Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Lezajlott a tesztverseny, lássuk a részleteket!

Csütörtökön lezajlott a téli kiegészítő tesztelésének utolsó eseménye, a tesztverseny, amelyen tízen jelentünk meg, a következő összeállításokkal:

– Villámháború
– A Fókusz meglelése
– Edralian
– Krigis, a lélekkufár
– Életenergia (Isteni érzés kombó)
– Terik-von kincstárnok (moa epikus)
– Zuon, az ajándékozó (drakolder epikus)
– Rhatt követője (blokkoló epikus)
– Legendák völgye (legendás epikus)
– Elsődleges elementál (elementál epikus)

A négyfordulós verseny végére így alakult az eredmény:

 1. Szatmári Bálint – Krigis, a lélekkufár
 2. Makó Gergely – Legendák völgye (legendás epikus)
 3. Tihor Miklós – A Fókusz meglelése
 4. Makó Balázs – Zuon, az ajándékozó (drakolder epikus)

A meta tehát egyértelműen a soklapos kezdésről szólt, kíváncsi lettem volna, hogy egy Korlátozás vagy Semleges csatamező hogyan piszkált volna bele. A paklimat egy új „sheran vonal” alapján építettem, ami főleg a sheran varázslatokra van kiélezve. Meg is osztanám a paklilistát, illetve az egyik lapot, amely a pakli alapkövét képezte (a „*” jelzésű lapok az új kiegészítővel megjelenő lapokat jelzik, míg az „i” az istenieket):

Krigis, a lélekkufár

3 Aliza, ezerszemű mátriárka*
3 Beloran*
3 Földanya átka*(i)
3 Őshangya kamikázé(i)
3 Owooti trükk(i)
3 Komposztálás
3 Speciális védelem
3 Varázsrépa
2 Lohd Haven
2 Földanya hívása
1 Rücskös látógömb

3 Móka és kacagás
3 Nullifikálás
3 Réz mutyola
2 Enigma*
1 Búvópatak

3 Techiánaflux
3 Tűztomboló
2 Az elme hatalma

3 Sziklavadász*

Aliza, ezerszemű mátriárka

1 VP, Sheran kalandozó, elf, pók, 2/3

3-as mérgezés.

Kijátszásakor minden játékos következő kézből kijátszott lapja nem jön létre, kivéve, ha az elf, pók vagy Sheran varázslat. (K), ha sikeresen kijátszol egy pókot, elfet vagy Sheran varázslatot, rakj rá 1 izomjelzőt.

aliza.png

Zelenák Anikó – Aliza, ezerszemű mátriárka

Írhatnék részletes beszámolót, de az új lapok ismeretének hiányában nem gondolom, hogy túl élvezetes lenne olvasni, sokat spoilerezni nem pedig szeretnék, így ettől most eltekintenék. Amit viszont ki szeretnék emelni, a harmadik helyezett Fókusz pakli Miklós vezérlésével. Elsőre elég mesekategóriának tűnhet, de azért egy relatíve komoly metában mégis odaért a dobogóra, aminek szerintem az egyik legnagyobb oka egy új Mardakor volt, amely kifejezetten a kevés lappal kezdő paklikat favorizálja.

Ezzel tehát lezárult a 2018-as kiegészítőnek szentelt tesztszezon. Az elkövetkezendő hetekben még folynak bőven az utómunkálatok, illetve egyidejűleg a 2019-es szezonra is már elkezdünk készülni lapötletekkel, tematikával, stb.

Szivárgás tehát legközelebb az első éles tesztelés után várható, amelynek egyelőre nincs konkrét időpontja, addig is jó játékot mindenkinek!

Szatmári Bálint

10 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Köszönjük az infókat, várom már az előzeteseket 🙂 (gondolom október 15-én fog kezdődni). Az epikus legendák völgye tetszetősen hangzik, kíváncsi leszek rá, hogy lesz-e egy jó 5 lapos kontrollos vonala is a szokásos keltetős-korlátozón kívül. Az elementál követőt őszintén szólva nem értem, sosem létezett ez az etnikum igazán, de biztos jó okotok volt rá. A Földanya átka meg beteg lehet, ha a Sheran istenire esett a választás, szerintem messze a leggyengébb isteni jelenleg(a piros mellett, de annak egyéb gondjai is vannak). Az is igaz viszont, hogy sok lapos kezdésnél és ennyi sheran lap mellett azért lehet mutogatni gazdagon az Owootinak is. Grat a tesztverseny megnyeréséhez!

 2. Ez a tesztverseny relevánsabbnak tűnik, mint az eddigiek.

  Jap, az a sheran isteni nagyon komoly lehet, bár valszeg benne volt, hogy a szinergiák miatt is került enni zöld lap be.

  Ez a pók sztem elég erős. Adott esetben előre counter 1-ért és utána is meg kell oldani az izmok miatt.

  Kérdés, hogy mennyire lehet megoldani konzisztensen, hogy én ne szívjam miatta (ez könnyebb), de az ellenfél igen (ez nehezebb).

 3. Engem kezd kicsit irritálni ez az epikusáradat. Mindenből 5 lapot akarunk csinálni…Nagyon veszélyes dolog ez…

 4. Gondolom indirekt módon az életenergia visszaszorítása a cél, ami visszahozhatja a sima követőket a metába, mert 18-ról messze nem olyan könnyű belőni őket – no meg erősíti a járjat, szintén mivel nem 30-ról indulnak.

 5. Azért addig el is kell jutni. Ha követőlövés után arcodba kapsz egy nekronsárit pl, akkor úgy kapsz ki, hogy nem jutottál el 24-ig.

 6. Meg egy kis info a versenyrol:
  – Szata veretlenul nyert (4 fordulo volt, hagyomanyos verseny, de min. 1/4 uj lap kell bele), Gergo, Miklos es en 3-3-3 winnel, kozottunk a jatszma dontott (hagyomany a tesztversenyen).

  – A ‘Sheran-os’ Aliza + Beloran vonal Kalugyer Roland otlete volt eredetileg.

  – Ami oromet okozott: Szata paklijaban is lathattatok ‘nem-szokvanyos’ lapokat, Gergo 19! legendas lennyel jatszott, Miklosnal meg foleg voltak ‘nem-standard’ lapok szep szammal.
  En csak 14-re tudtam feltornaszni a drakolderek szamat (2 db. uj morf included) – igy utolag a 2 specifikator helyett mast hasznalnek alapbol.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.