Versenybeszámoló – Excelsior, Jellemek harca

Kalugyer Roland beszámolója a háromszínű versenyről.

Az Excelsior legutóbbi versenyén, november 7-én Jellemek harca formátumban folyt a küzdelem, és újból elég szép létszámban, 25-en gyűltünk össze. Külön örömre adott okot, hogy a kezdőknek járó ingyenes első nevezést kihasználta egy új játékos, Kajdi Ádám, aki ráadásul díjazott helyezést is ért el. A meta kevés igazán meglepő választást hozott, a legtöbben egyetlen narancs lapra szavaztak, így a 4 lapos kezdés volt legnépszerűbb. A Fókuszálás nerfje és a Bufa segítsége tiltása már élt, de így is az Életenergia volt a legnépszerűbb választás a mezőnyben, de szorosan követte azt a Villámháború.

Szabálylap (15)

 • 4 Életenergia (3 jó, 1 semleges)
 • 3 Villámháború (3 gonosz)
 • 3 Lépéselőny (2 semleges, 1 gonosz)
 • 2 Lassan járj! (1 jó, 1 gonosz)
 • 1 Zarknod bilincse (jó)
 • 1 Ősi rúna (semleges)

Követő (9)

 • 2 Alpha Centaurus (gonosz)
 • 2 Legfőbb káoszmester (gonosz)
 • 1 Zuon, az ajándékozó (semleges)
 • 1 Motyogó kultivátor (gonosz)
 • 1 Magirox (gonosz)
 • 1 Arochos (semleges)
 • 1 Törpe-gnóm Glion (semleges)

Szabálylap + követő (2)

 • 1 Ősi rúna + Antimágikus rakshallion (gonosz)
 • 1 Ősi rúna + Teremtő rakshallion (semleges)

Jellemek megoszlása

 • 5 jó
 • 8 semleges
 • 12 gonosz

A végeredmény végül mégse a gonoszoknak kedvezett igazán, hiszen két semleges pakli mellett csak egy ilyen került a dobogóra, igaz, a Top 5-ben már ők voltak túlsúlyban.

1. Balla Gábor (paklilista) – Ősi rúna + Teremtő rakshallion
2. Pásztor Szabolcs (paklilista) – Törpe-gnóm Glion
3. Klimkó Mátyás – Alpha Centaurus
4. Zieger Bálint (paklilista) – Legfőbb káoszmester
5. Sallai Gábor (paklilista) – Legfőbb káoszmester

 • Érdekesség a versenyről: Sallai Gábor egy nem túl gyakran használt counterrel oldott meg egy nem épp szokványos helyzetet – Orgling mókamesterrel fogott meg egy Timera makacskodását.

Gratulálok minden helyezettnek, különösen Gábornak, akivel immár zsinórban ez volt a negyedik versenyünk, amin olyan játékos állt a dobogó tetejére, aki soha korábban nem nyert nálunk versenyt. Jó játékkal, jó paklival és szerencsés sorsolással bárki odaérhet tehát a csúcsra. Ezért is várunk mindenkit ehavi második versenyünkön, november 27-én kedden, hagyományos-pörgős formátumban, ahol már lehet játszani az új nagykiegészítő, az Elemi erők lapjaival!

Kalugyer Roland

7 thoughts on “Versenybeszámoló – Excelsior, Jellemek harca

 1. Azt mondjuk nem értem hogy lehetett megfogni 😀 máskor az a válasz rá, hogy hátrányra nem lehet reagálni. Ugyanis ez hátrány, mégha nincs is ott. Ez az egyik. A másik meg csak akkor kell dobni és nem előtte, ha létrejön ha, akkor meg már mindegy. De csak ekkor lehetne counterelni, nem? Mert akkor mostantól a Mithril gólem olcsóbbítása is az lesz? Végülis… dobató.. költség miatt dobod, de dobod.

 2. Nem ugyanaz a ketto. A makacskodasnak egyik hatasa a lapdobas. Tehat a varazslatnak mint forrasnak a hatasa. Tehat ez a forras dobato forras. A golem kepessegenek a koltsege a lapdobas nem a hatasa. Tehat ez nem egy dobato forras.

 3. Értem, ezt megmagyaráztad. 🙂 De addig nem dobató forrás, amíg létre nem jött, hisz annak előre nem fogom tudni megmondani, hogy 1 vagy 2 lesz e a kockadobás. Solisar aurájának viszont előre kell meghatározni a képesség hátrányát, hogy dobok vagy áldozok. Szerintem nem ugyanaz 😀

 4. Az Elemi erők frissen bontotton elveszitettem egy nagy átlátszo tégelyt(fekete tető le lehet csavarni) benne sok kocka nagyméretű 20 oldalu kocka, sok kicsi) és gyöngy (nagyon sok)
  Lehet hogy a biroi asztalhoz közeli fogas környékén hagytam.
  Ha valaki megtalálta jutalom ellenében szeretném vissza kapni.(a kockákbol és a gyöngyökböl is tarthat meg a megtalálo ha akar.)

  (itt jegyezném meg hogy én is találtam a versenyen egy elég nagy adag ritka lapot és visszaadtam a tulajdonosának ,és mos meg én járok igy hogy elhagyon a cuccomat……)

  BOCS az off-ért de ha nem ok hogy ide irtam legfeljebb kitörlitek….

 5. Srácok,csak hogy tiszta legyen:

  “Reagálhatok a Zilak-din főkancellárral olyan lapra, vagy képességre, amivel az ellenfél lapot húzhat, varázspontot vagy szörnykomponenst kaphat. Akkor is megtehetem ezt, ha a reakciók használatakor még nem tudható, hogy a lap konkrétan fog-e erőforrást adni. Ha viszont a lap biztosan nem fog erőforrást adni (pl. mert Zarknod bilincse van az asztalon), akkor nem reagálhatok vele”

 6. jozsi: kockákat mi sajnos nem hoztunk el, és arra sem emlékszem, hogy valamelyik asztalon láttam volna. De ha ottmaradt, a klub biztos elrakta neked, hivd fel esetleg őket, és kérdezz rá, nem találták-e meg.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.