Szivárgás – infók az új kiegészítő teszteléséről

Van egy titkom, úgy hívják, hogy Enigma.

A tegnapi tesztalkalommal heten gyűltünk össze, a következő paklikkal feszültünk egymásnak:

Epikus vámpír
„Geyed szelleme” Életenergia
Kreátor követői A kalandozók védőszentjével és Törpe-gnóm Glionnal
Manaáramlás + Sötét manifesztáció orkaudar
Krigis, a lélekkufár köd deck
Korlátozás kontroll
gyűjtőgeneráló pakli Zarknod börtönével

időlassitó

Ahogy látjátok a Manaáramlás + Sötét manifesztáció ismét megjelent a tesztelésen, most viszont nem én játszottam vele, hanem Balázs. Ha már az őslichem szelleme kísért a tesztlistán úgy voltam vele, hogy csak ki kellene próbálni, hogyan is muzsikál, így Geyed szelleme köré épített Időlassítós – hálós kontrollt játszottam. Srácok, aki úgy gondolja, hogy a kontroll deck egyáltalán nem szórakoztató, „nulláskánter” fieszta annak üzenem, hogy próbálja ki versenyen az Időlassítós változatot, amit amúgy Szati és Fec is játszottak a tavaszi HKK kupán, nagyon szórakoztatóak és gondolkozósak a meccsek. Geyedről annyit, hogy egy elég erős erőforrás lényről van szó, aki kicsit drágácska alapjáraton, de az asztalon lévő hálóktól (követőtől és szabálylaptól is!) olcsóbban jön. Ahogy azt írtam nagyon jó meccseket tudtam játszani vele, főleg új instant erőforrásokkal építettem ki az előnyömet (Dodonai jóslat, Enigma) a sok leszedés mellett.

enigma

Ha átnézitek a listát láthatjátok, hogy ismét felütötte a fejét a Zarknod börtönével játszó gyűjtőgeneráló pakli, nagyon jól működött, pedig túl sok új lapot nem kap. Mondjuk amit kap az milyen…

Ha minden igaz a jövő héten lezajlik a megbeszélés második fele, majd a tesztelés még egy aktív tesztnap után nyári szünetre vonul, és augusztus végén folytatjuk a munkát ott, ahol most abbahagyjuk. Bőven van még tennivaló, nagyon sok a nem lezárt lap, igyekszünk majd maximális erőbedobással odatenni magunkat.

Dév bácsi

9 thoughts on “Szivárgás – infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Én nagy Gyűjtőgen fan voltam, remélem most már olyan szintre fogják hozni, hogy egálban lesz minden paklival kb. Jelenleg a béka segge alatt van, minden második lap semmiz lassan.

 2. Nem tom hogy lehetne ezt a paklit úgy felhozni, hogy az ellenfél is élvezze….mert amúgy full cancer, ezt általában az is beismeri, aki játszik vele.

  Talán tényleg a gyűjtőbe generálás körönkénti limitálásával (amit Kyb felvetett többször is) lehetne, úgy akkor kaphatna jobb lapokat is. Több interakció kéne.

 3. Nos magam nem vallom nagy gyűjtőgen fannak, de a játék élvezete hasonlóan rossz avatár vagy tábori adó ellen, sőt amikor egy kezdő olyan kontroll ellen játszik, hogy nem jön létre egy lapja sem. A gyűjtőgen szerintem fontos játékelem és néha hiányzik a körforgásból – ezt mint tesztelő gondolom. Jaaah és próbáljátok ki milyen a játék gyűjtőgennel, amikor az ellenfél 3 Kybert sideolt rád és meg kell oldanod mindet különben megakaszt és végül kikapsz…Az is nagyon élvezetes ám xD
  Interakció: most nem olyan sztár a gyűjtőgen, ezért senki sem használ kb. ellenlapokat sem, így azért sok interakcióba nem ütközik az ember. Kombó paklik mindig lesznek a HKK-ban (ez egy játékstílus, nem mindenki komálja a kontrollt vagy nem mindig akar azzal játszani) és tudtommal a magányos toronytól sem élvezetes kikapni…

 4. Én se értem ezt az általános ellenszenvet a gyűjtőgennel kapcsolatban. A játék eleje óta létezik ilyen-olyan formában,szerintem is jó,hogy van ilyen pakli. Jól írta Krisz,lehet hogy elsőre kikapsz tőle,de side után meg könnyen el lehet általában verni. Cancer játszani vele/ellene? Lehet. Cancer játszani avatárral/ellene? Lehet. De a kocka másik oldalán meg ott van,hogy a gyűjtőgen nehezen tud védekezni a semmizések ellen,az avatár meg kb mindig hírnök nélkül tolja,mert az esetek 95%-ában belövik. Ennyi erővel meg az ezeket kedvelő játékosok nyafoghatnának. Az a baj,hogy néha nem gondolnak arra a játékosok,hogy nem mindenki szeret kontrollozni. Mások szívesebben használnak passziánsz paklit vagy éppen a fajos paklikat forgatva élik meg a játék élményét szívesebben. Nem kell az ellenfélnek élvezni,a versenyek pedig nem is erről szólnak általában. Ugyanolyan szar mikor beleszólás nélkül lepörög egy tárgy pakli,mint mikor a kontroll ellen semmid nem jön létre.Ha élvezni akarjátok a játékot és fordulatos meccset játszani,akkor rakjatok össze egy bilincs paklit UR bűbájok meg helyszínek nélkül,aztán felezzétek el és abból játsszatok egymás ellen,azok garantáltan élvezetes meccsek lesznek.
  Dodonai jóslat,Enigma:izgalmasan hangzó lapok!

 5. Amit Krisz írt: igen. és alapból is kell azért gondolkodni a gyűjtőgennel is, de amikor kint van 1-2 gonosz ellenlap (pl. Kyber ugye elég fixen) akkor mindkét játékosnak érdekes kérdés, hogy “ki lehet-e húzni” a Semmizést és még utána generálni, vagy megoldható-e a Kyber, meglehetősen összetett szituk jönnek elő, sok gondolkodással.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.