A 10. kiadás legjobb lapjai (2. rész)

Szerintünk ezek lettek a legjobb új lapok a csomagban.

Ha alcímet kellett volna adni a 10. kiadásnak, valószínű az – Kristóf után szabadon – kánterbulímia lett volna. Bár kicsi az új lap pool, szinte egytől-egyik kőkemény versenylapokról van szó, így nagyon nehéz kiválasztani közülük az 5 legjobbat. Érdekes megfigyelni, hogy – bár van némi átfedés – Zsoltival kissé máshogy látjuk a top 5-öt. Vágjunk bele!

#5 – Réz mutyola

Az Arany gugyola, Ezüst szityola, Jég bogyola trió után sok évvel megérkezett a játék új „ócskasága”, a Réz mutyola. Először is, a név nálam 10 pontot kap, nem egészen tudom, hogy mi az a mutyola, de nagyon ott van. Azok a lapok amik még akár valamilyen feltétellel, vagy több lépésben lapot ÉS manát is tudnak termelni szerintem mindig figyelmet érdemelnek. A lapban iszonyatosan csábító a 0 rizikófaktor, ha korai játékban indulunk meg vele, az egyetlen ami zavaró lehet, hogy nem tudjuk Kristálybarlanggal megvédeni. Tudom, két lépésben működik, tudom, kijátszásakor nem csinál semmit, de egy olyan permanens erőforrásról beszélünk, amibe összesen 1 nekront kell befektetnünk. Ha felgyűlik a zanszilánk nagy körönként akár két lapot is tudunk vele termelni, ami több, mint prémium.

rezmutyola.jpg

#4 – Rhatt hárítása

Megmondom őszintén, hogy a tesztelés alatt annyira nem tetszett nekem ez a kártya, de így, hogy elkezdtük élesben használni, hát ez több, mint őrület. Isteni spoiler, így akkor működik nagyon jól, ha sok Rhatt lappal játszunk. Ha az ellenfelünk már egyet counterelt (nem kell sikeresen!) akkor potom egy manás lapcounter, ráadásul counterdrágítással. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a sokak által magasan értékelt Kaotikus hullámzás, sokkal erősebbnek érzem, főleg azért, mert nem egydimenziós a lapról beszélünk.

rhattharitasa.jpg

#3 – Abszolút preventálás

A lap kicsit hasonlít mechanikáját tekintve A hatalom torzulására, ám ez jobb az eggyel olcsóbb lapokra is, viszont azonnal adja vissza a tápot az ellenfélnek. Mivel a kontroll deckek átlagköltsége valahol 0 és 1 mana között lehet, ezért ha jól használjuk nem adunk vele vissza semmit az ellenfélnek, ráadásul eljutottunk oda, hogy cantripből tudunk már nulláért counterelni, amit persze a maga idejében – ahogy Zsolti is írta – tudott a Szúnyogirtás is, de ott azért előfordult, hogy egy beragadt Az erős ereje miatt drágábban kellett kijátszani a lapot.

abszolut_preventalas

#2 – A holtak trükkje

A listám második helyére egy olyan lap fért fel, ami Zsoltinál nem jutott el a top 5-be. A Zarknod visszatér – Kreátor műhelye időszakban a fekete nagyon erős szín volt, ki ne emlékezne az első körös Öntörvényű krabberre, amit követett egy Anyamotyogó. Bár úgy vettem észre ezek a lapok kikopóban vannak a játékból, az utolsó Zénben megjelent Dezintegráló sugár, most pedig A holtak trükkje visszaránthatja a top kontroll színek közé a feketét. A lapon az ősmágia ikon úgy hiányzott a játéknak, mint egy falat kenyér. Végre van egy értelmes counter a mindenféle trükkös helyettesítéses lapok ellen (pl. Mithrill gólem) is tudunk használni, nagy kedvencem volt a tesztelés alatt, és a mostani tesztszezonban is sok paklimban használom.

holtaktrukkje.jpg

#1 – Demizra

Tudjátok, hogy miért jobb ez a lap, mint egy Kristálybarlang? Mert ha ebből kettőt húztok, mindkettő kifér, és ez iszonyatosan sokat számít a játék korai szakaszában. Csoda ez a lap, és bár a kék így is top szín volt, ha eddig nem játszottad, most garantáltan fogod. Nem nagyon látom azt, hogy ez a lap hogyan fog kikopni a játékból valaha is.

demizra

Továbbra is várjuk hozzászólásaitokat, hogy szerintetek mi a top 5 lap az Alappakliban!

Dév bácsi

8 thoughts on “A 10. kiadás legjobb lapjai (2. rész)

 1. Érdekes lista, nálam a holtak trükkje nem férne be a top5-be. Valóban hiánypótló, viszont ugyanannyi manát kell költeni rá, így ha az ellenfél kezd akkor ugyanúgy védtelenek vagyunk a 2. körös mithril gólemmel/egyéb gonoszságokkal szemben.

 2. A mutyolát az első körben a nekron szabály miatt nehéz megvédeni Kristálybarlanggal.
  A holtak trükkje – ha az ellenfél kezdett – nem fogja meg a Mithril gólemet, se a Polipokalipszist, se a Gormathiont, mert külön mana termelés híján (ami Járj! ellen kb a Búvópatak-Móka és kacagást jelenti) nem lesz rá manám. Szerintem ezért ez a lap elég gyenge. Pont az 1VP vs 3 VP problémára nem képes reagálni.
  A többivel egyetértek, a hárítást én is nagyon sokra tartom, a Demizra meg egyenesen OP.

 3. Őszintén szólva, a holtak trükkje szerintem is fekete manacsapda új lévén kissé gyenge lenne elsőre, ha nem lenne rajta az ŐM. Így viszont egész jó lap, bár sztem se top 5s.

  Ami igazán kár, hogy anno JuFének szajkóztam, hogy absz prevet újítsátok már fel, mert kb én voltam az egyetlen aki játszott vele még korábban is, erre nem bántva de a régi lap szellemiségéhez köze sincs a lapnak. Meglátásom szerint a szingu rajtahagyásával, valamint a korábbi kijátszási feltétel eltörlésével simán jobb lett volna természetesen ŐM marad, mint a mostani…

  A Demizra és a Rhatt hárítása sztem is erős, még ennyi kihagyott idő utáni rápillantásra is.

 4. ennyi erővel akkor egy nagytanácsot tolok a mithrilre ugyanannyiból, és nem kell neki lapot dobni

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.