Az illusztráció nélküli kártya

Alterezés a HKK-ban?

Aki ismer bennünket tudhatja, hogy amikor összedugjuk a fejünket elég érdekes dolgok szoktak kisülni belőle (magamnak mondom, hogy jó lenne amúgy ezeket néha lejegyezni). Még régebben felmerült egy olyan ötletünk, hogy milyen jó lenne kiadni egy olyan HKK lapot, aminek nincsen illusztrációja. Azt is gondolhatnátok elsőre, hogy teljesen elment az eszünk, azonban ez elég érdekes, új kapukat is megnyithatna. Maga az alterezés külföldi kártyajátékokban (első sorban a Magicben) teljesen elterjedt dolog, ez egy olyan folyamat amelynek során egy művész/grafikus átalakítja egy már meglévő lap illusztrációját.

relic.png

Természetesen az alterezésnek is megvannak a maga szabályai, a lap fontos részeinek látszania kell (idézési költség, statok, képesség). Egy videón is láthatjátok magát a folyamatot:

Mi egy kicsit továbbgondoltuk a dolgot, ugyanis pl. egy HKK lapon sokszor több információ van, mint mondjuk egy Magic kártyán – elég csak arra a rengeteg ikonra gondolni ami a lapokon szerepel (több helyen is, szárny, isteni, szövegdoboz és a kép között végtelen darabszámú stb…). Az ötletünk tehát az, hogy egy lapnak üresen hagynánk az illusztrációját, hogy a játékosok azt csináljanak csak vele amit akarnak. Ki tehát lehetne élni mindenféle kreatív hajlamot. Maga a lap semmiképp sem lenne spoiler (sőt,megszavaznék neki maximum egy nem gyakori státuszt), hiszen biztosan vannak olyan játékosok akiket egyáltalán nem mozgatnak az ilyen szálak, és sok “fehér kocka” az asztalokon nem nézne ki túl jól. Ti örülnétek egy ilyen kártyának? Várjuk véleményeiteket!

Dév bácsi

18 thoughts on “Az illusztráció nélküli kártya

 1. Érdekes gondolat,poénnak jó. Lehetne lény és akit már egyszer 0-ig leütött,annak a nevét beírnám az üres helyre 😀

 2. Én a rajztudásommal inkább üresen hagynám 😀 Amúgy nekem 8, ha a többség szeretné, akkor miért ne.

 3. az ötlet jó, de csatlakozom Domihoz, jobb, ha én nem rajzolok oda semmit 🙂
  (fogadjunk, a kputtyintó csalán adta az ötletet)

 4. Jó ötlet, támogatom. Sőt tovább megyek.
  Én korábban felvetettem olyan lapötletet is (UR-nek, de sima gyakorinak még talán jobb is), amit minden játékos magának töltene ki tollal. Ebből lehetne akár többféle is. Ezeknek nem kell nagyon bonyolultnak lenniük, de mindenki a kitöltési szabályoknak megfelelően gyárthatna magának egyedi képességű lapokat.
  Pl.:

  4 Zsz Konfigura
  színtelen kalandozó, alakváltó
  Kijátszásakor, célpont lényen sebezhetsz ( )-et, ( ) db célpont permanenst passzivizálhatsz, ( ) db célpont permanenst aktivizálhatsz. Újrahasznosítás: ( ). Antiblokkolás: ( ). [Kard]: ( )-es fájdalomsugár, Ép-ből is erősíthető.
  Csak akkor teheted a paklidba ha kitöltötted az üres mezőket; összesen 14 pontot oszthatsz el köztük, de mindenhová min. 1-et kell írnod.
  “Mindent IS!”
  ( )/( )

  Üdv: Kyb

 5. Ajaj! Szoktam olvasgatni a beho-n a lapterveket, 1-1 ilyen alter kártya vad dolgokat tudna abból kiindulva. Olyat viszont adnék, mint a törzsi sámán. Hogy vagy ezzé változik, vagy azzá. Hologramos-ban lenne a vicces, vagy mint a vetkőzős nénis tollak voltak.

 6. A magicbol sok mindent lehetne atvenni, ami feldobna a jatekot 🙂 Saga, transform lapok, csak hogy a szerepjatekosabb vonalbol emlitsek.

 7. Csatlakozom az előttem szólókhoz: magam biztos nem rajzolnék rá.
  Olyan lapot viszont szívesen látnék, ami a videón láthatóhoz hasonló módon, egyedileg van design-olva.
  (Arról már csak álmodozom, hogy ha ez tényleg készül, kézzel, egyedileg, akkor tuti védnökölnék egy ilyen lapot.)

 8. Nagyon szeretem minden játékban az olyan elemeket, amik kicsit kilógnak a játék maga alkotta keretei közül azért inkább fun jelleggel. Jópofa ötlet, nekem tetszene. Mondjuk az ilyen ötleteket inkább promó lapokként osztogatnám különböző eseményeken.

 9. Én is először promo / alanoros / UR lapokon próbálgatnám, megnézni mi a feedback, aztán ha úgyvan, uccu neki 🙂

 10. Ok
  Név javaslatok:ha valaki fehéren hagyná: fehér semmi, végtelen hómező,szintelen kép,
  Ha rajzolna rá színezné valaki . színezd újra, irka firka ,krix-krax…..:)

  Az alterezés már sokkal érdekesebb! Na az jöhet sztm ..

 11. Az sokkal érdekesebb lenne, hogyha lehetne valami egyedi grafikájú lapot kérni a kiadótól, amit te választasz ki a netről és elküldöd nyomtatásra. Akár meglévő már népszerű lap vagy új lapra. Az egyedi képességű lapok játéktechnikailag elég veszélyesek lehetnek. A másik lehetőség szerintem valamilyen olyan egyedi lap ami nagyon minimális előnyt ad (célpont játékos sebződik 2-t; gyógyulsz 2-t) de bármikor kijátszhatod fő fázisban, csak egyszer és nem kell a pakliban lennie. Ebből a fajta lapból pl. karakter lap, csak egyet használhatsz egy játék során. Lehetne saját névvel, egyedi grafikával és képességgel (ez lehetne akár előre megszabott X lehetőség, amiből a játékos választhat).

 12. A tokenek esetében már beindult egy minimalista irány,kevés szöveg, maxos grafika, ezen a vonalon lehetne tovább menni szerintem mert ezek a lapok információ tartalma már általános. Ezen a gondolaton én először azokhoz a jelzőkhöz nyúllnék melyeknek nincs lapja, iszap, tőzeg… mert ezek mondhatni hiánypólóak lennének. Persze ez generálna pár korábbi lap felújítását is. Esetleg újab lapokat amik termelik.

  Másrészt verseny szempontjából, mikor már 5.-6. órája játszol és még van hátra fordulód, zavaró lehet az egyedi lapok okozta anomália. Kizökkenthet, megzavarhat, és elmehet egy party, főleg mikor már vér… akarom mondani tétre megy. 😛

 13. Én is úgy gondolom, hogy az egyedi lapok okozta esetleges anomália egy elhúzódó versenynapon tudna néhány kényelmetlen percet, félreértést okozni.

  Ha az ötlet csupán a lap illusztrációjára korlátozódna még úgyis inkább az “inkább nem” felé húzok, de ha megvalósulna a dolog, akkor tuti hogy egy morf, vagy valamilyen a Zannal kapcsolatos lap lenne a kiszemelt, hiszen főképp ők hivatottak az alakváltást képviselni Ghallán.

  Így lenne némi szerepjátékos feeling is a dolog mögött.

 14. Most nézem, ez a Relic of Progenitus kajak 1 manáért kisemmizi a gyűjtőt?!?!?! De galád!!!!!!!!!!!!!!!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.