Versenybeszámoló – Beholder, Hagyományos verseny

Ez történt a Nemzeti Bajnokság előtti utolsó Beholderes versenyen.

28 profi és 22 amatőr játékos részvételével zajlott a Beholder júliusi hagyományos versenye, mely az utolsó kiadói verseny volt az augusztusi Nemzeti Bajnokság előtt. Lássuk, milyen eredmények születtek a két kategóriában!

Profik

Ahogyan az ilyenkor már általában lenni szokott, elég sokan elővették a “stabil” 5 lapos kontroll deckeket: 5 Életenergia, 4 Sokszínűség, 2 Legfőbb káoszmester és 2 Zuon, az ajándékozó is volt a mezőnyben. Népszerű volt még a Lépéselőny is, a drágító szabálylapok azonban meglepetésre ezúttal távol maradtak.

Szabályap (19)

 • 5 Életenergia
 • 4 Lépéselőny
 • 4 Sokszínűség
 • 2 Villámháború
 • 2 Zarknod börtönében
 • 1 Semleges csatamező
 • 1 Zarknod bilincse

Követő (7)

 • 2 Legfőbb káoszmester
 • 2 Zuon, az ajándékozó
 • 1 Toborzó
 • 1 Raia követője
 • 1 Molluszk, az ócskás

Egyéb (2)

 • 2 Tábori adó + Harangmester

A versenyt végül Aranyi Ákos nyerte Sokszínűséggel, aki Mikulás Ádám Zarknod bilincsés pakliját győzte le a döntőben. A dobogós helyekre Dönczi Krisztián és Horváth Dávid értek még oda Életenergiával, illetve Villámháborúval.

1. Aranyi Ákos (paklilista) – Sokszínűség
2. Dönczi Krisztián (paklilista) – Életenergia
3. Horváth Dávid (paklilista) – Villámháború
4. Mikulás Ádám (paklilista) – Zarknod bilincse
5. Szolcsánszki Balázs (paklilista) – Molluszk, az ócskás
6. Csető Zsolt (paklilista) – Zuon, az ajándékozó
7. Szkupien Bence (paklilista) – Tábori adó + Harangmester

Amatőrök

Az amatőröknél jóval színesebb volt a mezőny, alig-alig akadt olyan pakli, amiből egynél több is volt a mezőnyben.

Szabálylap (8)

 • 2 Semleges csatamező
 • 1 Felkészülés
 • 1 Lépéselőny
 • 1 Életenergia
 • 1 Villámháború
 • 1 Lassan járj!
 • 1 Zarknod bilincse

Követő (9)

 • 1 Fairlight követője
 • 1 A hét törzs főnöke
 • 1 Az együgyű
 • 1 Beldian
 • 1 Molluszk, az ócskás
 • 1 A legföbb követő (avatár)
 • 1 Motyogó kultivátor
 • 1 Teremtő rakshallion
 • 1 Főparancsnok

Egyéb (5)

 • 2 Lassan járj! + Sárkány úrnő
 • 2 Lassan járj! + Kragoru familiárisa
 • 1 Ősi rúna + Raia követője

Az első helyet itt Nagy Máté szerezte meg Az együgyűt használó Trinigan paklival, megelőzve Rokolya Norbert Életenergia és Baranya Tamás A hét törzs főnökés pakliját.

1. Nagy Máté (paklilista) – Az együgyű
2. Rokolya Norbert (paklilista) – Életenergia
3. Baranya Tamás (paklilista) – A hét törzs főnöke

Gratulálunk mindenkinek, reméljük, hogy mindenki értékes tapasztalatokat tudott gyűjteni a Nemzeti Bajnokság előtt!

Csető Zsolt

84 thoughts on “Versenybeszámoló – Beholder, Hagyományos verseny

 1. Na… emberek… pár hónapja, amikor kiraktam azt a képet, hogy félbe van tépve egy Italkeverés, akkor mindenki felháborodott, hogy pedig jó lap az 😀 kérdem én… akkor hol van most abból az Életenergiából, vagy abból a Sokszínűségből???

 2. Még annyit megjegyeznék, hogy én egyre inkább úgy veszem észre, hogy az ilyen jellegű erőforrás lapok kiszorulóban vannak, az Italkeverés mellett eltűnőben van az Univerzális megoldás, A goblin logisztikus és a Smaragdsörényű pegazus is, iszonyat erő van pedig bennük.

  A helyezetteknek gratula!

 3. Gartu a topnak.
  Sztem a stattal van egy kis bibi mert MakoG is ha minden igaz mollizott az meg úgy 2 db.

 4. De az nem érdekel senkit Dév, mert az nem lett “megmondva”. Ne rontsd el a narratívát! 🙂

 5. Mivel azokon a lapokon semmi de semmi nem lett nerfelve…. Persze kiszorult… vegyétek le a nerfet, ha nem használják utána az Italkeverést, vendégem vagy nagyon sok sörre. 🙄

 6. Az italkeverés sem lett nerfelve.
  És mivel a lila ital kijött a változott szöveggel, szó sincs semmiféle nerfelésről. 😀

  Amúgy az univ is “nerfelve lett”. Ugyanúgy, mint az italkeverés. Nem az ur lett nerfelve/tiltva, mert olyat nem illik, hanem azok a papírok, amikkel tekerték a szajrét.

 7. Ezt nem teljesen értem Dév…
  A pegát szinte csak börtön, korlátban láttam, univot meg Viktor féle 45 kánter, majd haler féle életenergiában volt a leggyakoribb vendég.
  Zsolti projektje után leáldozott a korlát, bilincs csillaga is, az isteni szabállyal Baghar kombó se a régi már…
  Az italkeverést simán túlnerfelték, van már nála sok jobb lap…

  Az sokszín kapcsán meg Ákos minden lényegeset le írt, meg úgy kb. ott minden ki lett vesézve. Ha a fejlesztők figyelembe veszik nem is lesz baj a sokszínnel 🙂

 8. Bence, látom egész jól működött a deckem – én még nem mertem levinni nagyon side-os versenyre 😀

 9. @Baghar: nem is tudtam, hogy levédetted a koncepciót… Mennyibe fájt a jogdíj-bejegyzés?

 10. Az italkeverest nem szeretnem ha a vak vegzet aramlabol lelopna, leginkabb ezert nem jatszom per pill en. De az univerzumkifordito allando fenyegetese sem tesz jot neki,egyszeruen en most nem hasznalnek 1ert olyan asztalon maradot aminek nincs elete legalabb ,de a lelekrezi jelenlete miatt meg a vizitundert se hasznalom,ezek miatt. Aktual metaban egyszeruen tul nagy ongol lehet, ez a visszaazorulas oka nem a legutobbi nerf.

 11. Tudod nekem a nerf… annyira azért nem kell félni, ráadásul, ha húzol 1+3 lapot, nagy eséllyel meg tudod majd védeni 😉

 12. @János: Nem, csak ugyanazok a lapok benne 😉

  Nem volt veszes, par Deak Ferencert siman megvan a szabadalom fenntartasi dija, bar jovore lehet megy fel licitre eme használatiminta-oltalom 😀

  Amugy pozitiv, hogy mas is kedvet kapott ehhez a verziohoz 🙂

 13. Teny, JuFe vitte eloszor eredmenyre a ‘set-up’-ot, bar az a valtozat jobban rament a blokkolasra, annyira nem erzem azt a vonalat

 14. Aranyosak vagytok :P,de ha már megemlítésre kerültem a deck kapcsán akkor Anka Marcit is említsük meg ugyanis “közös gyermekről” van szó. Ráadásul ez a mostani verzió közelebb van az ő általa pörgetetthez.

 15. Adjàtok ki a nagytanâcsot zénes lapként, köszi
  Ezek a deckek nagyon Pay2win stílusban mennek…

 16. Csak számomra aggasztó, hogy mindegyik deckben van fókuszálás.
  Borzasztó egészségtelen a játéknak…
  A bilincs valóban nem használta de talán neki elnézzük

 17. Es minden pakliban volt 3 NTI. Kiveve a VH-t, amiben nem, de neki talan elnezzuk. Ja es a Sokszinben csak 1 volt :).

  Fokuszalasbol legalabb csak 1 volt deckenkent, az csak 1 “majdnem fix” laphely, nem 3. Es Borton/Bilincsben tuti nem lesz benne, az NTI-re nemigen tudok olyan paklit, amibe be ne lehetne rakni.
  Ettol meg ezek nem jo dolgok – de a tiltas/nerfeles sem az (nehogy felreertes legyen, en az NTI-t _sem_ bantanam). Rengeteg nerf volt mar az iden, allandoan ossze-vissza valtozik minden, kene egy kis piheno. Most is epp le kene zarni egy tesztidoszakot ugye. Mindez csak szerintem persze, en nem tudom az “abszolut igazsagot”.

  Ja es termeszetesen a Nemzetiig mar egyetlen laphoz sem nyulunk hozza, ha rajtam mulik.

 18. Persze, h mindenhol van NTI, sok általatok kiadott, elb*szott lapra csak az az egy értelmes megoldás van. Megint tolod itt a sz*r statisztikai ferdítéseidet Balázs. Azért van 1 Fókuszálásból, mert annyi az optimàlis, gondolom nem húznád szívesen kezdőkézre. A bilincs-börtön pedig rendes hagyin jelenleg nagyon elvétve szerepel, plusz minek használna olyan lapot ami SEMMIRE SE JÓ a szablap által teremtett környezetben. Ezt pont olyan, mint amikor megmagyarázod, h a Sokszin mjdhogynem erősödött az isteni szabàllyal, holott nincs így. Szánom azokat a birkákat akik a te, politikusokat megszégyenítő keszekusza magyarázataid elhiszik és igazat is adnak neked, mert hát “Ő a játék egyik szülőatyja, biztos jól tudja!”…
  Sajnos a 2.-as szintű matek bukkanókat sikeresen kompenzàlod némi ov-i ferdítésáradattal. Gratula!

 19. Mondjuk a Fókuszálást párhuzamba állítani az NTI-vel tényleg elég meredek. Utóbbi nem hogy nem termel lapelőnyt (sőt…), sokszor még tempóhátrány is tud lenni. Ergo nem arra használod, hogy előnybe kerülj vele, szemben a másikkal.

  Valószínűleg kevesen vitatkoznának azzal, hogy jelenleg a Fókuszálás a HKK legnagyobb problémája…

 20. Azért ne hasonlítsuk már össze az NTI-t a Fókuszálással, hogy “hát ha abból is annyi van akkor nem lehet túl nagy gáz” címszóval. Inkább fogdosson akár 3 leszedést az ellenfél, mintsem előkeressen egy 3 lapos húzást bármikor valaki és agyon b…sszon tempóból. Arról már nem is beszélve, hogy kontrol mirrorban ha valaki kinekronozza/behúzza példának okáért, akkor nagy valószínűséggel ki is fog kapni. (Igen ez 1 db fókuszálásnál igaz, de nincs azaz állat a 200 lapos mezőt leszámítva aki 1nél többel nyomja).

  Ne nézzük pls a leszedést egy lapon 1 ilyen erőforrással, hogy azokból is megközelítő arányban használnak a deckek, mielőtt valaki előhozza még erre a papnőt is. Thanks

  K.D

 21. Na várjatok, most írtam valamit Balázzsal szemben és 2-en is igazat adtatok nekem? Wow!!!

 22. Az én időmben anno amúgy még aki erre tévedt legalább gratulált a helyezetteknek, vagy ilyesmi. 😦

 23. Balázs én neha ugy erzem tényleg nem érted a problémát. Miert jossz ezzel a matekos baromságal(mert az). Ulj le egy versenyen jatszani egy 6fordulot hogy megértsd mi a baj vagy kerdezd meg gergőt ha ennyire nem erted. En se ertem miert nem lehet egy szavazast csinalni az egeszrol nemzeti elott. Ha olyan sok embert zavar ahogy Te allitod h késő van már akkor ugysem fog vàltozni semmi. Titeket ez miert zavar hogy mi hogy akarjuk jatszani a nemzetit (nem egesz eves tiltasrol beszelek).Sokkal tisztabb kepet mutatna az egesz verseny a fokuszalas nelkul. Hidd el.Az hogy kiadtok lapokat egy olyan lap ellen amibol 1et hasznalnak es kereshető sose lesz megoldas ezt hiába is varjatok. Van még idő nemzetiig nem kevés. Ahogy a kétszinurol valo tiltas belefert ugy errol is siman beleferne egy szavazas legalabb.

 24. Na… Zsolti, mi lenne a megoldás szerinted a Fókuszálásra? Érzi mindenki a probélmát, de szerintem nincs rá jó megoldás. Tiltani ugye ki lehet UR-t, ha jól tudom, de nerfelni nem, csak közvetve. Ha teljesen ki lenne tiltva, eltűnne az avatár deck, a tűz deck, a korlátozás. Bilincsben nekem első számú side lap kb, persze oda nem kell feltétlen…

  Max annak lenne értelme, ha a játékban az önkereső lapoknak (kivéve a helyszínek) a szablyát módosítanánk: “A körödben, a fő fázisodban, ha a játék elején 4 vagy kevesebb lappal kezdtél, akkor előkeresheted a paklidból.”
  Így megmaradna az is, ha 5-6 lapos kezdés Korlátozás ellen játszik, mert keresheti ugyanúgy.
  Ez a legjobb megoldás, ami eszembejutott, DE ezzel meg az a probléma, hogy a 6 lapos kezdések talán nem… de az 5 laposok biztosan kevesebben lennének, és Molluszk, Beldian, Edralian és hasonló 4 lapos kezdésekkel kezdenének játszani, csakhogy keresni lehessen Fókuszálást.

 25. A fokuszalas nulla lapos kezdeshez lett kitalalva. Legyen meghagyva ezeknek a paklilknak.
  A nemzetirol valo (mindket napos) tiltasat en is tamogatom.

 26. ‘Max annak lenne értelme, ha a játékban az önkereső lapoknak (kivéve a helyszínek) a szablyát módosítanánk: “A körödben, a fő fázisodban, ha a játék elején 4 vagy kevesebb lappal kezdtél, akkor előkeresheted a paklidból.”
  Így megmaradna az is, ha 5-6 lapos kezdés Korlátozás ellen játszik, mert keresheti ugyanúgy.
  Ez a legjobb megoldás, ami eszembejutott, DE ezzel meg az a probléma, hogy a 6 lapos kezdések talán nem… de az 5 laposok biztosan kevesebben lennének, és Molluszk, Beldian, Edralian és hasonló 4 lapos kezdésekkel kezdenének játszani, csakhogy keresni lehessen Fókuszálást.”

  Ez sztem egyáltalán nem baj, mert ha ezekkel játszana mindenki, akkor lenne értelme megint mezőzni, megint beindulna a meta, menne a körforgás, ami most nagyon csúnyán leállt. Az ősmágia szabály változás miatt eldőlt a Járj!vs5lap kontroll párbaj, ha viszont nincs Fókuszálás, mindenkinek több kockázatot kellene vállalna picit.

  Amúgy meg Ádám – akinek ezúton is újból, hatalmas gratula – pont megmutatta, hogy a bilincs igenis valid válasz a jelenlegi kontrollos-Fókuszálásos környezetre.

 27. A Járj vs. 5 lap relációban pont nincs túl sok jelentősége az új ősmágia szabálynak. Sőt… érdemes megnézni, melyik volt a legjátszottabb zöld lap a statisztikában. Az új ősmágia szabály – ha a gyakorlati tapasztalatokat nézzük – elsősorban három csoportot erősített leginkább: a Krigist, az olcsóbbító követőket és érdekes mód a drágító szabálylapokat.

  A Bilincs szerintem hosszú távon (értsd: nagy minta alapján) kikap az 5 lapos pakliktól a jelenlegi metában. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

 28. Szerintem azért van relációja az új ősmágia szabálynak,
  mert az 5 lap simán körbe tudja most játszani a Járj!-at.

  Időlassító-Lélekrezonancia, 2 féle UR bűbáj, Univ kifordító, Flux, Haven, ezeket szeretné asztalon látni, kézből meg NTI és Bufa segítsége. Tápnak ott van még a Varázskert, ill 5 lap mellé jó a Varázsrépa is. Elmondtam a pakli 2/3 részét, és ebből az 1 szem Haven drágább 1-el, ha nem tudom kitenni védekezésből. Ennyit tud az 5 lap Életenergia ellen a Járj!

  A Polipokalipszis szvsz kisebb részben a Járj! kompatibilitása miatt a Nr. 1., nagyobbrészt azért, mert +2 rá reagálni, és a különlegesség megcsúfolásán kívül nincs olyan lap a HKK-ban, amivel meg tudnád fogni, ha az ellenfél kezdett.
  Onnantól lesz második körre 4 VP-d, ha semmire nem költöttél, viszont plusz 2 minden.

  A bilinccsel kapcsolatos sejtésedet osztom, remélem, nem lesz igazunk.

 29. Bocs, hazudok, a Sárkánymágia és az Ősmágia tornya is megfogják a Polipokalipszist, de mostanában a pirosat nem látom remekelni, a fehér ugyan jó, de lehet rá készülni. (SIvara)

 30. Az általad említett lapok közül a Techiánaflux az egyetlen, ami erősödött az új ősmágia szabállyal, az sem igazán éli most fénykorát.

 31. +1 tiltás első napról is. Nem az a baj, hogy a fóki op, hanem, hogy elbaszott lappá nőtte ki magát. Itt nem csak arról van szó, hogy kiránt a semmiből, mert több emberrel is beszéltem, magam is tapasztaltam, nem annyira gyakori, hogy be kell keresni. Itt arról van szó, hogy kb kötelező vele tolni, mert csak 1 lap, még ha csak minden 5. meccsen is nyújt kiutat, akkor is jó ha van.

  Innentől a “behúztam kezdőkézre, ami -1 lap szinte”, illetve az “elnekronoztam a sajátomat, az ellen nem, és tényleg eljutottunk topdeck fázisig” is ott van. A paklik erejét is torzítja. Lehet, hogy elkentük ellenfelünket, pont 1 lappal jobbak voltunk vagy ilyesmi, ő meg visszajön a semmiből.

  A kéket meg önmagában teszi kötelezővé paklikba: ugye ezt is mondtad többször Balázs, hogy diverzitást szeretnél (ki nem) lapok terén is, nos amíg van ez a lap, gyakorlatilag max 3 szín lesz kérdéses kontrollban.

  És akkor arról még nem beszéltünk, hogy mennyiszer kell a tesztelőknek azzal bohóckodni, hogy ellenlapokat készítsenek ellene (ami a behúzod nem húzod be, szerencse alapú vonalat erősíti, ami nem cél, ezt DK is említette).

 32. Nem erossegi szempontbol hasonlitottam a Fokuszalast mas lapokhoz (nem is lenne konnyu, elegge egyedi laprol van szo), kizarolag a “mennyit hasznalnak belole” szempntbol. Mivel ez volt Fec felvetese.

  Most nyaralasok / idohiany miatt hosszabban nem leszek, sziasztok!

 33. Nem a Járjat gyengíti vagy erősíti az új ősmágia szabály… a Polipokalipszis lapot erősíti rohadtul… a tény, hogy a Molluszk vagy a lépéselőny semmi befektetés mellett a második körben tud hozni egyet, az elég brutál. És az 5 lapos kontroll a csóri 4 lapos kontrollomtól meghátrál, elég durván. Kb 5 mana, ha egy kör alatt meg akar szabadulni tőle…. és ami viccesebb, hogy Molluszkban nagyon szép az, hogy a 3. körben meg befigyel már egy Univerzum kifordító, laphúzásra persze. Kb térdre volt kényszerítve Norbi a versenyen… mondhatni nem tudott csinálni semmit, hogy a 2. körben kapta az áldást.

 34. +1 a Fókuszálás első napos tiltására.
  Játékromboló lap, a pakliépítést nagyban torzítja, mert nemcsak a kontroll, hanem kb az összes pakliba auto include miatta a kék. Másrészt behúzva/elnekronozva vesztettél, ha meg be tudod keresni akkor jó eséllyel akkora tempót ad, hogy ha következő körben esetleg az ellenfél is el tudja nyomni a sajátját, akkor te az előző körében már jó eséllyel elég nagy tempóelőnyben vagy a húzott lapoknak köszönhetően(esetleg dobatást is húztál már az övére). Ez a lap/ellenlap móka meg elég rosszul működik egy kereshető lap esetén, mivel az ellenlapok nem kereshetőek.(hanyagoljuk a kereshető ellenlapokat, mielőtt még ezt biztatásnak gondolná valaki 😀 ). Nem teljesen ide tartozik, de én a Fókuszáláson túl megszabadulnék az összes önmagát előkereső laptól, a helyszíneket is beleértve. Vicc, hogy szinte minden pakliban kötelező a sík(általában azok hagyják ki, akiknek nagyon durva tempójú a paklijuk), és miattuk(meg a Fókuszálás!) miatt nem játszunk olyan király nekronos lapokat, mint az Előny a Semmiből, mert ha az ellen meglátja, hogy kiment az egy szem síkod, akkor ő kényelmesen kirakja az övét, és lehozza vele a meccset.

 35. Igen, és láttuk a Szikrációt, Kiüresedést, Xenó bilincsmestert is, köszi 🙂
  A Fókuszálás előkeresi magát. Ezek nem.

 36. Igen, a Királyi beszolgáltató egy kereshető megoldás a Fókuszálás elle… Oh… Wait…

  Remélem most már felfogtad, hogy miért vannak a Fókuszálás ellen…:)

 37. Az a baj, ha ez megoldódik, akkor jön a polip, szintén minden köv kontrollba az lesz az alap, meg kb minden hova. Kéket leváltja a zöld, meg van mindene hozzá.
  A Bilincs meg iszonyat kemény lesz a 3 UR miatt, ez szerintem nem lesz kérdés…

 38. A polipal egyaltalan nem ertek egyet. Nem akkora sztar az a lap. Rohadt dragan jon megfogni se nehéz es a jelzőket is meglehet oldani.Nem is ertem hogy jon a fokuszálashoz. Ettol nem kell hogy tarts sztem 😀

 39. Hát a molluszk, lépéselőny rád teszi a 2. körben. +2 rá reagálni, szóval jó eséllyel kijön, kb nyert is. Jó járj-ba meg a foki tiltás után a várható kontrollokba.
  Tehát úgy jön, hogy egy másik várható kötelező szín lehet a kék helyett…

 40. Nem csak neked.

  A fóki kereshető, a polip nem. Nyilvánvalóan ha az is kereshető lenne, akkor ugyanúgy tiltani kéne, mert mindkettő választ ad valamire (egyik üres kézre, másik teli asztalra).

  Jelenleg viszont óriási különbség van a kettő között, ez teljesen egyértelmű.

 41. A Fókuszálással ezt lehet tenni:
  – Teljesen kitiltani – nem fog megtörténni

  – Nerfelni – nem fog megtörténni

  – Előkereshető ellenlapot kiadni – reméljük nem fog megtörténni

  – Részlegesen tiltani – ez köztes megoldás

  – A pakliba való bekerülését korlátozni, pl. csak akkor ha a játékot X lappal kezdted

  – Még egy plusz feltételhez kötni a kijátszást, ami valahogy kapcsolódik azokhoz a paklikhoz, amikben releváns (Avatár, tűz, korlátozás)

  – Az előkereshető lapokkal eleve kezdeni valamit, mert játéktechnikailag borzasztó hatásúak lehetnek (sík, sivara, fókuszálás ahogy S.R. is írta). Szabályzat szintjén minden ilyen lapot
  a) drágítani pl. az előkereshető lapok keresése +XÉP áldozás
  b) megakadályozhatóvá tenni ellenlap nélkül pl. “amennyiben egy játékos előkereshető lapot szeretne a paklijából kikeresni az ellenfél 4 ÉP VAGY 2ÉP és 1 VP áldozásával megakadályozhatja a keresést”.

 42. Félre értitek nem akarom összehasonlítani a fokit a polippal, csak mint tavaly ilyenkor kb minden kontroll 3 horgonnyal kezdett, most fokival. Mindíg lesz op lap, ami meccsfordító…

 43. És ezek közül melyik előkereshető? Mindig lesz op lap, de nem mindegy, hogy az előrántható-e a semmiből, vagy sem, ezt értsd már meg 😀

 44. Vágom, te meg azt értsd már meg, hogy én egy fóki utáni időről beszélek, amiben egy 4 lapos erőforrás kontroll pl molluszk, lépéselőny ellen az 5 lap kontrollnak nincs sok esélye….
  A lépés előny ellen pl egy első körös albi varka után amit csak a szoli fog meg mi hozna vissza? Vagy egy kötelékes goblin után..
  A foki képessége csak ennyire op…

  Ez szerintem az 5 lapnak megadná a kegyelem döfést…

 45. Hallod Te mirol beszelsz 😂.Mi az h az 5lapos kontrollnak nem lesz esélye meg kegyelemdőfes 😀. Hagyd rá inkabb (Valaki soha nem fogja átlátni ezt a kartyat hiába erőlteti). Inkabb jatszok 5lappal egy molluszk vagy lepeselony ellen mint egy masik 5lap ellen hidd el.

 46. Olvasgatok csak, es kozben azon tunodom, vajon en nem ugyanazt a jatekot jatszom immar 23. eve mint masok..? Igyekszem nem tul sokat szakertozni, mert jomagam sokkal inkabb csak szeretem, mint jol jatszom a HKK-t, de hogy itt mindenki mennyire ert hozza… Komolyan sracok, le a kalappal! Ugy erzem, sokat kell meg tanulnom.
  Jah es persze nagy gratula a verseny dobogosainak!

 47. Hát DK, hiába mondogatod, kurva kevés lap van, ami megoldja 1 manából a megakadályozását. Ha létrejött sok sikert ahhoz, hogy 3 manából megszabadulj a két jelzőtől. Mondjuk kb mindegyik leszedés 2-3 manából fog jönni, persze ott a megsemcsap, de attól kevésbé kell tartani már, isteni lett. És ha le is szeded, 12 ÉP, aztán imádkozz, hogy nála nincs az ellen lap. De legyünk reálisak, megsemcsap amúgy sem játszott lap most. Tehát 3 mana leszedni az első, valszeg ezt az ellenfeled 0 vagy 1 manából megfogja, amire manád nem lesz counterelni.

  De nekem ne higgy, kérdezd meg Rokolya Norbit. Vagy nem is… csinál 2 decket, 1 baszó Ételenergiát meg egy átlag kontrollt, de úgy, hogy a második körében rád rakott egy Polipot. Sok sikert! Ha hamar megtudsz tőle szabadulni, akkor az az átlag kontroll a fos…

 48. @DK: szerintem azt akarják itt tanácsolni neked, hogy próbáld ki az életenergiát :DDD

 49. Azt senki sem vitatja, hogy beteg a lap, és én kifejezetten utálom, sztem halál broken rajta az a +2-es drágítás járj mellé (pl.), de ilyet még jó párat fel lehet sorolni (hogy ne mondjátok, hogy nem látom reálisan a kontroll lapjait, az absz prev nagyon táp lett, nem egyszer használtam úgy, hogy kentrip counterelt, de demizra is kifejezetten köcsög egy lap: nem elég az, hogy ingyen megfog valamit, de még meg is kell oldani, mert vissza tudja adni magát).

  Ilyenekbe tényleg felesleges belemenni, mert a lista napestig sorolható, miközben jelenleg egyetlen igazán problémás lap van a játékban, az is “csak” a kereshetősége miatt.

 50. Ha ennyire zavar valami és nincs rá kereted megoldani akkor játsz goldugárral vagy ijászparancsnokkal 😀 😀 vagy gondolkozzatok kicsit inkább de a sírás se rossz;) Tudom most jön hogy ezek nem meta lapok 😀

 51. Hát az éppen nem érdekel, hogy meta lap vagy sem. Az élet erejével is játszottam a paklimban, elég jól működött, talán 1-szer sideoltam ki. Persze, megoldás van rá millió, csak ha azokkal foglalod el a paklid, valszeg másra nem lesz hely. Nem olyan nagy ám az a 30 lap side… tudom… játsszak 60 lapos sideot… vágom. Megoldást mindenre is lehet mondani, keresni lapot még a hülyék is tudnak. De szeretném, ha írnál egy statisztikát, hogy egy bekapott poliptól hányszor szabadulsz meg időben, mert az ellenfeled közben nem tétlen és rád rak 2 segglyukat, meg 6 répát.

 52. Ezt inkabb ráhagynam mostmár. Nezd meg a dekklistakat hanyan hasznaltak polipot. Ha jol látom 1 az is 7.lett.De biztos azert van mert akkora spiler az a lap csak nem mindenki szereti. De gondolom te is es David is 3-3al jatszotok mostmar mert eleg olcso nyerés 😉

 53. @Dávid Fruzsi jarj+kragozott, ellene beszajdoltam a Polipokalipszist hogy majd mekkora sztar leszek, masodik korombe ki is pattant egy Sotet magia utan, le is szedett 3 lenyt, majd a 3ik korere leszedte 2 vo plusz Megsemm csap komboval es meg is olt 😀

  Behoson meg en kaptam egyet, ellenfelnek volt lent 3 db 1-es permanenese. Jott Seggfasz 1 helyett 3-ert, pucolas utan leszedtem egyet. Kov korben megegyet, es meg is nyertem a partit.

  Brutalis a lap a megfelelo dekkben, Tabori adoban meg meg undoritobb, de ha valami tiltas miatt nem fogjak a (4) 5+ lapos kontrollok hasznalni a Fokuszalast, nem ehhez fognak hozzanyulni.

 54. Adóba sem volt akkora sztár, persze cukik a kis polipok, de ott sem azért volt bent, hanem, hogy az 1., 2. körös terülést, ami az alatt jött létre, mialatt az adó az 1. körben Kurtzozott, leszedje. A tesztelés eredménye nálunk az lett, hogy üresben nem igazán éri meg megtolni a polipot.

 55. A járj meg az adó biztos nem fogja megvédeni a jelzőket, én viszont ezt tettem.

 56. Csak csöndbe jegyzem meg hogy ha az 5 lapos controlt annyira jó drágitani akkor holl vannak a mágusiskolák áramlást még annyival nehezebb megfogni mint a polipot és még olcsóbb is és még erőforrás is

 57. A polip azert volt nalam para nem mert nem voltam ra felkeszulve. Az iskolak riziko,kap egy vak vegzet aramlast es öngól.

 58. Egyszerű a válasz: a jelzők bedrágítanak ténylegesen, míg a mágusiskola mellett működik az ősmágia.

  No meg arról se feledkezzünk el, hogy fossá van tápolva erőforrások terén a sárga, ott valaminek tényleg bankot kell robbantania, hogy lenyomjon egy tartalék/fonál/kyorg tudást triót (szvsz ezek a legjobbak, minden csak másodrangú ezekhez képest, mármint ennél a színnél fix).

  (Illetve tényleg apróság, mert ilyen azért használunk olyan lapot, amit nem akarunk kezdőkézre látni, nos ez a mágusiskolára is igaz, első körben egy mínusz lap).

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.