavarja. Egy szerencsés sorsolással karöltve egyáltalán nem meglepő a helyezése. És ne felejtsük el, hogy a pakli FOLYAMATOSAN kapja a tápot.

  4. Ez a Szinguláris szaggató a te fétised, esetleg a te lapötleted, hogy ennyire “keresed”, mikor használja bárki? Itt kvázi 2 vp-ért, plusz 5 Vp reagálással (2 a Kyorg miatt, 1 a Krag miatt, 2 a saját magáé) egy repülve 7-et ütő dögről van szó. Az áramlása se olyan vészes, miért ne használna belőle egy ilyen jellegű pakli 1 darabot? Majd akkor kell itt örömködni, ha valami klasszikus kontroll 3 darabot használ belőle. Addig még mindig az egyik leggittebb ritka marad a GE-ben, ami egy darab pakliba részlegesen használható…

 7. Csak pár reagálás random:

  – én nagyon örülök neki, hogy avatár pakli is létezik (újra?), nyilván függ a metától, a sorsolástól a helyezése, és nyilván nem 1-2, hanem 15-20 verseny alapján állapítható meg a valódi ereje – de talán elmondható, hogy hagyi versenyen el lehet indulni egy ilyen paklival is, ha nem is feltétlen a győzelem, de a jó helyezés reményében.

  – _minden_ pakli folyamatosan kapja a tápot, ritka az az élmezőnybeli pakli, amiben nincs jópár GE-s vagy AO-s lap (ezek nyilván azért vannak benne, mert jobbak, mint korábbi lapok). Furcsa is lenne, ha csak olyan ritkákat adnánk ki, amik nem jók versenypaklikba.

  – a “kemény munkát” úgy értettem, hogy összeszedni, összeszámolni, stb. (ha emaiben van minden lista, picit könnyebb, de azért úgy is melós lehet).

  – Szaggató: csak azért tetszik, ha néha használják, mert _borzasztóan_ ki lett nevetve anno tesztelésen. Persze hogy nem tartom top lapnak, de amit már be-betesznek helyezett versenypakliba (még ha nem is 3-at), az nem teljesen elveszett lap, van benne valami potenciál.

  – Krigis: na igen, ez sejthető volt (én másféle ősmágia módosítást hoztam volna), de 10-ből 2 az nem gond igazából, akár avatár, Krigis vagy good stuffról legyen szó

  – a kis lapdiverzitás az engem mindenképp zavar, bármilyen paklikról legyen szó – de ebből majd a statisztika többet mutat, ill. mint írtam, remélhetőleg az isteni szabály valamelyest enyhíti ezt. Ez a verseny ebből a szempontból is javulást hozott egyébként több korábbihoz képest.

 8. Szerintem nem tartozik senkire, hogy a tesztelésen éppen milyen lapot nevetnek ki (meg hogy általánosságban milyen döntések és hogyan születnek). Érdekességként meg lehet említeni, ebben a formában simán csak gáz.

 9. Kérek egy vendégcikket Meszlényi úrtól aminek legyen ez a címe: Pszichológiai hadviselés és a HKK kapcsolata 😀
  Egyébként grat!
  Esztire érdemes odafigyelni, olyan mint egy cuki maci aminek háta mögött véres kés van eldugva 🙂 Neki külön gratulálok! ui: Látod DK a nyomodba se ér 😀

 10. Az elszomorít, hogy minden pakliban ott figyel egy fókuszálás még a krigisben is… Tudom UR meg minden, de akkor is kéne vele kezdeni valamit.

 11. @Patrik: te milyen top10-et latnal szivesen? (mondjuk egy peldaval, mi lenne a 10 deck?). Mas is irhat persze ilyet…

 12. Börtön hiánya es a kevés bilincs is érdekes. Ez a metara reagálás,vagy a gyengélkedés jele?

 13. Komolyan erdekel, hogy kinek milyen osszetetelu top10 lenne az idealis egy ilyen nagy versenyen… van kedvetek irni ilyet? (valodira, nem ironikusra gondolok)

 14. Az enyem valahogy igy nezne ki (ez csak 1 pelda! meg szamtalan szimpatikus van)
  1 Bilincs, 1 Borton / Korlat, 1 Good stuff kontroll, 1 sima Jarj, 1 Mezo,
  + 5 kulonbozo koncepcios pakli, amiben lehet Jarj + kovetos, villam v. tuz v. hideg, 3 v. 5 kovetos, sima 1 kovetos – kontrollosak, de akar 1 hordas + 1 kombosabb jellegu is.

 15. VH egy rohadt erős deck, akár a zsz-es, akár a mérgezős, azokat nem látni sehol.
  Volt egy teknős pakli, ami szerintem erős egy kontroll ellen az antimágia miatt. Ráadásul mezős volt ha jól emlékszem, ami a kontroll / járj ellen is erős lehet, mégsincs sehol.
  Az avatár nyilván erős, ha van 5 követőd, de egy ideje eltűnt, örülök hogy most ottvannak, de a “csakazNTIviszileDeck” kicsit(?) ez a felhúzom-kirakom kategória.

  Top10ben jó lett volna, ha lett volna:
  Tárgy
  VH –
  Börtön
  Bilincs
  Korlát
  Tábori adó – Harangmester – nem tudom, hogy nem végzett top10-ben egy ilyen, amikor pár hónapja behóst nyertek. Nem szeretek ellene játszani, de kraft és kreativitás van benne
  Korábbi top koncepciók: Ében íjász, egy rúnás orkot is elnéztem volna,Edralian
  Lépéselőny

  Volt akitől hallottam, hogy korlátozott, és kapott 2 járjat, onnantól kezdve kicsit bukó szaga volt az eredményének. Volt, aki VH-zott, és megverte a Járj. A kontrolloknak nem jó ellenfél feltétlen a Járj, mégis, amikor Fec kirakott ellenem 2 Kertet, mondja meg valaki, hogy tudom megverni, és meghívom egy sörözésre!
  Sose szerettem ezt a paklit, a -kirakom az épp megjelent, és előző évek spoilereit- címü történet engem mindig is hidegen hagyott 😀

  Ne értsetek félre. Nem rinyálok, és nem kérek zsebkendőt se, csak próbálom megérteni, hogy az 1-ért lelövök valamit, és kapok 3 rohadt nagy ölést, vagy ősmágiásan 1 zsz-ért szintén egy rohadt nagy ölést, miért jó? . nyilván meglehet kánterelni, csak amikor én 4 lapozok, ő pedig 5, akkor a 4 lapból pl 2 kánter blank ellene.
  Mindenesetre kíváncsi leszek, fog-e valamit változni a meta az új kieg után 😀

 16. Az is nagyon nagy élmény járj második köre sötétmágia és csattannak a polip jelzők.
  Hiába ülök 3 manán az kevés.
  Második meccs 2. Kör sötét mágia sötét mágia nekron sárkány pofonok királya sárkány kígyó.
  Ez a tempo járj olyan nagy dögökkel amikre rákerül a reakció drágítás, helyettesíthető ik és még büntetés is véketkenül se játék romboló…

 17. “Idealis top 10” valakitol meg? (nem feltetlenul erre a versenyre vonatkoztatva, hanem ugy altalaban, mibol mennyit latnal szivesen top10-ben)

 18. Demetriusz a járj ellen nagyon jó lapok vannak, valaki tol ellened 2. körben egy ilyet, elsütsz egy Most már eleget vagy egy Gyilkos sugárzást és kb nyertél is, de az is bőven elég ha a sötét mágia után megtolsz egy mentális kalapácsot.

 19. én top 10em:

  3 életenergia
  3 sokszín
  3 krigis
  1 öt lap

  😀 Na de komolyra fordítva a szót, sztem elég egészséges most a meta (egy hangyányit sok a játszható koncepció, így lehetetlen minden ellen készülni, nekem ez már sok egy kicsit, de elfogadom, ha többeknek így jó), jó munkát végeznek alapvetően a tesztelők (azért a GE-ben sok lett a gitt, attól, hogy 1x egy lapnyi szingu szaggató befér, még sajnos gagyi lap, lényeg, hogy erre lenne érdemes figyelni a jövőben, hogy kevesebb alsó kategóriás ritka legyen, de amúgy jó munka folyik most nagyrészt).

 20. @poszt:
  Jó verseny volt, sajnálom hogy nem tudtam végig maradni, also grat a helyezetteknek 🙂

  @Balage top10

  Nálam ez valahogy így nézne ki:
  1 mező
  3 5-6 lapos kontroll/edra összesen mondjuk legalább 7 színt használva (sokszínt nem számolva ofc, bár az is ide esik 😛 )
  2 tárgy/hoki/kombó (idevéve a VHt, gyüjtőgent….), az egyik opcionálisan egy második mező
  2 korlátozó szablap (járj/bilincs/böri/az adót is idesorolnám….)
  1 tiszta aggro (lépéselőnyös KF, ork, fekete/fehér/lila horda… nem járjkrag csoda, az a korlátozóban “élje ki magát” 😛 )
  1 további korlátozó szablap/egyéb 50-50 (itt az egyébbe besorolható az avatár, a villám/tűz/bármi)

 21. Én egy VH-t és egy tárgy paklit hiányolok a top 10-ből. Érdekes,h egyik Harangmester-Tábori adó dekk se fért oda a top 10-be, neki is lehetne esetleg helye.

 22. Jani: Köszönöm a gratulációt, ill köszönöm mindenkinek aki gratulált 🙂

 23. Sziasztok, ebben a top 10-es statisztikában (már amikor azt nézitek/következtetéseket vontok le, melyik deck van benne), nem lenne életszerűbb kitoltan addig az eredményig nézni amennyi pontos az utolsó top 10es deck? Gondolok arra, hogy 4win 2 lossal vagy kisebb versenyen 3win 2 lossal, van még kb 5 deck top 15ig… 6-15ig kb az ellenfél eredményei rangosorolják és kimarad kb 4 deck a “megfigyelésből”.

  K.D

 24. Visszajelzés: Szivárgás – infók az új kiegészítő teszteléséről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.