Versenybeszámoló – Szombathely, szeptember

Újabb helyszín került be a versenynaptárba.

Mindig örömteli hír, ha egy új versenyhelyszínről írhatunk: ezúttal a nyugati országrész lehetőségei bővültek ki, szeptemberben ugyanis megtartották az első HKK-versenyeket Szombathelyen. Íme Benke Róbert beszámolója.

Ígértem, hogy írok egy beszámolót a szombathelyi versenyhez, de nehezen vettem rá magam a paklilisták begépelésére. Főleg, mert sikerült olyan remegő kézzel fotózni, hogy alig bírtam kivenni a foltokból a lapokat. (Így előre is elnézést kérek érte, ha valahol valamit elrontottam.)

Tudomásom szerint sosem rendezett senki Szombathelyen versenyt, én magam a 90-es évekből zalaegerszegi versenyekre emlékszem, így talán először volt itt verseny. Az eseményt szeptember 23-án rendeztük meg, amit elég sok felkészülés előzött meg. Főleg a helyszín megtalálása okozott fejfájást, s bár végül ráakadtunk egy sörözőre, amely odaadta a termét, de még az utolsó pillanatban is voltak kisebb problémák körülötte. Végül mindkét fél némi fenntartással vágott bele a rendezvénybe, de úgy tűnik, hogy végül elégedettek lehettünk egymással, így a jövőben is vissza tudunk ide járni.

Bár mindössze 2 hét volt rá, végül előre bejelentkeztek 8-an, s még vasárnap reggel is volt telefon, hogy bár nem jelentkeztek, szerettek volna átjönni Zalaegerszegről, de a sofőr elaludt, így végül nem értek át. Biztató előjel, hogy Győrből, Sopronból és Zalaegerszegről is jeleztek vissza, hogy a jövőben figyelemmel kísérik az időpontokat, mert ez a hétvége nem volt nekik ideális.

Két versenyt rendeztünk, egy hagyományost és egy Beszűkült látókört. Az elsőnek nem voltak különleges szabályai, a második esetében a Nemzeti első napján élen végző 5 pakli lapjai voltak nálunk is tiltottak, akárcsak előtte az Excelsiorban.

Hagyományos verseny

A versenyre az előzetesen bejelentkező emberek mind eljöttek, így 8-an voltunk, s elég változatos metát produkált a mezőny.

 • 1 Zarknod börtönében (gyűjtőgeneráló farkasos kombó)
 • 1 Hegymélyi keltető + Legendák Völgye (legendás lények)
 • 1 Ősi rúna + Építő rakshallion (good stuff épület deck)
 • 1 Építő rakshallion (Mágusiskolás épület deck)
 • 1 Teremtő rakshallion
 • 1 Raia követője
 • 1 Motyogó kultivátor (nem epikus motyogó)
 • 1 Életenergia (good stuff kontroll)

A versenyt Szabó András nyerte Hegymélyi Keltető + Legendák Völgye paklijával, minden egyéb koncepciót maga mögé utasítva. Bubunak a visszatérése óta ez volt az első győzelme, így az első hivatalos verseny győztese ő lett. A helyezések a következőképp alakultak:

1. Szabó András (paklilista) – Hegymélyi keltető + Legendák Völgye
2. Benke Róbert (paklilista) – Életenergia
3. Niklai Bálint (paklilista) – Zarknod börtönében

Pörgős verseny

Miután ebédeltünk nekiláttunk a második, pörgős verseny lebonyolításának. Itt sokkal trükkösebbnek kellett lenni, hiszen a top spoilerek tiltottak voltak, így nem is csoda, hogy némi átalakítást kívántak a deckek, illetve többen is paklit cseréltek.

A meta a következőképp alakult:

 • Hegymélyi keltető + Qwikrekson, a quwarg sámán (quwarg)
 • Zarknod börtönében (farkasos kombó)
 • Kragoru familiárisa (blokkoló)
 • Alpha Centaurus (ében íjász)
 • Raia követője
 • Motyogó kultivátor
 • Építő rakshallion
 • Tábori adó + Harangmester

Itt az élmezőny a következőképp alakult:

1. Szabó András (paklilista) – Hegymélyi keltető + Qwikrekson, a quwarg sámán
2. Németh Árpád (paklilista) – Kragoru familiárisa
3. Kochán Zsolt (paklilista) – Alpha Centaurus

A résztvevők mindegyike minden versenyen kapott díjat, így az emberek végül mind örömmel távoztak. Reméljük mindenkinek tetszett a verseny lebonyolítása, s október 14-én újra találkozunk, amikor is fő versenyként Veszélyes fajt tartunk, míg a pörgős lebonyolítású versenyen Hatalom korlátozását tartunk. Ez utóbbin az összes ritka és ultraritka lap, szabálylap és követő is tiltott a szokásos lapok mellett, valamint tiltott a Kékvérű oroszlán és az Öntörvényű krabber, mint két nagyon erős lap ebben a mezőnyben. Várunk mindenkit szeretettel!

Benke Róbert

2 thoughts on “Versenybeszámoló – Szombathely, szeptember

 1. Sok sikert az új versenyhelyszínhez és grat az első versenyek helyezettjeinek!
  Viszont ezt a kiírást már a Beho honlapon se értettem:mi az, hogy a szokásosak mellett? A ritka és ultra ritka narancs lapok is tiltottak gyngy versenyen definíció szerint , felesleges kiemelni őket.

 2. Ez nem mindenkinek egyértelmű. Az első kérdések mindig arra vonatkoznak, hogy a narancs lapokra is vonatkozik-e a korlát. Én ezért emeltem ki. Amikor kiírtuk a formatot, akkor is rövid időn belül volt erre vonatkozó kérdés. 😉

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.