Nemzeti Bajnokság 2018 – statisztikák a kijutókról

Megvan az idei bajnokság mezőnye.

A Beholder nemrégiben hivatalosan is lezárta a kvalifikációs időszakot a 2018-as Nemzeti Bajnokságra, így eldőlt, hogy kik vehetnek majd részt az idei tornán. A tavalyi évhez hasonlóan most is készítettünk nektek egy gyors statisztikák a kijutókról, melynek alapját az elmúlt 5 év adatai adták. Lássuk az érdekességeket!

 • Az idei Nemzetire összesen 56 játékos kvalifikált, ami a legkevesebb az elmúlt öt évet nézve. 2017-ben 61, 2016-ban 65, 2015-ben és 2014-ben pedig 59 játékos jutott ki az év legnagyobb versenyére.
 • Összesen 17 olyan játékos van a mezőnyben, akinek ez lesz az első Nemzetije: Ádám Levente, Anka Márton, Balla Gábor, Baranya Tamás, Benke Róbert, Hartner Gergely, Klimkó Mátyás, Malárcsik Gábor, Meszlényi Márk, Nagy Máté, Pataki Eszter, Rokolya Norbert, Sarkadi Balázs, Szkupien Zoltán, Tátrai Csaba, Vogel Patrik és Zieger Bálint. Ez kiemelkedően sok, a mezőny közel egyharmada újonc lesz!
 • A mezőny majdnem 29 százaléka lesz amatőr, összesen 16 fő.
 • Összesen 6 korábbi Nemzeti Bajnok lesz a mezőnyben, eggyel több, mint tavaly: a címvédő Makó Gergely mellett Dönczi Krisztián (2012) Egyed Dávid (2014), Kövér Attila (2010), Moschnitzka Ádám (2011) és Schwartz József (2016).
 • Összesen 19 olyan játékos van, aki az elmúlt öt évben mindig kijutott a Nemzeti Bajnokságra: Aranyi Ákos, Bege Gábor, Csető Zsolt, Dönczi Krisztián, Egyed Dávid, Gergely Ferenc, Horváth Dávid, Juhász Ferenc, Kahn Evarth, Kiss Zsolt, Makó Gergely, Molnár Ferenc, Pásztor Szabolcs, Sallai Gábor, Szarvas Attila, Szatmári Bálint, Tisza Ákos, Varga Krisztián és Várnai Péter.
 • Mindössze 4 olyan játékos van, akinek nem ez lesz az első Nemzetije, de tavaly nem volt ott a mezőnyben: Schwartz József, Sebők Álmos, Sziklai Krisztián és Tóth János a visszatérők.

A versenyig kereken egy hónap van már csak hátra – sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek!

Csető Zsolt

10 thoughts on “Nemzeti Bajnokság 2018 – statisztikák a kijutókról

 1. Nekem is ez lesz az elso nemzetim 🙂 tavaly ugyan kijutottam, de nem birtam elmenni.

 2. Ezúton szeretnék mindenkinek gratulálni, aki bejutott. Jó kis kártyajáték ez, és örülök, hogy ez a közösség a többihez képest egész összetartó – Wow, Smite, CSGO, stb 🙂
  Én nagy valoszinüséggel nem tudok menni, de aki tud, sok sikert kívánok:

  P

 3. Eggyel több induló.

  Király Zsolt is kijutott, csak a pécsi versenyek eredményének felcserélése miatt (csak a kvalifon volt meg a 10-es létszám) eddig nem volt a listán.

 4. Visszajelzés: AO first pick elemzés – vol 3. | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.