AO first pick elemzés – vol 3.

…avagy készüljünk a NB draftra!

kekveruA cikk címe meglepő lehet, hiszen ha elkezditek visszakeresni az archívumban  közelmúltban nem volt ilyen tematikájú cikkünk. Azonban – talán először a HKK történelmében – ismétlődni fog a Nemzeti Bajnokság draftja, vagyis a Beholderes szavazás alapján ismét 2 Alanori Olimpia1 Kreátor műhelye felállásban fognak játszani a 3. napra bejutó játékosok. Ez olyan szempontból jó, hogy megint viszonylag friss szettből folyik majd a játék, az irány oké, hogy a Tengermély – Elözönlés – Újjászületés vonalat elengedtük már. Persze annak is megvan az íze, hiszen kicsit más gondolkodást igénylő játékra van szükség (akkor még teljesen más volt a játék dinamikája. Régebben viszont a draftnak megvolt az a varázsa, hogy mindig az új szettből játszottunk, nehéz volt felkészülni, hogy nem tudod, hogy kinek milyen olyan koncepció jutott eszébe, ami neked esetleg nem nem. Kár, hogy az Alappakli (10. kiadás) nem fért bele a draftkeretbe, nagyon megnéztem volna, hogy mit lehet belőle összehozni, úgy, hogy ekkora mennyiségű reaktív lap van, ráadásul az isteni szabállyal is számolni kell.

Zsolti nemrég kirakta a statisztikát a bejutókról, mivel a mezőny közel harmada first timer, ezért talán nekik is ad némi támpontot a mai draftelemzés. Nagyon fontosnak tartom ugyanis, hogy mindhárom napra maximális felkészültséggel érkezz, még akkor is, ha úgy érzed, hogy nincs esélyed odaérni a top 16-ba (persze nyilván nem azt mondom, hogy minden időd töltsd draftelemzéssel, de nincs annál rosszabb, mint amikor bejutsz a 3. napra, ott a lehetőség, és azon megy el a verseny, hogy nem készültél fel egyáltalán).

Mielőtt belevágnék néhány first pick elemzésbe nézzük meg, hogy a tavalyi top 4 mit is draftolt:

top4

Talán a két legerősebb szín az előzetes elemzések alapján is sejtett Elenios és Sheran voltak (még úgy is, hogy a Kékvérű oroszlán (S)-es, Bubut pedig egy körben csak egyszer lehetett kijátszani – illetve ezeken kívül a Főparancsnok tiltott volt, A hatalom kék itala 1+1 lapot húzott, a pakliból a gyűjtőbe, vagy a Semmibe dobó források pedig eggyel kevesebbet dobattak). Bár előzetesen Rhatt nem a top színek között volt elkönyvelve, Gergő draftján nagyon jól látszik, hogy ha valaki egy gyengébb színt magasabban szed, akkor elég korrekt pakligerinc is összeállhat belőle.

A first pickeket most is a https://hkk-draft.firebaseapp.com segítségével néztem meg, természetesen van lehetőség a teljes szett ledraftolására, de a legtisztább képet (nem kell a gépnek szednie) az első – talán második lapnál látjuk.

1szett.png

Az első bontásunk sajnos nem lett világbajnok. A két ritkánk nem a legjobb, bár a Szinaptikus kapcsolódást rossznak sem nevezném. Kreona, az idővándor sajnos bármennyire is kecsegtető lehet (elég sok gyakori és nem gyakori reakció) a Raia messze a leggyengébb szín, mindössze a KF horda igazán jól használni. Ha már fent írtam, hogy erős a Sheran és az Elenios mindenképpen azt is érdemes megemlíteni, hogy ezeket a színeket sokan fogják valószínű az asztalnál szedni, éppen ezért túl sok nem fog belőle jutni. Én még régen azt tanultam, hogy drafton minden countert meg kell becsülni, így valószínű, hogy vagy kiszedném a kék védekezéses countert, vagy a Vérgólemet, aki elég terror tud lenni a középjátékban. A first pick persze függ attól is, hogy mit mentél az előző két napon, ha 3 win kell a nyolcba jutáshoz akkor bele lehet menni akár egy villámpakliba is (ha úgy állnak a csillagok akkor az elég fullos tud lenni), vagy ki lehet szedni egy Borostyán fókuszkristályt, ami hosszú távon biztosít előnyt.

2szett.png

Második bontásunkban a ritka sajnos megint nem viszi el a hátán a bontásunkat (ugye mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha belebontanánk egy Polipokalipszisbe), ráadásul itt a nem gyakori része sem az igazi a kiegészítőnek. Azonban észre kell venni, hogy van Zanpók a pakliban, amiből valószínű, hogy akkor találkozunk csak kettőnél többel, ha elsőként szedjük ki. Brutális játékerőt képvisel ha van pár zanszilánkunk hozzá (többek között a Kisebb gyógyító szentély és a Ryuku őrtorony is prémium kategóriájú lapok, utóbbit mondjuk talán nehezebb találni). Nelevyn, az özvegycsináló is jó lehet, mert sosem rossz, ha bele tudunk nyúlni az ellenfél jelzőibe, de a pók szerintem köröket ver rá. Amin még el lehet gondolkozni, hogy elkezdjük magasan pickelni a Krabber nyisszantásokat, mert nagyon fontos, hogy legyen olyan beleszólásunk is, ami akkor is jó, ha az ellenfél kezdett.

3szett.png

A harmadik boosterrel pedig egy kis játékra invitálnánk titeket, ha van kedvetek írjátok meg hozzászólás formájában, hogy ebből a pakliból mi az, amit elsőként draftolnátok ki (az elemző kedvűek azt is megírhatják, hogy miért).

Dév bácsi

7 thoughts on “AO first pick elemzés – vol 3.

  1. Trebor kalodája: a piros, mint a Vérgólem is egy kevésbé broken szín nem gyenge lapja, hátha jutna belőle több db is 🙂

  2. En a szellemcsarnokot valszeg, ha a kesobbiekben jon hozza Tilretas, meg az alma, eleg jo hosszutavon ez a minikoncepcio. Ha nem jonnek azert a barnabol vannak finom papirok mindket kiegbol.

    Tobbszor nyomtam mostanaban a draftprogramot AO es KM-bol, eleg erdekes dolgok szulettek ott 😀 Bubut meg lehetett talalni a vege fele is, ahogyan Trebor kalodat is.

  3. Én a Változatos morfot pickelném. Ha nem tudja az ellenfél semmizni akkor iszonyat táp. Plusz én rámennék egy Szent cél + Változatos minikombóra. Vszeg a fehér papírból lesz rengeteg ami szembejön.

  4. Látom senki nem akar irni akkor en elárulom mit szednék.Egyertelmü h A mágikus összhangot mégpedig azert hogy Aranyinak ne jusson.🤣🤣🤣

  5. Az első bontásból a Vérgólem-et, a másodikból a Zanpók-ot, a harmadikból a Haldokló főnixet venném, ki. A gólem a védekező képességével, és az ingyenes őrposzttorlasz-eltávolításával hosszútávú lapelőnyt termel. A középjátékban szerintem az egyik legerősebb lap, a Kékvérű mellett. Sajnos a ritkák nem igazán top kategóriásak az első csomagban… A Zanpók, ahogy már fentebb is áll, komoly erőforráselőnyt tud kialakítani. Egy kicsit szerintem ettől függetlenül túl van misztifikálva. Egyrészt kellenek mellé haverok, másrészt kétlépcsős a képessége,és ebben a két kiegészítőben rendkívül sok olcsó leszedés van. tehát egyáltalán nem biztos, hogy használni is tudja a képességét, mielőtt lekapná az ellenfél. Mivel azonban ebből a csomagból más nem igazán van első kivételre… ő marad. A Harmadik csomagban a főnix egyértelműen az erős ritkák közül való, és ha van erős ritka, azt nem engedjük tovább. Ráadásul a színe is erős, szóval nincs min gondolkodni.

  6. DK az csak nekem működik, te hiába veszed ki nem huzol be 2 egyformát úgysem:D

    Ám én mindenképpen valamelyik ritkát választanám, talán a kéket.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.