Elemi Erők montázs

Egy kis teaser – már nem kell sokáig kibírni!

A pénteki napon lezárult az Elemi erők lektorálása, és hamarosan lapbemutatót is olvashattok majd a Beholder weboldalán. Egy kicsit szeretnénk csökkenteni(?) a várakozás nehézségeit, ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk nektek egy kis montázst egy-két általunk érdekesnek gondolt laprészletből.

teaser

Utoljára a Mágusok alkonya idején készítettünk ilyet, reméljük, hogy néhány érdekességet ti is kiszúrtok majd. Jó bogarászást, és már tényleg nem kell sokáig kibírni!

Dév bácsi

58 thoughts on “Elemi Erők montázs

 1. Seggfaszdeckbe fekete?
  Új ikonok?
  Elcsábult farkasok?
  Szőrös sárkányok?

  Elemi erők is coming!

 2. Nyilván a lapcounter isteni lesz és ott a dornodon jele a háttérben 😉 ráfért a színre egy jó isteni, a megsemm csap nagyon lehúzza (főleg mióta a buborék is megalázza).

  Jó kis montázs, köszönjük 🙂

 3. Ah, tényleg… nihilum kulcs – mindig is nagyon szerettem. 😀 Kár, hogy már használhatatlan. De nem lehetne első kiadásos vackokat felújítani? Vagy egy KOMPLETT első kiadást felújítva? Persze a transzformálást és társait szimplában is elfogadjuk… 😀

 4. Őszintén szólva elég régen nem néztem rá a honlapra (mea culpa), de ami nagyon szemet szúrt, hogy miért kell egy erősen okkultista jelképet felhasználni úgy, hogy az valószínűsíthetően gyakran elő fog kerülni?

  Sztem ez kiadói szempontból nem szerencsés.

  Amúgy remélem jó lesz az új kieg és minden jót előre is!

 5. Isteni lapok után most jönnek a ‘sátáni lapok’?

  Egyébként nem igazán tudom elképzelni, mit fog ez jelölni, de meglátjuk, kíváncsi leszek.

 6. A Rhatt UR (1zsz v ingyen lapcounter)
  nem tűnik rossznak, ha semmi mást nem
  tudna, akkor sem.

 7. Azért a 5 ágú csillag sok mást is jelentett már mint a sátánt.
  Aki kiváncsi nézzen utána a neten.
  Ha jól emlékszem Dornodon is egy pentagrammába állította a híveit ,így szabadította fel a Zan erejét és indította el a Túlélők földjét…..
  Aztán ott van még a M.A.G.U.S. ,vagy pl a Heinekken….stb :).

 8. ez nem kritika, csak egy észrevétel, illetőleg egy ebből fakadó kérdés, a ge megjelenésével elindult egy kezdeményezés mely azt tűzte ki célul, hogy kissé lelassítsák a játékot, olyan lapok kiadásával, mint pl a molekula robbanás, pókvadász, stb, a decemberi zén is folytatta valamelyest ezt a vonalat, ugyanakkor a x kiadással ismételten előtérbe kerültek a 0ás counterek, ami azt jelenti ,hogy felhagytak a játék lassításával, a kérdés ,hogy mi ennek az oka?

 9. A 0-s counterek legfeljebb akkor gyorsítanák a játékot, ha tempo deckekbe használnák őket az indulás bevédésére, de jelenleg nem nagyon van ilyen a metában.

 10. én inkább arra gondolok ,hogy nem jött ki több olyan lap, amelyre bizonyos idézési költség alatt nem lehet reagálni, így drágább kánterek csak elvétve kerülnek be a metaba

 11. Az új ikonnnak én sem örülök, és kiadói magyarázat se fogadható el igazán, mert nem mindegy, hogyan áll az a pentagram, felfelé az jellemzően a mágia, okkultizmus jelképe, míg lefelé fordítva egyértelműen a sátánizmushoz köthető

 12. Röhejes ez a pentagrammázás. Mi a ráké’ kell mindenben a hibát keresni? Okoskodás, belemagyarázás, kötekedés. Ez egy ikon, tudjuk mit jelent, ennyi. Ugyanez volt a ‘repül’ és a ‘védekezés’ ikonnál… Minden fantasy világban megjelemik valahogy, tudjatok már együttélni vele!

 13. Elég szomorú, hogy valaki így gondolkozik a szimbolikáról, a szimbólumoknak igen erős jelentésük van, némelyikük miatt háborúztak-háborúznak az emberek, ha ezt mutogatnánk az embereknek egy bizonyos rétegnek teljes mértékben eladhatatlanná válna a termék függetlenül annak tartalmától, ugyanúgy erről egy történet jut eszembe amikor megkérdezte az egyik zsidó vallású csoportársam miért hordok 88 feliratú pulóvert (amerikai gördeszkás márka), utána világosítottak fel hogy a 88 az SS jelképe volt vagyis igenis te nem tudhatod, de bizonyos szimbólumoknak igenis van jelentése mások számára

 14. Elég szomorú h azt gondolod, mindenkinek úgy kell(ene) gondolkodnia, mint azt elvárod. Számomra semmit nem jelent h merre van forgatva az a nyomorult ikon. Elhiszem h masoknak nem mindegy, de ezért had ne én érezzem szarul magam, már bocs.

 15. “… te nem tudhatod, de bizonyos szimbólumoknak igenis van jelentése mások számára…”

  Nem tudhatunk mindent. Lehet a 88as miatt kiakadó más valláshoz tartozó illetőnek meg egy olyan jelkép “mindennapi”, ami màsnak megbotránkoztató.
  Komolyan, egy fantasy játékról beszélünk… 10 Isten van. Akkor a keresztények nem pampognak? Ott vannak a thargodanok, akik kvázi úgy néznek ki, mint az ördög… Emiatt nincs néplázadás? Félpucér nőalakok vannak, a konzervatívak nem hisztiznek?

 16. Szerintem kicsit túlgondoljátok páran ezt az ikon dolgot. Mindenki érti, hogy mi ez, miért ez, stb., emiatt senki nem fog pl. kevesebb kieget venni. Simán csak azt vetették fel páran, hogy talán szerencsésebb lett volna valami “biztonságosabb” ikont választani, ami senkiben sem ébreszt téves asszociációkat. De ennyi, olyan ez kb. mint amikor egy felújított lapnál nem cserélnek le egy nagyon szar régi grafikát és ezt felvetik páran – idővel már nem fog vele foglalkozni senki, de a jövőre nézve jó tanulság.

 17. a 88-nak annyi köze van az SS-hez hogy a karakterek hasonlónak néz ki. A valódi jelentése az ábécé 8. betűjére utal, a HH egy bizonyos náci köszöntés rövidítése.

  Ennek az egésznek kb. annyi az értelme, hogy a balta a háború szimbóluma, nagyanyámat meg elvitte a háború, szóval én nem veszek HKK-t mert fel vagyok háborodva hogy a HKK negatív jelképeket használ.

  Ugyanakkor megjegyezném a másik oldalról hogy az üzleti világ nem így működik, szóval ez valamennyi veszteséget azért talán okozhat a cégnek. Nem véletlenül cserélte a Heineken a vörös csillagot le bizonyos országokban pl. Lehet faszság felidegesíteni magad rajta de ha pénz múlik rajta…

 18. Ikon dolog: ANNYI más megoldás lehetett volna… egy törött mana jel, egy háromszög, egy ‘-1’, sokminden. Sikerült beleválasztani…. na, de ezen túllépünk, mert ezért nem éri meg megölni senkit. De legközelebb ennél jobban is lehetne választani, mert azért ez már nem csak nekem szúr szemet, ahogy látom. Meg ahogy ugye mondtam már oly sokszor – több szem többet lát. Talán legközelebb a kiegben, ha kérdés, hogy milyen ikont adjunk az új képességnek, akkor fel lehetne előtte dobni pár lehetőséget a népnek, vagy szervezni egy “Szerkessz ikont az alábbi képességnek” játékot.
  Szerintem lenne rá igény…

 19. Nem értem a problémát az ikonnal…. valaki magyarázza már el, hogy egy fantasy játékban egy pentagram miért probléma, ahol gonosz istenek, VILÁGÉGÉS, élőholtak, fattyak, trollok, zombik, Bartik élnek? Az idézés és pentagram lehet hogy összeköthető magával Dornodonnal fantasy ügyileg. Esküszöm nem értem 😀

 20. Á, ez már megint csak a szokásos kirakat, ide aztán mindenki kiállhat és verheti a mellét, hogy ő most akkora nagy, nagy keresztény, hogy neki még a pentagramma is szúrja a szemét. Jól van, minden nagyon nagy keresztény meg van dícsérve, megvolt a napi jócselekedet, hoztátok a színvonalat, gondolkodás nélkül dislike-oltátok, aminek a csomagolásán nem csillog a kereszt, na most már lépjünk tovább!

 21. …vagy csak páran leírták teljesen normálisan és nem demagóg módon, hogy nekik személy szerint nem jön be az ikon / nem tartják szerencsésnek és ennyi?

  Szerintem olvasd vissza az első pár témába vágó kommentet itt fent (100% korrekt hangvételű és indulatmentes), és gondolkodj el kicsit azon, hogy ki az, aki veri magát…

 22. Bocsi, amit Behon irtam, az nem volt “kiadoi magyarazat”: azt Miklos adhat, ha akar. (de biztos vagyok benne, hogy nem akartak senkit sem megbantani ezzel)
  Csak felhivtam ra a figyelmet, hogy szerintem a pentagramma sokkal tobb, mint siman satani szimbolum.
  De valoban nem volt szerencses ez a jel, mivel vannak jatekosok, akiknek ez lathatoan problema.
  A sajat (lektori) nevemben a “hat, nekem almomban sem jutott eszembe a satanizmus errol a jelrol, sajnos nem vagyok nagyon jartas a szimbolikaban, de igyekszem majd figyelni ilyenekre is a jovoben” -t tudom mondani.

 23. Ez a hajo mar elment, de az idezes ikon nyilvan maradni fog. Azt javaslom h a kesobbi kiegekben szereplo ilyen lapokra elforgatva, a talpara allitva keruljon az a bizonyos csillag es akkor nem lesz gond.

 24. Szerintem is elég a fordítás,biztos feltűnt itt többeknek,hogy a kincs ikon is megfordult az idő folyamán,ez teljesen jó megoldás lenne. Bár erősen kétlem,hogy emiatt most bárki eldöntötte,hogy abbahagyja a játékot vagy nem vesz kiegészítőt.

 25. Egy jóóó Bundás szirén

  Bundás szirén
  1 vp 1 zsz
  szirén,yeti

  Csábítás:0

  Kijátszásakor minden KF-elni tudó lényedre tegyél egy yetibőr hálózsákot.

  3/3

 26. Hehe, jól hangzik, de Csábítás: -1 -el lenne a tökéletes. Kijátszásakor egy 1es lényed átkerül ellenfeledhez.
  🙂
  Egyébként a csábítás ellenkező iránya direkt lett kizárva, vagy nem merült fel. Szerintetek lenne értelme?

 27. Végülis lenne, a hátrányokat adó lapok counter-jeként. Ezekből azért elég kevés van, így nem hinném hogy bárki be is tenné a paklijába. A polipos takarítás után megmaradó Iszapjelzők vagy a Tlekian árulón kívül más nem jut eszembe ahol lenne értelme.

 28. Bundas sziren: zsenialis! Meg van veve.
  Anti-csabitas (“elijesztes”): meg atgondolom, erdekes otlet, kerdes, hogy hatranykent milyen/mennyi lapon lenne jatszhato ill. akarunk-e pont ilyen hatranyt.
  Idezes ikon forgatasa: szerintem ez jo otlet, feljegyzem a kov. kiegre.

 29. az anitcsábítás alapvetően nem lenne rossz ötlet, ha több olyan szisztematikájú lény lenne, mint a telikan áruló ,v az ajándék ló

 30. Azért akad néhány lap amik átkerülnek az ellenfélhez. Pl: quwargokat is pakolhat az ellenfél hozzám. Vagy egy olcsóbbító lényt átpakolhatok vele az ellenfélhez agyoncsapva az ősmágiás lapjait. De átgondolandó egy olyan pakli, amiben a hátránnyal operáló lapjaimat pakolgatom át az ellenfélhez.

 31. Jók ezek az átok lapok. Amennyiben kézben nem működnek. 🙂 vagy olyan képességei vannak amik kijátszásra kényszerítik a játékost.

 32. A következő komment nem kíván megsérteni senkit, pusztán egy látásmód, aki ezt nem tudja elviselni, vagy túl érzékeny kérem ne olvassa tovább. SPOILER veszély 😀
  Nem hiszem el, hog egy ikonon ennyire ki lehet bukni, már a magyaroktól lassan nem várok mást, mindenben csak a negatívumot keresik. De sztem a behó azért választotta ezt az ikont, mert ha az ilyen ikonnal rendelkező lapokat a szoba közepén körbe rendezed és kecskevérrel meglocsolod, akkor magát a sátánt tudod megidézni 😀
  Nyilván ha fantasyt szeretsz, akkor lépj túl ezen. Igaz keresztényként amúgy sem értem, hogy hogyan lehet egy olyan kártyajátékkal megbarátkozni, ahol a lényeg, hogy megöld az ellenfeledet. Keresztény képmutatás, mint volt mindig is, mert eme fogalom mögé bújva, simán el lehet felejtetni az Isten nevében véghezvitt népirtásokat.
  Komolyan mondom a Beho fórumot meg ezt olvasva is csak neverni tudtam egyes “felnőtt” emberek reakcióin. Bezzeg azon, hogy lassan a TVben meg a médiában szeméten kívül mást sem lehet látni az nem idegesít senkit. Nah ezért nincs TVm se.
  És most leülök a kártyáimmal és megnézem, hogy a grafikák köz hány olyan van, ami senki látásmódját nem sérti.
  *hátat fordít, kinyújtja a kezét és leejti a mikrofont, majd kivonul a színpadról*

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.