Az Elemi erők legjobb lapjai (2. rész)

Folytatódik cikksorozatuk a személyes kedvencekkel.

In medias res.

#5 – Nihilum kulcs

Miután a követős paklik ha nem kezdenek elég nagy hátrányban vannak mindenféle ötlapos kezdés ellen, ezért kezdtem el próbálgatni, hogy hogy teljesítenek a különböző tempó követők Lassan járj!-as setupban. A Teremtő rakshallionos változat szerintem kifejezetten erős (főleg úgy, hogy a Semleges csatamezők teljesen eltűntek a játékból az elmúlt időszakban), ott pedig igazán olcsón tudunk vele counterelni. A kompenzációja kifejezetten gusztustalan, hiszen ha kap egy countert utána sem zárul be a körünk, marad(hat) erőforrásunk a folytatáshoz. Az életkioltó ikont elég jó, hogy megkapta, hiszen főleg a Lassan járj!-as paklik nem mindig boldogulnak könnyen az életes lényekkel.

nihilumkulcs.png

#4 – Timera gondolata

Az Elemi Erők az bizony az a kiegészítő, ami miatt még inkább el kell kezdenünk gondolkozni azon, hogy mennyi semmizéssel játszunk majd a pakliban alapból. Ez a kártya nem csak a gyűjtőgeneráló paklikhoz lesz jó (a Korlátozással felálló változatba persze igazán prémium). Egy igazán ízes pre-counter kis-közepes hátránnyal, néha zavarni fog a körszakítás, a sebzés már kevésbé, de próbáljátok ki bátran, nem fogtok csalódni benne. Könnyen el tudom képzelni, hogy az ilyen jellegű lapok miatt a sárga isteni szett visszakerülhet a kontrollokba a Villámhorgony miatt.

timeragondolata.png

#3 – Őshangya ostromgép

Szerintem ez a lap egy kőkemény hidden spoiler, de majd az idő eldönti, hogy igazából mennyire lesz jó kártya. Miután a piros szín eléggé megerősödött ezzel az EE-vel, illetve mivel a nem lény lap counterek alapvetően nem igazán rosszak egy zanszilánkért szerintem egy kifejezetten korrekt ranget fog le. Az első dobatásra nullás lapot tudunk kiszedni az ellenféltől, mérlegelni kell tehát, hogy jobb-e a Haldokló quwargot betermelni az ellenfélhez, vagy rögtön dobatással kezdeni.

oshangyaostromgep

#2 – Sárkánylárva

A listám második helyén egy kicsit specifikus counter szerepel a Sárkánylárva személyében. Tegnap amikor beszélgettünk a találkozón sokatokkal, általában az volt a véleményetek erről a lapról, hogy ez nem lesz bizony túl jó. Felhívnám azonban a figyelmet arra, hogy a dupla etnikum az bizony nem csak sárkányra, hanem tűzre is vonatkozik már egy jó ideje, és ha kicsit elvisszük a paklinkat bizony ebbe az irányba (mondjuk a piros isteni szettet választva, amihez amúgy is szeretnénk tűz lapokkal játszani), akkor nem olyan nehéz összehozni a counterlést. Ha pedig nem állnak úgy a a csillagok, akkor pedig simán elhúzzuk a kör végén.

sarkanylarva

#1 – Sziklavadász

A játékban jelenleg talán az azonnali varázslatokat a legkönnyebb megakadályozni. Számtalan erős nullás versenylap van a játékban, ami képes erre, a legjobbak talán Fec, a legkisebb óriás és a nemrég megjelent Buborék. A Sziklavadász személyében megkaptuk az első olyat, ami már ősmágiásan akár egy lényt is meg tud akadályozni, olyan monszterek ellen lesz majd igazán jó, mint a nagyon olcsó Oz’mogroth univerzumkifordító, de megakadályozhatjuk vele akár a Kragoru familiárisával felálló Lassan járj! második körös Gormathionját is. Attól függően fogjuk majd a fentieket használni, hogy épp milyen a meta, hiszen egynél több fajta ilyen jellegű lappal nem szívesen játszunk talán.

sziklavadasz

Várjuk továbbra is a ti kedvenceiteket hozzászólásban, illetve írjátok meg, hogy mit gondoltok a fenti lapokról!

Dév bácsi

 

 

6 thoughts on “Az Elemi erők legjobb lapjai (2. rész)

  1. Én is egyike voltam azoknak, akik nem érezték (és továbbra sem) a sárkánylárvát egy kontrollba. Még ha teljesül is a feltétel: olyan nagy szám lenne 1 zsz-ért bűbájt vagy nullás lapot fogni? Értem én, hogy elhúzható, de a 2 kötelék nekem rengetegnek tűnik (egyre én is top lapnak mondanám). Persze lehet a gyakorlat mást mutat majd.

    Az ostromgépet is beszéltük talin, arról meggyőztél, már az infó miatt is jó lehet.

  2. Az ostromgép elgondolkodtató. Én most a Sziklavadászra vagyok rápörögve,tulajdonképpen ez egy metához igazított Fec,nálam ő viszi a pálmát,zseniális a képe is.

  3. egyértelmű a szándék. Az etnikum paklik erősítése. színesebb lesz a meta de unalmasabb meccsekkel.

  4. Mindannyian tudjuk, hogy a meta színessége attól függ, hány fajta követőt használnak a versenyeken.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.