Versenybeszámoló – Kecskemét, november

Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról.

Hagyományos verseny

A novemberi forduló már az új kiegészítő előtti várakozás izgalmával zajlott. Délelőtt hagyományos formátumot hirdettünk, annyi szigorítással, hogy klubtagjaink választhattak fejenként 3 lapot (kivéve szabálylapot és követőt), ami tiltólistára került. Végül ez lett a tiltólista:

Komposztálás, Csábító papnő, Oz’mogroth univerzumkifordító, Gormathion, a pokol lángja, Nekronsárkány, Mithrill gólem, Gemina kertje, Anyamotyogó, Varázskert, Fókuszálás, Ősi mágiazabáló, Polipokalipszis, Ysdrull, a hatalmas, Vak végzet, Bűzös, a guberáló, Az elme hatalma, A nagytanács ítélete, Fény a sötétben, Techiánaflux, B. Jagumir, Kalózok kincse, Anyafarkas, Farkas gazda, Ravasz vérfarkas (+ Büdös zokni, Orbitális mackósajt, Szopógödör)*.

*Az utóbbi három „mumus” a hivatalos versenykiírásba nem került be, tehát a mindenre elszántak használhatták (volna) ezt a három, regnáló Nemzeti Bajnokunk által méltán rettegett mumust. 🙂  

A versenyen a szokásosnál kevesebben, 9-en indultak, az alábbi paklikkal:

Szabálylap (4)

 • Villámháború
 • A fókusz meglelése
 • Életenergia
 • Zarknod börtönében (épületekkel)

Követő (3)

 • Legfőbb káoszmester
 • Sárkány úrnő
 • Molluszk, az ócskás

Egyéb (2)

 • 2 Lassan járj! + Kragoru familiárisa

Metáról nem nagyon beszélhetünk, de azért látható, hogy a 9 fős mezőnyből mindössze 2-en mertek bevállalni szimplán egy törhető követőt.

A 4 fordulós versenyt végül Dönczi Krisztián nyerte Életenergiával, Klujber Balázs Molluszk, az ócskás mellé épített paklijával a második helyre ért oda, míg a dobogó harmadik fokára visszatérőnk, Arató Zoltán állhatott fel Lassan járj! + Kragoru familiárisa deck-jével.

1. Dönczi Krisztián (paklilista) – Életenergia
2. Klujber Balázs (paklilista) – Molluszk, az ócskás
3. Arató Zoltán (paklilista) – Lassan járj! + Kragoru familiárisa

Beszűkült látókör

A délutáni pörgős versenyünk immár az V. (és egyben évadzáró) Beszűkült látókör fordulóval, 15 dobogós pakli lapjainak a tiltásával zajlott. A játékosok az alábbi paklikhoz kaparták össze a még kimaradt lapokat…

Szabálylap (4)

 • 3 Ősi rúna
 • Semleges csatamező

Követő (1)

 • Arochos

Egyéb (4)

 • Lassan járj! + Bestiák mestere
 • Lassan járj! + A fattyak öregapja
 • Ősi rúna + A kalandozók védőszentje
 • Ősi rúna + Antimágikus rakshallion

A győzelmet Peszlen Zoltán szerezte meg Ősi rúna + Antimágikus rakshallion deckjével, a második Merényi Tamás lett szimpla Ősi rúnával, míg a harmadik helyre Dönczi Krisztián futott be Semleges csatamezővel. Tehát úgy tűnik, a narancs lapok letiltása jó választásnak bizonyult.

1. Peszlen Zoltán (paklilista) – Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
2. Merényi Tamás (paklilista) – Ősi rúna
3. Dönczi Krisztián – Semleges csatamező

A beszűkült sorozatunknak ezzel vége lett. Úgy döntöttünk, hogy az új kiegészítő megjelenésével a formátum értelmét veszti, ezért elköszöntünk a gigantikus tiltólistától.

A Kecskemét Kupa állása az ötödik fordulónap, azaz 10 verseny után:

 1. Dönczi Krisztián – 60 pont
 2. Peszlen Zoltán – 37 pont
 3. Merényi Tamás – 24 pont
 4. Földi Viktor – 24 pont

Versenyhirdető

A decemberi versenyünkre 16-án, vasárnap, a szokott helyen kerül sor. Előző napon munkanap van, de remélem ez senkinek nem veszi el a kedvét, hogy az új lapokat próbálgassa nálunk.

Délelőtt – immár hagyománnyá szilárdult módon – tesztelők versenyét tartunk. Emlékeztetőül a szabályok: a pakli min. 1/3-át az Elemi erők kiegészítőben, illetve vele együtt megjelent lapoknak kell kitennie (ide számítanak az új promóciós lapok és az új UR-ek is). A kiegészítő paklira ez nem vonatkozik, és a side-használat után ez az arány fel is borulhat.

Délutáni pörgősünk Hatalom korlátozása formátumban zajlik majd, néhány extra tiltással. Nem használható az Öntörvényű krabber, az Őshangya here, a Szánalmas teknős, a Magányos torony és a formátumról kitiltott lapok. Kragoru familiárisa mellett nálunk nem lehet szabálylap, önmagában, illetve más követővel kombinálva azonban használható.

Nagy szeretettel várunk mindenkit a versenyeinken!

A Kecskeméti HKK Klub tagsága

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.