Zelenák Anikó emlékére

Kedvenc illusztrációink az elhunyt művésznőtől.

Bizonyára mindannyian értesültetek már a szomorú hírről, miszerint az egyik népszerűbb HKK illusztrátor, Zelenák Anikó eltávozott közülünk. Mondani sem kell, ez nem csak a hozzátartozóknak, hanem magának a játéknak is óriási veszteség, hiszen Anikó sokak szerint a csúcsot jelentette a grafikákat illetően a HKK-ban, így a mögötte keletkező űrt nem lesz könnyű betölteni a jövőben.

Az alábbi összeállítással a kedvenc illusztrációinkkal szeretnénk búcsúzni tőle – íme a személyes toplistáink.

Dév bácsi

#5 – Unaloműző: Egyike Anikó korai munkáinak. Nagyon szeretem azokat a grafikákat, amiken kicsit el lehet időzni, és ez szerintem pont olyan. Mekkora poén már, ahogy a mocsári szörny a kis gnómmal baiteli a krokodilt?

#4 – Ysdrull, a hatalmas: Amikor a sárkány szemébe nézel, akkor túl sok jóra nem számíthatsz: sugárzik belőle az erő és a hatalom.

#3 – Moa zászlóshajó: Ahogy érkezik a moa flotta a harcba… a kedvencem a grafikában talán, ahogy a zászló lobog a hajó alján.

#2 – Geyed, a lassú: Nagyon sokat jelent, hogy ő rajzolta meg a rólam mintázott őslichet. Hogy azért lett ilyen, mert a kedvencem a Lassan járj! vagy azért, mert mindenhonnan elkések, azt már talán fedje örök homály. 🙂

#1 – Lohd Haven familiálisa: A kedvenc illusztrációm Anikótól, bár neki egy pár évre szüksége volt ahhoz, hogy a sárkányfogakat kinövessze. Ahogy a karmaival kapaszkodik a könyvekbe, imádom minden részletét!

Zsolly

Dávid listáján nekem is vannak személyes kedvenceim, de inkább olyan képeket választottam, amik nála nem szerepeltek – szerencsére bőven-bőven volt miből válogatni itt is.

#5 – Bogaras Clerebald: Mindig jó látni egy-egy viccesebb kártyát is a rengeteg komoly hangvételű HKK lap mellett, az elmúlt évekből pedig számomra ez az egyik legemlékezetesebb ebben a kategóriában, köszönhető elsősorban a telitalálat illusztrációnak.

#4 – Alpha Centaurus: Egyszerű, de hatásos színvilág, rengeteg apró részlet és egy markáns karakter – tuti recept egy ütős grafikához.

#3 – Szilánkcsapda: Ha már színvilág, ilyen tekintetben a valaha volt egyik kedvenc képem a Szilánkcsapdáé. Hiába tartozik ez Anikó korábbi illusztrációi közé, ezen a vörösen izzó és szikrázó varázslaton mindig megakad a tekintetem, ha belebotlok.

#2 – Ragnor, a pusztító: Nem nagyon volt olyan a HKK-ban, aki szebb sárkányokat rajzolt volna Anikónál. Dávid az Ysdrull szépségét már megénekelte, de szerintem a “tesó”, a Ragnor is megér egy misét, hiszen egy igazi tekintélyt parancsoló szörnyeteget alkotott meg személyében.

#1 – Lohd Haven: Amíg a familiális Dávid szerint a legjobb sárkány, addig maga Lohd Haven nemes egyszerűséggel a valaha készült legparádésabb illusztráció véleményem szerint a HKK-ban. Szinte már ránézésre is hallod magadban a híres kalandozó raccsolását, kiváló megelevenítése ez egy fontos karakternek.

Többek között a fenti csodálatos képeknek is köszönhetően Anikó emléke örökké élni fog. Nyugodjék békében!

Csető Zsolt & Egyed Dávid

3 thoughts on “Zelenák Anikó emlékére

  1. Szirén zombi természetesen a favorit!
    Nagyon sokat jelent számomra,hogy a barátnőmet illusztrálta ezen a képen. Minden várakozásunkat felülmúlta a kép. Örülök nagyon,hogy tudtam vele pár szót váltani. Nyugodjék békében!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.