HKK Blog – Karácsonyi előretekintés

Ezzel a bejegyzéssel kívánunk mindenkinek kellemes ünnepeket.

Ezúton szeretnénk megragadni az alkalmat arra, hogy minden kedves olvasónknak békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánjunk – reméljük, hogy mindenkinél lesz egy kis HKK a fa alatt!

Ha már karácsony, akkor mi is készültünk nektek egy kis meglepetéssel, januártól ugyanis több fontos változás is várható a HKK Blog környékén. Ezekbe szeretnénk egy kis betekintést nyújtani, mielőtt élesben is találkoznátok a változásokkal.

Kezdjük egy kevésbé örömteli, de annál szükségesebb változással. Tudnotok kell, hogy régóta fontolgattuk már, hogy meglépjük ezt, most pedig meg is hoztuk a nehéz, de annál szükségesebb döntést: a HKK Blog egy ideig most nem fog vendégcikkeket fogadni. Nehéz volt meglépni ezt, hiszen a ti írásaitok valóban színesítették a tartalmat, mégis volt néhány szempont, amiket szem előtt tartva nem volt más választásunk. Az első a minőségi kérdés. Sajnos többször is előfordult már, hogy kénytelenek voltunk visszautasítani egy írást, mert úgy véltük, hogy nem üti meg az elvárt színvonalat. Ez mind nekünk, mind a szerzőnek kellemetlen, már csak azért is, mert nyilván ennek a megítélése is szubjektív – egyrészt nem szeretnénk senkiben sem rossz érzéseket kelteni, másrészt pedig a másra mutogatásnak (“az övé kikerülhetett, az enyém miért nem?”) sem szeretnénk alapot adni. A második az, hogy egyre inkább közösségi felületként kezdtétek el értelmezni sokan a HKK Blogot. Ez leginkább abban nyilvánult meg, hogy amíg kezdetben előzetes egyeztetés alapján születtek meg a vendégcikkek, addig mostanra többségében “hirtelen felindulásból” érkeztek az egyes írások, amik esetenként nem voltak többek egy-egy hosszabb fórumkommentnél, vagy a téma, vagy az erőteljes szubjektív vetület miatt. Nyilván nem gond, ha van egy-egy személyesebb cikk, ugyanakkor egyre többször éreztük azt, hogy a valódi tanulság egész egyszerűen elveszett a sorok között. A harmadik és talán mind közül a legfontosabb: sajnos a mi időnk is limitált. Sőt, limitáltabb, mint valaha – sajnos nekünk sincs már annyi időnk a Bloggal foglalkozni, mint régen. Gondolhatnátok, hogy ebben az esetben pláne jól jönnek az “ingyen cikkek”. A gyakorlat azonban az, hogy a vendégcikkekkel is foglalkozni kell, gyakran elég sokat, és ha a Blogra szánt időnket a Ti írásaitokra szánjuk, akkor az egyben azt is jelenti, hogy mi pont ennyivel kevesebbet tudunk nektek írni. Mindenképpen színesíteni szeretnénk a Blog tartalmát, ez azonban sajnos áldozatokat követel. Reméljük, hogy megértitek a döntésünket!

A jó hír az, hogy hamarosan lesz más módja annak, hogy hozzájáruljatok a tartalomhoz, emellett természetesen a versenyszervezőktől továbbra is szívesen fogadjuk a versenybeszámolókat, hiszen ezek nagyon fontos információkat hordoznak, amire sokan kíváncsiak. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki vendégcikkekkel segítette a Blogot az elmúlt években, különösképpen a két “legszorgalmasabb” vendégírónknak, Bubunak és Jánosnak!

Szerencsére van egy jóval örömtelibb bejelentésünk is: hamarosan elindul a HKK Blog legújabb aloldala, a HKK Paklik. A “hagyományos” paklileírások kétség kívül hasznosak – a személyes tapasztalatokon nyugvó, mélyebb deckelemzésekkel a jövőben sem hagyunk majd fel. Ugyanakkor szerettünk volna egy felületet, ahol nagy mennyiségben, az új kiegészítők megjelenésével párhuzamosan folyamatosan frissülő formában találhatnak listákat azok, akik segítségre vágynak. Különösen nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a kezdő játékosok támogatására, emiatt az oldalon három külön szekciót találtok majd, kezdő-, haladó- és versenypaklikkal. Reméljük, hogy tetszeni fog nektek az új oldal és hasznosnak bizonyul majd a HKK-s közösség számára. Addig is itt az első aprócska teaser arra vonatkozóan, hogy mire is számíthattok. Stay tuned, hamarosan indulunk!

2019-ben két korábbi népszerű kezdeményezésünk is visszatér. Ezek közül az egyik a mentorprogram, ahol egy-egy általunk kiválasztott amatőr játékost fogunk támogatni abban, hogy fejlődjön, illetve elérje személyes célkitűzéseit. A jelentkezés pontos módjáról, illetve a konkrét követelményekről hamarosan egy külön posztban olvashattok majd. A másik a legújabb kihívásunk, ahol 2017 után ismét én vetem majd bele magam egy személyes challenge-be. Ez hivatalosan január 1-jén startol majd, így a napokban erről is olvashattok majd bővebben – előzetesen legyen elég annyi, hogy lesznek hasonlóságok a tavalyi Retro Challenge-dzsel…

Végül, de nem utolsó sorban a HKK Blog cikkeit illetően is számíthattok általános változásokra, két olyan szempont is van ugyanis, amit jobban szeretnénk hangsúlyozni a jövőben. Az egyik a kompetitív jelleg, vagyis a HKK versenyek mélységei, melyeket már idén is igyekeztünk feltérképezni különféle statisztikákkal. 2019-től ez tovább mélyül majd az új meta jelentés rovatunknak hála, melyekhez az első inputokat már be is gyűjtöttük, de cikkek terén is igyekszünk majd olyan témákat érinteni, amiket eddig nem, ugyanakkor tanulságosak lehetnek. A másik fontos szempont Ti, a játékosok vagytok, akik ezt a közösséget alkotják. Számtalanszor emlegettük már, hogy a HKK hosszú távú sikere a közösségnek köszönhető, ezt nem győzzük hangsúlyozni. És bár a Blogot mi írjuk, maga a Blog nem rólunk szól, hanem rólatok, és ezt igyekszünk majd jobban hangsúlyozni a jövőben, aminek mind a versenybeszámolókban, mind a napi-heti tartalomban nyoma lesz majd terveink szerint. Szeretnénk még közelebb hozni titeket egymáshoz – bízunk benne, hogy ebben ti is partnerek lesztek majd.

Az év vége ugyan kicsit még odébb van, de miután volt egy kis összegző jellege ennek a posztnak, ezért itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy megköszönjük egész éves támogatásotokat – mind a Blog, mind a versenyeink látogatottságát illetően. Reméljük, hogy 2019-ben is velünk maradtok, mint ahogy azt is, hogy elégedettek lesztek a tervezett változtatásokkal és újdonságokkal. Még egyszer Boldog Karácsonyt!

Csető Zsolt

21 thoughts on “HKK Blog – Karácsonyi előretekintés

 1. Ez a “HKK Paklik”… Hatalmas nagy +1.
  Köszönjük a munkátokat 🙂
  Kellemes Ünnepeket!

 2. Támogatom az ötletet, azt azért megjegyezném, hogy János cikkei messze felülmúlnak mindent.

 3. Meg őszintén szólva, úgy vettem észre, hogy nagyon sokan szeretik az olyan jellegű cikkeket. Sokkal izgalmasabb egy ilyet végig olvasni, azt hiszem te is írtál már pár ilyet és baromi jó végigkövetni egy versenyt más szemszögéből.

 4. Egyik szemem sír a másik nevet. A paklileírásoknak nagyon örülök, de Bubu és János cikkeit nagyon sajnálnám ha nem lennének a továbbiakban.
  Csak annyit jegyeznék meg, hogy értelem szerűen a szerkesztőség dönti el, hogy mit közöl le és mit nem. Ha felkér bárkit írásra, mint “belső közreműködőt” az nyilván teljesen más, mintha általában véve lehetne cikkeket vendégként beküldeni és “vendég cikkek” címke alatt lennének közzé téve.

 5. Köszönöm a lehetőséget, amit eddig is kaptam/kaptak a vendegírók, és köszönöm azoknak, akik elolvasták az értekezéseimet.
  A blog saját identitásának megőrzése nyilván rendkívül fontos. A cikkek leközlése pedig nem két perc, még ha ez sokak számára nem is nyilvánvaló.
  Emellett komoly közlésvágy munkál bennem, szóval amíg van, aki szívesen olvassa az értekezéseimet, meg fogom találni az ehhez megfelelő csatornát.
  Kellemes Karácsonyt!

 6. János, ha gondolod a blogomon majd megjelenítheted. Ez egy alapvetően közéleti blog és nem terveztem bele Hkk-s tartalmat, de a szükség törvényt bont 🙂

 7. Adom ezt a vonulatot. Bejön hogy lesz új mentorprogi és kíváncsi leszek a meta jelentés milyen is lesz. Az emberi okokból fakadó kevesebb idő megérthető áldozatokkal jár (sajnalatos a vendegcikkek sorsa – de ahogy János is említette: más fórumon is közzé tudja tenni hogy elolvashassuk), de tök nagy respect, hogy ennek ellenére ennyit foglalkoztok a hkk-s társadalommal. Köszi a sok energiát és időt. (Jaaah és január 1-jén 10:00kor kérem az új blog adagomat #10korujlapotakarok)

 8. Nagyon hiánypótló ez a paklis blog. Én személy szerint a Facebook-on terveztem nyitni régebben egy csoportot,ami csak kifejezetten erről szólt volna,hogy milyen versenyen ki milyen paklival indult,milyen eredménnyel és itt bármit lehetett volna közölni és ötletelni rajtuk. Remélem ez is hasonló lesz. Kellemes ünnepeket!

 9. Nagyon sajnálom, hogy nem lesznek vendégcikkek, sajnos ezzel egy olvasót biztosan elvesztettetek. Pedig szerettem ezt a blogot. 😦

 10. köszi idén is a beletett munkát, és már előre is a jövő évit
  ezt a “paklik” rovatot Klujbi kérte, hogy fixen tudjon netdeckelni? 🙂

 11. Bubu!
  Koszonom a felajanlast, de tisztelettel inkabb tennek egy ellenajanlatot:
  A januartol indulo cikksorozatomat atkoltoztetem a Dungeon honlapjara, es – Krisztiannal valo egyeztetes alapjan – a Te tovabbi “vendegcikkjeid” szamara is jut ott hely.

 12. Köszönjük szépen a Blog eddigi rengeteg befektetett energiáját, a HKK-sok hálásak Nektek!

  Jó hír, hogy akik szeretik Bubu és János kitűnő és minőségi írásait, azok mostantól majd megtalálhatják őket a dungeon.hu-n! 🙂

 13. Köszönjük nektek a rengeteg tartalmat amit idén adtatok nekünk! Boldog karácsonyt! ^^

 14. Ez így egy jó kis win-win szituáció lett!
  Nagyon örülök, hogy a dungeon-ön továbbra is olvashatjuk Bubu és János remek cikkeit (és gondolom, akár más minőségi cikket is).
  És izgatottan várom az új, kimondottan érdekesnek hangzó belsős cikkeket a Blogon.
  Nagyon köszi az eddigi és az ezutáni munkát mindenkinek!

 15. A “legutóbbi hozzászólásoknál” itt volt pont alattad. 🙂
  Készül, remélhetőleg megleszünk vele a következő egy hónapban.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.