A 10. kiadás legjobb lapjai (1. rész)

Szerintünk ezek lettek a legjobb új lapok a csomagban.

Bár az alapcsomag elsősorban az újonnan kiadott kártyákról, valament a kezdők és újrakezdők segítéséről szól, egy adag új lap is megjelent a friss csomagban, így a “veteránoknak” is van mire nyáladzani. Szó szerint, hiszen nagyon erős új kártyák jelentek meg a 10. kiadásban – nézzük, hogy szerintünk melyek lettek a legjobbak!

#5 – Angyali sereg

Kicsit meglepőnek tűnhet, hogy ennyire előkelő helyen szerepel nálam Raia új isteni lapja, de a végtelen angyaltermelésben szerintem óriási potenciál van. Hogy miért? Nos, A nagytanács ítélete óta nem nagyon létezik a HKK-ban “megoldhatatlan” dolog, ez a képesség azonban kicsit olyan, mintha visszapörgetnénk az idő kerekét abba a korszakba, amikor az UR bűbájok még tényleg azt tudták, hogy fixen nyertek hosszú távon. A körönkénti angyal persze megoldható egy permanens leszedéssel, de amikor már hármasával jönnek (vagy még többször – Az elme hatalma?), akkor már alaposan fel van adva a lecke.

 

#4 – Goblin szabotőr

Tharr is megkapta a maga sablon 1 manás, védekezéses, lény alapú lapsemlegesítését. Szerintem az eddigiek közül eddig ez a legjobb: az Őshangya kamikázé ugyan nagyobb eséllyel tud megoldani fontos lapot az asztalról, mint ez, a Goblin szabotőrnek ellenben sokkal könnyebb kitolni a counterelési tartományát, köszönhető annak, hogy a csontot nézi, ez pedig szerintem rengeteget dob rajta. Lépéselőny mellé egyenesen elmebeteg.

#3 – Kaotikus hullámzás

Sokan kicsit lenézik ezt a lapot, de szerintem a Kaotikus hullámzásnak nagy szerepe lehet a Chara-din várható felemelkedésében: ez talán az első olyan 0 manás lapcounter, ami feltétel, korlátozás és ránk vonatkozó hátrány nélkül megakadályoz bármit. Márpedig ez óriási fegyvertény! A Nullifikálással ellentétben ráadásul nagyon kivételes esetben tudunk csak erőforráshátrányba kerülni vele. Ami egy counternél szinte mindig elsődleges.

#2 – Abszolút preventálás

Kicsit hasonló az előző laphoz, csak még a laphúzás lehetősége is ott van opcióként, ami elképesztően durva – lényegében Szúnyogírtás (új), ha úgy nézzük. Persze hozzá kell tenni, hogy némileg nagyobb eséllyel adunk erőforrást az ellenfélnek, mint a Kaotikus hullámzással, de az előnyért cserébe ez viszonylag csekély hátrány szerintem.

#1 – Demizra

Még egy counter, de hát nem meglepő, ez már csak egy ilyen kieg. És hogy miért a Demizrát választottam az összes közül? Azért, mert talán ez használható a legszélesebb körben. Igaz, hogy csak 1-es lapot tudunk vele fogni, de beférhet mindenhova, a kontrollról kezdve az anti-mágiás decken át egészen a Hegymélyi keltetőig vagy akár a Villámháborúig.

Hamarosan jövünk a második résszel, melyben Dávid toplistáját olvashatjátok majd. Addig is várjuk a ti kedvenceiteket kommentben!

Csető Zsolt

11 thoughts on “A 10. kiadás legjobb lapjai (1. rész)

 1. Top 5-ös listám a 10. kiegből:
  5: Vérfarkas felderítő
  4: Vérfarkas preventor
  3: Zan szertartás
  2: A hold ragyogása
  1: Ravasz vérfarkas
  top+1: Zarknod börtönében

 2. Ozorath+elme hatalma+dungeon akinek nem elég meccsenkénti max 3 angyal 😀

  A kaotikust én is imádom, sztem bőven jó lett, demizra meg a legkomolyabb, fix, a kedvencem viszont a mutyola (aminek amúgy gyönyörű a rajza).

 3. Mi az, hogy A kaotikus hullámzás megakadályoz bármit? El lett törölve az Anti-mágia szabály?

 4. Kaotikusban nem ertettunk egyet Zsoltival, illetve az en listam elegge mashogy nez ki 😀

  @Vogel Patrik: szepen mulatsz 😀

 5. demizra nem annyira jó keltetőben, tekintve a drágítást.Esetleg kallerben majd, side lapként, ahol minimum 2 mana lesz rá reagálni. Inkább egy soli/ősmágia tornya

 6. Kisebb angyalt látok mindenhol és hányingerem van. Eddig is utáltam a fehér deck, de h mostmár követő nélkül is megoldhatatlan legyen… Fas. omat azt. Csak a vörös patkány oldja meg teljesen de az pont retek.
  Dév akkor jöhet a te listád is. A zöld countert ki ne hagyd 😀

 7. Keltetőben is jó lesz az a 0-s / ősmágiás / passzív lapok ellen, nem kell aggódni, akad mindegyikből bőven a legtöbb deckben… 🙂

 8. Amúgy a legjobb papír ever, ami nem is értem, hogy miêrt nem jött ki újra, az Orbitális mackósajt.
  Csak mondom.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.